Vetrex czy oknoplast

Na tym forum można porównywać ze sobą wielu producentów okien pcv i drewnianych.

Re: Vetrex czy oknoplast

Postautor: gosciu >   24 lut 2012, 12:20

[quote="Maniek"]
Znany jest tez bajer handlowy
cytat Mamy to samo tylko taniej . :lol: [/quote]
Odwiedzając salony tych dwóch producentów, klient moze sie przekonac, że sprzedawca vetrex nie stosuje żadnych bajerów , które cytuje tu maniek wkładając te słowa w usta swojej konkurencji, bo po co sprzedawcy vetrex mieliby robić komuś dodatkowa reklamę. Okna nie są takie same, różnią się wyposażeniem, ale na pewno to nie jest żadna replika czy podróbka, okucie roto lepiej wyposażone w standardzie bo ma 2 zaczepy antywłamaniowe a nie tylko jeden jak w maco. Nie muszą gonić WZORCA bo już go prześcignęli w badaniach, nic nie mają do ukrycia, ujawnili najwięcej danych do badan i wypadają jakościowo dużo korzystniej. Dla niedowiarków odsyłam na stronę oknotestu by zobaczyli najświeższy ranking okien pcv. (jakiego wzorca?marketingu?? a to zgodzę się bo w tej płaszczyźnie dobrze konkuruje z wami drutex )
Awatar użytkownika
gosciu
 

Re: Vetrex czy oknoplast

Postautor: nataliaaa >   24 lut 2012, 14:26

czyli z której firmy mam zakupić okna do swojego domu, nie chce przepłacać to jest fakt oczywisty ale zależy mi głównie na jakość, buduje dom raz zyciu i chce te okna na 15 lat , jestem zdecydowana na veke, szczerze doradzcie
Awatar użytkownika
nataliaaa
 

Re: Vetrex czy oknoplast

Postautor: Sławek >   24 lut 2012, 20:40

Najtaniej Kupisz Peteckiego
Awatar użytkownika
Sławek
 

Re: Vetrex czy oknoplast

Postautor: gosc69 >   25 lut 2012, 1:12

[quote="Sławek"]Najtaniej Kupisz Peteckiego[/quote]
może i kupisz najtaniej, lecz ja odradzam. ...
Awatar użytkownika
gosc69
 

Re: Vetrex czy oknoplast

Postautor: Sławek >   25 lut 2012, 9:11

Mam kilku znajomych co kupili Peteckiego i są zadowoleni
Awatar użytkownika
Sławek
 

Re: Vetrex czy oknoplast

Postautor: gosc69 >   25 lut 2012, 11:20

Mieli czy mają,kto w to uwierzy, może mają okna na rehau, bo na vece zaczęli robić od niedawna i dopiero raczkują, czemu zmieniasz temat, petecki ma swój własny wątek, idż tam i go reklamować a nie próbujesz porównywać go do vetrexu i oknoplastu :lol:
Awatar użytkownika
gosc69
 

Re: Vetrex czy oknoplast

Postautor: Sławek >   25 lut 2012, 15:23

Ja Peteckiego nie porównuję do vetrexu .Mówię ,że jest dobry i tańszy niż Vetrex .Odnośnie reklamy to ty tu niby co robisz jak nie reklamujesz nachalnie Vetrexa :D
Awatar użytkownika
Sławek
 

Re: Vetrex czy oknoplast

Postautor: gosc69 >   26 lut 2012, 23:13

ok. to proponuję zamknąć ten wątek, nikt nikomu reklamy nie bedzie robił, sam zastanawiam sie po co taki wątek ciągnąć dalej.Ucinamy temat. forum nie ma polotu, spierają się między sobą sprzedawcy, bo tytuł do tego prowokuje to czy to, pozdrawiam.
Ludzie kupujcie okna jakie chcecie
Awatar użytkownika
gosc69
 

Re: Vetrex czy oknoplast

Postautor: monter >   03 mar 2012, 10:20

Witam serdecznie, już mnie zaczynają bawić te tematy Vetrex vs. Oknoplast. Montowałem okna i w tej i w tej firmie i klienci są bardzo zadowoleni z Vetrexu jak i z Oknoplasu. Pragnę zaznaczyć, że połowa sukcesu to prawidłowy montaż. W Oknoplaście zaczyna się trochę źle dziać od momentu zmiany prezesa na synalka, który nawet chciał zmienić nazwę Oknoplast Kraków na Oknoplast Group pytam po co? Tyle lat jego ojciec budował markę i reklamował pt. Oknoplast Kraków a mu się nagle zachciało zmiany.Te informacje dostałem z biura na Połczyńskiej w Warszawie, które już jest zamknięte - dlaczego?


Druga sprawa odnośnie reklamy, Oknoplast ładuje ogromne kwoty w reklamy, tak samo jak sponsoruje zagraniczny klub czyżby obawiał się konkurencji? Nie lepiej przeznaczyć te pieniądze na unowocześnienie czegoś jak to robi Vetrex?

Co z tego że Vetrex nie ogranicza swoich biur jak to robi oknoplast? proszę poczytać np. o biurze w Markach jakie opinie wystawiają Klienci. Przeczytałem wszystkie opinie Vetrexu i nigdzie nie było negatywnych opinii bo dbają o klientów a nie o masową sprzedaż jak oknoplast który wciska się mocno na zagraniczne rynki.

Dla mnie okna Oknoplastu i Vetrexu praktycznie niczym się nie różnią osobiście wziąłem do domu okna Vetrexu ze względu na niższą cenę o 3 tys zł.

Fajną sprawą w oknach Vetrex jest regulowany uchył, albo klamka zabezpieczająca dla dzieci, która umożliwia otwarcie tylko uchyłu a nie całego okna.

Ostateczna decyzja zakupu należy oczywiście do Państwa :) i te i te przyjemnie się montuje.
Awatar użytkownika
monter
 

Re: Vetrex czy oknoplast

Postautor: monter >   03 mar 2012, 10:30

Awatar użytkownika
monter
 

Re: Vetrex czy oknoplast

Postautor: Mario >   03 mar 2012, 20:54

[quote="monter"]Witam serdecznie, już mnie zaczynają bawić te tematy Vetrex vs. Oknoplast. Montowałem okna i w tej i w tej firmie i klienci są bardzo zadowoleni z Vetrexu jak i z Oknoplasu. Pragnę zaznaczyć, że połowa sukcesu to prawidłowy montaż. W Oknoplaście zaczyna się trochę źle dziać od momentu zmiany prezesa na synalka, który nawet chciał zmienić nazwę Oknoplast Kraków na Oknoplast Group pytam po co? Tyle lat jego ojciec budował markę i reklamował pt. Oknoplast Kraków a mu się nagle zachciało zmiany.Te informacje dostałem z biura na Połczyńskiej w Warszawie, które już jest zamknięte - dlaczego?


Druga sprawa odnośnie reklamy, Oknoplast ładuje ogromne kwoty w reklamy, tak samo jak sponsoruje zagraniczny klub czyżby obawiał się konkurencji? Nie lepiej przeznaczyć te pieniądze na unowocześnienie czegoś jak to robi Vetrex?

Co z tego że Vetrex nie ogranicza swoich biur jak to robi oknoplast? proszę poczytać np. o biurze w Markach jakie opinie wystawiają Klienci. Przeczytałem wszystkie opinie Vetrexu i nigdzie nie było negatywnych opinii bo dbają o klientów a nie o masową sprzedaż jak oknoplast który wciska się mocno na zagraniczne rynki.

Dla mnie okna Oknoplastu i Vetrexu praktycznie niczym się nie różnią osobiście wziąłem do domu okna Vetrexu ze względu na niższą cenę o 3 tys zł.

Fajną sprawą w oknach Vetrex jest regulowany uchył, albo klamka zabezpieczająca dla dzieci, która umożliwia otwarcie tylko uchyłu a nie całego okna.

Ostateczna decyzja zakupu należy oczywiście do Państwa :) i te i te przyjemnie się montuje.[/quote]

Jak dla mnie też te okna się nie różnią :) vetrex ma super montaż :lol: Ma też uchył :lol: ma pełno zamówień :lol: reklamuje się taniej na forach tego typu :lol: i nie sprzedaje na zagraniczne rynki bo jest zbyt dobry :lol: A w moim przypadku okna vetrex są tańsze o 20 tysięcy :o Dodam tez ,żę ludzie tacy jak Ja uwielbiają okna tanie i ta forma mnie miło zaskoczyła Ale jeszcze sprawdzę w innych firmach Jak ABM Czy Petecki .
Dać wam linki do reklamy na innych stronach ? :D
Awatar użytkownika
Mario
 

Re: Vetrex czy oknoplast

Postautor: goscinnieRaz >   04 mar 2012, 20:31

Mario nie, nie potrzeba, każdy ma wyszukiwarkę google w domu i umie ją obsługiwać. A jeśli dobrze umiesz szukać informacji w necie, to na pewno znajdziesz wiele wzmianek o tym, że vetrex również ma dużo odbiorców z zagranicy, więc po co w ten sposób piszesz, tu nikt nie jest idiotą. Różnica polega na tym , że vetrex dba zarówno o portfele polskich inwestorów jak i zagranicznych, a twój dostawca bardziej ukierunkowany jest na export, czy mam rację??
Awatar użytkownika
goscinnieRaz
 

Re: Vetrex czy oknoplast

Postautor: aca >   26 mar 2012, 13:21

Mario pisze:
monter pisze:Witam serdecznie, już mnie zaczynają bawić te tematy Vetrex vs. Oknoplast. Montowałem okna i w tej i w tej firmie i klienci są bardzo zadowoleni z Vetrexu jak i z Oknoplasu. Pragnę zaznaczyć, że połowa sukcesu to prawidłowy montaż. W Oknoplaście zaczyna się trochę źle dziać od momentu zmiany prezesa na synalka, który nawet chciał zmienić nazwę Oknoplast Kraków na Oknoplast Group pytam po co? Tyle lat jego ojciec budował markę i reklamował pt. Oknoplast Kraków a mu się nagle zachciało zmiany.Te informacje dostałem z biura na Połczyńskiej w Warszawie, które już jest zamknięte - dlaczego?


Druga sprawa odnośnie reklamy, Oknoplast ładuje ogromne kwoty w reklamy, tak samo jak sponsoruje zagraniczny klub czyżby obawiał się konkurencji? Nie lepiej przeznaczyć te pieniądze na unowocześnienie czegoś jak to robi Vetrex?

Co z tego że Vetrex nie ogranicza swoich biur jak to robi oknoplast? proszę poczytać np. o biurze w Markach jakie opinie wystawiają Klienci. Przeczytałem wszystkie opinie Vetrexu i nigdzie nie było negatywnych opinii bo dbają o klientów a nie o masową sprzedaż jak oknoplast który wciska się mocno na zagraniczne rynki.

Dla mnie okna Oknoplastu i Vetrexu praktycznie niczym się nie różnią osobiście wziąłem do domu okna Vetrexu ze względu na niższą cenę o 3 tys zł.

Fajną sprawą w oknach Vetrex jest regulowany uchył, albo klamka zabezpieczająca dla dzieci, która umożliwia otwarcie tylko uchyłu a nie całego okna.

Ostateczna decyzja zakupu należy oczywiście do Państwa :) i te i te przyjemnie się montuje.


Jak dla mnie też te okna się nie różnią :) vetrex ma super montaż :lol: Ma też uchył :lol: ma pełno zamówień :lol: reklamuje się taniej na forach tego typu :lol: i nie sprzedaje na zagraniczne rynki bo jest zbyt dobry :lol: A w moim przypadku okna vetrex są tańsze o 20 tysięcy :o Dodam tez ,żę ludzie tacy jak Ja uwielbiają okna tanie i ta forma mnie miło zaskoczyła Ale jeszcze sprawdzę w innych firmach Jak ABM Czy Petecki .
Dać wam linki do reklamy na innych stronach ? :D



Poniżej jest ranking firm , łącznie z pierwszym miejscem

http://oknotest.pl/1/PRO_QUALITY_PVC/vi ... iwosci.php
Awatar użytkownika
aca
 

Re: Vetrex czy oknoplast

Postautor: opinia >   27 mar 2012, 19:59

Druga sprawa odnośnie reklamy, Oknoplas ładuje ogromne kwoty w reklamy, tak samo jak sponsoruje zagraniczny klub czyżby obawiał się konkurencji? Nie lepiej przeznaczyć te pieniądze na unowocześnienie czegoś jak to robi Vetrex?

Co tu unowocześniać przeżytek rynkowy ;)
Niebawem na dniach zobaczysz nowe trzy okna firmy O. Może3sz tylko npomarzyć aby je mieć w ofercie:)
Awatar użytkownika
opinia
 

Re: Vetrex czy oknoplast

Postautor: DAWID >   29 mar 2012, 10:05

opinia pisze:Druga sprawa odnośnie reklamy, Oknoplas ładuje ogromne kwoty w reklamy, tak samo jak sponsoruje zagraniczny klub czyżby obawiał się konkurencji? Nie lepiej przeznaczyć te pieniądze na unowocześnienie czegoś jak to robi Vetrex?

Co tu unowocześniać przeżytek rynkowy ;)
Niebawem na dniach zobaczysz nowe trzy okna firmy O. Może3sz tylko npomarzyć aby je mieć w ofercie:)



VETREX wg nas jest NUMEREM 1 w Polsce jeżeli chodzi o VEKĘ
Awatar użytkownika
DAWID
 

Re: Vetrex czy oknoplast

Postautor: gosc >   29 mar 2012, 20:41

Jak by był numerem jeden to nie trzeba by było tego tak reklamować na darmowych forach internetowych :lol: Chyba komuś Klientów brakuje :D
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Vetrex czy oknoplast

Postautor: goscinny >   29 mar 2012, 21:52

A komuś zaczyna ubywać punktów handlowych, sieć salonów dawnego OP kurczy się bo rozsądni wolą otwierać współpracę z vetrex i sprzedawać lepsze okna na zdrowych zasadach, klientów już wam ubywa i stąd te wasze złośliwe komentarze, w tym roku może pohandlujecie ,ale już myślicie co będzie w przyszłym , :oops: może wy też przejdziecie :roll:
Awatar użytkownika
goscinny
 

Re: Vetrex czy oknoplast

Postautor: anka >   06 kwie 2012, 14:42

Witam !!! no widze że dorwało się dwuch panów z w/w firm i daje sobie popalić !!!!! Sp[rzedaje okienka i powiem tak jedni są warci drugich każdy ma swoje minusy i plusy nie powiem z której firmy przedstawiciel się zmienił ( a prawie 7 miesiecy temu ) jeden zdawkowy telefon i zero zainteresowania . Panowie jak giganci będą odstawiać olewke na mniejszych sprzedawców to reklamy wam nic nie pomogą ani nawet gwarancja na 20 lat ( inna sprawa jak sa rozpatrywane te reklamacje..wszyscy sa winni tylko nie producent) Focha strzeliłam na jedna z w/w firm strasznego oj obrosło się w piurka strasznie ale uwaga Panowie młode "tygrysy" w natarciu i oby za pare latek rączka rano nie znalazła sie w nocniku > Obie firmy robią okna ok. więc nie pitolcie panowie tylko rączka na pulsie.
Pozdrawiam !!!!
Awatar użytkownika
anka
 

Re: Vetrex czy oknoplast

Postautor: sonia >   24 kwie 2012, 19:19

Maniek pisze:Ps
Jak ktoś pragnie kupić okna w standardzie Vetrexu z niedobranymi czarnymi uszczelkami ,z frezowanymi zgrzewami i okuciami roto ale jeszcze taniej niż vetrex .To wystarczy poszukac
http://www.google.pl/#sclient=psy-ab&hl ... 24&bih=484
lub na
OKNA PODOBNE JAK VETREX NA TYCH SAMYCH PROFILACH TYLKO MOZE JESZCZE TANIEJ :lol:
PO CO PRZEPLACAC :D
http://www.veka.pl/content/siec.php


moim zdaniem nie ma sensu przepłacać za okna OKNPLASTU ponieważ jakosciowo nie widzę różnicy w odniesieniu do firmy VETREX .Czy warto wybierać PLATINIUM 70 mm szerokości ? skoro w bardzo zblizonej cenie kupimy ALPHALINE 90 mm firmy VETREX lidera rankingu ProQuality ?
Awatar użytkownika
sonia
 

Re: Vetrex czy oknoplast

Postautor: sonia >   25 kwie 2012, 14:23

alphaline to profil dostępny taniej u Peteckiego Jędraszka i u wszystkich innych producentów na vece Zdecydowanie taż uważam że w vetrexie się przepłaca zbyt dużo za to samo
Awatar użytkownika
sonia
 

PoprzedniaNastępna

Wróć do Porównanie producentów

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron