Veka vs Salamander

Opinie o systemie profili okiennych niemieckiego producenta Veka.

Veka vs Salamander

Postautor: Charme >   28 lut 2016, 12:09

Witam, proszę o pomoc ktore okna wybrać? Veka softlaine 82md czy salamander bluevolution oba na okuciach activ pilot
Awatar użytkownika
Charme
 

Re: Veka vs Salamander

Postautor: papaja44 >   21 lut 2017, 1:41

tez prosze o podpowiedz
Awatar użytkownika
papaja44
Początkujący Okniarz
 
Posty: 5
Rejestracja: 21 lut 2017, 1:40

Re: Veka vs Salamander

Postautor: Korniszon >   15 gru 2017, 8:21

Veka jak i Salamander okien nie produkują tylko części do ich produkcji
Awatar użytkownika
Korniszon
 

Re: Veka vs Salamander

Postautor: zeszyt67 >   18 lut 2018, 19:12

Wg mnie veka lepsza bedzie :D
Awatar użytkownika
zeszyt67
Bywalec
 
Posty: 10
Rejestracja: 18 sty 2018, 20:34

Re: Veka vs Salamander

Postautor: Rob92 >   19 maja 2018, 20:38

Ja wybrałem Salamandra. Miałem doświadczenie i z jednym i z drugim profilem. Osobiście uważam, że Salamander w niczym nie ustępuje Vece, jesli chodzi o biały kolor to jest po prostu bielszy, no i cenowo przystępniejszy.
Awatar użytkownika
Rob92
 

Re: Veka vs Salamander

Postautor: mugol >   16 wrz 2018, 8:14

a opinie ma któś kto okzystał z obu jakieś wady ?
Awatar użytkownika
mugol
Początkujący Okniarz
 
Posty: 1
Rejestracja: 16 wrz 2018, 8:12

Re: Veka vs Salamander

Postautor: Maniek >   17 wrz 2018, 17:07

Rob92 pisze:Ja wybrałem Salamandra. Miałem doświadczenie i z jednym i z drugim profilem. Osobiście uważam, że Salamander w niczym nie ustępuje Vece, jesli chodzi o biały kolor to jest po prostu bielszy, no i cenowo przystępniejszy.

Najbielszy jest Aluplast
Awatar użytkownika
Maniek
 

Re: Veka vs Salamander

Postautor: Jasiu >   17 sty 2019, 10:26

Gradacja jest taka Veka, Aluplast potem długo długo nic i na końcu tani salamender
Awatar użytkownika
Jasiu
 

Re: Veka vs Salamander

Postautor: Gosc >   15 cze 2019, 9:39

Za darmo bym nie chciał okien na salamandrze. Okna dla ubogich i tyle.
Awatar użytkownika
Gosc
 

Re: Veka vs Salamander

Postautor: piotr >   05 lip 2019, 21:53

Co to za komentarz ? Lepiej nic nie pisz bo nic nie wnosi na forum.
Awatar użytkownika
piotr
 

Re: Veka vs Salamander

Postautor: Jooo44 >   08 lip 2019, 19:15

Salamander jedne z najtańszych profili więc okna powinny być w cenie np Drutów
Awatar użytkownika
Jooo44
 

Re: Veka vs Salamander

Postautor: Mareck44 >   07 lis 2019, 13:27

Czy to prawda, że te profile są z recyclingu ?
Awatar użytkownika
Mareck44
 

Re: Veka vs Salamander

Postautor: Robert1 >   26 lut 2020, 13:39

Salamander 92 Bluevolution. Montuję i wiem, co mówię. Montowałem Vekę, montowałem Schuco. Nie warto, jak Volkswagen tragedia.
Awatar użytkownika
Robert1
 

Re: Veka vs Salamander

Postautor: Raffało >   26 lip 2020, 11:27

Mareck44 pisze:Czy to prawda, że te profile są z recyclingu ?


Tak są to profile z recyklingu. Stąd też wynika niska cena tych systemów. Generalnie zrobiono ile się da aby były jak najtańsze ale na szkoły, szpitale i inne tanie inwestycje w zupełności wystarczą.
Awatar użytkownika
Raffało
 

Re: Veka vs Salamander

Postautor: Robert74 >   28 lip 2020, 8:38

To że salamander wykorzystuje materiał z recyklingu to moim zdaniem wyłącznie zaleta. Przecież wszystkie badania pokazują że nie ma to żadnego wpływu na jakość tworzywa. Żadnego.

Co do pytania zasadniczego - obie marki to wyłącznie profile, z których okna produkują producenci np. na salamandrze pracuje ms wiecej niz okna. Wybierając stolarkę trzeba sprawdzać parametry np wpółczynnik przenikania ciepła: ramy ug i całego okna uw, czy parametry dotyczące szyb ug, l i g. Opinie na formach trudno sprawdzić, nigdy nie wiadomo kto je pisze. Parametry to co innego
Awatar użytkownika
Robert74
 


Wróć do Veka opinie

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości