Vetrex opinie

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

Re: Vetrex opinie

Postautor: Gość >   24 sty 2016, 17:33

Gość pisze:Tak w klasie A
W dolnej lub gurnej tolerancji czyli nie mniejszej niż grubość ścianki 2,8 i nie większej niż 3,2mm
cytat z tej strony :
"
* klasa A - zgodnie z normą PN-EN 12608 grubość ścianki zewnętrznej profila wynosi 3 mm (tolerancja 0,2 mm)

** z wyłączeniem profli do okien gospodarczych (pomieszczenia nieogrzewane lub z temperaturą wnętrza < 8 °C); zgodne z rozporządzeniem Ministra Infrastruktury (Dz.U. z 13.8.2013, poz. 926)
"

I można określić tolerancję w umowie dostawy profili ( ważne jeśli ktoś standardowo zgrzewa na tzw nitke)

Profile Veki które widziałem u różnych producentów okien zawsze miały ścianki o gr 3 mm , natomiast na zaokrągleniach lub na połączeniach komór nieznacznie ten wymiar się różnił i to jest ta tolerancja +/- 0,2 mm !
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Vetrex opinie

Postautor: Gość >   24 sty 2016, 19:24

Gość pisze:
Gość pisze:Tak w klasie A
W dolnej lub gurnej tolerancji czyli nie mniejszej niż grubość ścianki 2,8 i nie większej niż 3,2mm
cytat z tej strony :
"
* klasa A - zgodnie z normą PN-EN 12608 grubość ścianki zewnętrznej profila wynosi 3 mm (tolerancja 0,2 mm)

** z wyłączeniem profli do okien gospodarczych (pomieszczenia nieogrzewane lub z temperaturą wnętrza < 8 °C); zgodne z rozporządzeniem Ministra Infrastruktury (Dz.U. z 13.8.2013, poz. 926)
"

I można określić tolerancję w umowie dostawy profili ( ważne jeśli ktoś standardowo zgrzewa na tzw nitke)

Profile Veki które widziałem u różnych producentów okien zawsze miały ścianki o gr 3 mm , natomiast na zaokrągleniach lub na połączeniach komór nieznacznie ten wymiar się różnił i to jest ta tolerancja +/- 0,2 mm !


Nie kolego -KŁAMIESZ :? i MANIPULUJESZ :cry:
I dobrze wiemy ,że napewno na oko jaK piszesz niebyłeś wstanie zmierzyć ich grubości co do ułamka milimetra .
Zwłaszcza jak piszesz u różnych producentów Ha HA .Co wpuścili cię na produkcję z suwmiarką i dali pomierzyć grubości ścianek a potem zajrzeć sobie w tyłek ? :lol:
JESTEM PEWIEN ,ŻE NIE -WIEC DALEJ KŁAMIESZ .

Niewygodna prawda boli jak widzę .
wiec jeszcze raz cytat ( chodzi o ścianki zewnętrzne ):Chyba sam producent profili wie jakie robi

* klasa A - zgodnie z normą PN-EN 12608 grubość ścianki zewnętrznej profila wynosi 3 mm (tolerancja 0,2 mm)"
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Vetrex opinie

Postautor: Gość >   25 sty 2016, 14:42

Wystarczy się przejść po firmach okiennych które sprzedają okna na profilach Veki i na przekrojach okien zmierzyć. Każdy sprzedawca Ci pozwoli. Pójdź do Peteckiego, Oknoplastu , Vetrexu , Amberlin-a, Witrażu, Abm-u i wielu innych a się przekonasz że wszystkie mają ścianki zewnętrzne o gr 3 mm z tolerancją +/-0,2mm ( chociaż tę niemal niewidoczną różnicę 0,2 mm grubości faktycznie trudno zmierzyć i dostrzec ).
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Vetrex opinie

Postautor: Gość >   25 sty 2016, 19:20

Gość pisze:Wystarczy się przejść po firmach okiennych które sprzedają okna na profilach Veki i na przekrojach okien zmierzyć. Każdy sprzedawca Ci pozwoli. Pójdź do Peteckiego, Oknoplastu , Vetrexu , Amberlin-a, Witrażu, Abm-u i wielu innych a się przekonasz że wszystkie mają ścianki zewnętrzne o gr 3 mm z tolerancją +/-0,2mm ( chociaż tę niemal niewidoczną różnicę 0,2 mm grubości faktycznie trudno zmierzyć i dostrzec ).

dostrzeżesz jak zhrzejesz na nitke dwa profile z różnych parti i rozbierznej tolerancji
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Vetrex opinie

Postautor: Gość >   30 sty 2016, 11:21

Gość pisze:
Gość pisze:Wystarczy się przejść po firmach okiennych które sprzedają okna na profilach Veki i na przekrojach okien zmierzyć. Każdy sprzedawca Ci pozwoli. Pójdź do Peteckiego, Oknoplastu , Vetrexu , Amberlin-a, Witrażu, Abm-u i wielu innych a się przekonasz że wszystkie mają ścianki zewnętrzne o gr 3 mm z tolerancją +/-0,2mm ( chociaż tę niemal niewidoczną różnicę 0,2 mm grubości faktycznie trudno zmierzyć i dostrzec ).

dostrzeżesz jak zhrzejesz na nitke dwa profile z różnych parti i rozbierznej tolerancji

Ale maszyny mają w tej Vece :( To już wiem dlaczego ceny okien są tak zróżnicowane.
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Vetrex opinie

Postautor: Janusz >   03 mar 2016, 19:34

Ja mogę śmiało polecić firmę gdzie kupiłem okna trzyszybowe sześciokomorowe w kolorze winchester około 17% taniej z ciepłym montażem w systemie illbruck .Polecam Pana Andrzeja z Koszalina .

e-mail:
oknataniej@wp.pl
Awatar użytkownika
Janusz
 

Niesmak w vetrex

Postautor: Klien >   03 lut 2017, 21:10

Widze, że bywa tu kierownik obsługi klienta Vetrex, mam dla Pana case study:
Zamówiliśmy okna Vetrex na kwotę ok. 30 tysięcy zł. Byliśmy zadowoleni z wyboru zaledwie kilka godzin. Jak na razie Vetrex notuje wielką wtopę. Od wtorku uważałem, że to tylko wina autoryzowanego salonu w moim mieście, ale dalsze załatwianie sprawy przez Vetrex powoduje coraz większe nerwy. O co chodziło?
1. Wystawiono mi ofertę na okna w promocji zimowej, ze szprosami naklejanymi (i ramkami oczywiście). Zamówienie podpisałem, potwierdziłem, poprosiłem o dane do przelewu.
2. 1 lutego (dzień po upływie promocji), pani z autoryzowanego salonu z rozbrajającą szczerością przyznała, że nie wiedziała w zasadzie co to szprosy i okazało się że te "moje" są bez ramek międzyszybowych. I że jak sobie życzę z ramkami to cena rośnie o 10%, bo się promocja zimowa dzisiaj skończyła.
3. Na moją odpowiedź, pani odpisała (maile mam, przekazałem później do Vetrex) że wprawdzie umowę zawarliśmy, ale ich nie obowiązuje bo nie wpłaciłem pieniędzy (na jakie konto, nie dodała nadal, termin nie był określony itp). I że mogą mi zaproponować rabat około 2%, czyli że cena mi urośnie o 8%. O łaskawcy!
4. Zgłosiłem sprawę do biura obsługi klienta. Tam skierowano mnie do pana kierownika regionalnego, ten powiedział, że oczywiście ich wina, że sprawę załatwią zgodnie z moimi oczekiwaniami (a chcę po prostu realizacji zamówienia z 31 stycznia).
5. Pan kierownik przekazał mi dane do innego kierownika, który miał przysłać ofertę i sfinalizować sprawę.
6. Straciłem kupę czasu, przesłałem dane kolejnemu panu, a ten... przysłał dziś ofertę. Na 11% i prawie 15% droższą niż wyjściowa. Tak póki co "załatwili sprawę"... :/
Zastanawiam się czy VETREX sobie jaja robi... Mam jeszcze nadzieję, że się zachowają jak profesjonaliści, ale dziś, po kolejnych nerwach z ich strony czuję się upoważniony do przestrogi dla rozważających zakup.
Liczę, że w końcu ktoś się ogarnie, ale i tak stracony tydzień nerwów zastanawia czy chcę patrzeć na tę nazwę producenta na oknach w swoim nowym domu...
Awatar użytkownika
Klien
 

Re: Vetrex opinie

Postautor: BTbtBT >   12 lut 2017, 20:29

Sami kierownicy i prezesi w tej firmie .Fajnie -a gdzie pracownicy ?. Wiem, że jeden robi za Pana Prezesa mądrząc się przed przedstawicielami dostawców , a drugi frajer robi za ulotkowego, pomiarowego, magazyniera, montażystę, serwisanta i na koniec dnia samochód umyje i odda kluczyki prezesowi aby jego żonka mogła pojechać wieczorem na zakupy czystym autkiem poleasingowym .SUPER .
Awatar użytkownika
BTbtBT
 

Re: Vetrex opinie

Postautor: Pawel >   30 cze 2017, 6:12

Ja również nie polecam tej firmy,
1. kupiłem okna 3 lata temu z jednym jest cały czas problem (balkonowe) okno się wybrzusza i jest problem z zamknięciem okna pomimo wizyty serwisanta
2. firma która montowała tak to spiep..... że nawet serwisant się załamał jak to zobaczył, porobił zdjęcia i co? i nic! Musiałem sobie opłacić inną firmę drugi raz żeby mi poprawnie zamontowali okna bo nie mogłem się doprosić przez rok!!! a Vertex ma to w nosie!!! Ważne że kase już dostali a Ty się martw człowieku sam.
SZKODA GADAĆ
Awatar użytkownika
Pawel
 

Re: Vetrex opinie

Postautor: SzczepanW >   02 lip 2017, 17:19

Pawel pisze:Ja również nie polecam tej firmy,
1. kupiłem okna 3 lata temu z jednym jest cały czas problem (balkonowe) okno się wybrzusza i jest problem z zamknięciem okna pomimo wizyty serwisanta
2. firma która montowała tak to spiep..... że nawet serwisant się załamał jak to zobaczył, porobił zdjęcia i co? i nic! Musiałem sobie opłacić inną firmę drugi raz żeby mi poprawnie zamontowali okna bo nie mogłem się doprosić przez rok!!! a Vertex ma to w nosie!!! Ważne że kase już dostali a Ty się martw człowieku sam.
SZKODA GADAĆ

Tak bywa :( niestety
Awatar użytkownika
SzczepanW
 

Poprzednia

Wróć do Firmy produkujące okna PCV

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 5 gości

cron