WND Okna opinie

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

WND Okna opinie

Postautor: Czester Opoczno >   20 paź 2013, 20:02

Panowie, czy ktoś posiada zamontowane okna z firmy wnd, lub jakieś opinie posiadacie odnośnie tej marki ? Nie potrafię ze strony wywnioskować jakie są dokładnie modele dostępne, czy jest tylko jeden 70mm ?
Awatar użytkownika
Czester Opoczno
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: Murator >   27 paź 2013, 18:02

Sprawdzałeś na http://wnd.com.pl ? Tam jest wszystko logicznie rozpisane.
Awatar użytkownika
Murator
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: widewiev >   27 paź 2013, 20:22

Okna na profilach Veki, stara firma Rąbień, dzisiaj po przekształceniach wchłonięta przez oknoplast. Solidne, taki segment do bloków idealny.
Awatar użytkownika
widewiev
Bywalec
 
Posty: 35
Rejestracja: 21 lis 2012, 21:02

Re: WND Okna opinie

Postautor: Czester Opoczno >   27 paź 2013, 21:46

Dzięki, to wiem że okna są jakby z oknoplast, ale nie do końca to jest na tym samym systemie profili. Generalnie szukam czegoś od Veki w takim znośnym przedziale cenowym, bez zbytnich udziwnień. I szukałem informacji na tej stronie, ale tam jest opisany tylko 70 mm jakby w jednej wersji, stąd pytanie czy to jest jedyna opcja.
Awatar użytkownika
Czester Opoczno
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: Kamis >   28 paź 2013, 17:36

widewiev pisze:Okna na profilach Veki, stara firma Rąbień, dzisiaj po przekształceniach wchłonięta przez oknoplast. Solidne, taki segment do bloków idealny.


Czyli co to jest, Oknoplast czy Rąbień ?
Awatar użytkownika
Kamis
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: Mirek >   28 paź 2013, 20:28

Kamis pisze:
widewiev pisze:Okna na profilach Veki, stara firma Rąbień, dzisiaj po przekształceniach wchłonięta przez oknoplast. Solidne, taki segment do bloków idealny.


Czyli co to jest, Oknoplast czy Rąbień ?

Ja postaram się wyjaśnić czym te okna są bo je montuję na zlecenie jednego z dilerów .

Oknoplast ma opinie okien bardzo dobrych ,a tym samym nie najtańszych . Wielu dilerów argumentując zalety tej firmy słyszeli od Klientów co dysponowali mniejszym budżetem ,że dla nich te zalety są zrozumiałe lecz ich na te okna po prostu nie stać .
Tak powstał pomysł wyprodukowania okna w klasie ekonomicznej lecz spełniającego normy jakościowe grupy Oknoplastu (takie aby nie przyniosły wstydu marce ) Skorzystali z okazji kupienia już zorganizowanej produkcji w Rąbieniu .
Cena została skalkulowana na podstawie informacji jakie dostarczyli dealerzy czyli zrezygnowano z tego co Klienci ignorowali .
Czyli :
Zgrzew na nitkę został zastąpiony tradycyjnym na rowek frezowany (jak wszędzie )

Zrezygnowano z dodatkowej uszczelki wypełniającej rowek okuciowy (czego cała konkurencja nie stosuję w standardzie )

Zastąpiono markowe klamki i osłonki tańszymi .(co jest w tej branży standardem )

Zrezygnowano z montażu słupków mocowanych do stalki zbrojeniowej a tym samym dodatkowo uszczelnionych i zastąpiono je słupkami tradycyjnie zgrzewanymi (tak jak ma konkurencja )

Okucia również zostały zamienione na tańszy odpowiedniki lecz ze wszystkimi bajerami .

Zrezygnowano również z ciepłej listwy podparapetowej i zastosowano zwykła bez uszczelki( tak jak ma praktycznie cała konkurencja ).

Zastosowano nowoczesny profil 5 komorowy o szerszym skrzydle zamiast niedocenianego przez niektórych klientów 6 i 7 komorowego wybierających tańszą konkurencję .

Zastosowano też zbrojenie tańsze jak ktoś nie docenia stali 5 krotnie giętej (czyli to samo co inni )

No i zastosowano uszczelki czarne we wszystkich oknach a w białych zdecydowali się pozostawić estetyczną siwo na plus do konkurencji .

Generalnie powstało okno energooszczędne trzyszybowe taniej od najtańszego okna Oknoplastu o około 20% jednaj i tak zdecydowanie lepsze od tych co oferuje konkurencja tej firmy na tym segmencie rynku .To bardzo dobre okno o ładnym indywidualnym wzornictwie przebadane z długą gwarancją .
Sama marka grupy Oknoplast też jest gwarantem jakości .

Jak można to okno postrzegać na tle tańszej konkurencji ?

Moim zdaniem to bardzo dobre okna w klasie Ekonomicznej PLUS .
Montuje się je bez problemów ,regulacja bardzo łatwa .
Ładny nowoczesny profil .
No i marka ( jednak grupa Oknoplast )

Warto poprosić zawsze dilera tej firmy o skalkulowanie okien WnD bo jak się okaże ,że oferta nas przerasta to zawsze można kupić produkt bardzo dobry jednak mieszczący się w budżecie zamiast kupować w innej firmie produkt taniej o nieweryfikowalnej i wątpliwej jakości .
Awatar użytkownika
Mirek
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: czester Opoczno >   29 paź 2013, 17:15

Witam Panie Mirku,

bardzo dobra prezentacja produktu no i promocja. Może Pan mi rozjaśni jedną sprawę odnośnie trzyszybowych pakietów. Tego też nie znalazłem na stronie, no chyba, że ktoś poratuje linkiem. Z informacji wynika, najogólniej, że jest profil 5 kom, 70 mm 4/16/4. Czy to jest jedyny ich produkt ?
Awatar użytkownika
czester Opoczno
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: Mirek >   29 paź 2013, 22:07

To co pokazuje strona to tzw. standard czyli minimum .WnD produkuje energooszczędne okna trzyszybowe ,o nietypowych kształtach jak łuki ,skosy itp. Oferuje różne rodzaje szyb jak antywłamaniowe czy też inne ze szprosami. Generalnie to co Klient oczekuje jak balkony przesuwne lub tradycyjne z niskimi progami itd. Normalna kompleksowa oferta w dobrej cenie .
Jednak proszę pamiętać ,że to nie klasa okien typu Top Premium gdzie można wybrzydzać i konfigurować okna w nieskończoność przez wiele miesięcy ,aż będziemy wniebowzięci .
To są okna klasy Ekonomicznej Plus czyli takie co powinny zadowolić Klienta ponad przeciętną rynkową o niewygórowanej cenie i z gwarancją jakości grupy Oknoplastu .Montaż robią te same brygady co montują Oknoplasty tak jak np. nasza firma lub wiele innych co pracują dla firmy od wielu lat. Faktem jest to,że sprzedają się coraz lepiej czyli się przyjęły ,a ludziska z tego co mówią są zadowoleni i chłopaki na montażu również nie zgłaszają problemów .
Awatar użytkownika
Mirek
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: oknotest.pl >   30 paź 2013, 10:47

Trochę dziwna ta Panów korespondencja. Czy tak trudno wykrztusić słowo "Aluplast" i podać odmianę? Przecież to taki sam profil jak każdy inny, a dobrze użyty musi przynieść pozytywny wynik i przynosi.
Awatar użytkownika
oknotest.pl
Bywalec
 
Posty: 44
Rejestracja: 11 maja 2012, 20:24

Re: WND Okna opinie

Postautor: Mirek >   30 paź 2013, 19:59

To prawda ,że okno wykorzystuje profil wyprodukowany przez Aluplast (moim zdaniem bardzo dobry ) , ale ma przeprojektowane skrzydło i innym designie na wyłączność WnD . Jednak profil to tylko element okna ,a tu mowa o całym produkcie firmy WnD .
Awatar użytkownika
Mirek
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: oknotest.pl >   30 paź 2013, 21:06

Z tym "całym produktem WnD", wywołuje Pan wilka z lasu. Warto?
Awatar użytkownika
oknotest.pl
Bywalec
 
Posty: 44
Rejestracja: 11 maja 2012, 20:24

Re: WND Okna opinie

Postautor: a-wwa >   03 lis 2013, 17:04

czyli to jest profil aluplast-u a nie veki, tak ?
Awatar użytkownika
a-wwa
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: oknotest.pl >   03 lis 2013, 19:14

a-wwa pisze:czyli to jest profil aluplast-u a nie veki, tak ?


A jaka niby z tego różnica? Jedyna taka, że jeden ze Skierniewic, drugi z Poznania :lol:
Awatar użytkownika
oknotest.pl
Bywalec
 
Posty: 44
Rejestracja: 11 maja 2012, 20:24

Re: WND Okna opinie

Postautor: a-wwa >   14 lis 2013, 15:01

No chyba nie chodzi tylko o miejsce produkcji. Pytam z ciekawości, bo na innych forach są porównania okien pod kątem profili, a tutaj nie było jednoznacznej informacji co to za profil.
Awatar użytkownika
a-wwa
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: Piter >   14 lis 2013, 19:06

To jest profil Aluplastu przeprojektowany na potrzeby rynku francuskiego i szwajcarskiego gdzie ten profil jest najbardziej ceniony . Tak jak w Polsce Veka czy też Brugman Jednak profil to jedno ,a całe okno to drugie .
Awatar użytkownika
Piter
 

WND Okna opinie

Postautor: a-wwa >   17 lis 2013, 20:02

Akurat w temacie profili nie ma aż tyle ciśnienia jak pomiędzy poszczególnymi producentami, czyli są różnice pomiędzy różnymi producentami pracującymi na tym samym profilu - dokładniej, że różnice wynikają w produkcie końcowym jakim jest okno. Dziękuję za potwierdzenie pochodzenia profilu w wnd.
Awatar użytkownika
a-wwa
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: myarka >   29 lis 2013, 20:10

Robią w standardach, czy wszystkie wymiary ?
Awatar użytkownika
myarka
Bywalec
 
Posty: 40
Rejestracja: 26 lis 2012, 10:46

Re: WND Okna opinie

Postautor: konecki >   01 gru 2013, 0:02

A co to jest niestandard ?
Awatar użytkownika
konecki
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: Bayron >   02 gru 2013, 18:25

Okna typowe to te z komuny czyli około 40 wymiarów do budownictwa powtarzalnego w blokach typu Leningrady i inne .Obecnie każda szanująca się firma w tym WnD produkuje okna na wymiar .Czyli dopasowuję okno do otworu co jest najlepsze dla Klienta jak i dla firmy co udziela wieloletniej gwarancji .
Awatar użytkownika
Bayron
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: myarka >   15 gru 2013, 18:30

Miałem na myśli rozmiary inne niż 140x140...kolega Bayron to dość obrazowo opisał :mrgreen:
Awatar użytkownika
myarka
Bywalec
 
Posty: 40
Rejestracja: 26 lis 2012, 10:46

Następna

Wróć do Firmy produkujące okna PCV

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości