Vetrex opinie

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

Re: Vetrex opinie

Postautor: Gość >   19 lis 2015, 21:14

gosc pisze:Ja mam wrażenie ,że ceny są takie same jakie były czyli dość wysokie .Moim zdaniem z tą promocją jest coś nie tak .

Za to najlepsze są promocje typu 30 czy 40% albo jeszcze więcej. Ciekawe skąd się raptem biorą takie upusty w niektórych firmach? Coś z cennikami musi być nie tak :shock: Tu dodać tam odjąć.... ;) Jedne firmy nie dają prawie żadnych upustów a i tak mają niższe ceny od tych które dają np 50% rabatu. Ja patrzę na końcową cenę a nie ile procent rabatu dostałem.
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Vetrex opinie

Postautor: gosc >   20 lis 2015, 9:24

Gość pisze:
gosc pisze:Ja mam wrażenie ,że ceny są takie same jakie były czyli dość wysokie .Moim zdaniem z tą promocją jest coś nie tak .

Za to najlepsze są promocje typu 30 czy 40% albo jeszcze więcej. Ciekawe skąd się raptem biorą takie upusty w niektórych firmach? Coś z cennikami musi być nie tak :shock: Tu dodać tam odjąć.... ;) Jedne firmy nie dają prawie żadnych upustów a i tak mają niższe ceny od tych które dają np 50% rabatu. Ja patrzę na końcową cenę a nie ile procent rabatu dostałem.


No no Pamiętam jak 40 procentowy rabat w firmie VETREX można było dostać i tak na ich stronie to wyglądało:

Promocja zimowa 2011/2012.

Jedyna taka okazja! Rabaty nawet do 40%!

W okresie od 6 grudnia 2011 do 31 stycznia 2012 roku przygotowaliśmy dla Państwa zimową obniżkę cen.
Po szczegółowe informacje na temat promocji zapraszamy do naszych salonów sprzedaży.

Zamówienia będą realizowane do 29 lutego 2012 roku.
Zapraszamy

to link do zarchiwizowanej strony vetrexu z taką promocją :
https://web.archive.org/web/20111218170701/http://www.vetrex.com.pl/promocje.html
Czyli jak chcą to mogą ;)
Teraz jak ich kupili Francuzi to niema potrzeby wprowadzania promocji zimowych bo we Francji jest znacznie cieplej .
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Vetrex opinie

Postautor: Gość >   20 lis 2015, 19:52

gosc pisze:
Gość pisze:
gosc pisze:Ja mam wrażenie ,że ceny są takie same jakie były czyli dość wysokie .Moim zdaniem z tą promocją jest coś nie tak .

Za to najlepsze są promocje typu 30 czy 40% albo jeszcze więcej. Ciekawe skąd się raptem biorą takie upusty w niektórych firmach? Coś z cennikami musi być nie tak :shock: Tu dodać tam odjąć.... ;) Jedne firmy nie dają prawie żadnych upustów a i tak mają niższe ceny od tych które dają np 50% rabatu. Ja patrzę na końcową cenę a nie ile procent rabatu dostałem.


No no Pamiętam jak 40 procentowy rabat w firmie VETREX można było dostać i tak na ich stronie to wyglądało:

Promocja zimowa 2011/2012.

Jedyna taka okazja! Rabaty nawet do 40%!

W okresie od 6 grudnia 2011 do 31 stycznia 2012 roku przygotowaliśmy dla Państwa zimową obniżkę cen.
Po szczegółowe informacje na temat promocji zapraszamy do naszych salonów sprzedaży.

Zamówienia będą realizowane do 29 lutego 2012 roku.
Zapraszamy

to link do zarchiwizowanej strony vetrexu z taką promocją :
https://web.archive.org/web/20111218170701/http://www.vetrex.com.pl/promocje.html
Czyli jak chcą to mogą ;)
Teraz jak ich kupili Francuzi to niema potrzeby wprowadzania promocji zimowych bo we Francji jest znacznie cieplej .

Tak często bywa że firma która nie daje rabatów lub stosuje niskie i tak ma niższe ceny od tej która udziela 45% upustu przy produkcie o tych samych praktycznie parametrach i standardzie.
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Vetrex opinie

Postautor: gosc >   21 lis 2015, 11:17

Vetrex i tam ma najdrożej okna na standardowej Vece niezależnie od poziomo rabatów.
Tu lista gdzie można kupić Vekę tanio :
http://www.veka.pl/index.php?id=61&no_cache=1 :lol:
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Vetrex opinie

Postautor: Gość >   21 lis 2015, 13:03

gosc pisze:Vetrex i tam ma najdrożej okna na standardowej Vece niezależnie od poziomo rabatów.
Tu lista gdzie można kupić Vekę tanio :
http://www.veka.pl/index.php?id=61&no_cache=1 :lol:

Najwyższe ceny na plastiki to ma chyba Oknoplast :shock: Profile Veka są podobno bardzo dobre.
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Vetrex opinie

Postautor: gosc >   21 lis 2015, 20:54

Gość pisze:
gosc pisze:Vetrex i tam ma najdrożej okna na standardowej Vece niezależnie od poziomo rabatów.
Tu lista gdzie można kupić Vekę tanio :
http://www.veka.pl/index.php?id=61&no_cache=1 :lol:

Oknoplast obecnie w proocji zimowej 2015 ma ceny niższe ,a i jakość zdecydowanie wyższą od lat .Warto sprawdzić .
W sieci Vetrexu mamy wyłomy polegające na oferowaniu tańszych okien bo ich dystrybutorzy sami nie wierzą w sens sprzedaży tych okien .
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Vetrex opinie

Postautor: Gość >   23 lis 2015, 16:04

gosc pisze:
Gość pisze:
gosc pisze:Vetrex i tam ma najdrożej okna na standardowej Vece niezależnie od poziomo rabatów.
Tu lista gdzie można kupić Vekę tanio :
http://www.veka.pl/index.php?id=61&no_cache=1 :lol:

Oknoplast obecnie w proocji zimowej 2015 ma ceny niższe ,a i jakość zdecydowanie wyższą od lat .Warto sprawdzić .
W sieci Vetrexu mamy wyłomy polegające na oferowaniu tańszych okien bo ich dystrybutorzy sami nie wierzą w sens sprzedaży tych okien .

Vetrex ma okna lepszej jakości. Z tego co wiem to właśnie dystrybutorzy Oknoplastu sprzedają jakieś tańsze okna WND produkowane w halah po bankrucie Okna Rabień.
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Vetrex opinie

Postautor: gosc >   24 lis 2015, 11:37

Zakłady w Rąbiueniu zostały kupione przez grupę Oknoplast i te okna sa średnio 20 % tańsze od Vetrexu .Natomiast sama jakość vetrexu to niech sobie klienci porównają jakokość wykończenia ( zgrzewy, obróbka wewnątrz okna , gwarancja na elementy dodatkowe jak szyby w oknoplaście 10 lat ) itp.
a zakład w Rąbueniu nieustępuje innym :


https://www.youtube.com/watch?v=2Hm3L4x5h34

Kod: Zaznacz cały
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/2Hm3L4x5h34?rel=0&amp;showinfo=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Vetrex opinie

Postautor: Gość >   01 gru 2015, 21:23

gosc pisze:Zakłady w Rąbiueniu zostały kupione przez grupę Oknoplast i te okna sa średnio 20 % tańsze od Vetrexu .Natomiast sama jakość vetrexu to niech sobie klienci porównają jakokość wykończenia ( zgrzewy, obróbka wewnątrz okna , gwarancja na elementy dodatkowe jak szyby w oknoplaście 10 lat ) itp.
a zakład w Rąbueniu nieustępuje innym :


https://www.youtube.com/watch?v=2Hm3L4x5h34

Kod: Zaznacz cały
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/2Hm3L4x5h34?rel=0&amp;showinfo=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jak to mówią 'każdy swoje chwali'. Widziałem jedne i drugie okna i różnicy w jakości nie widziałem.
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Vetrex opinie

Postautor: ManyK >   02 gru 2015, 6:43

Co myśleć o okna dwukolorowych od zewnątrz inny niż od środka Na takie mnie namawia sprzedawca ?
Awatar użytkownika
ManyK
 

Re: Vetrex opinie

Postautor: Gigo >   05 sty 2016, 23:43

Czy to prawda ,że pewien gracz w systemie Veka zamierza przejąć salony spredaży okien dealerów tej oferując to somo tylko taniej ?

Ja zastanawiam się nad sensem zakupu okien takiej firmy , jednak nie płacąć za wykup polskiego producenta przez francuską firmę grubej marży i nie ryzykując ponownej sprzedaży firmy komuś tam co zawsze budzi dezorientację Klientów i ich niepokój i ewentualny wzrost cen i kosztów serwisu .
Awatar użytkownika
Gigo
 

Re: Vetrex opinie

Postautor: Gość >   06 sty 2016, 21:24

Gigo pisze:Czy to prawda ,że pewien gracz w systemie Veka zamierza przejąć salony spredaży okien dealerów tej oferując to somo tylko taniej ?

Ja zastanawiam się nad sensem zakupu okien takiej firmy , jednak nie płacąć za wykup polskiego producenta przez francuską firmę grubej marży i nie ryzykując ponownej sprzedaży firmy komuś tam co zawsze budzi dezorientację Klientów i ich niepokój i ewentualny wzrost cen i kosztów serwisu .

Wcale nie są droższe ale patrząc na powyższy komentarz to ktoś z konkurencji bardzo by sobie życzył żeby im sprzedaż zmalała. Nie wyszło Ci to podszywanie się pod klienta a podobne wpisy już widywałem.
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Vetrex opinie

Postautor: Gość >   07 sty 2016, 8:57

Ja ostatnio sprawdzałem ceny w Peteckim i za te same okna mam na myśli profil Veka softline 82 z okuciami tej samej firmy Roto oraz szybami tego samego dostawcy Pilkington wyszło zdecydowanie taniej , Jeszcze taniej jest w ABM Jędraszek za taką samą Vekę .Także ceny są praktycznie już wszędzie niższe .
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Vetrex opinie

Postautor: Gość >   07 sty 2016, 19:42

Gość pisze:Ja ostatnio sprawdzałem ceny w Peteckim i za te same okna mam na myśli profil Veka softline 82 z okuciami tej samej firmy Roto oraz szybami tego samego dostawcy Pilkington wyszło zdecydowanie taniej , Jeszcze taniej jest w ABM Jędraszek za taką samą Vekę .Także ceny są praktycznie już wszędzie niższe .

Ale i tak taniej niż w Oknoplaście ;) Veka to Veka
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Vetrex opinie

Postautor: gosc >   09 sty 2016, 19:29

Ja właśnie mam wycenę w Oknoplaście i za nic nie mogę porównać do Vetrexu .Konkretnie chodzi o Winergetic Passiv i ten nowy profil PROLUX .niestety ale w vetrexie tych okien nie mogłem znaleść więc w jakim celu to porównanie nieporównywalnych i zupełnie innych produktów produktów .Zresztą jak dla mnie obecnie w świetnej cenie do zaakceptowania .
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Vetrex opinie

Postautor: Gość >   10 sty 2016, 19:18

gosc pisze:Ja właśnie mam wycenę w Oknoplaście i za nic nie mogę porównać do Vetrexu .Konkretnie chodzi o Winergetic Passiv i ten nowy profil PROLUX .niestety ale w vetrexie tych okien nie mogłem znaleść więc w jakim celu to porównanie nieporównywalnych i zupełnie innych produktów produktów .Zresztą jak dla mnie obecnie w świetnej cenie do zaakceptowania .

Vetrex ma wzornictwo profili które charakteryzuje się bardziej prostymi krawędziami więc bardziej pasują do nowoczesnych domów, chociaż bardziej zaokrąglone też mają . Te zaokrąglone pasują bardziej do starego budownictwa. W obu firmach jakość i trwałość jest praktycznie taka sama . Profile okien Winergetic są produkowane na bazie Veka Softline 82 w Vetrexie to jest V82 chociaż Winergetic jest od zewnątrz przyokrąglony. Prolux ma profile jeżeli dobrze pamiętam o grubości 70 mm a to obecnie minimum w oknach a teraz z tego co widzę te energooszczędne okna są grubsze i mają nawet 90mm.
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Vetrex opinie

Postautor: gość >   11 sty 2016, 8:39

Winergetic Passiv ma skrzydło grubości 93 mm i 4 szyby oraz uszczelkę pod pakietem szybowym i termozbrojenie z serogelu czyli zupełnie coś innego w vetrexie niedostępne.
Prlolux cechuje się najniższym złożeniem i centralna klamką co daje 22 % więcej światła też w vetrexie niedostępne
W obydwu oknach masz 10 lat gwarancji na zespolenie pakietów szybowych.
Jedynie podobnym oknem to kanciaty winergetic standard co i tak ludzie kupują bardzo żadko .
Awatar użytkownika
gość
 

Re: Vetrex opinie

Postautor: Gość >   11 sty 2016, 21:33

gość pisze:Winergetic Passiv ma skrzydło grubości 93 mm i 4 szyby oraz uszczelkę pod pakietem szybowym i termozbrojenie z serogelu czyli zupełnie coś innego w vetrexie niedostępne.
Prlolux cechuje się najniższym złożeniem i centralna klamką co daje 22 % więcej światła też w vetrexie niedostępne
W obydwu oknach masz 10 lat gwarancji na zespolenie pakietów szybowych.
Jedynie podobnym oknem to kanciaty winergetic standard co i tak ludzie kupują bardzo żadko .

Inni producenci mają skrzydła o grubości ponad 90 mm, takich firm jest sporo min MS-y i Vetrex . Myślę firmy zespalające szyby nie miałyby najmniejszych problemów z wykonaniem pakietów 4-szybowych a może i 5 :) tylko czy to jest ekonomicznie opłacalne przy tej różnicy Uw na oknie. Im więcej szyb tym mniej światła wpada do pomieszczenia.
W Prolux-ie jeżeli dobrze pamiętam są słupki ruchome a przecież lepszym rozwiązaniem jest słupek stały który usztywnia okno i daje możliwość zamontowania uchyłów na dwóch skrzydłach. Zresztą w nowych domach można zaprojektować na tyle duże okna że różnica paru centymetrów w szerokości słupka nie ma znaczenia na wpadające światło.
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Vetrex opinie

Postautor: Gość >   12 sty 2016, 10:51

Słupek stały jest lepszy ? :lol:
To czemu przy dużych balkonach stosowane są słupki ruchime? :D
Gdzie ty konsekwencja w małych oknach jest słupek stały ( niby leszy) a w dyżych konstrukcjach bardziej podatnych na ewentualna pracę jak balkony dwyskrzydłowe tymo 200X235 są montowane zawsze słupki ruchome . :)
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Vetrex opinie

Postautor: Gość >   12 sty 2016, 17:20

Gość pisze:Słupek stały jest lepszy ? :lol: tak jest -słupek stały usztywnia ramę zwłaszcza w połączeniu okna z roletą nadstawną , zapytaj fachowców.
To czemu przy dużych balkonach stosowane są słupki ruchime? :D trudno wyobrazić sobie drzwi tarasowe ze słupkiem stałym , który zmniejsza światło przejścia - coś za coś- trzeba iść na ustępstwo.
Gdzie ty konsekwencja w małych oknach jest słupek stały ( niby leszy) a w dyżych konstrukcjach bardziej podatnych na ewentualna pracę jak balkony dwyskrzydłowe tymo 200X235 są montowane zawsze słupki ruchome . :)
Awatar użytkownika
Gość
 

PoprzedniaNastępna

Wróć do Firmy produkujące okna PCV

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość