Aluhaus opinie

Na tym forum można porównywać ze sobą wielu producentów okien pcv i drewnianych.

Aluhaus opinie

Postautor: wallander >   15 lut 2021, 11:10

Witam,
Poszukuję opinii o produktach firmy Aluhaus, a nie znalazłem tutaj tematu.
Awatar użytkownika
wallander
 

Re: Aluhaus opinie

Postautor: konrad1987 >   18 lut 2021, 11:21

Nie wiem, jak inne produkty które oferują, ale ja mam od nich tylko drzwi zewnętrzne. Dla mnie super jakościowo i estetyka nowoczesna bardzo w stylu naszego domu. Idealnie nam wpasowały się. Aluhaus doradził nam architekt zdaliśmy się na niego i nie żałujemy. Także jeśli chodzi o drzwi to tak - polecam.
Awatar użytkownika
konrad1987
 

Re: Aluhaus opinie

Postautor: wallander >   18 lut 2021, 18:16

Własnie interesujemy się zamówieniem drzwi oraz ogrodu zimowego. Słyszałem, że Aluhaus ma fajne rozwiązania dlatego rozważamy złożenie zamówienia.
Awatar użytkownika
wallander
 

Re: Aluhaus opinie

Postautor: Gabrysia88 >   05 kwie 2021, 13:58

Podobno Aluhaus ma w swojej ofercie takie nowoczesne rozwiązania, jak np. czytnik linii papilarnych czy klawiatura numeryczna. Fajnie bo właśnie tego szukam. Ma ktoś sprawdza się czy lepiej tradycyjny zamek?
Awatar użytkownika
Gabrysia88
 

Re: Aluhaus opinie

Postautor: wallander >   08 kwie 2021, 8:38

Właśnie myślę o tym też. Chętnie dowiem się, jak sprawdza się to w praktyce.
Awatar użytkownika
wallander
 

Re: Aluhaus opinie

Postautor: Max88 >   08 kwie 2021, 9:17

Ja polecam. Mamy czytnik linii papilarnych własnie w drzwiach Aluhaus. Zależało mi na bezpieczeństwie mojej rodziny, mamy też monitoring. Czytnik sprawdza się na prawdę bardzo dobrze i cieszę się, że się na niego zdecydowaliśmy.
Awatar użytkownika
Max88
 

Re: Aluhaus opinie

Postautor: jackopole >   18 kwie 2021, 21:01

Ten czytnik linii papilarnych mnie zastanawia, chociaż chyba bliżej mi do klawiatury numerycznej. W Aluhaus najlepszą ofertę znalazłem i najfajniejszy wybór, możliwość konfiguracji. Mamy 2 miesiące na ostateczny wybór drzwi do domu, póki co mamy jeszcze drzwi tymczasowe, ale pewnie się skuszę. Myślę jeszcze nad tym, czy wybrać takie minimalistyczne drzwi jak Flat bez przeszkleń czy pójść w przeszklenia. Jak u Was było? Mnie i takie i takie się podobają.
Awatar użytkownika
jackopole
 

Re: Aluhaus opinie

Postautor: picasso >   19 kwie 2021, 7:52

Ja mam pochwyt i jestem zadowolony. Zamek tradycyjny na klucz. Tak nam pasowało. Jeśli chodzi o przeszklenia to ja Ci polecam. Sam mam drzwi z Aluhaus model Alban z przeszkleniami i sobie bardzo chwalę. Myślałem, czy wybrać mleczną szybę czy efekt lustra weneckiego i jestem padło na to drugie. Moim zdaniem przeszklenia dodają uroku. Tak samo jak pochwyt, którego jestem fanem. W życiu bym już tradycyjnej klamki od zewnątrz nie chciał mieć.
Awatar użytkownika
picasso
 

Re: Aluhaus opinie

Postautor: Volumen >   13 maja 2021, 17:06

Fajną ma ofertę Aluhaus. Mam przed sobą własnie katalog i cięzko mi wybrać te jedna właściwe drzwi. Dam sobie czas do namysłu, najważniejsze, że producenta już wybrałem. Reszta to kwestia estetyki.
Awatar użytkownika
Volumen
 

Re: Aluhaus opinie

Postautor: jakuub >   19 maja 2021, 6:28

Namówiony Waszymi postami stwierdziłem, że pójdę do Aluhaus po katalog. Dostałem wraz z cennikiem co bardzo mi się spodobało, bo to taka jasność i klarownosć oferty. W innym salonie u innego producenta najpierw wybór drzwi i dodatków, a później dowiadujesz się jaka cena. Bez sensu według mnie. Chyba każdy chciałby z góry wiedzieć ile drzwi kosztują bo przy takim wyborze może sprawdzić inny model w swoim budżecie. W każdym razie mam ten katalog i spodobały mi się 3 modele, a co najważniejsze każde z nich mieści się w naszym budżecie.
Awatar użytkownika
jakuub
 

Re: Aluhaus opinie

Postautor: bednarek >   20 cze 2021, 7:54

Też mam przed sobą ich katalog. W sumie nie zwróciłem wcześniej uwagi na ich ofertę, a powinienem bo jest bardzo ciekawa. Jak z trwałością drzwi, czy ma ktoś je dłużej i może się wypowiedzieć?
Awatar użytkownika
bednarek
 

Re: Aluhaus opinie

Postautor: wallender >   19 sie 2021, 12:59

Drzwi i ogród zimowy z Aluhaus zamówiliśmy i mamy już zamontowane wszystko. Pierwsze były drzwi, a po około 2 tygodniach zamontowano nam też ogród zimowy. Realizacja 10/10 nie spodziewałem się, że to będzie tak dobrze wyglądać. Jeśli chodzi o drzwi to też jestem bardzo zadowolony, wszystko odpowiednio uszczelnione, a same skrzydło drzwiowe dodaje uroku domowi - przeszklenia robią robotę. Polecam.
Awatar użytkownika
wallender
 

Re: Aluhaus opinie

Postautor: karola90 >   23 lis 2021, 19:32

W Aluhausie znalazłam najładniejsze drzwi do naszego domu, dokładnie takie jak w projekcie. Jestem z nich mega zadowolona!
Awatar użytkownika
karola90
 

Re: Aluhaus opinie

Postautor: fikasss >   24 lis 2021, 18:10

Mnie spodobał się osobiście ten model:
Obrazek
Już oczami wyobraźni widzę go u nas, ale chyba kolor nieco inny bardziej w szarość bym poszedł.
Awatar użytkownika
fikasss
 

Re: Aluhaus opinie

Postautor: Kasienka >   25 lis 2021, 9:47

Bardzo ładny, elegancki i minimalistyczny. Będzie pochwyt czy klamki?
Awatar użytkownika
Kasienka
 

Re: Aluhaus opinie

Postautor: Beniamin4427 >   02 gru 2021, 11:01

Faktycznie całkiem fajnie to wygląda.
Awatar użytkownika
Beniamin4427
Początkujący Okniarz
 
Posty: 5
Rejestracja: 02 gru 2021, 9:08

Re: Aluhaus opinie

Postautor: kendra >   24 sty 2022, 20:36

Byłem dwa razy w Aluhaus. Raz po wycenę i po porównaniu sobie ofert drugiego producenta (trzeci niestety mnie olał nie wysłał oferty po dzień dzisiejszy) zdecydowałem się na Aluhaus. Cenowo, designersko i też technologicznie lepsze drzwi.
Awatar użytkownika
kendra
 

Re: Aluhaus opinie

Postautor: wallander >   07 lut 2022, 17:50

Dziękuję Wam bardzo! Tak jak wspomniałem wcześniej wybór padł na Aluhaus. Mega się cieszę, że właśnie na nich się zdecydowaliśmy bo zarówno drzwi zewnętrzne, jak i ogród zimowy sztos. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
wallander
 

Re: Aluhaus opinie

Postautor: donbartek >   25 lut 2022, 9:56

I dobrego wyboru kolega dokonał. Na pewno będziesz zadowolony. Mam ich drzwi od roku i jak porównałem sobie nasze drzwi zewnętrzne, a sąsiada z domu na przeciwko to niebo, a ziemia. Nie ma co. Lepiej dopłacić i mieć drzwi na lata, solidne i ciepłe.
Awatar użytkownika
donbartek
 

Re: Aluhaus opinie

Postautor: michał_dworak >   22 mar 2022, 20:21

Powiedzcie mi jak z terminem realizacji u nich? Są terminowi itd?
Awatar użytkownika
michał_dworak
 

Następna

Wróć do Porównanie producentów

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron