KTO ROBI NAPRAWDĘ OKNA SCHUCO ?

Opinie o systemie profili okiennych niemieckiego producenta Schucco.

KTO ROBI NAPRAWDĘ OKNA SCHUCO ?

Postautor: Janko >   12 sie 2015, 14:26

Mam pytanie
Dużo czytałem o niemieckich oknach Schuco i ich jakości .Dzisiaj dowiedziałem się od konkurencji ,że ta niemiecka firma schuco nie produkuje okien od ich konkurencji, jedynie te plastikowe kształtowniki do robienia ram .Okna są podobno wykonywane w wielu polskich firmach a nie w Niemczech o czym do tej pory byłem przekonany.
Jak się o tym dowiedziałem zadzwoniłem do Pana co mi je kalkulował i zapytałem wprost Czy gwarancję na okna dostanę z Niemiec od firmy Schuco ? Pan się zamotał i powiedział ,że to niema znaczenia " on da ją od siebie " JA CHCE GWARANCJĘ MIEĆ OD PRODUCENTA .CZY TAK TRUDNO JEST SIĘ DOWIEDZIEĆ KTO NIM JEST NAPRAWDĘ ?
Na tę chwilę jestem zakręcony to w końcu są okna produkowane w Niemczech przez firmę Scuco czy nie ?

Będę wdzięczny fachowcom za wyjaśnienie .
Awatar użytkownika
Janko
 

Re: KTO ROBI NAPRAWDĘ OKNA SCHUCO ?

Postautor: Adam >   22 sie 2015, 7:49

Tak naprawdę to chyba większość firm w Polsce działa w ten sposób, czyli kupuje profile od jakiegoś producenta i składają z nich olana. A gwarancji udziela producent okna. Jeśli szukasz dobrych okien na profilu schuco to polecam firmę ze Zduńskiej Woli Mielczarek. Sam zastanawiam się nad zakupem okien od niego zbieram opinie od znajomych i szukam informacji w necie i do tej pory wszystkie są pozytywne.
Awatar użytkownika
Adam
 

Re: KTO ROBI NAPRAWDĘ OKNA SCHUCO ?

Postautor: gosc >   24 sie 2015, 8:30

Tu przedmówca chce kupić okna na profilu schuco wyprodukowane przez schuco i z gwarancją schuco :lol:
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: KTO ROBI NAPRAWDĘ OKNA SCHUCO ?

Postautor: papaja44 >   21 lut 2017, 1:42

a co w tym dziwnego? :P
Awatar użytkownika
papaja44
Początkujący Okniarz
 
Posty: 5
Rejestracja: 21 lut 2017, 1:40

Re: KTO ROBI NAPRAWDĘ OKNA SCHUCO ?

Postautor: Sławomir84 >   16 maja 2018, 13:08

Schuco to dostawca systemów okiennych. Sama produkcja okien odbywa się natomiast u producentów na terenie poszczególnych krajów i to oni dają gwarancję na okna. Warto jednak podkreślić, że producenci muszą dbać o odpowiednie standardy jakościowe, Schuco regularnie organizuje szkolenia, a ich doradcy techniczni są w stałym kontakcie z producentami. Podsumowując można mieć pewność, że okno będzie wykonane w odpowiednich standardach jakościowych i będzie miało deklarowane parametry. Schuco tak poza tym prowadzi program jakościowy Premium Partner, do którego należą rekomendowani przez nich producenci, wśród nich jest np. firma Mielczarek: https://www.schueco.com/web/premiumpart ... partner_pl
Awatar użytkownika
Sławomir84
Ekspert
 
Posty: 55
Rejestracja: 22 lut 2018, 15:27

Re: KTO ROBI NAPRAWDĘ OKNA SCHUCO ?

Postautor: Terefere >   04 wrz 2020, 13:29

A ja nie polecam firmy Schuco bo nie uznają reklamacji i mówie tu o centrali niemieckiej bo tam zaszła sprawa.Wykonali mi część okien w innej okleinie niż zamawiana i teraz w salonie mam 1 okno prawidłowe złotyt dąb i dwa w innej okleinie dąb kolonialny. Przedstawili mi folię złoty dąb którą oklejają profile i zaznaczyli metrowy fragment który niby ma pasować do wykonanego okna.Problem tylko w tym że moje okno ma 2 metry długośći i nie da się tą folią okleić profil. Ten metrowy odcinek od biedy mogłby pasować tyle że dalej sa sęki i słoje których nie ma na moich 2 metrowych oknach Na całej długości i na całym obwodzie okna deseń jest jednolity bez żadnych słoi i sęków. Odradzam firmę Schuco za traktowanie klienta.
Awatar użytkownika
Terefere
 

Re: KTO ROBI NAPRAWDĘ OKNA SCHUCO ?

Postautor: budomat >   02 wrz 2021, 12:19

Dziwne bardzo....
To tak jakby bosch nie uznał mi reklamacji pralki, bo nie wyraziła zgody na jej uznanie firma, która produkuje im silniki....
Awatar użytkownika
budomat
Początkujący Okniarz
 
Posty: 4
Rejestracja: 05 sie 2021, 7:59

Re: KTO ROBI NAPRAWDĘ OKNA SCHUCO ?

Postautor: bergnaum.xzavier >   22 lis 2021, 10:23

Też mnie to zastanawia.
Awatar użytkownika
bergnaum.xzavier
Początkujący Okniarz
 
Posty: 4
Rejestracja: 22 lis 2021, 10:21
Lokalizacja: Częstochowa

Re: KTO ROBI NAPRAWDĘ OKNA SCHUCO ?

Postautor: Bolek091555 >   25 lut 2022, 10:29

Nie wiem kto takie coś robi. Jest to trudny temat.
Awatar użytkownika
Bolek091555
Początkujący Okniarz
 
Posty: 5
Rejestracja: 25 lut 2022, 9:38


Wróć do Schuco opinie

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości