Witraż opinie

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

Witraż opinie

Postautor: angelside >   14 sty 2012, 18:48

Opinie na temat producenta okien w systemach Veka i Aluplast.
Awatar użytkownika
angelside
Administrator
 
Posty: 91
Rejestracja: 09 sty 2012, 12:23

Re: Witraż opinie

Postautor: kati_k >   24 sty 2012, 13:56

Kupilismy z witraza aluplasta ze względu na cene - do tej pory były 4 regulacje i zastanawiam się czy okna nie posiadają jakieś wady fabrycznej czy jest to normalne?
Awatar użytkownika
kati_k
 

Re: Witraż opinie

Postautor: jan >   07 lut 2012, 13:47

Nie polecam tych okien nikomu. Jakość marna, 2x w roku regulacja, przemarzające szyby.
Awatar użytkownika
jan
 

Re: Witraż opinie

Postautor: niezadowolony >   29 maja 2012, 9:56

Nie polecam, na przełomie roku dwa razy reklamowane. Serwis gwarancyjny do kitu, nijak się z nimi dogadać, szkoda czasu i nerwów.
Awatar użytkownika
niezadowolony
 

Re: Witraż opinie

Postautor: myarka >   26 lis 2012, 15:21

faktycznie ,serwis jest lipny,oni mają swoje zdanie,klient ma swoje,nie można z nimi w żaden sposób dojść do porozumienia.
Awatar użytkownika
myarka
Bywalec
 
Posty: 40
Rejestracja: 26 lis 2012, 10:46

Re: Witraż opinie

Postautor: Grzegorz19701 >   29 lis 2012, 11:34

serwis gwarancyjny istnieje jedynie na papierze,w rezultacie nie wiele można wskórać.
Awatar użytkownika
Grzegorz19701
Bywalec
 
Posty: 20
Rejestracja: 28 lis 2012, 19:47

Re: Witraż opinie

Postautor: Technix >   08 sty 2013, 8:15

Dzięki wielkie za opinie :) właśnie mnie wyratowaliście przed nietrafioną inwestycją :)
Awatar użytkownika
Technix
Bywalec
 
Posty: 34
Rejestracja: 08 sty 2013, 8:00

Re: Witraż opinie

Postautor: WaldemarK >   13 paź 2014, 10:02

A bo ja wiem czy nietrafioną? Jak cztery regulacje były to z pewnością pech i wada fabryczna. Ja akurat nie mam od bardzo długiego czasu żadnych reklamacji jako sprzedawca, a dużo sprzedaję Veki i Aluplasta od nich. Przychodzą klienci co nie chcą jak to oni mówią "okien na wagę" od Drutexa i Dobroplasta. A Witraż ma lepsze klamki już w standardzie jeśli chodzi o PCVkę no i przede wszystkim solidne okucia. To chyba ktoś specjalnie im robi koło pióra, że tak pisze albo na prawdę jakaś była jednostkowa wada. Co do serwisu to nawet do czynienia nie miałem, bo reklamacji nie było więc nie umiem powiedzieć.
Awatar użytkownika
WaldemarK
Początkujący Okniarz
 
Posty: 1
Rejestracja: 13 paź 2014, 9:52

Re: Witraż opinie

Postautor: Artshobby >   03 gru 2014, 10:18

Zapraszam na kurs witrażu do naszej firmy Artshobby.pl!
świetny prezent na święta dla siebie i kogoś bliskiego :)
Mamy też w swojej ofercie inne produkty, które mogłyby służyć jako prezenty :)
Zapraszamy do współpracy :)
Awatar użytkownika
Artshobby
 

Re: Witraż opinie

Postautor: seventeen >   31 gru 2014, 10:09

współpracuję z nimi ok 10 lat ,bywaja problemy jak wszędzie,ale generalnie ja i moi klienci jesteśmy zadowoleni,przelicznik jakość cena bardzo dobry jak na początek górnej półki za jaką uważam Vekę w ich wykonaniu
Awatar użytkownika
seventeen
 

Re: Witraż opinie

Postautor: smile >   08 kwie 2015, 11:20

Witam Wszystkich


Chciałem się podzielić swoją opinią odnośnie dość innowatorskiej metody zabezpieczania okien przed brudem. Użyłem ostatnio powłoki do szyb firmy h2o nanotechnology podszedłem do tematu dość nieufnie bo od 25 lat jesteśmy okłamywani w reklamach ale zrobiłem testy i oto moje obserwacje. Powłoka podczas opadów deszczu w dużej mierze samo się oczyszcza jak pisał producent, niewidoczna gołym okiem, producent pisze o trwałości od 2 do 4 lat więc sprawdzimy, łatwość nakładania ? myślę że każdy sobie poradzi wszystko napisane na etykiecie.
Awatar użytkownika
smile
 

Re: Witraż opinie

Postautor: xXx >   08 wrz 2015, 8:31

Jesli chodzi o gwarancje u tego producenta to praktycznie jej nie ma. Dowiedzialem sie ze obowiazuje ona dopoki sa monterzy na miejscu a po odbiorze i zaplacie wypinaja sie. NIE POLECAM!!!!!
Awatar użytkownika
xXx
 

Re: Witraż opinie

Postautor: Gość >   08 lut 2016, 14:32

Okna beznadziejne, zimno po 5-ciu latach od zamontowania, (mam ciepły montaż). Wyrzucone pieniądze. Zero serwisu i zainteresowania, nikt się po sprzedaży okien nie interesuje, może wystarczyłoby wymienić uszczelki, wyregulować. Można telefonować kilkanaście razy, bez odzewu. Pani od sprzedaży powiedziała, że w Białymstoku to jest serwis, ale do Warszawy nie przyjedzie. Wezmę inną firmę. Ludzie nie kupujcie tych okien, są do niczego, a takie bardzo tanie nie są.
Grześ
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Witraż opinie

Postautor: Tomasz P. >   23 sie 2016, 20:10

Witam. Powiem szczerze że współpracuje z Witrażem od ok roku. Na początku po podjęciu współpracy zanim dojechały pierwsze zamówienia wszedłem na forum żeby poczytać opinię i nastąpiło przerażenie. Opinie jakie wyczytałem trochę mnie zniesmaczyły ale pomyślałem że poczekam i sam zobaczę jak jest. W końcu firm produkujących Vekę i Aluplasta jest mnóstwo więc rozpocznę najwyżej współpracę z kimś innym. Ku mojej uciesze wszystkie opinie które wyczytrałem okazały się dalekie od prawdy. Okna bardzo solidnie wykonane, okucia maco multimatic czyli górna półka. W Vece ciekie zgrzewy nie odbiegające nawet troche od innych " topowych i o wiele droższych producentów" Mam mnustwo zdjęć z realizacji domków z oknami zarówno Veka jak i Aluplast więc bardzo chętnie podziele się nimi każdemu zainteresowanemu. Od roku praktycznie brak jakichkolwiek reklamacji( praktycznietzn brak poważnych pisemnych. Jedynie zdarzają się regulację które itak w pierwszym roku od zamontowania są konieczne) Jeśli chodzi i reklamację miałem do tej pory jedną odnośnie wady szyby ( wyprodukowanej przez pilklington więc to nie ich produkt ) i z jednej listwy przyszybowej okleina troszke się odkształciła. Ogólnie sprawa załatwiona po wysłaniu zdjęć i opisaniu wady. Fakt jest taki że sam wymieniłem szybę i listwe przyszybową więc nie wiem ile normalnie czekałbym na przyjazd serwisu.
Pozostało jednak w głowie pytanie... skoro ja jestem zadowolony to dlaczego jest tyle nie ciekawych opini. Okazało się po rozmowie z Panem Andrzejem ( przedstawicielem handlowym ) iż prawnie/sądownie forum na którym jest tyle złych opini zostalo zamknięte z powodu udowodnienia oczerniania firmy przez kilka osób które to się powtarzały. Wychodzi na to że konkurencję boli to że firma Witraż jest w stanie wyprodukować okna i sprzedać w przystępnej cenie więc dilerzy mają duża sprzedaż więc trzeba było zatrudnić kogoś do chejtowania. Widząc rozwój firmy i budowanie nowych hal produkcyjnych patrzę na współpracę bardzo pozytywnie i z nadzieją że w końcu choć kilka osób zamiast wczytywać sie w forum na którym to można napisać wszystko po prostu pójdzie do firmy takiej jak moja i poprosi o możliwość zobaczenia okien i zapytania o opinię osobe u których takie okna zostało zamontowane.
Podsumowując więc ja i moja firma jesteśmy bardzo zadowoleni z współpracy i choć bywają czasami opóźnienia ( zwłaszcza w sezonie letnim ok 1 tyg ) mam nadzieję że po zakończeniu budowy kolejnych hal wszystko wystrzeli w lepszym kierunku.
Jeśli ktoś chciałby o cokolwiek zapytać podaje swojego maila: vendet@o2.pl
Awatar użytkownika
Tomasz P.
 

Re: Witraż opinie

Postautor: Tomasz P >   23 sie 2016, 20:24

I zapomnialem jeszcze o jednej bardzo istotnej sprawie. Pamiętajcie wszyscy że okna które kupujecie są produkowane przez maszyny. Te same maszyny są u najdroższych producentów jak i u wielu tańszych. Człowiek jedynie pilnuje drobych spraw i uzupełnia takie okna w brakujące elementy ( ale to i też nie zawsze:) ) Więc których okien byście nie kupili, to jeśli wyprodukowała je fabryka która jest już na rynku ładne pare lat i używa takich maszyn jak m.in. URBAN są one bardzo zbliżonej jakości. Minimalne różnice mogą być jedynie powodem kalibracji maszyn które zajmują się zgrzewaniem, frezowaniem itd profili okiennych. Nie dajcie się nabić w butelkę przez sprzedawców którzy na jednym zleceniu chcą zarobić tyle żeby wystarczyło na spłatę limuzyny w leasingu, hi live przez miesiąc i wakacje najlepiej każdego miesiąca. Sprawdzajcie, sprawdzajcie i jeszcze raz sprawdzajcie na oczy. Nie na forum bo tu ... można wszystko. A nie uczciwi ludzie są wszędzie i za wszelką cenę chcą zarobić na ludzkiej naiwności jak najwięcej. Pozdrawiam i życzę samych dobrych decyzji i przede wszystkim udanych zakupów.
Awatar użytkownika
Tomasz P
 

Okna

Postautor: Adamkow >   26 sie 2016, 11:11

Ja osobiście polecam okna z tej strony: http://www.bieganski.szczecin.pl
Sam zamawiałem i jestem zadowolony.
Awatar użytkownika
Adamkow
 

Re: Witraż opinie

Postautor: Sprzedawca >   17 paź 2016, 13:47

Witam. Od 14 lat współpracuję z różnymi producentami okien i każdy kto ma wieloletnie doświadczenie w branży wie że wszędzie może się coś wydarzyć. Z producentem Witraż współpracuję od kilku lat i w ogóle nie rozumiem tej całej nagonki i tak perfidnych opini? Okna są solidne, dobrze wykonane, na dobrych okuciach. Podzespoły takie jak w topowych dobrze znanych oknach Oknoplast Kraków. Do tej pory zdarzyły mi się 3 reklamacje - okna miały skazę, lub była wada szyby i po zgłoszeniu reklamacji otrzymaliśmy nowe. Poza wydłużonym terminem realizacji obecnie aż 5 tyg ( co świadczy o bardzo dużej sprzedaży okien u tego producenta tak myślę ) nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń, powiem więcej handlowałam droższymi oknami wykonanymi w gorszy sposób niż okna firmy Witraż. Jakość + cena na najwyższym poziomie a jeśli chodzi o negatywne opinie to są one wyssane z palca i pisane przez hejterów albo przez konkurencję. Przez tyle lat współpracy już dawno zorientowała bym się że jest z nimi aż tak tragicznie jak jest to przedstawiane ale trzeba pamiętać o jednej zasadzie - ludzie zadowolenie nie piszą opinii. Piszą ją tylko ludzie niezadowoleni i najczęściej konkurencja. Pamiętajcie jeszcze o jednej zasadzie. Okna to jedno ale montaż to druga sprawa. Jeśli ktoś piszę że mu przez okna wieje to zazwyczaj nie jest to kwestia złego okna tylko źle wykonanej usługi montażu! Ja gorąco polecam.
Awatar użytkownika
Sprzedawca
 

Re: Witraż opinie

Postautor: Mateusz >   17 paź 2016, 13:54

Kupiłem okna Veka Softline na początku roku. Dostałem bardzo dobrą ofertę cenową w jednym z salonów. Zamówiłem nie zdając sobie sprawy że jest taka negatywna opinia, ale udając się do renomowanego sklepu pomyślałem że na pewno wszystko będzie ok. Tym bardziej że widziałem okna na żywo w salonie. Okna są zamontowane w domu, wszystko jest ok. Okna są ładne, szczelne, nie było żadnych wad (żona sprawdzała przy myciu) Jestem bardzo zadowolony i na chwilę obecna bardzo polecam:)
Awatar użytkownika
Mateusz
 

Re: Witraż opinie

Postautor: marcysia >   04 lis 2016, 9:19

Niestety potwierdzam bardzo negatywną opinię o tych oknach. Mam wątpliwą przyjemność kontaktu z tą firmą od 3 lat ze względu na nieustannie powtarzającą się reklamacje. Okna są fatalnej jakości. Ich zasadniczym problemem w moim przypadku jest odkształcanie się okna balkonowego. Po ostatniej wymianie nowe skrzydło wytrzymało dokładnie 10 miesięcy. Po tym okresie ponownie odkształciło się, nie dochodzi do ramy, na skutek czego są duże przewiewy. Doprosić się przyjazdu serwisu graniczy z cudem. Radzę każdemu zastanowić się nad tą firmą, chyba że ktoś ma bardzo dużo czasu i cierpliwości na ciągłe użeranie się z nimi.
Awatar użytkownika
marcysia
 

Re: Witraż opinie

Postautor: Kamil >   17 gru 2016, 10:38

Pani " Marcysiu " Ja mam okna założone 2 lata i żadnych problemów nie mam. Wydaje mi się że problemem u Pani może być montaż a nie same okna. Jak okna które są założone i zamknięte mogą się odkształcać?? Znam się trochę na budowlance i wiem że to po prostu nie możliwe. Radzę posprawdzać jak okna zostały zamontowane bo nawet najlepsze okna można spierniczyć i będzie z nimi lipa. Ja w każdym razie jestem bardzo zadowolony. Nie obeszło się bez małej reklamacji ( wadliwa szyba )ale firma u której kupiłem okna wymieniła szybę po niecałym miesiącu.
Awatar użytkownika
Kamil
 

Następna

Wróć do Firmy produkujące okna PCV

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości

cron