Reklama firmy

Opinie o innych akcesoriach wszelkiej maści, takich jak klamki, uszczelki, akcesoria dodatkowe do okien.

Reklama firmy

Postautor: Placer >   04 lip 2022, 9:18

Cześć,
Mam pytanie do bardziej doświadczonych. Prowadzę firmę w Warszawie z montażem i produkcja szkła dekoracyjnego, lustra, kabiny itp. Chciał bym wskoczyć level wyżej, zainwestować w reklamę. Otwieram w między czasie mały showroom/biuro. I tutaj pytanie do Was, czy lepiej samemu szukać osób do produkcji reklamy, później w jakich mediach to rozprowadzać, czy lepiej szukać agencji reklamowej która ogarnie produkcje, podpowie w jakie środki przekazu inwestować itp. Czym się kierować ewentualnie przy wyborze takiej agencji, jak to skutecznie rozliczać, płacić z góry czy za jakieś efekty, jak efektywnie mierzyć ich pracę. Albo pytanie jeszcze, czy może jestem jeszcze za cienki i bez daj my na to 150k do zainwestowania nie mam po co wchodzić.
Awatar użytkownika
Placer
 

Re: Reklama firmy

Postautor: kansor >   04 lip 2022, 10:07

Szczerze mówiąc to ja tez się zastanawiam nad reklamą firmy w internecie. Tylko usługi takie jak Piaskowanie metalu w Warszawie muszą być reklamowe jakoś w szczególny sposób prawda? Branża jest dość specyficzna wiec chciałbym trafić do potencjalnych klientów. Jak tego dokonać?
Awatar użytkownika
kansor
Ekspert
 
Posty: 154
Rejestracja: 23 mar 2022, 8:28

ss

Postautor: another >   04 lip 2022, 10:42

Ogólnie pomyśl co chcesz osiągnąć - czy sprzedsz przez internet z wysyłką na Polskę i poza nią czy mozr promocje firmy i usług alby lokalnie zwiększyć sprzedaz?
To najważniejsze pytanie bo odpowiedź na nie determinuje to jakimi narzędziami brdziesz się posługiwał
W pierwszym przypadku to będzie e-commerce z integracjami do platform sprzedażowych (eBay,Amazon,allegro) dodatkowo potrzeba NAPRACOWAC SIE aby ten sklep działał.

Zerknij sobie najlepiej na stroę https://wzrosty.pl/pozycjonowanie-regio ... -lokalnie/ Znajdziesz tutaj wiele porad z zakresu promowania lokalnego ale i na cała Polskę.
Awatar użytkownika
another
 

Re: Reklama firmy

Postautor: kamilla36 >   10 lip 2022, 18:25

Jeszcze jakiś czas temu zainteresowała mnie taka usługa, jak opinie Google dla firmy. Ja własnej firmy jeszcze nie mam, ale mam w planach jej założenie i interesuję się takimi kwestiami. Koniecznie wejdźcie sobie na stronę https://wypromowani.pl/opinie-google/ , bo tam taką usługę sobie znajdziecie.
Awatar użytkownika
kamilla36
Ekspert
 
Posty: 384
Rejestracja: 17 mar 2021, 22:18

Re: Reklama firmy

Postautor: Monika89 >   11 lip 2022, 23:40

Uważam że social media to dobry kierunek do promocji, według mnie to bardzo trafiony pomysł.
Awatar użytkownika
Monika89
Początkujący Okniarz
 
Posty: 1
Rejestracja: 11 lip 2022, 23:19

Re: Reklama firmy

Postautor: Marcinek23 >   12 lip 2022, 18:17

Też uważam że jest to dobra reklama firmy.
Awatar użytkownika
Marcinek23
Ekspert
 
Posty: 342
Rejestracja: 26 sty 2022, 11:52

Re: Reklama firmy

Postautor: chloryt >   13 lip 2022, 12:01

Myślę, że ten skok "level wyżej" będzie też możliwy dzięki automatyzacji produkcji, o której mowa. Modna i opłacalna stała się współpraca z firmami pod kątem projektowanie szaf sterowniczych aby usprawnić cały proces. Warto przeanalizować taką możliwość.
Awatar użytkownika
chloryt
Ekspert
 
Posty: 59
Rejestracja: 15 kwie 2022, 7:20

Re: Reklama firmy

Postautor: janusz12345 >   17 lip 2022, 9:34

Witam, ja osobiście chciałbym zareklamować firmę: https://dshizolacje.pl/ocieplanie-domow-w-mielcu/. Korzystam od lat z firmy dshizolacje. Mam bardzo dobre zdanie na ich temat. Moi znajomi również. Fajnie, żeby taki profesjonalizm był odpowiednio zareklamowany, ponieważ bardzo ciężko w obecnych czasach o rzetelne, sprawdzone firmy.
Awatar użytkownika
janusz12345
 

Re: Reklama firmy

Postautor: kitta >   20 lip 2022, 13:03

ja się łapię często że niby nie oglądam reklam ale wiele produktów właśnie z reklamy znam
Awatar użytkownika
kitta
Początkujący Okniarz
 
Posty: 1
Rejestracja: 20 lip 2022, 12:57

Re: Reklama firmy

Postautor: Miro >   21 lip 2022, 11:16

Fajnie, że myślisz o rozwijaniu firmy, życzę wielu sukcesów! ;) Skuteczny marketing to podstawa dobrze prosperującej firmy, tutaj https://czestochowanews.pl/20220627345795/jak-reklamowac-firme-w-czestochowie-sposoby-na-reklame-firmy-w-czestochowie możesz przeczytać, jak można rozreklamować firmę i czy warto inwestować w firmę marketingową. Myślę, że może ci to pomóc i rozwiać twoje wątpliwości.
Awatar użytkownika
Miro
Bywalec
 
Posty: 28
Rejestracja: 30 kwie 2019, 20:53

Re: Reklama firmy

Postautor: dima >   27 lip 2022, 14:26

Mam na to sporo sposobów, ale jednak nie korzystałam jak dotąd z gadżetów, dlatego będę zobowiązana, jeśli mi coś pokażecie, dacie mi zrozumieć, jak to ogólnie działa. Jak wiadomo, każdy ma sporo do powiedzenia i nie wiem, co wy sądzicie. Ja jednak patrzę na takie https://dlugopisy24.pl/ długopisy. Dla mnie to jednak zbyt skomplikowane, więc biorę to, co jest na dzień dzisiejszy najlepsze dla mnie.
Awatar użytkownika
dima
 

Re: Reklama firmy

Postautor: aldonka99 >   30 lip 2022, 7:44

Tak naprawdę to przede wszystkim sprawdzone gadżety reklamowe moim zdaniem są czymś niezwykle ważnym i ja jestem zdania, że jak najbardziej fajnie jest co nieco o nich wiedzieć. Od siebie polecam na pewno bardzo fajny wpis https://portfelpolaka.pl/smycze-reklamo ... nformacje/ gdyż to właśnie w nim doskonale opisano to jakie są rodzaje i ceny smyczy reklamowych.
Awatar użytkownika
aldonka99
Ekspert
 
Posty: 699
Rejestracja: 24 paź 2018, 14:43

Re: Reklama firmy

Postautor: Arkadiusz1 >   31 lip 2022, 17:48

Tylko że dzisiaj jest tyle różnych form reklamy, że raczej każdy powinien sobie poradzić z takimi kwestiami. Ja uważam, że warto dobrze zorientować się w temacie przed podjęciem ostatecznej decyzji. Na stronie https://kartuzy.info/artykul/agencja-in ... na/1294242 czytałem trochę na ten temat i wydaje mi się to ciekawe. A jak wyglądają Wasze doświadczenia związane z marketingiem?
Awatar użytkownika
Arkadiusz1
Ekspert
 
Posty: 94
Rejestracja: 20 paź 2020, 11:23

Re: Reklama firmy

Postautor: julita96 >   09 sie 2022, 6:09

Jeśli chodzi o działania marketingowe dla biur nieruchomości to z czystym sumieniem mogę polecić wam https://www.iamfordeveloper.pl/ . Moim zdaniem jest to jednak najlepsza agencja i co ważne tutaj usługi świadczone są na wysokim poziomie
Awatar użytkownika
julita96
Ekspert
 
Posty: 461
Rejestracja: 27 lis 2021, 7:40

Re: Reklama firmy

Postautor: mardon131 >   16 sie 2022, 6:27

Z jakiej formy reklamy korzystacie w przypadku Waszej firmy i dlaczego?

tanie noclegi Łeba
Awatar użytkownika
mardon131
Ekspert
 
Posty: 426
Rejestracja: 19 lis 2021, 9:08

Re: Reklama firmy

Postautor: kowal46 >   07 wrz 2022, 6:42

Pomyśl o kampaniach google Ads. Reklamy są skierowane do Twojej grupy docelowej dzięki czemu nie przepalasz niepotrzebnie budżetu ;) Pierwsze efekty można zaobserwować już kilka minut po uruchomieniu kampanii :) Podejmij współpracę ze sprawdzoną agencją marketingową, która ustali dla Ciebie indywidualną strategię działania. Ja ze swojej strony mogę polecić AdVist https://advist.pl/uslugi/kampanie-google-ads/, z którą współpracuję od wielu miesięcy :)
Awatar użytkownika
kowal46
Bywalec
 
Posty: 47
Rejestracja: 19 sie 2022, 7:15

Re: Reklama firmy

Postautor: Child >   14 wrz 2022, 10:26

Można wrzucać relacje na fb na prywatny profil zawsze ktoś ze znajomych szuka, nie wiemy jak wygląda strona www, facebook, instagram jeżeli zadbamy o to to nawet na podstawie tego klienci zapłacą więcej. W razie potrzeby mogę pomóc z reklamą ;)

Coraz większe znaczenie w reklamie ma instagram:
https://shineonagency.pl/9-powodow-dla- ... jej-firmy/

Na stronie jest kilka powodów dla których instastories mogą być dobrym wyborem dla firmy.
Awatar użytkownika
Child
 

Re: Reklama firmy

Postautor: Kooler >   21 wrz 2022, 21:00

Obecnie internet daje praktycznie nieograniczone możliwości reklamowania i promocji swoich usług czy produktów, ale trzeba pamiętać, że nie wszystkie metody sprawdzą się tak samo w przypadku każdej firmy. Inne trzeba zastosować na przykład do promowania sklepu internetowego, a innych do reklamy biznesów działających lokalnie, takich jak restauracje, salony kosmetyczne czy zakłady wulkanizacyjne. W przypadku tych drugich, dobrym rozwiązaniem może być kupowanie opinii google. Opinie w google maps to jest coś, czym często się kierują potencjalni klienci, dlatego warto mieć ich sporo, oczywiście pozytywnych. Pomóc w tym może firma Marketing szeptany - opinie Google | Opiniotwórcy.com.pl https://opiniotworcy.com.pl/ - polecam zajrzeć na ich stronę i zapoznać się z ofertą.
Awatar użytkownika
Kooler
Ekspert
 
Posty: 87
Rejestracja: 11 gru 2021, 16:14

Re: Reklama firmy

Postautor: Agniecha89r >   02 paź 2022, 19:18

Jest producent standów kartonowych https://www.dmdisplay.pl/. Z tego, co zdążyłam poczytać to można tam zamówić postacie kartonowe, które z pewnością będą ciekawą formą reklamy. Szczególnie można zamówić tam reklamę na targi, jeśli się wystawiamy.
Awatar użytkownika
Agniecha89r
Ekspert
 
Posty: 66
Rejestracja: 17 kwie 2022, 16:25

Re: Reklama firmy

Postautor: julita96 >   04 paź 2022, 10:13

Najlepszym wyborem będzie jednak https://grupasample.pl/ . Firma pomaga w projektowaniu naprawdę porządnych kampanii marketingowych i co ważne nie są one oparte na plikach cookie
Awatar użytkownika
julita96
Ekspert
 
Posty: 461
Rejestracja: 27 lis 2021, 7:40

Następna

Wróć do Akcesoria Inne

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości