Petecki czy Abm Jędraszek a może Vetrex

Na tym forum można porównywać ze sobą wielu producentów okien pcv i drewnianych.

Re: Petecki czy Abm Jędraszek a może Vetrex

Postautor: Maciej >   05 cze 2013, 14:20

Petecki w porównaniu do dwóch pozostałych producentów wymienionych w tym wątku zdecydowanie wypada korzystniej i cenowo i jakościowo
Awatar użytkownika
Maciej
 

Re: Petecki czy Abm Jędraszek a może Vetrex

Postautor: Jsks >   06 gru 2013, 20:06

Ala pisze:Nie wybierajce okien Peteckiego! Okna nie wyglądają tak jak powinny. Zostały przywiezione z uszkodzeniem(porysowany plastik) i złym parapetem , bo ktoś źle wymierzył parapet! po prostu żenada w XXI wieku!!! Pieniądze skasowane i klient sam musi się upominać o nowy parapet( bo oczywiście nikt nic nie wie)!!! Na dodatek pan w punkcie obsługi bardzo nieuprzejmy( już tylko moja dobra wola , że nie napiszę miasta)! Jedyna pociecha to , ze kiedy sąsiedzi pytają , dlaczego nie mam parapetu - mówię jaka firma tak ładnie mnie urządziła i jest to na pewno dla wszystkich przestroga!


Nie chce nikogo obrazić, ale wydaje mi się to trochę mało realne...
Awatar użytkownika
Jsks
 

Re: Petecki czy Abm Jędraszek a może Vetrex

Postautor: Zalamana >   06 gru 2013, 20:07

ania pisze:Właśnie kupiliśmy okna od Peteckiego tzw. Geneo, wychwalane za swoje najnowocześniejsze parametry. Niestety wszystkie są wadliwe, natomiast ramy do drzwi balkonowych wyginają się obawiamy się, że nie utrzymają ich ciężaru. Czekamy na odpowiedz na reklamację. Wielka firma a wypuszcza na rynek drogie dziadostwo. Zastanawam się czy oni nie posiadają kontroli jakości. Za co te nagrody? Proponuję szukać solidniejszej firmy.

Dla kogo pracujesz, że takie bajki opowiadasz?
Awatar użytkownika
Zalamana
 

Re: Petecki czy Abm Jędraszek a może Vetrex

Postautor: Mediacja >   06 gru 2013, 20:10

swinka peppa pisze:Petceki ma kiepską jakość ale dobrą cenę, ABM też nie ma czym pochwalić ich Alphaline wygina się niczym absolwentka AWF-u ,a cena za dodatki jest astronomiczna. Polecam Vetrex przynajmniej wiem za co płacę.

Tak się składa, że mam od wielu lat okna PETECKIEGO i nigdy nie miałem z nimi problemu. Wiec nie sadze aby to była sprawdzona informacja. Okna są w każdym calu warte swojej ceny
Awatar użytkownika
Mediacja
 

Re: Petecki czy Abm Jędraszek a może Vetrex

Postautor: Bynio >   08 gru 2013, 19:39

Dajcie sobie spokój z oknami od Peteckiego, w razie problemów z oknami "Wszyscy" są winni tylko nie Petecki.
Awatar użytkownika
Bynio
 

Re: Petecki czy Abm Jędraszek a może Vetrex

Postautor: Tim >   17 gru 2013, 14:43

Przypadkiem trafilem na to forum, wiec napisze co wiem z wlasnego doswiadczenia. Pracowalem kilka lat w firmie Petecki dlatego ja najlepiej znam od srodka. W dawniejszych czasach kiedy Ignac Petecki mial jeden zaklad w Lodzi na Rudzkiej to jego okna byly wsrod innych okien jak Audi wsrod innych samochodow (nie Mercedes a wlasnie Audi). Ignacy osobiscie dbal o jakosc, pilnowal, nadzorowal i po prostu zalezalo mu na wypuszczaniu dobrego produktu. Wtedy wyrobil sobie marke, na ktorej wlasciwie jedzie do dnia dzisiejszego. Byla tam wtedy rodzinna atmosfera i kazdemu zalezalo. W miare jak produkcja rosla Petecki najpierw wybudowal duza fabryke w Lasku, a potem przejal od plajtujacego Lindy zaklad w Chrapczewie i nastepnie Gostynin. W skrocie mozna powiedziec, ze wraz z rozrastaniem sie firmy jakosc drastycznie sie obnizala. Mialo na to wplyw wiele czynnikow, od zastepowania podzespolow Rehau tureckimi zamiennikami (np. uszczelki) az do traktowania pracownikow przez wlasciciela firmy jak psy (co skutkowalo nawet na produkcji sabotazami jak np. celowym rysowaniem szyb i profili). Kiedys Petecki mial firmowe ekipy montazowe, ktore naprawde fachowo wykonywaly swoja prace, potem zlikwidowal wszystkie i zastapil podwykonawcami, ktorzy niespecjalnie sie przykladaja, bo na swoje pieniadze musza czekac miesiacami. Kto mial do usuniecia jakies usterki ten wie, ze serwis firmowy to istny koszmar. Trudno wyegzekwowac naprawe pomimo ujecia usterek w protokole pomontazowym, czeka sie miesiacami, a jak juz jest sie umowionym to jest to realizowane niepunktualnie. Panuje w tej firmie balagan organizacyjny, ktory nie pozwala zapanowac nad caloksztaltem dzialan. W zadnej innej firmie nie spotkalem sie z taka iloscia sztucznie tworzonych stanowisk dyrektorskich. "Dyrektorzy' ci wiekszosc czasu marnuja jednak na wzajemne podgryzanie sie a nie na merytoryczna dzialalnosc. Odszedlem stamtad, bo nie moglem juz wytrzymac codziennego uzerania sie z wscieklymi klientami, ktorzy przychodzili z awanturami a ja musialem lagodzic ich zlosc wiedzac, ze maja calkowita racje.
Awatar użytkownika
Tim
 

Re: Petecki czy Abm Jędraszek a może Vetrex

Postautor: gosc >   28 gru 2013, 19:25

Znam okna firmy Abm Jędraszak kiedyś były w dobrej cenie .Obecnie nie wiem .
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Petecki czy Abm Jędraszek a może Vetrex

Postautor: Marek >   29 sie 2014, 0:24

Tim pisze:Przypadkiem trafilem na to forum, wiec napisze co wiem z wlasnego doswiadczenia. Pracowalem kilka lat w firmie Petecki dlatego ja najlepiej znam od srodka. W dawniejszych czasach kiedy Ignac Petecki mial jeden zaklad w Lodzi na Rudzkiej to jego okna byly wsrod innych okien jak Audi wsrod innych samochodow (nie Mercedes a wlasnie Audi). Ignacy osobiscie dbal o jakosc, pilnowal, nadzorowal i po prostu zalezalo mu na wypuszczaniu dobrego produktu. Wtedy wyrobil sobie marke, na ktorej wlasciwie jedzie do dnia dzisiejszego. Byla tam wtedy rodzinna atmosfera i kazdemu zalezalo. W miare jak produkcja rosla Petecki najpierw wybudowal duza fabryke w Lasku, a potem przejal od plajtujacego Lindy zaklad w Chrapczewie i nastepnie Gostynin. W skrocie mozna powiedziec, ze wraz z rozrastaniem sie firmy jakosc drastycznie sie obnizala. Mialo na to wplyw wiele czynnikow, od zastepowania podzespolow Rehau tureckimi zamiennikami (np. uszczelki) az do traktowania pracownikow przez wlasciciela firmy jak psy (co skutkowalo nawet na produkcji sabotazami jak np. celowym rysowaniem szyb i profili). Kiedys Petecki mial firmowe ekipy montazowe, ktore naprawde fachowo wykonywaly swoja prace, potem zlikwidowal wszystkie i zastapil podwykonawcami, ktorzy niespecjalnie sie przykladaja, bo na swoje pieniadze musza czekac miesiacami. Kto mial do usuniecia jakies usterki ten wie, ze serwis firmowy to istny koszmar. Trudno wyegzekwowac naprawe pomimo ujecia usterek w protokole pomontazowym, czeka sie miesiacami, a jak juz jest sie umowionym to jest to realizowane niepunktualnie. Panuje w tej firmie balagan organizacyjny, ktory nie pozwala zapanowac nad caloksztaltem dzialan. W zadnej innej firmie nie spotkalem sie z taka iloscia sztucznie tworzonych stanowisk dyrektorskich. "Dyrektorzy' ci wiekszosc czasu marnuja jednak na wzajemne podgryzanie sie a nie na merytoryczna dzialalnosc. Odszedlem stamtad, bo nie moglem juz wytrzymac codziennego uzerania sie z wscieklymi klientami, ktorzy przychodzili z awanturami a ja musialem lagodzic ich zlosc wiedzac, ze maja calkowita racje.


Nie podoba mi się, że na tym forum udziela się tylu przedstawicieli różnych firm, którzy tylko i wyłącznie obsmarowują konkurencję. To strasznie zaniża poziom dyskusji i wprowadza w błąd. Pracuję u Peteckiego od prawie 12 lat i nigdy nie zetknąłem się z czymś opisanym wyżej i śmiem wątpić w szczerość powyższego wywodu.
Awatar użytkownika
Marek
 

Re: Petecki czy Abm Jędraszek a może Vetrex

Postautor: Marek >   29 sie 2014, 0:59

Nie sugeruję oczywiście, że Pan o nicku "Tim" zamierza oszukiwać, ale może podchodząc do tematu zbyt emocjonalnie, nie był do końca obiektywny. Muszę jednak przyznać, że na innym forum, którego byłem kiedyś moderatorem (z innej branży) pojawiało się dużo podobnych tekstów silnie atakujących jakieś firmy i trzeba było potem takie głupoty usuwać. Przewrażliwienie zostało mi do dzisiaj.

Piszmy o oknach i jakości nieco inaczej. Opinie byłych pracowników zbyt wiarygodne raczej nie są.
Awatar użytkownika
Marek
 

Re: Petecki czy Abm Jędraszek a może Vetrex

Postautor: Bourvil >   31 sie 2014, 16:05

Tim pisze:Przypadkiem trafilem na to forum, wiec napisze co wiem z wlasnego doswiadczenia. Pracowalem kilka lat w firmie Petecki dlatego ja najlepiej znam od srodka. W dawniejszych czasach kiedy Ignac Petecki mial jeden zaklad w Lodzi na Rudzkiej to jego okna byly wsrod innych okien jak Audi wsrod innych samochodow (nie Mercedes a wlasnie Audi). Ignacy osobiscie dbal o jakosc, pilnowal, nadzorowal i po prostu zalezalo mu na wypuszczaniu dobrego produktu. Wtedy wyrobil sobie marke, na ktorej wlasciwie jedzie do dnia dzisiejszego. Byla tam wtedy rodzinna atmosfera i kazdemu zalezalo. W miare jak produkcja rosla Petecki najpierw wybudowal duza fabryke w Lasku, a potem przejal od plajtujacego Lindy zaklad w Chrapczewie i nastepnie Gostynin. W skrocie mozna powiedziec, ze wraz z rozrastaniem sie firmy jakosc drastycznie sie obnizala. Mialo na to wplyw wiele czynnikow, od zastepowania podzespolow Rehau tureckimi zamiennikami (np. uszczelki) az do traktowania pracownikow przez wlasciciela firmy jak psy (co skutkowalo nawet na produkcji sabotazami jak np. celowym rysowaniem szyb i profili). Kiedys Petecki mial firmowe ekipy montazowe, ktore naprawde fachowo wykonywaly swoja prace, potem zlikwidowal wszystkie i zastapil podwykonawcami, ktorzy niespecjalnie sie przykladaja, bo na swoje pieniadze musza czekac miesiacami. Kto mial do usuniecia jakies usterki ten wie, ze serwis firmowy to istny koszmar. Trudno wyegzekwowac naprawe pomimo ujecia usterek w protokole pomontazowym, czeka sie miesiacami, a jak juz jest sie umowionym to jest to realizowane niepunktualnie. Panuje w tej firmie balagan organizacyjny, ktory nie pozwala zapanowac nad caloksztaltem dzialan. W zadnej innej firmie nie spotkalem sie z taka iloscia sztucznie tworzonych stanowisk dyrektorskich. "Dyrektorzy' ci wiekszosc czasu marnuja jednak na wzajemne podgryzanie sie a nie na merytoryczna dzialalnosc. Odszedlem stamtad, bo nie moglem juz wytrzymac codziennego uzerania sie z wscieklymi klientami, ktorzy przychodzili z awanturami a ja musialem lagodzic ich zlosc wiedzac, ze maja calkowita racje.


Urzekła mnie Twoja historia, naprawdę. Gotycki horror o okropnym pracodawcy i o biednych, wyzyskiwanych pracownikach, którzy nie mogą uciec bo ciążą im kajdany, zamiast tego drapią i niszczą okna. Człowieku, na jakim świecie żyjesz? Dzisiaj jak pracownik byłby traktowany jak śmieć to by poszedł do sądu i dostał takie odszkodowanie o jakim mu się nawet nie śniło a media tak by podłapały temat, że nikt by nawet nie dotknął produktów jego pracodawcy.

Po drugie, skoro pracowałeś kilka lat i to jak wnioskuję na sprzedaży, skąd masz tak rozległą wiedzę o 20 letniej historii firmy Petecki? I to jeszcze tej, przed powstaniem zakładu w Łasku, 14 lat temu! Nie wiesz nawet, że zakład w Gostyninie kupiony był lata przed Chrapczewem o czym doskonale wie każdy handlowiec Peteckiego.

W mojej opinii Twoja historia nie ma żadnej wiarygodności i ciesz się, że nie masz sprawy o szarganie reputacji. Na Twoje szczęście Petecki nie jest pieniaczem, ale na jego miejscu bym się o to dla Ciebie postarał. Miałbyś dobrą nauczkę.
Awatar użytkownika
Bourvil
 

Re: Petecki czy Abm Jędraszek a może Vetrex

Postautor: Pinio >   03 paź 2014, 23:44

I tu też taka intensywność wpisów o tym petackim . :(
Awatar użytkownika
Pinio
 

Re: Petecki czy Abm Jędraszek a może Vetrex

Postautor: Leśnik >   21 paź 2014, 19:36

Pinio pisze:I tu też taka intensywność wpisów o tym petackim . :(

Petecki jest tani na Vece sprawdzałem kilku producentów lecz to prawda te wpisy w ostatnim czasie są mało wiarygodne i wzbudzają nieufność .
Awatar użytkownika
Leśnik
 

Re: Petecki czy Abm Jędraszek a może Vetrex

Postautor: gosc >   08 lis 2014, 19:16

Pamiętam jak sugerował ,że ma to samo tylko taniej bo na profilach Veka od jakiegoś producenta Teraz Petecki ma również to samo tylko taniej niż inna firma na vece i to jeszcze taniej bo nie ponosi kosztów zbędnej promocji i marketingu .A to się
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Petecki czy Abm Jędraszek a może Vetrex

Postautor: MAanyk >   14 sty 2015, 21:03

Moim zdaniem Petecki bije Vetrex na Vece .Petecki ma okna w polskich cenach Bo jak Vetrex kupili francuzi to już tylko pewnie chcą odzyskać kasę i ceny tych okien już nie są atrakcyjne na polskim rynku .Jakość podobna Po co przepłacać za Vetrex niczym się specjalnie nie wyróżniający
Pamiętam jak było z Dobroplastem jak kupił go zachodni koncern .Jakość pozostała bez zmian tylko ceny poszybowały .Po tym już mało Kto w Polsce słyszy o tej firmie .
Awatar użytkownika
MAanyk
 

Re: Petecki czy Abm Jędraszek a może Vetrex

Postautor: wero-nika >   17 maja 2015, 23:20

Nie ma co się tu roztkliwiać nad "grabieżą" majątku narodowego przez obcy kapitał. My braliśmy Vetrexy z fixokna.pl/oferta/okna/okna-pcv/. Cenowo wielkiej różnicy nie ma. Za to jest pewność, że to pierwsza liga a nie jakieś rozgrywki podwórkowe. :)
Ostatnio zmieniony 26 sie 2019, 9:06 przez wero-nika, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
wero-nika
Początkujący Okniarz
 
Posty: 8
Rejestracja: 17 maja 2015, 10:16

Re: Petecki czy Abm Jędraszek a może Vetrex

Postautor: Opinie >   18 maja 2015, 18:33

Jak widzę takie wpisy zamieszczone tego samego dnia w tej samej godzinie na wielu wątkach z linkiem do dostawcy to niestety wygląda słabo:
17 maja godzina 23.00 wątek „Vetrex opinie”
We Wrocławiu to samo. Braliśmy Vetrexy z http://fixokna.pl/oferta/okna/okna-pcv/ Kultura i fachowość. I przy wyborze, i przy montażu. Polecam. :)
17 maja godzina 23.35 wątek „Drutex czy Vetrex”
I na czym stanęło? Mamy od prawie roku Vetrexy z http://fixokna.pl/oferta/okna/okna-pcv/ - to autoryzowany przedstawiciel - i jestem zadowolona A właściwie byłam bo po przejrzeniu dyskusji nie wiem czy nie przepłaciliśmy zamiast brać drutexy. :(
17 maja godzina 23.20 wątek „Petecki czy Abm Jędraszek a może Vetrex”
Nie ma co się tu roztkliwiać nad "grabieżą" majątku narodowego przez obcy kapitał. My braliśmy Vetrexy z http://fixokna.pl/oferta/okna/okna-pcv/. Cenowo wielkiej różnicy nie ma. Za to jest pewność, że to pierwsza liga a nie jakieś rozgrywki podwórkowe. :)
17 maja godzina 22.41 watek „Okna pcv Wrocław”
Trzeba było Dorian iść na całość i napisać, by kamsikora85 obserwował rynek przez okno z budwaru. :) On już okna ma, tylko szuka ekipy do poprawki bo mu montaż spieprzyli. U nas okna instalowali fachowcy z http://fixokna.pl/. Ich mogę polecić.

Jak widać ten sam nick „wero-nika” i ta sama firm www.fixokna.pl widać całkiem sfixowali 
Marna reklama i widać słabość tej oferty Bo spam to jednak oznaka tej słabości .
Chyba mało Kto już ją wybiera tzw. oferta internetowa jednego lub dwóch sezonów na okna takie sobie z takim sobie ich dystrybutorem .
Awatar użytkownika
Opinie
 

Re: Petecki czy Abm Jędraszek a może Vetrex

Postautor: Vetrex czy Petecki >   18 cze 2015, 21:31

MAanyk pisze:Moim zdaniem Petecki bije Vetrex na Vece .Petecki ma okna w polskich cenach Bo jak Vetrex kupili francuzi to już tylko pewnie chcą odzyskać kasę i ceny tych okien już nie są atrakcyjne na polskim rynku .Jakość podobna Po co przepłacać za Vetrex niczym się specjalnie nie wyróżniający
Pamiętam jak było z Dobroplastem jak kupił go zachodni koncern .Jakość pozostała bez zmian tylko ceny poszybowały .Po tym już mało Kto w Polsce słyszy o tej firmie .


Jak ktoś szuka Veki zawsze znajdzie taniej. Faktem jest że Petecki ma praktycznie to samo co Vetrex .Te same profile Alphaline 90 lub Softline 82 , okucia tej samej marki Roto .Nawet klamki identyczne .I szyby o takich samych parametrach ,a nawet kolory uszczelek i ramek dystansowych i to wszystko zdecydowanie taniej niż oferuje to Vetrex .Bo tam się nie płaci marketing zachodniego właściciela ,a jedynie za okna w polskiej cenie .
Moje opinie są takie ,że Vetrex ma przyzwoite okna lecz takie same ma Petecki jednak zdecydowanie taniej .
Awatar użytkownika
Vetrex czy Petecki
 

Re: Petecki czy Abm Jędraszek a może Vetrex

Postautor: gosc >   26 lip 2015, 9:36

Vetrex czy Petecki pisze:
MAanyk pisze:Moim zdaniem Petecki bije Vetrex na Vece .Petecki ma okna w polskich cenach Bo jak Vetrex kupili francuzi to już tylko pewnie chcą odzyskać kasę i ceny tych okien już nie są atrakcyjne na polskim rynku .Jakość podobna Po co przepłacać za Vetrex niczym się specjalnie nie wyróżniający
Pamiętam jak było z Dobroplastem jak kupił go zachodni koncern .Jakość pozostała bez zmian tylko ceny poszybowały .Po tym już mało Kto w Polsce słyszy o tej firmie .


Jak ktoś szuka Veki zawsze znajdzie taniej. Faktem jest że Petecki ma praktycznie to samo co Vetrex .Te same profile Alphaline 90 lub Softline 82 , okucia tej samej marki Roto .Nawet klamki identyczne .I szyby o takich samych parametrach ,a nawet kolory uszczelek i ramek dystansowych i to wszystko zdecydowanie taniej niż oferuje to Vetrex .Bo tam się nie płaci marketing zachodniego właściciela ,a jedynie za okna w polskiej cenie .
Moje opinie są takie ,że Vetrex ma przyzwoite okna lecz takie same ma Petecki jednak

zdecydowanie taniej .


dokładnie veka wszędzie jest taka sama ,nie ma znaczenia czy to Oknoplast , ABS Jedraszek czy też inna firma liczy się cena
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Petecki czy Abm Jędraszek a może Vetrex

Postautor: gosc >   27 lip 2015, 8:41

Dokładnie na standardowej obecnie Vece najtaniej wychodzi Petecki .
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Petecki czy Abm Jędraszek a może Vetrex

Postautor: VetrexPetecki >   06 sie 2015, 19:15

Tzw V 90 czyli alphaline 90 w nomenklaturze veki
Tzw V 82 czyli softline 82 w nomenklaturze veki
tzw V82 modern design to nic innego jak w nomenklaturze veki Artline 82

to popularne i dostępne dla wszystkich profile veki dostępne u wielu producentów bezpośrednio z pominięciem marży pośrednika jakim jest dealer Vetrexu czy innego producenta na vece
tu jest ich sieć handlowa bez pośredników :
Petecki czy vetrex ( nawet okucia te same i szyby o tych samych parametrach zbrojenie podobne)
co za różnica przecież profile te same jednak są inne firmy robiące to samo tylko jeszcze taniej
tu ich sieć:
http://veka.pl/index.php?id=61&no_cache=1
A teraz się zastanówcie nad cenami :lol:
Niema to jak to samo tylko taniej :lol:
Podobno Petecki wchodzi w sieć Vetrexu co jest jakąś informacją .
Awatar użytkownika
VetrexPetecki
 

PoprzedniaNastępna

Wróć do Porównanie producentów

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron