Urzędowski Opinie

Na tym forum można podzielić się z innymi opinią na temat firm produkujących okna drewniane oraz oferowanych przez nie okien.

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: ekspert stolarki_1 >   23 wrz 2012, 19:36

Szanowni Państwo.

Postaramy się zadowolić wszystkich Państwa i zgłębić temat nowych i ciekawych naszym zdaniem okien, zarówno pod względem funkcjonalnym (w tym gwarancja, konserwacja i np. wymiana szyb w tych oknach) jak również technicznym - udokumentowane parametry, badania typu, etc. NIe omieszkamy zapytać o techniki montażu (instrukcje są obowiązkiem producenta). Temat tych okien jest wart zachodu i zajmiemy się nim z racji obowiązku , gdyż z jednej strony inspirujemy branżę, a z drugiej edukujemy i informujemy konsumentów.
Zapraszamy do czytania nowego dziennika stolarki: http://www.infookno-biznes.pl , tam będą wszystkie nurtujące branżę odpowiedzi i zostaną opublikowane jeszcze w tym tygodniu.

Z poważaniem,
Grzegorz Cendrowski
Dyrektor Generalny Infookno.pl Sp z o.o.
Awatar użytkownika
ekspert stolarki_1
 

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: scuzz >   28 wrz 2012, 18:20

gosc pisze:Widzą ,że wiesz bardzo dużo To zapewne wiesz o braku jakichkolwiek badań i certyfikatów .

Kolego być może i tak jest jak mówisz nie sprzeczam się jak to się mówi widziały gały co brały ale był to mój świadomy wybór. Poza tym okno nie posiada certyfikatów jako całość ale komponenty typu szyba ,okucia ,lakiery nie są wytwarzane przez no name tylko przez różne znane mniej lub bardziej firmy. Co do reszty okna .... liczę że nie będzie z plastiku.
Awatar użytkownika
scuzz
 

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: roma >   09 paź 2012, 21:16

Komponenty , a wykonanie to co innego Ja mogę ci złożyć zegarek z komponentów z całego Swiata a i tak to nie będzie nawet no-name ze Szwajcari .Jak brak jest certyfikatów to oznacza brak produktu .
Awatar użytkownika
roma
 

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: scuzz >   23 paź 2012, 18:50

Okna dotarły do mnie po 9 tygodniach od zamówienia. Okna wyglądają super, prezentują się masywnie a i wykonane są solidnie. Fakt miejscami zdarzyło się że uszczelka przy otwieraniu wyskoczyła ale po regulacji nie ma już tego problemu. Co do certyfikatów itp. na foli były różne oznaczenia z różnymi normami itd. tak więc chyba nie jest tak źle.
Jak dla mnie okna przerosły moje oczekiwania i jestem zadowolony że zrezygnowałem z PCV na rzecz tych okien, czas pokaże jak się sprawują.

Dla zainteresowanych jak okna się prezentują mogę podesłać zdjęcia na maila.
Awatar użytkownika
scuzz
 

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: fujisz@o2.pl >   24 paź 2012, 17:08

scuzz pisze:Okna dotarły do mnie po 9 tygodniach od zamówienia. Okna wyglądają super, prezentują się masywnie a i wykonane są solidnie. Fakt miejscami zdarzyło się że uszczelka przy otwieraniu wyskoczyła ale po regulacji nie ma już tego problemu. Co do certyfikatów itp. na foli były różne oznaczenia z różnymi normami itd. tak więc chyba nie jest tak źle.
Jak dla mnie okna przerosły moje oczekiwania i jestem zadowolony że zrezygnowałem z PCV na rzecz tych okien, czas pokaże jak się sprawują.

Dla zainteresowanych jak okna się prezentują mogę podesłać zdjęcia na maila.


Proszę o zdjęcia tych okien optimum oro.sam się zastanawiam jak te okna wyglądają i jak się sprawują tym bardziej że to nowość.
Pozdrawiam!mail fujisz@o2.pl
Awatar użytkownika
fujisz@o2.pl
 

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: widewiev >   28 lis 2012, 23:27

Okna "drogie" tej firmy ich wykonanie etc są adekwatne do ceny?
Awatar użytkownika
widewiev
Bywalec
 
Posty: 35
Rejestracja: 21 lis 2012, 21:02

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: fin >   10 gru 2012, 15:00

widewiev pisze:Okna "drogie" tej firmy ich wykonanie etc są adekwatne do ceny?

Drogie? Robiłeś wycenę i porównanie do przeciętnej ceny na rynku? Bo mam wrażenie że nie.. :)
Awatar użytkownika
fin
 

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: Gość >   20 gru 2012, 15:07

Z tego co widzę po budowach to powoli nastpuje schyłek epoki okien drewnianych. Okna drewniane po 10 latach nie wyglądają delikatnie mówiąc zbyt ładnie. Odwieczny problem powłoki lakieru itp a malowanie 10 czy 15 okien to prawdziwe wyzwanie. Generalnie królują okna pcv
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: Gość >   24 gru 2012, 9:35

Oj nie przesadzaj , na dobre okna drewniane zawsze będzie popyt.
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: shagggy >   04 sty 2013, 13:22

Okna PCV są popularne, ale szkoda byłoby je montować w niektórych starszych budynkach. Drewniane okna mają swój klimat. Tym bardziej, że to już nie są takie okna, w których szyby montuje się byle kitem.
Awatar użytkownika
shagggy
Bywalec
 
Posty: 10
Rejestracja: 04 sty 2013, 12:54

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: Technix >   08 sty 2013, 8:26

A mi się wydaje, że odpowiednio dobrane okna PCV (pod kątem jakości wykonania czy koloru) sprawdzą się praktycznie wszędzie... jeśli się nie mylę, to nawet w krakowskim collegium novum mają "plastiki" i jakoś nikomu to nie rzuca się w oczy.
Awatar użytkownika
Technix
Bywalec
 
Posty: 34
Rejestracja: 08 sty 2013, 8:00

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: Ramones >   25 sty 2013, 22:40

A co powiecie na ofert obecna firmy Urzedowski maj bardzo dobre ceny .Firma znana z solidnođci i jakosci .No i ten najnowszy profil niedođcigniony i jedyny w swoim rodzaju na rynku Jestem ciekawy opini na temat profilu Optimum jakiego nie widzialem u ,zadnej konkurencji .
Awatar użytkownika
Ramones
 

Urzędowski Opinie

Postautor: julek >   13 lut 2013, 21:12

Z CAŁEGO SERCA PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED TĄ FIRMĄ.
FIRMA URZĘDOWSKI TO FIRMA ,KTÓRA TRAKTUJE SWOICH KLIENTÓW JAK ŚMIECI.
WYDAJE SIĘ IM,ŻE SĄ BOGIEM .NIETERMINOWOŚĆ I MASAKRYCZNY CZAS OCZEKIWANIA NA NAPRAWY REKLAMACYJNE TO WIZYTÓWKA TEGO PRODUCENTA.
MOJA PRZYGODA TO:
POŚLIZG 3 TYGODNIE W REALIZACJI ZAMÓWIENIA.
PO 10 KROTNYM OTWARCIU OKNA HS (18000 PLN!!!) WYPADŁA GÓRNA USZCZELKA.
DRZWI SĄ ZABLOKOWANE NIE NADAJĄ SIĘ DO UŻYTKU.I CO Z TEGO,ŻE NA GWARANCJI?!! AROGANCJI CD.
W SERWISIE POINFORMOWANO MNIE ,ŻE SERWISANT POKAZUJE SIĘ W MOICH OKOLICACH RAZ NA DWA....... MIESIĄCE !!!!!!!!!!
ALE NIESTETY NIE ODPUSZCZĘ IM. JEŚLI W DWA TYGODNIE USTERKA NIE ZOSTANIE USUNIĘTA ROZWIĄZUJĘ UMOWĘ KUPNA.
DO TEGO KIEPSKO ROZWIĄZANE ZAWIASY OKIEN. KRAWĘDŹ ZAWIASU PRAWIE NA KRAWĘDZI OKNA. MO ZAMONTOWANIU OKIEN NIE MA
MIEJSCA NA ICH OBRÓBKĘ. NIE DA SIĘ POMALOWAĆ OŚCIEŻNIC .PRZERWA 2MM !!!!!!!!!!!!!
JEŚLI NIE ZAMÓWIŁEŚ TYCH OKIEN TO NIE RÓB TEGO!!!!!!!
OBSŁUGA KLIENTA I SERWIS TO JAWNE KPINY.
NIE JESTEM KONKURENCJĄ ,ZWYKŁYM KLIENTEM.
NA KAŻDY POST CHĘTNIE ODPOWIEM EMAILEM ,PODEŚLĘ ZDJĘCIA.
CHCESZ MIEĆ DOBRE OKNA,URZĘDOWSKIEGO MIJAJ DUŻYM ŁUKIEM !!!!
Awatar użytkownika
julek
Początkujący Okniarz
 
Posty: 1
Rejestracja: 13 lut 2013, 20:51

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: Bergen >   14 lut 2013, 19:56

Ale tej firmie wykrzyczałeś no i stało się .Jak chcesz mieć załatwioną reklamację to teraz musisz kupić ten zakład za raptem 10 baniek i załatwić reklamację bo to finał :
syndyk sprzedaje wszystko hale ,maszyny ,nawet znak towarowy patenty itp .
http://www.komunikaty.pl/komunikaty/0,79738.html?xx_announ=4512669&announcementTypeAlias=nierch
Awatar użytkownika
Bergen
 

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: Scuzz >   30 kwie 2013, 21:04

Na szczęście kupowałem od firmy Marcin Urzędowski ot mały szczegół.
Awatar użytkownika
Scuzz
 

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: Fido >   01 maja 2013, 20:18

I pewnie dostałeś przed terminem z dodatkowym upustem za brak magazynowania oraz gratis ciepły montaqż od syndyka firmy U.
A firma Marcin Urzędowski to ten muxyk nawiasem mówić całkiem niezły
i bardziej znany od tej całej okiennej padliny
http://www.marcinurzedowski.pl/
Awatar użytkownika
Fido
 

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: malgos >   04 wrz 2013, 7:41

Witam serdecznie,
od 11 lat mam zamontowane okna drewniane Urzędowski, są bardzo dobrej jakości, nic się z nimi nie dzieje. Fakt, że były kupione w najlepszej wersji nie wymagającej dożywotnio malowania. Biorąc pod uwagę czas użytkowania, nigdy nie miałam z nimi jakichkolwiek problemów.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
malgos
 

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: gosc >   04 wrz 2013, 21:08

Fajnie ,że sobie dzisiaj o 7 .41 rano przypomniałeś co kupiłeś 11 lat temu i że akurat są to okna tej firmy i postanowiłeś po tych latach napisać list pochwalny .Jakie jeszcze produkty zarekomendujesz co kupiłeś 11 lat temu ? A może jaki masz w tym interes ?

Głupszego wpisu dawno nie widziałem ,ale biorąc pod uwagę poziom intelektualny niektórych jednostek to wszystko jest możliwe .
Pewnie teraz w tej firmie lub u konkretnego sprzedawcy pojawi się kolejka na te okna ;)

Jestem pewien ,że wszyscy producenci okien na Świecie mogą pomarzyć tylko o tak zachwyconych Klientach jak ty co po 11 latach z rana piszą listy pochwalne :)To jest wręcz wzór przeszczęśliwego ,zadowolonego po latach Klienta .
A tak z ciekawości to , skoro jesteś przez 11 lat zadowolony z tego produktu i nadal się nim interesujesz po zakupie i musisz rano o 7.41 napisać jaki to jesteś szczęśliwy , bo Ci to sen z oczu spędza ,że spać nie możesz to zapewne wiesz jakie są terminy realizacji oficjalne i te realne ? Jestem bardzo Ciekawy czy coś przez 11 lat się zmieniło ?
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: yogi >   06 wrz 2013, 11:57

konkurencja niech zacznie produkowac okna na takim poziomie jak Janusz Urzedowski a nie od 20 lat piszą bzdury bo nie potrafią nic innego! Pozdrawiam konkurencję!!!!
Awatar użytkownika
yogi
 

Re: Urzędowski Opinie

Postautor: Czytelnik >   24 lis 2013, 10:50

Dzisiaj wszedłem na tą stronę ponieważ urwała mi się klamka i szukałem instrukcji czy też rysunku od systemu zamykania okna balkonowego. Ale to moja wina ponieważ nic przy systemie zamykania nie robiłem nawet nie przedmuchałem powietrzem 8 lat temu jak by stolarka były zamontowana i robione były gładzie gipsowe a więc pyłu było od groma. A jak zamknięcie już nie chodziło prawidłowo tez nic nie zrobiłem aż dzisiaj sam urwałem klamkę - system sprytny poprawnie przeliczony pękł element jak widać przewidziany do takiego postępowania a nie uszkodziło się coś istotnego.. Cała stolarka , okna drzwi balkonowe , drzwi wejściowe w tym 3 częściowe drzwi balkonowe o szerokości ponad 3 metry czekały na montaż około 3 -4 lat. Mam wersję nie do malowania. Stolarka drewniana - mahoń. Nic się nie zmieniło wymiaru, kształtu, czy też barwy. Smutne że doszliśmy do etapu, że już nie można wierzyć wpisom na forum ale jak widać chcemy żeby nas robiono w konia i nabijano w butelkę, tak ja to robią bezkarnie firmy ubezpieczeniowe ( pierwszy kosztorys 1/5 do 1/10 sumy w Sądzie wartości pomimo że prawnie to rzeczoznawca odpowiada karnie za to co pisze itp), firmy telekomunikacyjne gdzie kary ponosi tylko odbiorca natomiast firma może wspaniałomyślnie nie policzyć za część dni gdzie nie było świadczonej usługi itp.
Awatar użytkownika
Czytelnik
 

PoprzedniaNastępna

Wróć do Firmy produkujące okna drewniane

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość