WND Okna opinie

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

Re: WND Okna opinie

Postautor: dawid >   23 sie 2015, 19:31

Ale czy w systemie Aluplast produkuje Oknoplast czy Ekookna to na to samo wychodzi, ale plus dla Ekookien za okucia Maco a nie GU jak w oknoplaście.
Awatar użytkownika
dawid
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: terazja >   07 paź 2015, 13:49

Masz jakieś niewłaściwe informacje - oknoplast robi na okuciach MAKO i to od kilkunastu lat!
Awatar użytkownika
terazja
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: Monterr >   21 paź 2015, 18:25

Okna WnD sprzedawane są głównie na rynki zachodnie ( Francja Belgia Holandia)
Moim zdaniem powinny być tak samo promowane w Polsce .To bardzo dobry produkt w świetnej cenie .I to pod marką grupy Oknoplast .Jednak mając pewny zbyt za grube Euro nie promują tego w Polsce aby nie obciążać zapewne lini eksportowej WnD.
Awatar użytkownika
Monterr
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: Mireck >   09 sty 2016, 21:23

Ja zamówiłem te okna w kolorze orzech z trzema szybami i do zpłaty mam 12 tys .Gwarancja 5 lat Montaż na wiosnę .
Awatar użytkownika
Mireck
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: gosc >   22 cze 2016, 14:43

Ostatnio wprowadzili profil o grubości 85 mm cena zdecydowanie niżej niż niż np V 82 firmy Vetrex czy też MSevolution82 firmy M&S
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: gosc >   29 wrz 2016, 12:19

Ten nowy model okna wnd ID 7000 to w pełni energooszczędne okno klasy Premium o grubej ramie i skrzydle aż 85 mm idealne do ciężkich pakietów trzyszybowych. Cena okien też dobra jak się zorientowałem jak i długa gwarancja od uznanego producenta jakim jest OknoplastGroup.
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: Pablo >   01 paź 2016, 10:21

gosc pisze:Ten nowy model okna wnd ID 7000 to w pełni energooszczędne okno klasy Premium o grubej ramie i skrzydle aż 85 mm idealne do ciężkich pakietów trzyszybowych. Cena okien też dobra jak się zorientowałem jak i długa gwarancja od uznanego producenta jakim jest OknoplastGroup.

Brałeś coś???? Cały internet tym spamujesz. Spadła sprzedaż czy co?
Awatar użytkownika
Pablo
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: Gosć >   01 paź 2016, 18:49

Pablo pisze:
gosc pisze:Ten nowy model okna wnd ID 7000 to w pełni energooszczędne okno klasy Premium o grubej ramie i skrzydle aż 85 mm idealne do ciężkich pakietów trzyszybowych. Cena okien też dobra jak się zorientowałem jak i długa gwarancja od uznanego producenta jakim jest OknoplastGroup.

Brałeś coś???? Cały internet tym spamujesz. Spadła sprzedaż czy co?


Tak obiektywnie bo jestem zwolennikiem zupełnie innej marki .

Wpis jest w dziale na temat okien WND więc jest w odpowiednim miejscu ( nie jest zamieszczony w dziale o innych markach okiennych)
Osobiście myślę, że to ich konkurencji sprzedaż spadła skoro czyta wpisy o oknach marki WND zamieszczonych na forum im właśnie poświęconym .

Pozdrawiam strony
Awatar użytkownika
Gosć
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: MirmiłWrocek >   04 sty 2017, 20:39

Ja mam ofertę na te okna grubości 85mm .Jak narazie z tymi parametrami mam wycenę porównawczą na profilu trochę cieńszym 82 mm i szybami takimi samymi 0.5 .Ceny na okna wnd około 17% taniej i gwarancja dłuższa o 2 lata kolor antracyt z dwóch stron .Jeśli ktoś może coś polecić lepszego w tej cenie lub niższej mile widziane .
Awatar użytkownika
MirmiłWrocek
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: Marek88 >   17 sty 2017, 21:36

Ja rozważam ich nowe okna na profilu 6 komorowym o grubości 85 mm .Mają bardzo dobre parametry termiczne jaki i moim zdaniem dobrą cenę przeszło 6 tys niżej niż konkurencja i to na profilu cieńszym bo raptem 82 mm.Szyby też mają lepsze bo jaśniejsze .Gwarancja ponad 5 lat .
Awatar użytkownika
Marek88
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: MarioB >   30 sty 2017, 11:49

Dzwonili do mnie ,że od 1 lutego będzie duża promocja na okna wnd id 7000 - zobaczymy .
Awatar użytkownika
MarioB
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: Leo85 >   30 sty 2017, 15:29

To zwykły Aluplast , dużo taniej można kupić np w firmie Eko Okna.
Awatar użytkownika
Leo85
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: gośc >   31 sty 2017, 9:54

Leo85 pisze:To zwykły Aluplast , dużo taniej można kupić np w firmie Eko Okna.

Tak się składa ,że ta firma jest na liście produktów niespełniających normy

http://www.dlabudownictwa.pl/wp-content ... -WINB1.pdf
Awatar użytkownika
gośc
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: gosc >   31 sty 2017, 12:22

Teraz i tak wiadomo, że WnD jest nastawione raczej na eksport widać to po ich materiałach reklamowych we wszystkich językach oprócz polskiego :
np ten folder:
http://sem-menuiseries.fr/wp-content/up ... alogue.pdf
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: gość >   01 lut 2017, 15:08

gosc pisze:Teraz i tak wiadomo, że WnD jest nastawione raczej na eksport widać to po ich materiałach reklamowych we wszystkich językach oprócz polskiego :
np ten folder:
http://sem-menuiseries.fr/wp-content/up ... alogue.pdf

Niezbyt zachęcająco te profile wyglądają w tym załączonym linku , ta stal w ościeżnicy... Drutex wyjdzie znacznie taniej.
Awatar użytkownika
gość
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: Marek77 >   01 lut 2017, 19:05

Tak się składa, że stal właśnie jest gruba i zamknięta a drutex jak policzy taką samą szybę 0,5 o profil 82 mm( gdzie WnD profil ma 85 mm) to wyjdzie drożej niż WnD . No i warunki gwarancji też na korzyść WnD jak również estetyka wykonania zgrzewów jak i ułożenia uszczelek itp .
Awatar użytkownika
Marek77
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: gość >   02 lut 2017, 15:52

Marek77 pisze:Tak się składa, że stal właśnie jest gruba i zamknięta a drutex jak policzy taką samą szybę 0,5 o profil 82 mm( gdzie WnD profil ma 85 mm) to wyjdzie drożej niż WnD . No i warunki gwarancji też na korzyść WnD jak również estetyka wykonania zgrzewów jak i ułożenia uszczelek itp .

To po co kupować znacznie droższe okna Oknoplastu skoro można WnD albo na tych samych profilach jeszcze taniej w firmie AdamS.
Awatar użytkownika
gość
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: gosc >   02 lut 2017, 18:13

gość pisze:
Marek77 pisze:Tak się składa, że stal właśnie jest gruba i zamknięta a drutex jak policzy taką samą szybę 0,5 o profil 82 mm( gdzie WnD profil ma 85 mm) to wyjdzie drożej niż WnD . No i warunki gwarancji też na korzyść WnD jak również estetyka wykonania zgrzewów jak i ułożenia uszczelek itp .

To po co kupować znacznie droższe okna Oknoplastu skoro można WnD albo na tych samych profilach jeszcze taniej w firmie AdamS.


Poco mieszasz do wątku o wnd inne marki? Ale jak chcesz to ci odpowiem i też pomieszam . Oknoplast to inna liga niż WnD .Wnd to konkurencja w standardzie np Vetrexu V 82 . Jednak WnD ma lepsze parametry niż popularny Vetrex V82 na standardowej Vece softline 82 do kupienia taniej np w firmie Petecki i u wielu innych Vekowców .

WnD 85 mm to :
Grubość złożenia 109 mm
Grubość profilu 85 mm
Profile 6 komorowe w skrzydle i 6 ościeżnicy
Dostępna stylistyka profili: classic-line
Współczynnik przenikania ciepła Uw: przy szybie Ug=0,5 i ciepłej ramce 0,76 W/m2K
Odporność na działanie wiatru C4*
Wodoszczelność: 9A*
Przepuszczalność powietrza: 4*
Izolacyjność akustyczna z pakietem szybowym 4/16/4: 33(-2;-5)dB
Maksymalna izolacyjność akustyczna: 46(-1;-4)dB*
Klamki i osłonki w komplecie
Listwa podparapetowa w standardzie
Szklenie dwukomorowe trzyszybowe
Okucia G-U z blokadą błędnego położenia klamki i mikrowentylacją

I co najważniejsze to kupując WnD kupujesz produkt POLSKI. Firmy co zatrudnia Polaków , płaci podatki w Polsce ,reinwestuje zyski w Polsce .
Generalnie popierasz patriotyzm zakupowy a takie np Vetrex należy do francuzów gdzie wybierając ich słabą ofertę wysyłasz swoją kasę do Francji .
Generalnie WnD to dobry produkt w rozsądnej cenie i co najważniejsze to Polska Marka .
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: Gość >   12 lut 2017, 17:42

gosc pisze:
gość pisze:
Marek77 pisze:Tak się składa, że stal właśnie jest gruba i zamknięta a drutex jak policzy taką samą szybę 0,5 o profil 82 mm( gdzie WnD profil ma 85 mm) to wyjdzie drożej niż WnD . No i warunki gwarancji też na korzyść WnD jak również estetyka wykonania zgrzewów jak i ułożenia uszczelek itp .

To po co kupować znacznie droższe okna Oknoplastu skoro można WnD albo na tych samych profilach jeszcze taniej w firmie AdamS.


Poco mieszasz do wątku o wnd inne marki? Ale jak chcesz to ci odpowiem i też pomieszam . Oknoplast to inna liga niż WnD .Wnd to konkurencja w standardzie np Vetrexu V 82 . Jednak WnD ma lepsze parametry niż popularny Vetrex V82 na standardowej Vece softline 82 do kupienia taniej np w firmie Petecki i u wielu innych Vekowców .

WnD 85 mm to :
Grubość złożenia 109 mm
Grubość profilu 85 mm
Profile 6 komorowe w skrzydle i 6 ościeżnicy
Dostępna stylistyka profili: classic-line
Współczynnik przenikania ciepła Uw: przy szybie Ug=0,5 i ciepłej ramce 0,76 W/m2K
Odporność na działanie wiatru C4*
Wodoszczelność: 9A*
Przepuszczalność powietrza: 4*
Izolacyjność akustyczna z pakietem szybowym 4/16/4: 33(-2;-5)dB
Maksymalna izolacyjność akustyczna: 46(-1;-4)dB*
Klamki i osłonki w komplecie
Listwa podparapetowa w standardzie
Szklenie dwukomorowe trzyszybowe
Okucia G-U z blokadą błędnego położenia klamki i mikrowentylacją

I co najważniejsze to kupując WnD kupujesz produkt POLSKI. Firmy co zatrudnia Polaków , płaci podatki w Polsce ,reinwestuje zyski w Polsce .
Generalnie popierasz patriotyzm zakupowy a takie np Vetrex należy do francuzów gdzie wybierając ich słabą ofertę wysyłasz swoją kasę do Francji .
Generalnie WnD to dobry produkt w rozsądnej cenie i co najważniejsze to Polska Marka .

Z tym porównywaniem się do Vetrexu to już jakaś fobia . Te okna to przepaść do Vetrexu i innej Veki .
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: WND Okna opinie

Postautor: gosc >   12 lut 2017, 19:21

Te okna będą twoim najgorszym koszmarem mały człowieczku z konkurencji co traci rynek .
Są bardzo wysokiej jakości .Posiadają wieloletnią gwarancję uznanego producenta.Biją parametrami twój Vetrex i Vekę zwasza swoim nowym oknem ID 7000 o grubości profilu aż 85 mm a dziki ograniczeniu produkcji do dwóch profili okna są w świetnej cenie ( około 25% taniej niż konkurencja )
Okna ID 7000 z WnD mają najlepszy stosunek jakości do ceny Czy to się konkurencji podoba czy też nie zwłaszcza w grubych solidznych profilach w kolorze antracyt lub orzech, winchester czy też złoty dąb z szybami o Ug=0,5 .
Awatar użytkownika
gosc
 

PoprzedniaNastępna

Wróć do Firmy produkujące okna PCV

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość