Urzędowski Opinie

Na tym forum można podzielić się z innymi opinią na temat firm produkujących okna drewniane oraz oferowanych przez nie okien.

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: karol82 >   25 lut 2014, 19:29

Nie rozumiem tutaj tych dywagacji na temat certyfikatów. Gdyby okna nie spełniały podstawowych norm to by nie były dopuszczone do sprzedaży. Poza tym nie wiem kto puścił plote o upadłości firmy - na ich stronie nie ma takich info.
Awatar użytkownika
karol82
Początkujący Okniarz
 
Posty: 4
Rejestracja: 25 lut 2014, 19:17

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: Rysiek >   28 lut 2014, 20:10

Co by o tej firmie nie pisać to raczej ludzie mają już gdzieś .Znaczenie tej firmy jest delikatnie mówiąc kosmetyczne na rynku stolarki .Ile osób zatrudniają ? Ile produkują? Jakie obroty generują ? O zysku rocznym nie wspomnę .
Awatar użytkownika
Rysiek
 

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: Maciej Kossakowski >   17 wrz 2014, 17:32

Mam stolarkę Urzędowski od 13 lat. Wtedy nie było takiego wyboru okien jak dziś, a Urzędowski kusił nowymi technologiami i mahoniem.
Kto lubi miękkie drewno, coroczne poprawki powłoki lakierniczej, regulacje okuć dwa razy do roku to polecam. Ja drugi raz bym nie kupił.
Obok domu mam jako oddzielny budynek garaż. Zamontowałem tam zwykłe pvc oklejone na złoty dąb. I z tymi oknami po 10 latach się nic nie dzieje.
A w domu będę powoli wymieniał jak za parę lat zaczną się zupełnie sypać.
Awatar użytkownika
Maciej Kossakowski
 

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: mik >   12 paź 2014, 12:55

UNIKAĆ JAK OGNIA!!!!
Okna, jedno po drugim się sypią. Drewno się rozsycha, lakier i uszczelki odpadają. Już nie mówiąc, że ciężko chodzą klamki.
Serwis - MASAKRA!!! - zero reakcji od kilku miesięcy. Sprawa idzie do sądu.
Awatar użytkownika
mik
 

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: PS SP >   30 lis 2014, 17:19

Mam okna drewniane starego Urzędowskiego i nowego.
Do starych nie mam zastrzeżeń, od 10 lat nic się z oknem nie dzieje.
Ale nowe okna z serii Optimum sosnowe odradzam, w ogóle tą firmę odradzam.
Ona są delikatne, po kilku miesiącach zaczęły pojawiać się odpryski, zaczęła wychodzić żywica z ramiaków.
Silikon najsłabszej jakości, odrywa się pod ścierką.
Reklamacja to droga przez mękę, serwisant jedno naprawia drugie przy okazji niszczy. amatorka na szybkiego.
Sprawa reklamacji ciągnie się miesiącami i końca nie widać. Totalna olewka.

Odradziłem już kilku sąsiadom tą firmę i myślę że więcej u mnie w okolicy nie zarobią, a mogliby gdyby chociaż reklamacja była załatwiona na czas.
No ale widać jaki Manager taki zysk.
Awatar użytkownika
PS SP
 

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: Erzecznik Urzedowski >   16 paź 2015, 13:08

Witamy, od dziś (data) marka Urzędowski uruchamia stanowisko e-rzecznika, który będzie odpowiedzialny za kontakt z Klientami w Internecie. Chcemy na bieżąco kontaktować się z Państwem oraz służyć informacjami pochodzącymi wprost z firmy. Dzięki temu będą Państwo mogli szybko i sprawnie uzyskać prawdziwe informacje,
a wszelkie Państwa uwagi i sugestie zamieszczone na forum weźmiemy pod uwagę. Zachęcamy do korzystania z oferty okien!
Pozdrawiamy!
Zespół E-rzecznik Urzędowski, e-rzecznik@urzedowski.pl
Awatar użytkownika
Erzecznik Urzedowski
Początkujący Okniarz
 
Posty: 3
Rejestracja: 14 paź 2015, 15:37

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: ManiekO. >   16 paź 2015, 17:14

Erzecznik Urzedowski pisze:Witamy, od dziś (data) marka Urzędowski uruchamia stanowisko e-rzecznika, który będzie odpowiedzialny za kontakt z Klientami w Internecie. Chcemy na bieżąco kontaktować się z Państwem oraz służyć informacjami pochodzącymi wprost z firmy. Dzięki temu będą Państwo mogli szybko i sprawnie uzyskać prawdziwe informacje,
a wszelkie Państwa uwagi i sugestie zamieszczone na forum weźmiemy pod uwagę. Zachęcamy do korzystania z oferty okien!
Pozdrawiamy!
Zespół E-rzecznik Urzędowski, e-rzecznik@urzedowski.pl


Ja osobiście myślę ,że okna drewniane już mało kogo interesują . Ich udział w rynku jest minimalny ( poniżej 10%) więc szkoda pary .Okna drewniane w najlepszym wypadku mogę stanowić jedynie uzupełnienie oferty dealera z bogatym wyborem energooszczędnych okien pcv, bram garażowych, drzwi aluminiowych i ogrodów zimowych, rolet itp.
Awatar użytkownika
ManiekO.
 

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: ManiekO. >   16 paź 2015, 17:21

A jak już jest e-rzecznik to się spytam .
Co ma wspólnego obecna firma Urzędowski z jej założycielem czyli Panem Januszem Urzędowskim ?
Awatar użytkownika
ManiekO.
 

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: Erzecznik Urzedowski >   22 paź 2015, 9:50

ManiekO. pisze:A jak już jest e-rzecznik to się spytam .
Co ma wspólnego obecna firma Urzędowski z jej założycielem czyli Panem Januszem Urzędowskim ?


Szanowny Panie
pragniemy wyjaśnić, że marka Urzędowski została przejęta przez firmę BMK Europe SA na początku 2015 roku i nie ma nic wspólnego z Panem Januszem Urzędowskim. Jesteśmy dumni, że obecnie jesteśmy właścicielem marki z 25-letnią tradycją na rynku. Zapewniamy naszym Klientom produkty najwyższej jakości. Zachęcamy do odwiedzenia naszej strony http://urzedowski.pl/ i zapoznania się z naszą ofertą

Pozdrawiamy serdecznie.
Zespół e-rzecznik Urzędowski
e-rzecznik@urzedowski.pl
Awatar użytkownika
Erzecznik Urzedowski
Początkujący Okniarz
 
Posty: 3
Rejestracja: 14 paź 2015, 15:37

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: gosc >   22 paź 2015, 18:19

Erzecznik Urzedowski pisze:
ManiekO. pisze:A jak już jest e-rzecznik to się spytam .
Co ma wspólnego obecna firma Urzędowski z jej założycielem czyli Panem Januszem Urzędowskim ?


Szanowny Panie
pragniemy wyjaśnić, że marka Urzędowski została przejęta przez firmę BMK Europe SA na początku 2015 roku i nie ma nic wspólnego z Panem Januszem Urzędowskim. Jesteśmy dumni, że obecnie jesteśmy właścicielem marki z 25-letnią tradycją na rynku. Zapewniamy naszym Klientom produkty najwyższej jakości. Zachęcamy do odwiedzenia naszej strony http://urzedowski.pl/ i zapoznania się z naszą ofertą

Pozdrawiamy serdecznie.
Zespół e-rzecznik Urzędowski
e-rzecznik@urzedowski.pl

To tak nieciekawie się nazywacie URZĘDOWSKI bez Urzędowskiego .
To mi przypomina nazwisko PSIKUTA bez S .
Jak nie macie nic wspólnego to uczciwiej by było nazywać się BMK Ziębice Okna i drzwi drewniane bo to J.Urzędowski miał 25-letnie doświadczenie a nie wy .
Mimo wszystko Powodzenia
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: Beneko102 >   16 kwie 2016, 20:23

gosc pisze:
Erzecznik Urzedowski pisze:
ManiekO. pisze:A jak już jest e-rzecznik to się spytam .
Co ma wspólnego obecna firma Urzędowski z jej założycielem czyli Panem Januszem Urzędowskim ?


Szanowny Panie
pragniemy wyjaśnić, że marka Urzędowski została przejęta przez firmę BMK Europe SA na początku 2015 roku i nie ma nic wspólnego z Panem Januszem Urzędowskim. Jesteśmy dumni, że obecnie jesteśmy właścicielem marki z 25-letnią tradycją na rynku. Zapewniamy naszym Klientom produkty najwyższej jakości. Zachęcamy do odwiedzenia naszej strony http://urzedowski.pl/ i zapoznania się z naszą ofertą

Pozdrawiamy serdecznie.
Zespół e-rzecznik Urzędowski
e-rzecznik@urzedowski.pl

To tak nieciekawie się nazywacie URZĘDOWSKI bez Urzędowskiego .
To mi przypomina nazwisko PSIKUTA bez S .
Jak nie macie nic wspólnego to uczciwiej by było nazywać się BMK Ziębice Okna i drzwi drewniane bo to J.Urzędowski miał 25-letnie doświadczenie a nie wy .
Mimo wszystko Powodzenia

Tak było :)
Awatar użytkownika
Beneko102
 

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: Erzecznik Urzedowski >   13 gru 2017, 11:08

Szanowni Państwo,

Marki na całym świecie zmieniają właścicieli, żyją, ewoluują. My jesteśmy dumni, że jako firmie BMK Europe S.A udało nam się stworzyć nowy rozdział w historii marki Urzędowski, obecnej na rynku od 28 lat.

Pozostawiliśmy to, co cenne i wartościowe, zmieniliśmy to, co wymagało poprawy, usprawnienia. Zmiana marki nie miała miejsca – zmienił się tylko jej właściciel. Co najważniejsze - zostali z nami pracownicy fabryki, wspaniały zespół specjalistów, których wieloletnie doświadczenie i pasja gwarantują niezmiennie wysoką jakość, z jaką utożsamiane są produkty marki Urzędowski. Wiceprezes Zarządu BMK Europe S.A, pełniący jednocześnie funkcję Dyrektora Produkcji również jest związany z marką od ponad 15 lat, przez cały czas uczestnicząc w zarządzaniu procesem produkcji.

Została z nami cała sieć sprzedaży, systematycznie dołączają do niej kolejne salony z całego kraju. Sprzedaż naszych produktów rośnie ponad 50% rocznie. Realizujemy dostawy nie tylko do domów jednorodzinnych, ale także do budynków apartamentowych we Wrocławiu, Warszawie, Gdańsku, czy Zabrzu.

Aktywnie pozyskujemy nowych klientów w Niemczech, Austrii, Francji, Szwecji, Szwajcarii oraz Wielkiej Brytanii. Nasze produkty trafiły także do Norwegii, Rumunii, Rosji, Ukrainy, Czech. Wychodzimy również poza granice Unii Europejskiej, do takich krajów jak USA czy Azerbejdżan. W 2016 r. otworzyliśmy salon sprzedaży w Republice Południowej Afryki.

Nasze produkty są nagradzane, już w 2015 roku otrzymaliśmy otrzymaliśmy tytuł Laureata i Brązowe Godło w konkursie Najwyższa Jakość Quality International 2015 w kategorii QI Product. Nagroda przyznana marce ma być potwierdzeniem najwyższej jakości produktów, które oferuje. To dla nas ogromna satysfakcja, ale również zobowiązanie na kolejne lata. Miarą sukcesu marki Urzędowski jest dla nas przede wszystkim uznanie naszych Klientów i Partnerów Handlowych.

Pozdrawiamy serdecznie.

Zespół e-rzecznik Urzędowski
e-rzecznik@urzedowski.pl
Awatar użytkownika
Erzecznik Urzedowski
Początkujący Okniarz
 
Posty: 3
Rejestracja: 14 paź 2015, 15:37

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: Marekkkk >   13 gru 2017, 20:09

Co to już aż taka bida zajrzała do tej firmy aby się reklamować za darmo na darmowych forach ?
Ale obciach. To reklama na poziomie deystrybutora okien garażowych jakich pełno w necie .A czy ta marka czasem nie należy do człowieka z ARP ? Jak tak czy zaliczki trzeba wpłacać na konto w RPA?
Awatar użytkownika
Marekkkk
 

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: Anna_Maj89 >   19 lut 2018, 20:37

Nie rozumiem skąd tyle negatywnych opinii i odnoszę wrażenie, że część jest nieco podkoloryzowanych... Są dwie strony medalu i warto wziąć pod uwagę, ze często gęsto usterka okna może sie wiązać z brakiem jego odpowiedniej konserwacji przez użytkowników... O okna, jak i o wszystko inne, trzeba też dbać jeśli chcemy, aby służyły nam przez długie lata.
Awatar użytkownika
Anna_Maj89
Początkujący Okniarz
 
Posty: 5
Rejestracja: 19 lut 2018, 20:10

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: Yana283 >   07 mar 2018, 18:52

Dokładnie tak, równiez jestem podobnego zdania :) Zwlaszcza wazna jest pielęgnacja okien drewnianych, jak wiadomo drewno jest podatne na różne warunki atmosferyczne. Warto więc poczytać, zasięgnąc opinii o tym jak najlepiej takie okna pielęgnować.
Awatar użytkownika
Yana283
Początkujący Okniarz
 
Posty: 6
Rejestracja: 07 mar 2018, 18:48

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: gosc >   07 mar 2018, 19:52

Ja pracuję i niemam czasu na pielęgnację .Olewam malowanie, konserwację i inne zabiegi mające na celu ratowanie okna aby posłużyło jeszcze jeden rok dłużej. Kupuję pcv z długą gwarancją od markowego dostawcy . Nawet najdroższe okna pcv , o najlepszych parametrach z dużo dłuższą gwarancją so i tak tańsze o 30% od najtańszych drewnianych wątpliwej jakości .To już koniec ery okien drewnianych - no może jeszcze renowacja obiektów zabytkowych .
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: Egorn >   07 mar 2018, 22:17

Może byc i tak :) Co kto lubi. Okna PVC też są ok, ale ja np. wiem,że są osoby, które są fanami okien drewnianych i raczej będa takich też szukać. No i oczywiście wówczas muszą się liczyć z koniecznością ich pielęgnacji.
Awatar użytkownika
Egorn
Początkujący Okniarz
 
Posty: 5
Rejestracja: 07 mar 2018, 22:03

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: kajtek233 >   20 lip 2018, 7:46

no ja też jestem zwolennikiem okien drewnianych, a te od urzędowskiego są ok bo sam je mam; model galux. Okna drewniane mają przede wszystkim o wiele bardziej wytrzymalszą ramę i mają lepsza izolacyjność okna. Miałem plastiki i nigdy więcej nikt mnie na to znowu nie namówi!!!
Awatar użytkownika
kajtek233
Początkujący Okniarz
 
Posty: 4
Rejestracja: 20 lip 2018, 7:32

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: Jacek >   21 lip 2018, 16:13

kajtek233 pisze:no ja też jestem zwolennikiem okien drewnianych, a te od urzędowskiego są ok bo sam je mam; model galux. Okna drewniane mają przede wszystkim o wiele bardziej wytrzymalszą ramę i mają lepsza izolacyjność okna. Miałem plastiki i nigdy więcej nikt mnie na to znowu nie namówi!!!

Teraz to nie ten Urzędowski co kiedyś Były właściciel co robił te okna splajtował, a teraz kupił ten zakład od syndyka facet z Republiki Południowej Afryki .
To już nie te okna szkoda kasy.
Awatar użytkownika
Jacek
 

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: kajtek233 >   02 sie 2018, 10:06

a w to to ja już nie wnikam i jakoś średnio mnie to w zasadzie obchodzi :) dla mnie najważniejszy jest efekt - a z niego jestem zadowolony :)
Awatar użytkownika
kajtek233
Początkujący Okniarz
 
Posty: 4
Rejestracja: 20 lip 2018, 7:32

PoprzedniaNastępna

Wróć do Firmy produkujące okna drewniane

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron