Uwaga na firmę BIMM z Grodziska Mazowieckiego

Korzystałeś z usług? Chciałbyś podzielic się opinią o montażystach? Napisz tutaj.

Uwaga na firmę BIMM z Grodziska Mazowieckiego

Postautor: Olgierd >   02 sie 2018, 14:59

Witam, uwaga na OSZUSTÓW, przez 4 miesiące mimo podpisania umowy i pobrania 100% przedpłaty / okna w promocji firmy VETREX/ nie zamówili okien u producenta, cały czas znajdywali wymówki i przesuwali termin montażu / niezamówionych okien/, do tej pory - mija już pół roku, nie odzyskałem całej zapłaconej kwoty, mimo pisemnych obietnic zwrotu pieniędzy i pośrednictwa firmy Vetrex, jeżeli zastanawiacie się nad zakupem czegokolwiek w tej firmie stanowczo odradzam.
Awatar użytkownika
Olgierd
Początkujący Okniarz
 
Posty: 2
Rejestracja: 02 sie 2018, 14:47

Re: Uwaga na firmę BIMM z Grodziska Mazowieckiego

Postautor: Radosław Kmieć >   21 wrz 2018, 10:43

Wkrótce podaje firme Bimm do sądu, jeśli bo ciągle unikają wykonania w całosci zgodnie z umową zamówienia za które z góry zapłaciłem (mam wadliwe okna i bez klamek). Polecam iść do sądu. Jeśli Pan zapłacił i wogóle niczego nie zrobili, proszę pomyśleć o zgłoszeniu zawiadomienia w prokuraturze.
Awatar użytkownika
Radosław Kmieć
 

BIMM z Grodziska Mazowieckiego

Postautor: BIMM >   19 paź 2018, 17:06

Szanowny Panie Olgierdzie,

Sytuacja z Pańskim zamówieniem została wyjaśniona, zawinił dyrektor działu realizacji i pracownik pomiarowy, którzy zostali z firmy zwolnieni.
Firma BIMM zobowiązuje się zwróceniem Panu pozostałej kwoty wraz z rekompensatą w możliwie najszybszym terminie.
Bardzo przepraszam za problemy.
Serdecznie pozdrawiam,
Mikołaj Muszyński
BIMM
Ostatnio zmieniony 12 gru 2018, 21:14 przez BIMM, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
BIMM
Początkujący Okniarz
 
Posty: 9
Rejestracja: 16 paź 2018, 10:04

BIMM z Grodziska Mazowieckiego

Postautor: BIMM >   19 paź 2018, 17:08

Szanowny Panie Radosławie,
Bardzo Pana przepraszam za opóźnienie spowodowane zwolnieniem dyrektora działu realizacji, jak tylko się dowiedziałem o sytuacji u Pana wysłałem pracowników, którzy dowieźli klamki i zrobili regulacje okien. Szyby wadliwe u Pana oczywiście wymienimy na koszt firmy, jedną już mamy , jak tylko druga zostanie dostarczona z fabryki przyjedziemy i wymienimy.
Serdecznie pozdrawiam,
Mikołaj Muszyński
BIMM
Awatar użytkownika
BIMM
Początkujący Okniarz
 
Posty: 9
Rejestracja: 16 paź 2018, 10:04

Re: Uwaga na firmę BIMM z Grodziska Mazowieckiego

Postautor: Radosław Kmieć >   14 gru 2018, 12:57

Firma Bimm sp. z o. o. zrehabilitowała się całkowicie. Zamówienie zrealizowane w 100%, wadliwe okna wymienione, zamontowane klamki i wyregulowane okna. Pan Mikołaj Muszyński stara się żeby klient był zadowolony więc dorzucił coś ekstra. Uzyskałem informację że wcześniejsze problemy wynikały z pracy jednej osoby, której już nie ma w firmie.
Awatar użytkownika
Radosław Kmieć
 

Re: Uwaga na firmę BIMM z Grodziska Mazowieckiego

Postautor: Olgierd >   17 gru 2018, 10:16

W dniu dzisiejszym firma Bimm sp z o.o. uregulowała ostatnie zaległe należności za niewykonanie zamówienia na okna z montażem, temat został zamknięty .
Awatar użytkownika
Olgierd
Początkujący Okniarz
 
Posty: 2
Rejestracja: 02 sie 2018, 14:47

BIMM z Grodziska Mazowieckiego

Postautor: Gość >   20 gru 2018, 16:21

Tomasz Lichomski

Szczerze nie wiem kto pisze te inteligentne opinie i na jakiej podstawie osobiście z czystym sumieniem i z całego serca polecam firmę wszystko wykonane fachowo i profesjonalnie. Własciciel jak i pracownicy chętnie pomogli w doborze drzwi okien a trochę tego było i nie widzę żadnych minusów wręcz przeciwnie same plusy No cóż ale zawsze się znajdzie ktoś mądrzejszy od radia ale taki kraj nic dodać nic ująć
Ps. Wrócę na 100 procent do tej firmy bo jeszcze trzeba trochę drzwi zamówić przecież nie będę snopkiem zastawiał .
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Uwaga na firmę BIMM z Grodziska Mazowieckiego

Postautor: PawelDz >   11 lut 2019, 18:35

Ja również zostałem oszukany przez firmę BIMM.

Złożyłem zamówienie i przelałem z góry całą kwotę na poczet umowy 2 miesiące temu a BIMM do dnia dzisiejszego nie przesłało ani zamówienia ani środków do wykonawcy - firmy VETREX (potwierdzone przez centralę). Konsekwentnie byłem wprowadzany w błąd, firma unika kontaktu i odpowiedzi na postawione jej pytania. Dlatego też wypowiedziałem umowę i wezwałem do zwrotu wpłaconych środków. I zero reakcji. Pozostaje tylko sąd!

Jest więcej negatywnych postów na tym forum - nie polecam i mocno ostrzegam wszystkich przed firma BIMM!!!
Awatar użytkownika
PawelDz
Początkujący Okniarz
 
Posty: 8
Rejestracja: 11 lut 2019, 18:17

Re: Uwaga na firmę BIMM z Grodziska Mazowieckiego

Postautor: Misiek >   15 lut 2019, 16:14

PawelDz pisze:Ja również zostałem oszukany przez firmę BIMM.

Złożyłem zamówienie i przelałem z góry całą kwotę na poczet umowy 2 miesiące temu a BIMM do dnia dzisiejszego nie przesłało ani zamówienia ani środków do wykonawcy - firmy VETREX (potwierdzone przez centralę). Konsekwentnie byłem wprowadzany w błąd, firma unika kontaktu i odpowiedzi na postawione jej pytania. Dlatego też wypowiedziałem umowę i wezwałem do zwrotu wpłaconych środków. I zero reakcji. Pozostaje tylko sąd!

Jest więcej negatywnych postów na tym forum - nie polecam i mocno ostrzegam wszystkich przed firma BIMM!!!


Vetrex ich sieć notuje coraz większe wpadki. Poco ryzykować przecież jest cała masa producentów na Vece i to polskich .Nima co ryzykować .
Awatar użytkownika
Misiek
 

Re: Uwaga na firmę BIMM z Grodziska Mazowieckiego

Postautor: BIMM >   05 mar 2019, 4:37

Panie Pawle,
Sytuacja z Pańskim zamówieniem została wyjaśniona i okna zostaną, tak jak ustaliliśmy zamontowane 11 i 12 marca.
Bardzo przepraszam, że się Pan zdenerwował, było trochę zamieszania na przełomie roku a moi pracownicy jak zawsze po sezonie w styczniu na urlopach.
Cieszę się, że już wszytko sobie wyjaśniliśmy a ramach rekompensaty przedłużam Panu gwarancję na okna o 2 lata do 9 lat i udzielam 10% rabatu.

Serdecznie pozdrawiam,
Mikołaj Muszyński
BIMM
Awatar użytkownika
BIMM
Początkujący Okniarz
 
Posty: 9
Rejestracja: 16 paź 2018, 10:04

Uwaga na firmę BIMM z Grodziska Mazowieckiego

Postautor: Przemysław Gołoś >   03 cze 2019, 8:46

Zamówienie okien w styczniu, gwarancja montażu w marcu. Dziś jest czerwiec i nie ma kontaktu z firmą i właścicielem, który mnie już kilka razy oszukał przez telefon, zwalając na niedostarczenie okien przez Vetrex.

Nie rozumiem postępowania właściciela. Można zadzwonić, powiedzieć jaka jest sytuacja - uczciwie.
Dzisiaj wszedł na otwarty budynek elektryk, za dwa tygodnie wchodzą tynkarze.

Dam Wam znać jaki będzie finał sytuacji.


Pozdr.
Przemek
Awatar użytkownika
Przemysław Gołoś
 

Re: Uwaga na firmę BIMM z Grodziska Mazowieckiego

Postautor: Gość >   07 cze 2019, 22:29

Przemysław Gołoś pisze:Zamówienie okien w styczniu, gwarancja montażu w marcu. Dziś jest czerwiec i nie ma kontaktu z firmą i właścicielem, który mnie już kilka razy oszukał przez telefon, zwalając na niedostarczenie okien przez Vetrex.

Nie rozumiem postępowania właściciela. Można zadzwonić, powiedzieć jaka jest sytuacja - uczciwie.
Dzisiaj wszedł na otwarty budynek elektryk, za dwa tygodnie wchodzą tynkarze.

Dam Wam znać jaki będzie finał sytuacji.


Pozdr.
Przemek


Ja również przestrzegam wszystkich!!!
Panie Przemku Pana sytuacja przypomina mi moją... Okna opłacone z góry w grudniu, podobno zamówione w styczniu no i mamy czerwiec, a ja nie mam zamontowanych wszystkich okien. Szarpie się z tym człowiekiem od kilku miesięcy nie tylko o same okna ale również o kiepski montaż. U mnie sprawa skończy się w sądzie. To tak w wielkim skrócie.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Uwaga na firmę BIMM z Grodziska Mazowieckiego

Postautor: Gość >   07 cze 2019, 22:44

Misiek pisze:
PawelDz pisze:Ja również zostałem oszukany przez firmę BIMM.

Złożyłem zamówienie i przelałem z góry całą kwotę na poczet umowy 2 miesiące temu a BIMM do dnia dzisiejszego nie przesłało ani zamówienia ani środków do wykonawcy - firmy VETREX (potwierdzone przez centralę). Konsekwentnie byłem wprowadzany w błąd, firma unika kontaktu i odpowiedzi na postawione jej pytania. Dlatego też wypowiedziałem umowę i wezwałem do zwrotu wpłaconych środków. I zero reakcji. Pozostaje tylko sąd!

Jest więcej negatywnych postów na tym forum - nie polecam i mocno ostrzegam wszystkich przed firma BIMM!!!


Vetrex ich sieć notuje coraz większe wpadki. Poco ryzykować przecież jest cała masa producentów na Vece i to polskich .Nima co ryzykować .


Nie przed Vetrexem przestrzegamy tylko przed firmą Bimm. Doskonale rozumiem Pana sytuację bo p. Muszyński oszukuje również mnie i to już od dłuższego czasu. Długo by pisać...
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Uwaga na firmę BIMM z Grodziska Mazowieckiego

Postautor: CzarnyLas >   20 cze 2019, 11:31

Dzień dobry, umowę na okna (producent VETREX) z firmą BIMM podpisaliśmy 26.01.2019 (wpłata 50% wartości zamówienia później zamówiliśmy drzwi (również VETREX) i parapety (wpłata 100% wartości zamówienia). Do dzisiaj: interwencja ze strony producenta - firmy VETREX i deklaracje bez pokrycia ze strony p. Muszyńskiego. Nie jestem zdesperowany ale ZDETERMINOWANY! Stracony czas na budowie... ZDECYDOWANIE UNIKAJCIE FIRMY BIMM I P. MIKOŁAJA MUSZYŃSKIEGO!!!
Awatar użytkownika
CzarnyLas
Początkujący Okniarz
 
Posty: 9
Rejestracja: 17 cze 2019, 11:10

Re: Uwaga na firmę BIMM z Grodziska Mazowieckiego

Postautor: PawelDz >   25 cze 2019, 20:10

BIMM pisze:Panie Pawle,
Sytuacja z Pańskim zamówieniem została wyjaśniona i okna zostaną, tak jak ustaliliśmy zamontowane 11 i 12 marca.
Bardzo przepraszam, że się Pan zdenerwował, było trochę zamieszania na przełomie roku a moi pracownicy jak zawsze po sezonie w styczniu na urlopach.
Cieszę się, że już wszytko sobie wyjaśniliśmy a ramach rekompensaty przedłużam Panu gwarancję na okna o 2 lata do 9 lat i udzielam 10% rabatu.

Serdecznie pozdrawiam,
Mikołaj Muszyński
BIMM



Pozwolę sobie odnieść do powyżej wypowiedzi pana Mikołaja.
FAKT 1 - nie jest prawdą, że okna zostały mi zamontowane 11 i 12 marca.
FAKT 2 - nie jest prawdą, że opóźnienie wynikało z powodu urlopów pracowników
FAKT 3 - w moim przypadku, po interwencji VETREX, okna finalnie zostały zamontowane ale o gwarancję musiałem się dopraszać kilkukrotnie a rabatu nigdy nie otrzymałem

Na podstawie moich doświadczeń, z całą stanowczością ODRADZAM wszystkim współpracę z firmą BIMM. Pan Mikołaj to kłamca i oszust!
Awatar użytkownika
PawelDz
Początkujący Okniarz
 
Posty: 8
Rejestracja: 11 lut 2019, 18:17

Re: Uwaga na firmę BIMM z Grodziska Mazowieckiego

Postautor: Jacek >   16 lip 2019, 12:08

Witam Forumowiczów!
Dodam też kamyczek ze swojego ogródka. Zapłata za okna w marcu, realizacja miała nastąpić 17 maja. Po wyznaczonym terminie realizacji brak odpowiedzi na telefony nie tylko ze strony Pana Mikołaja - człowieka bezczelnego, trwającego do końca w swoim kłamstwie. Śmiem twierdzić, że wszyscy pracownicy są zaangażowani w proceder oszustwa. Mój przypadek to przywłaszczenie blisko 5 tyś zł. Zamówienie w firmie Vetrex nigdy przez firmę BIMM nie zostało złożone. Vetrex wykreślił firmę BIMM z listy autoryzowanych partnerów ze względu na liczne tego typu przypadki (informację uzyskałem bezpośrednio z formy Vetrex). Podpisuję się pod postami powyżej. Sytuacja na dzisiaj wygląda następująco - sprawę przekazałem do Prokuratury (na co mam potwierdzenie). Na tym nie poprzestanę, dalsze kroki w toku. Cel mam jeden - aby nikt więcej nie był nie doświadczył oszustwa ze strony Pana Mikołaja, podległych pracowników i oczywiście firmy BIMM.
Awatar użytkownika
Jacek
 

Re: Uwaga na firmę BIMM z Grodziska Mazowieckiego

Postautor: cziko >   16 lip 2019, 18:24

Witam.
Pochlebne opinie piszą sobie sami. Mój przypadek jest taki jak opisujecie. Pieniądze za towar wpłacone w kwietniu do dziś ani kasy ani drzwi. Zamówienie do Vetrexu złożył 40 dni po wpłacie ale kasy nie przelał .
Wysłałem pisma polecone że zrywamy umowę i żądam zwrotu pieniędzy. I jak myślicie ?? NIC odpowiedzi.
Składam zawiadomienie gdzie trzeba ( ale nie do Grodziska Maz. ) bo tam nic nie zrobią w tej sprawie i dołączam do osób oszukanych.
Będziemy walczyć już nie odzyskanie kasy ale o .......
CO DO PRACOWNIKÓW TEŻ NALEŻY ZŁOŻYĆ ZAWIADOMIENIE O WSPÓŁUDZIALE W PRZESTĘPSTWIE>
do dnia dzisiejszego robią ludzi w balona.
Awatar użytkownika
cziko
Początkujący Okniarz
 
Posty: 1
Rejestracja: 16 lip 2019, 18:09

Re: Uwaga na firmę BIMM z Grodziska Mazowieckiego

Postautor: Jacek >   18 lip 2019, 10:11

Złożyłem doniesienie do Prokuratury także na pracowników Panią Dorotę i Pana Jakuba. Sugeruję połączyć siły, złożyć wniosek do Sądu o upadłość spółki oraz zawiadomienie do ZUS, US i PIP. Nie ma siły, żeby nie dobrali się do skóry. A jeśli to nie pomoże....
Awatar użytkownika
Jacek
 

Re: Uwaga na firmę BIMM z Grodziska Mazowieckiego

Postautor: abc >   18 lip 2019, 20:52

Cziko co zrobiłeś? Zostałeś bez okien, czy jesteś jedną z tych osób które zamówiły gdzie indziej okna? a z nimi będzie dochodzić roszczeń sądownie? Mam ten sam problem z Muszyńskim i jego ekipą. Nie odpuszczę, póki w moim domu nie zostaną zamontowane okna. Nie wiem jak to możliwe, być takim draniem ...
Awatar użytkownika
abc
 

Re: Uwaga na firmę BIMM z Grodziska Mazowieckiego

Postautor: Marcin13 >   18 lip 2019, 21:24

Potwierdzam, że te wszystkie pozytywne opinie piszą sami pracownicy Bimmu, którzy próbują ratować upadającą firmę. Vetrex wypowiedział im umowę do czasu zapłaty za wszystkie złożone lecz nie opłacone zamówienia. Aż strach pomyśleć ile jest zawartych (zapłaconych) umów, które wogóle nie zostały złożone w Vetrexie. Niestety za błędy pracowników tej firmy konsekwencje ponoszą klienci, a powinien właściciel.
Awatar użytkownika
Marcin13
 

Następna

Wróć do Opinie o firmach montażowych

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości

cron