Sonarol opinie

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

Sonarol opinie

Postautor: angelside >   09 sty 2012, 13:36

Opinie na temat producenta okien i drzwi - Sonarol z Jedwabnego.
Awatar użytkownika
angelside
Administrator
 
Posty: 91
Rejestracja: 09 sty 2012, 12:23

Re: Sonarol opinie

Postautor: botox >   16 sty 2012, 10:35

Białe profile posiadają dosyć mocno wyginające się ramy, dlatego też zmawiając te okna zwróciłbym uwagę na ekipe montującą te okna, ponieważ efekt może być tragiczny.

Ogólnie nie ma co dużo oczekiwać po jednej z najtańszych firm na rynku. Co najwyżej upchniętą 6tą komorę do profila 5cio komorowego.
Awatar użytkownika
botox
 

Re: Sonarol opinie

Postautor: Grzegorz19701 >   30 lis 2012, 15:09

okna jak okna,jakość odpowiednia do ceny,ale pod okiem dobrej ekipy montującej będą służyły długi czas.
Awatar użytkownika
Grzegorz19701
Bywalec
 
Posty: 20
Rejestracja: 28 lis 2012, 19:47

Re: Sonarol opinie

Postautor: Olek >   18 sty 2013, 20:22

Takie wpisy moim zdaniem raczej zniechęcą Klientów przecież od razu widać kto takie tanie reklamy pisze
Awatar użytkownika
Olek
 

Re: Sonarol opinie

Postautor: Józek >   29 gru 2014, 13:06

Odradzam okna z sonarolu !!!!!!!!!!
Kopiłem okna na cały dom, bardzo delikatna, część przyszła krzywych a w zimę trzeba upychać watą. Przyjechał serwis naciągnoł kolanem, a po gwarancji od tego pękło okucie. W środku pakiet szybowy nieszczelny, leci kurz do środka - cały czas brudna.
Awatar użytkownika
Józek
 

Re: Sonarol opinie

Postautor: angela23 >   22 gru 2015, 17:19

Dośc ciekawa opcja.
Awatar użytkownika
angela23
Początkujący Okniarz
 
Posty: 3
Rejestracja: 11 gru 2015, 14:27

Re: Sonarol opinie

Postautor: slim24 >   04 lut 2016, 20:07

A ja kupiłem na cały dom od Sonarol na początku roku i jestem zadowolony zarówno z okien jak i z uczciwości producenta.
Jakością nie ustępują konkurencji. Mimo iż okucia mają GU a nie jak większość Roto to nie zauważyłem żadnych problemów pod tym względem. Szkło z Uniglass.
Kupiłem 3 szybowe na 8 komorowym profilu Maxtherm. Cenowo wyszły najlepiej. Montażu dokonałem sam wczesną wiosną 2015, po upływie prawie roku w Sylwestrową noc jak przyszły pierwsze mrozy w jednym oknie pękła mi szyba. Zgłosiłem reklamację, czekałem 3 tygodnie, po tym czasie zadzwonił serwisant i oznajmił, że następnego dnia przyjedzie do mnie nowy pakiet w ramach gwarancji.
Bardzo mnie to ucieszyło gdyż poczytałem różne opinie internautów z podobnym dylematem i nie znalazłem ani jednego wpisu, ażeby komuś uwzględniono z tego powodu reklamację. Większość klientów zostawała z problemem sam na sam gdyż "pęknięta szyba to uszkodzenie mechaniczne". Oferowano im jedynie ugodę czyli zapłacić za szkło a wymiana gratis. Jak większość producentów pisze szkło to tylko szkło - stopiony piasek i zdarzają się takie przypadki, że od wewnętrznych naprężeń i różnicy temperatur pęka, a ja jestem z tych właśnie szczęśliwców.
Jeżeli ktoś uzna ten wpis jako zmistyfikowaną reklamę to zachęcam przeczytać moje wpisy na innym fourm branżowym pod tym samym nickiem. Tam jest znacznie szerzej opisane moje doświadczenie z tymi oknami.
Awatar użytkownika
slim24
 

Re: Sonarol opinie

Postautor: Jocobe >   04 lut 2016, 20:23

slim24 pisze:A ja kupiłem na cały dom od Sonarol na początku roku i jestem zadowolony zarówno z okien jak i z uczciwości producenta.
Jakością nie ustępują konkurencji. Mimo iż okucia mają GU a nie jak większość Roto to nie zauważyłem żadnych problemów pod tym względem. Szkło z Uniglass.
Kupiłem 3 szybowe na 8 komorowym profilu Maxtherm. Cenowo wyszły najlepiej. Montażu dokonałem sam wczesną wiosną 2015, po upływie prawie roku w Sylwestrową noc jak przyszły pierwsze mrozy w jednym oknie pękła mi szyba. Zgłosiłem reklamację, czekałem 3 tygodnie, po tym czasie zadzwonił serwisant i oznajmił, że następnego dnia przyjedzie do mnie nowy pakiet w ramach gwarancji.
Bardzo mnie to ucieszyło gdyż poczytałem różne opinie internautów z podobnym dylematem i nie znalazłem ani jednego wpisu, ażeby komuś uwzględniono z tego powodu reklamację. Większość klientów zostawała z problemem sam na sam gdyż "pęknięta szyba to uszkodzenie mechaniczne". Oferowano im jedynie ugodę czyli zapłacić za szkło a wymiana gratis. Jak większość producentów pisze szkło to tylko szkło - stopiony piasek i zdarzają się takie przypadki, że od wewnętrznych naprężeń i różnicy temperatur pęka, a ja jestem z tych właśnie szczęśliwców.
Jeżeli ktoś uzna ten wpis jako zmistyfikowaną reklamę to zachęcam przeczytać moje wpisy na innym fourm branżowym pod tym samym nickiem. Tam jest znacznie szerzej opisane moje doświadczenie z tymi oknami.

To bardzo dobrze że jesteś zadowolony Taki jest sens tego forum aby osoby je czytające też były zadowolone przed zakupem i dokonały takiego jakiego sobie rzyczysz :)
Awatar użytkownika
Jocobe
 


Wróć do Firmy produkujące okna PCV

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości