Sokółka opinie

Na tym forum można podzielić się z innymi opinią na temat firm produkujących okna drewniane oraz oferowanych przez nie okien.

Sokółka opinie

Postautor: angelside >   09 sty 2012, 13:45

Opinie o jednej z największych firm w polsce produkujących okna drewniane - Sokółka SA.
Awatar użytkownika
angelside
Administrator
 
Posty: 91
Rejestracja: 09 sty 2012, 12:23

Re: Sokółka opinie

Postautor: Marcin >   19 sty 2012, 14:13

Całkiem przyzwoita firma, całkiem dobre okna, ale też niestety całkiem drogie. Swoją drogą duża biurokracja w obsłudze.
Awatar użytkownika
Marcin
 

Re: Sokółka opinie

Postautor: Miron >   20 sty 2012, 15:51

Poczekaj do pierwszej reklamacji to zobaczysz jak działa biurokracja
Awatar użytkownika
Miron
 

Re: Sokółka opinie

Postautor: finlandia >   18 lut 2012, 10:19

Panowie, a macie w ogóle o kimś dobre zdanie?
Awatar użytkownika
finlandia
 

Re: Sokółka opinie

Postautor: Mariusz >   15 cze 2012, 14:48

Czy to prawda ,że te okna ostatni znacząco podrożały ?
Awatar użytkownika
Mariusz
 

Re: Sokółka opinie

Postautor: widewiev >   28 lis 2012, 23:11

Wszystko drożeje, a w przyszłym roku ma być jeszcze gorzej ;/
Awatar użytkownika
widewiev
Bywalec
 
Posty: 35
Rejestracja: 21 lis 2012, 21:02

Re: Sokółka opinie

Postautor: Grześko >   20 gru 2012, 18:09

Podobno firma chce robić marżą a nie obrotem od nowego roku ?
Awatar użytkownika
Grześko
 

Re: Sokółka opinie

Postautor: Julia >   19 sie 2014, 13:35

Ja zamawiałam z Sokółki drzwi balkonowe i sprawują się bardzo dobrze. Co prawda dopiero od niedawna je mam, ale póki co nie mogę narzekać. Prezentują się też bardzo fajnie
Awatar użytkownika
Julia
 

Re: Sokółka opinie

Postautor: Borowiecki >   31 sie 2014, 1:17

Na dzień dzisiejszy ich okna są bezkonkurencyjne.
Awatar użytkownika
Borowiecki
 

Re: Sokółka opinie

Postautor: Marcin >   31 sie 2014, 13:28

Mam okna Sokółki już od wielu lat i jesteśmy z nich bardzo zadowoleni. Nigdy nie zamieniłbym okien drewnianych na plastykowe.
Awatar użytkownika
Marcin
 

Re: Sokółka opinie

Postautor: Namor >   21 mar 2018, 14:30

Sokółka to firma, która moim zdaniem zajmuje wobec klienta monopolistyczną pozycję; wymusza w umowach zapisy przenoszące większe ryzyko na kupującego np. zapłata 100% ceny przed dostawą i montażem; czy to jest powszechna praktyka w tej branży w dzisiejszych czasach ? proszę mnie oświecić ? :roll:
Awatar użytkownika
Namor
 

Re: Sokółka opinie

Postautor: Gosc >   21 mar 2018, 18:03

Namor pisze:Sokółka to firma, która moim zdaniem zajmuje wobec klienta monopolistyczną pozycję; wymusza w umowach zapisy przenoszące większe ryzyko na kupującego np. zapłata 100% ceny przed dostawą i montażem; czy to jest powszechna praktyka w tej branży w dzisiejszych czasach ? proszę mnie oświecić ? :roll:

To oczywiście powszechna praktyka .Większość firm bierze 100% przed dostawą .Np dealer samochodu nie wyda auta przed zapłatą, sklep rtv nie wyda telewizora bez kasy czy też za pralkę i lodówkę też weźmie kasę przed ich zainstalowaniem .Czemu okna mają być wyjątkiem ? Taki sam towar jak każdy inny .Płacisz i dopiero zabierasz i montujesz .
Awatar użytkownika
Gosc
 

Re: Sokółka opinie

Postautor: Namor >   21 mar 2018, 22:10

Czyżby odezwał się rzecznik prasowy firmy ?
Jeżeli ktoś porównuje zakup samochodu , telewizora, pralki czy lodówki w sklepie, gdzie właściwym sloganem będzie zwrot " widziały gały co brały" z zawarciem umowy dotyczącej usługi zakupu i montażu, w tym przypadku akurat okien, to ma pewne problemy z rozróżnieniem tych spraw. Czyżby nasz Gość nie bywał w Media Markt gdzie wydają np.telewizory "za darmo" a zapłacić można za kilka miesięcy, w ratach itd.
W przypadku usługi dostawca oczekuje zaliczki na początku zamówienia (2m-ce przed usługą i to rozumiem, że jest akceptowaną praktyką ) oraz wymusza zapłatę ceny do 100% łącznie z wartością usługi montażu zanim klient zobaczy towar , nie mówiąc już o jego zamontowaniu. Żądanie 100% ceny usługi kilka dni przed jego realizacją bez wpływu klienta na to co przywiozą i zamontują to jednak lekka przesada. Oczywiście pozostaje nam jako klientowi prawo do ewentualnej reklamacji, zapewne długotrwałej i z dużą dozą niepewności co do pozytywnego końca.
Awatar użytkownika
Namor
 

Re: Sokółka opinie

Postautor: Gosc >   22 mar 2018, 6:13

Namor pisze:Czyżby odezwał się rzecznik prasowy firmy ?
Jeżeli ktoś porównuje zakup samochodu , telewizora, pralki czy lodówki w sklepie, gdzie właściwym sloganem będzie zwrot " widziały gały co brały" z zawarciem umowy dotyczącej usługi zakupu i montażu, w tym przypadku akurat okien, to ma pewne problemy z rozróżnieniem tych spraw. Czyżby nasz Gość nie bywał w Media Markt gdzie wydają np.telewizory "za darmo" a zapłacić można za kilka miesięcy, w ratach itd.
W przypadku usługi dostawca oczekuje zaliczki na początku zamówienia (2m-ce przed usługą i to rozumiem, że jest akceptowaną praktyką ) oraz wymusza zapłatę ceny do 100% łącznie z wartością usługi montażu zanim klient zobaczy towar , nie mówiąc już o jego zamontowaniu. Żądanie 100% ceny usługi kilka dni przed jego realizacją bez wpływu klienta na to co przywiozą i zamontują to jednak lekka przesada. Oczywiście pozostaje nam jako klientowi prawo do ewentualnej reklamacji, zapewne długotrwałej i z dużą dozą niepewności co do pozytywnego końca.


Jeszcze nie kupił a już reklamuje a w najlepszym wypadku zakłada, że będzie reklamował. Właśnie dlatego nikt nie wyda okien bez kasy . Sokółka to duża firma i jakoś nie słychać w necie aby pobrała kasę i nie dostarczyła towaru .Ale jest pełno informacji o nieuczciwych Klientach co aby nie zapłacić szukają dziury w całym i w najlepszym wypadku wymuszają niezasadne rabaty itp.
Awatar użytkownika
Gosc
 

Re: Sokółka opinie

Postautor: marysiu >   28 maja 2018, 16:39

Jak firmy dostarczające okna nie brałyby 100% zaliczki to po pewnym czasie mieliby naprawdę wielu dłużników wolących zwlekać z płatnością do czasu, np. sprzedaży mieszkań, czy budowanych segmentów.
Awatar użytkownika
marysiu
Bywalec
 
Posty: 11
Rejestracja: 28 maja 2018, 15:52


Wróć do Firmy produkujące okna drewniane

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron