Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Na tym forum można porównywać ze sobą wielu producentów okien pcv i drewnianych.

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Postautor: Kiril >   22 kwie 2016, 9:02

Może ktoś coś o budvar centrum powie? Najlepiej ktoś kto ma ich okna co o nich sądzicie jak się klasują względem innych producentów? Na stronie znalazłem info, że mają punkt w Bytomiu na Wrocławskiej, a wybieram się tam w sobotę i chętnie bym podjechał i podpytał. Wyczytałem też o systemie passive-slim (u nich na stronie - http://www.budvarcentrum.pl/ ) jakieś opinie na ten temat?
Awatar użytkownika
Kiril
 

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Postautor: Mik >   27 lip 2016, 9:28

A ja polecam okna aluplast 7000 Masywne ciepłe ciche i wszystko .
Awatar użytkownika
Mik
 

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Postautor: Jaceckoj >   12 wrz 2016, 20:59

Najlepszę są te co ludzie je wybierają i są skłonni dopłacić .
Awatar użytkownika
Jaceckoj
 

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Postautor: mantra >   29 wrz 2016, 11:16

Jak się budowaliśmy to kupiliśmy okna PCV i drzwi z tej firmy http://dako-nowysacz.pl/
i jesteśmy zadowoleni.
Awatar użytkownika
mantra
 

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Postautor: gosc >   29 wrz 2016, 14:08

Zobacz ofertę okien Premium WnD OknoplastGrup moden ID 7000 o grubości 85 mm obecnie wychodzi taniej o kilkanaście procent niż okna na masowo stosowanym ekonomicznym cieńszym profilem veki softline 82 .
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Postautor: mantra >   05 paź 2016, 9:43

Mogę doradzić jednego z najpopularniejszych producentów DAKO, ja mam od nich okna drewniane i jestem zadowolona http://www.oknasacz.pl/
Awatar użytkownika
mantra
 

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Postautor: Romano >   05 paź 2016, 13:43

mantra pisze:Mogę doradzić jednego z najpopularniejszych producentów DAKO, ja mam od nich okna drewniane i jestem zadowolona http://www.oknasacz.pl/

Dako to taka masówka na inwestycyjnej vece .Szału niema
Awatar użytkownika
Romano
 

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Postautor: montażysta >   05 paź 2016, 14:50

Romano pisze:
mantra pisze:Mogę doradzić jednego z najpopularniejszych producentów DAKO, ja mam od nich okna drewniane i jestem zadowolona http://www.oknasacz.pl/

Dako to taka masówka na inwestycyjnej vece .Szału niema

A co to jest inwestycyjna veka? Pierwsze słyszę o takiej vece :shock: . Veka produkuje jedne z najlepszych profili okiennych a może nawet i najlepsze . Fakt , są profile grubsze - bardziej energooszczędne i nieco cieńsze -mniej ale jakość zawsze jest I klasa.
Awatar użytkownika
montażysta
 

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Postautor: replay >   08 lut 2017, 10:41

Osobiście polecam firmę z Wrocławia, Okna Konieczny http://www.oknowro.pl/ . Ich produkty są estetyczne i wysokiej jakości. Zapewniają pełny komfort codziennego użytkowania oraz bezpieczeństwo. Oprócz okien oferują również rolety, żaluzje, moskitiery, markizy, drzwi i bramy. Łączą element elegancji z funkcjonalnością.
Awatar użytkownika
replay
Początkujący Okniarz
 
Posty: 1
Rejestracja: 08 lut 2017, 9:59

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Postautor: mantra >   21 lut 2017, 8:01

W naszym domu mieszkamy od 8 lat, i mamy okna właśnie z Dako a dachowe z Fakro, i jest wszystko ok, są szczelne, tłumią hałas, wiatru prawie w ogóle nie słychać ;)
Awatar użytkownika
mantra
Początkujący Okniarz
 
Posty: 2
Rejestracja: 21 lut 2017, 7:55

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Postautor: Rysiek >   21 lut 2017, 8:45

mantra pisze:W naszym domu mieszkamy od 8 lat, i mamy okna właśnie z Dako a dachowe z Fakro, i jest wszystko ok, są szczelne, tłumią hałas, wiatru prawie w ogóle nie słychać ;)

W dobrych oknach wiatru nawet największego całkowicie nie słychać Jeśli "wiatru prawie nie słychać" ale coś słychać to coś jest nie tak z szybami lub spasowaniem skrzydła z ościeżnicą lub uszczelkami.
Awatar użytkownika
Rysiek
 

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Postautor: mariolcia4567 >   26 cze 2017, 10:01

Ja polecam okna ze strony internetowej http://www.fenster.krakow.pl/
Jest to porządna i kompetentna firma. Jestem bardzo zadowolona z ich usług.
Okna są dostosowane do moich wymagań oraz odpowiednie do moich warunków cenowych.
Odpowiednie doradztwo tej firmy jest czystym profesjonalizmem. Realizacja mojego zamówienia była bardzo szybka, co niezmiernie mnie ucieszyło. Jest to firma z długoletnim doświadczeniem, przez co ma odpowiednie podejście do klienta.
Jestem bardzo zadowolona z okna fenster kraków.
Awatar użytkownika
mariolcia4567
 

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Postautor: mikołaj >   05 lip 2017, 15:21

W Polsce Południowej wg mnie firma Vidok ma jedne z lepszych okien enegrooszczednych, mam od nich okna trzyszybowe drewniane i powiem, że sa bardzo dobre, mają roletę wewnętrzną, w poblizu domu jezdza ciężarówki i przy zamknietym oknie nic nie slychac
Awatar użytkownika
mikołaj
 

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Postautor: Vidokopinie >   06 lip 2017, 6:45

mikołaj pisze:W Polsce Południowej wg mnie firma Vidok ma jedne z lepszych okien enegrooszczednych, mam od nich okna trzyszybowe drewniane i powiem, że sa bardzo dobre, mają roletę wewnętrzną, w poblizu domu jezdza ciężarówki i przy zamknietym oknie nic nie slychac

Czemu w ostatni czasie pojawiło się dużo wpisów zachwalających tę firmę .To antyreklama. Brak zamówień ? Naprawdę nikt tego nie chce ? Aż tak źle ?
Awatar użytkownika
Vidokopinie
 

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Postautor: Krystyna1050 >   13 lip 2017, 10:20

tyle opini różnych ...
Awatar użytkownika
Krystyna1050
Bywalec
 
Posty: 12
Rejestracja: 12 lip 2017, 11:46

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Postautor: Kasjan >   05 kwie 2019, 12:59

Ja kupowałem okna Vetrexu od BIMM raz z montażem. Klasa, bardzo dobrzy fachowcy, a co do jakości okien zastrzeżeń nie mam.
Awatar użytkownika
Kasjan
 

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Postautor: SilentMeerkat >   09 wrz 2019, 14:12

Według mnie okna kraków to najlepsza firma. mają idealny stosunek jakości do ceny. Wysyłka szła trochę długo, ale jak przyszła to wszystko było w najlepszym porządku, także nie mam zastrzeżeń nawet.
Awatar użytkownika
SilentMeerkat
Początkujący Okniarz
 
Posty: 1
Rejestracja: 09 wrz 2019, 14:09

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Postautor: Mati >   11 wrz 2019, 16:54

Kasjan pisze:Ja kupowałem okna Vetrexu od BIMM raz z montażem. Klasa, bardzo dobrzy fachowcy, a co do jakości okien zastrzeżeń nie mam.


to ci co pobrali kasę na okna i ich nie dostarczyli ? Bohaterowie programu Interwencja ?
Awatar użytkownika
Mati
 

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Postautor: Radek >   27 wrz 2019, 11:48

W gąszczu firm ciężko wybrać zaufanego producenta, bo zakup okien to spory wydatek. Ja kupując okna popytałem znajomych i szukałem opinii w Internecie. Najwięcej dobrego usłyszałem o systemach Schuco - że są sprawdzone i mają bardzo wysokie parametry cieplne. Jest nawet taka strona z listą producentów polecanych przez Schuco: http://www.schueco.pl/premium-partner W okolicy, gdzie mieszkam, znalazłem firmę Argo z Lublina. Jak się okazało, moi znajomi jakiś czas temu tam kupowali aluminiowe okna i drzwi tarasowe do swojego domu i byli zadowoleni. Zamawiałem u nich ogród zimowy i okna do całego domu, wszystko poszło zgodnie z planem, a dom wygląda nawet lepiej niż sobie wyobrażałem.
Awatar użytkownika
Radek
 

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Postautor: Kamil Bożek >   05 paź 2019, 14:04

Myślę, że warto polegać na opiniach osób z naszego otoczenia. My jesteśmy chwile przed 30stką mamy wśród znajomych rówieśników i osoby starsze od nas. Jesteśmy na takim etapie życia kiedy każdy się dorabia, buduje lub kupuje mieszkanie. Kwestię okien poruszaliśmy ze znajomymi już nie raz. Kilka par z naszej paczki miało okna z Oknoplast, a jedna para od jakiegoś zajomego, który ma zakład gdzie sam robi okna. No strach od niego kupić bo facet nie stosuje nie wiadomo jakich technologii, które są teraz bardzo ważne ale jednak poszliśmy za opiniamy znajomych i wybraliśmy okna od producenta, którego doświadczenie sięga bodajże 25 lat - jeśli się mylę to mnie poprawcie, chodzi mi konkretnie o Oknoplast. Mieliśmy to szczęście, że okna od nich są już sprawdzone i wiedzieliśmy, że warto zaufać tej firmie. Nie żałujemy, okna są super już 2 lata je mamy w naszym domu. Ciepłe, szczelne i ładne. Takie jak powinny być.
Awatar użytkownika
Kamil Bożek
 

PoprzedniaNastępna

Wróć do Porównanie producentów

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron