Brugmann Arte opinie

Opinie o systemie profili okiennych niemieckiego producenta Brugmann.

Brugmann Arte opinie

Postautor: angelside >   14 sty 2012, 18:38

Tutaj proszę pisać swoje opinie na temat tego systemu.
Awatar użytkownika
angelside
Administrator
 
Posty: 91
Rejestracja: 09 sty 2012, 12:23

Re: Brugmann Arte opinie

Postautor: kati >   18 sty 2012, 8:11

Przedwczoraj miałam montowane w mieszkaniu okna. Montażyści troche bałaganiarze, aczkolwiek mili. Same okna zauważyłam dzisiaj że trochę wieją, ale umówiłam się juz na poprawki. Ogólnie okna wyglądają dobrze, i ze względu na wygląd prezentują się naprawde dobrze, mi się podobają.
Awatar użytkownika
kati
 

Re: Brugmann Arte opinie

Postautor: Makaroniarz >   01 lut 2012, 17:29

Denerwuje mnie w tej firmie mnogość systemów które z zewnątrz wyglądają tak samo.

Okna 4 czy 5 komorowe z zewnątrz posiadają taki sam wygląd. Praktycznie klient kupując okna 5 komorowe nie wie i nigdy prawdopodobnie nie dowie się czy nie został nabity w butelkę bo tak naprawdę dostał okna 4 komorowe.

Wg mnie modele powinny różnić się wyglądem tak aby klient mógł mieć pewność że otrzymuje to co zamówił. Z brugmannem to niestety nie możliwe.
Awatar użytkownika
Makaroniarz
 

Re: Brugmann Arte opinie

Postautor: rolnik >   06 mar 2012, 15:51

Bardzo ładne i dobre okna, polecam jak ktoś chce sobie kupić coś ładnego i niedrogiego. Kolory w klasie A więc jakościowo wysoko także.
Awatar użytkownika
rolnik
 

Re: Brugmann Arte opinie

Postautor: waldi >   04 lis 2012, 21:11

Profil z wyższej półki jakościowej. Bardzo dobra sztywność. Dobrze wykonane okno na tym systemie będzie długo i bezproblemowo służyć. Spokojnie można polecić.
Awatar użytkownika
waldi
 

Re: Brugmann Arte opinie

Postautor: loco >   12 mar 2013, 15:40

Katastrofa- może i ładny,ale sztywność do bani.Mam okna robione na tym profilu przez firmę z Malborka.Na 18 okien 14 nadaje się do stodoły albo chlewa a nie do domu.
Awatar użytkownika
loco
 

Re: Brugmann Arte opinie

Postautor: angelside >   17 mar 2013, 13:11

Profil nie ma tu znaczenia, nie ma także znaczenia czy profil jest w klasie A, B czy C, najważniejsza jest stal w środku.
Awatar użytkownika
angelside
Administrator
 
Posty: 91
Rejestracja: 09 sty 2012, 12:23

Re: Brugmann Arte opinie

Postautor: Zibi >   16 lis 2013, 23:19

Kolor CC szyli rdzeń z recyklingu (szary środek ramy) wzór biały oraz kolor 1-stronny
Kolor BB czyli rdzeń standardowy materiał bez odzysku wzór biały, kolor 1-stronny i 2 stronny
Co do stali to rzeczywiście, odpowiada ona za sztywność konstrukcji i powinna być dobierana zgodnie ze specyfikacją zalecaną przez producenta profili. Okazuje się jednak że sprzedawcy często wymuszają zbijanie cen, bądź zlecają okna niewykonalne, co przekłada się na wątpliwą jakość i niekorzyść dla klienta.
Awatar użytkownika
Zibi
 

Re: Brugmann Arte opinie

Postautor: andrzej >   03 sty 2014, 16:22

U mnie drzwi balkonowe nieszczelne od strony zawiasów, po wizycie montera bez zmian. Mały wihajster dociągający ramę do ościeżnicy kompletnie nie spełnia swojej funkcji - łukowata ościeżnica lub skrzydło. Przez stare dmuchało i przez nowe dmucha.
Awatar użytkownika
andrzej
 

Re: Brugmann Arte opinie

Postautor: Marcin >   14 cze 2014, 23:30

u mnie też nieszczelne okno balkonowe od strony zawiasów no i tez te bezużyteczne wihajstry co niby mają okno chyba trzymać żeby nie wypadło bo na pewno nie powodują że okno jest dociśnięte i przez to szczelne
Awatar użytkownika
Marcin
 

Re: Brugmann Arte opinie

Postautor: Marcin >   14 cze 2014, 23:31

Andrzej, no i jak rozwiązałeś problem z tą nieszczelnością?
Awatar użytkownika
Marcin
 

Re: Brugmann Arte opinie

Postautor: Resp >   08 sty 2016, 18:03

Nie polecam, przez drzwi balkonowe wieje masakrycznie stare okna miałem szczelniejsze, regulacja szczelności praktycznie niemożliwa. Podczas mrozów szron między ramami a futryną.
Awatar użytkownika
Resp
 

Re: Brugmann Arte opinie

Postautor: Sennsen >   14 kwie 2016, 10:49

Mi się podobają bardzo. Jesteśmy zadowoleni ale rozumiem, że komuś mogą nie pasować. Cenowo też jest dobrze
kruk dług - polecam przeczytać :)
Awatar użytkownika
Sennsen
Początkujący Okniarz
 
Posty: 5
Rejestracja: 14 kwie 2016, 10:38


Wróć do Brugmann opinie

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości