Okna Bracia Nowaccy

Na tym forum można podzielić się z innymi opinią na temat firm produkujących okna drewniane oraz oferowanych przez nie okien.

Okna Bracia Nowaccy

Postautor: Bremik >   08 cze 2012, 19:33

Tak jak w temacie. Proszę was o opinie tej firmy. Mam już 15 letnie stare okna nie wiem jakiej firmy i jestem zadowolony i zdecydowany na ponowny zakup właśnie okien drewnianych. Proszę was forumowicze o jakieś opinie nt. firmy Bracia Nowaccy z Obornik. Z tego co dowiedziałem się na niektórych forach oraz z samej strony producenta to warto, bo zależy mi głownie na wiarygodności i tradycji.
Awatar użytkownika
Bremik
 

Re: Okna Bracia Nowaccy

Postautor: Przemo007 >   10 cze 2012, 16:17

Witam,
Zajmuję się montażem okien drewnianych. Miałem do czynienia z różnymi producentami. Jeżeli chodzi o okna drewniane to najczęściej montuję okna firmy Sokółka, Bracia Nowaccy i Jezierski. Każdego z tych producentów mogę tobie polecić. Jeżeli chodzi o firmę Bracia Nowaccy, bo rozumiem, że chcesz o nich więcej wiedzieć. Bracia Nowaccy to bardzo rzetelna firma, gdy dochodzi do montażu okien, to wiem, że oni nie zawalą mi terminu jak niektórzy. Prócz tego, co mogę więcej napisać, te trzy firmy co wymieniłem to naprawdę super liga. Wysoka jakość wyrobu i dobry kontakt z klientem. Mam nadzieję, że pomogłem i gratuluję zdecydowania się na okna z drewna.
Awatar użytkownika
Przemo007
 

Re: Okna Bracia Nowaccy

Postautor: Maja >   13 cze 2012, 9:48

Widzę, że dobrze wybrałam, choć długo się wahałam. Okna mam dopiero 3 miesiące i na razie mogę powiedzieć że jestem zadowolona, szczególnie z montażu, bo to zawsze problem, żeby całe mieszkanie nie było w tumanach pyłu. Cieszę się, że są pozytywne opinie, bo okna za taką cenę chciałabym mieć na co najmniej 15 lat :D
Awatar użytkownika
Maja
 

Re: Okna Bracia Nowaccy

Postautor: angelside >   13 cze 2012, 11:17

A od kiedy Jezierski produkuje okna drewniane?
Awatar użytkownika
angelside
Administrator
 
Posty: 91
Rejestracja: 09 sty 2012, 12:23

Re: Okna Bracia Nowaccy

Postautor: Ja3241 >   13 cze 2012, 15:53

Właśnie, Przemo co ty piszesz? No cóż, widać że kolega poleca zarówno drewno jak i plastik ;D A co do dyskusji - wymieniałem okna jakieś 6 lat temu i szczerze mówiąc jakoś za bardzo nie skupiałem się na marce, okna są trwałe a producenta już nie pamiętam. Powiem tyle: Wybór okien nie jest taki straszny.
Awatar użytkownika
Ja3241
 

Re: Okna Bracia Nowaccy

Postautor: W temacie >   27 cze 2012, 21:54

Witam,

uważaj troszkę na firmę BNowaccy. Byli w upadłości i układzie wierzycielskim. Nie wiem jak teraz stoją finansowo ale było z nimi kiepsko. Wiem też od znajomych ,że kiedyś ich wyrób nie był najlepszej jakości. Podobno, oszczędzają na materiałach i ich jakości, przez co mają niższe ceny . Mam znajomego który miał z reklamacjami straszne problemy. Jak był oglądać okna w fabryce to podobno maszyny stały bo była ich konserwacja. Tylko ,że jak je pojechał zobaczyć przed zapłatą czy w ogóle są zrobione ( przestraszył się dowiedziawszy o sytuacji finansowej firmy ) to również maszyny stały i nic się tam nie działo. Pozostawiam do myślenia.

Życzę dobrego wyboru. Ja mam wycenę z Pozbudu troszkę droższą ale na fajnym drewnie egzotycznym które mi polecają w siedzibie w Luboniu. Chyba się na nich zdecyduje.

Pozdrawiam

Maciej
Awatar użytkownika
W temacie
 

Re: Okna Bracia Nowaccy

Postautor: Philip >   20 lis 2012, 19:25

Ta firma jeszcze istnieje ?
Awatar użytkownika
Philip
 

Re: Okna Bracia Nowaccy

Postautor: Rephlex >   04 sty 2013, 21:20

Czy upadłość firmy została, że tak napiszę, zakończona?
Awatar użytkownika
Rephlex
Bywalec
 
Posty: 35
Rejestracja: 03 sty 2013, 17:01

Re: Okna Bracia Nowaccy

Postautor: Michal G >   02 mar 2016, 16:16

Tragedia, półtora miesiąca opóźnienia, wymiary nie odpowiadają, drzwi balkonowe za krótkie o 2,5 cm, krętactwo totalne i błyszcza niekompetetnością. Pieniądze zostały wpłacone i czekam już miesiąc na rachunek. Unikać ich i nie popełniać błędu zamawiając u nich.
Awatar użytkownika
Michal G
 

Re: Okna Bracia Nowaccy

Postautor: Sennsen >   14 kwie 2016, 10:51

Michal G pisze:Tragedia, półtora miesiąca opóźnienia, wymiary nie odpowiadają, drzwi balkonowe za krótkie o 2,5 cm, krętactwo totalne i błyszcza niekompetetnością. Pieniądze zostały wpłacone i czekam już miesiąc na rachunek. Unikać ich i nie popełniać błędu zamawiając u nich.

Przyznam szczerzę, że mieliśmy właśnie w planach dawniej okna od "Bracia Nowaccy" ale właśnie coś czuliśmy, że to nie był dobry pomysł. Widać, że się nie pomyliliśmy. Pozdrawiam
kruk dług - polecam przeczytać :)
Awatar użytkownika
Sennsen
Początkujący Okniarz
 
Posty: 5
Rejestracja: 14 kwie 2016, 10:38

Re: Okna Bracia Nowaccy - michał g

Postautor: uczciwie >   06 paź 2016, 12:12

Znam tą sprawę z neutralnej strony i jakim trzeba być człowiekiem by oczerniać kogoś gdy się samemu podaje wymiar posadzki a potem wykonuje ją inaczej . Po drugie nie zmienia się stawek podatku w czasie trwania umowy na zagraniczne co wiąże się z dodatkową czasochłonną rejestracją !
Awatar użytkownika
uczciwie
 

Re: Okna Bracia Nowaccy

Postautor: Renata >   24 kwie 2017, 7:46

Czy ktoś skorzystał z Nowackich albo może polecić inne firmy? Sprawdzone firmy :).
Awatar użytkownika
Renata
 

Re: Okna Bracia Nowaccy

Postautor: rysz. >   14 gru 2018, 7:34

Beznadziejny serwisant ,- szyby zmatowiały, nie można dokonać wymiany - ma gdzieś klienta...
Awatar użytkownika
rysz.
 

Re: Okna Bracia Nowaccy

Postautor: zeno123 >   24 kwie 2019, 18:11

Nasze doświadczenie z firmą Bracia Nowaccy jest bardzo pozytywne i wielopokoleniowe :) Sześć lat temu moi rodzice wymienili stare okna na okna tej firmy i nie mają z nimi żadnych problemów, a same okna prezentują się pięknie. Kilka lat później w domu moich dziadków wymieniliśmy drzwi wejściowe i też zdecydowaliśmy się na firmę Bracia Nowaccy, ponieważ drzwi miały dla nas wartość sentymentalną - wykonał je jeszcze przed II wojną mój pradziadek i miały mnóstwo rzeźbionych detali, które chcieliśmy zachować. Byliśmy zachwyceni tym, w jaki sposób firma odtworzyła tamte drzwi - każdy szczegół był idealnie odwzorowany.

W ubiegłym roku wymienialiśmy okna w naszym mieszkaniu i jesteśmy bardzo zadowoleni z tej decyzji. Kontakt super, cena adekwatna do jakości produktu, wszystko w terminie, montaż czysty. Po kilku dniach okazało się, że do pokoju dzieci powinniśmy byli jednak wziąć klamki z kluczykiem. Zadzwoniliśmy chcąc zapytać, czy moglibyśmy domówić dwie takie klamki - żaden problem, dostaliśmy je następnego dnia wraz z montażystą, który wpadł przejazdem, bo akurat wracał od innego klienta :) Polecam!
Awatar użytkownika
zeno123
 


Wróć do Firmy produkujące okna drewniane

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości