Salva okna i drzwi

Korzystałeś z usług? Chciałbyś podzielic się opinią o montażystach? Napisz tutaj.

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Grażyna >   01 sie 2018, 12:31

Jedna wielka porażka. Nie kupujcie okien w Salva Lubin. Jedyne pozytywne komentarze chyba są od Salvy.
Awatar użytkownika
Grażyna
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Bogdan w >   02 sie 2018, 10:09

Witam. Akurat tak się składa ze mam bliski kontakt z pewna Panią ktora pracuje w Firmie Salva Zielona Góra. Mógłbym podać jej nazwisko, ale ze względu na ochronę danych osobowych nie zrobię tego. Ta Pani w zaufaniu powiedziała mi ze Firma Salva Zielona Góra, od dłuższego czasu ma bardzo duże problemy z setkami reklamacji jakie zgłaszają kupujący u nas okna. Firma nie radzi sobie z tym problemem i bardzo poważnie rozważa ogłoszenie bankructwa. A co za tym idzie przepadną wszystkie reklamacje i 7 lat gwarancji której udziela firma na okna. Wiec ostrzegam wszystkich przed zakupem okien w firmie Salva Zielona Góra !!! A pozytywne opinie w internecie Firma Salva sama sobie pisze a nawet każe to robić swoim pracownikom. Pozdrawiam wszystkich . Bogdan.
Awatar użytkownika
Bogdan w
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Monika >   02 sie 2018, 13:19

Bardzo ładny salon w Bogucinie ( Salva Poznań), kompetentni handlowcy, dobre okna.
Montażysta może nie za szybki (montaż trwał 4 dni) ale bardzo dokładny i skrupulatny.
Polecam
Monika
Awatar użytkownika
Monika
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Hubert K. >   02 sie 2018, 17:23

Dzień dobry

Chcial bym wypowiedzieć się na temat obsługi, prezentacji, montażu, produktu oraz serwisu dotyczącego oddziału SALVA w Bogucininie. Obsługa handlowca jaki i wiedza wraz z prezentacją na spotkaniu na wysokim poziomie ( chociaż w innych salonach konlurenxji nie było gorzej), stolarka Adamsa VekaSL82 wraz z roletami Somfy to naprawde dobry produkt, montaż spóźnił się ok. 10 dni ( byłem na wakacjach więc mi nie zalezalo), natomiast KB bardzo skrupulatnie podszedł do tematu i miał dwa zastrzeżenia, które od razu SALVA poprawiła, czekam teraz jeszcze na regulacje okien i mogę śmiało polecić firma.
Awatar użytkownika
Hubert K.
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Damian Cichecki >   03 sie 2018, 8:53

Chciałbym ustosunkować się do zarzutów Pana " Krystiana, gość" i jeszcze kilka innych wykorzystanych przez tego Pana Nicków.
Pan Dawid L. ( gdyż to jest prawdziwe imię tegoż Pana ) zakupił u nas stolarkę okienną wraz z roletami. Po około pół roku z nieznanych mi przyczyn farba na prowadnicy od rolet na styku parapetu zaczęła się łuszczyć. Producent przyjął gwarancję i zaproponował wymianę lub przemalowanie na miejscu przez specjalistyczną firmę.
Pan Dawid nie wyraził zgody i zażądał nierealistycznych kwot pieniężnych na które nie wyraziliśmy zgody.
Wielokrotnie moi współpracownicy otrzymywali obraźliwe i pełne wulgaryzmów pisma na skrzynki mailowe a po mojej interwencji telefonicznej, że nie będę takiego zachowania akceptował i zawiadomię odpowiednie organy kontakt z tym Panem się urwał.
Firma Salva dalej podtrzymuje swoje stanowisko w sprawie wymiany lub naprawy ( pomalowania końcówek lub całej prowadnicy w zależności od decyzji firmy specjalistycznej ) .
Jednocześnie podejmę odpowiednie czynności prawne w celu sprostowania nieprawdziwych informacji oczerniających firmę publikowanych przez Pana Dawida L. na publicznych forach internetowych.
Awatar użytkownika
Damian Cichecki
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Krystian110196 >   03 sie 2018, 22:11

Nie bardzo mam czas teraz się rozpisywać bo jest tego kilka stron, na temat tego Pana oszusta i krętacza. Ale już niedługo opublikuje cała korespondencje z firma Salva i zdjęcia z montażu itp.ktora reprezentuje skończony debil. Który ostatnio napisał mi ze 8x2 to jest 2 a nie 16 . Zreszta te Pan ma samej podstawówki skończone z 15 lat. Wiec nie jest to dziwne ze 8x2 jest 2 a nie 16.!!!
Awatar użytkownika
Krystian110196
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Krystian110196 >   03 sie 2018, 22:21

Wszystkie pozytywne opinie o firmie Salva, firma salva pisze je sobie sama. Bo nie ma takich klientów którzy mogą powiedzieć chociaż jedno dobre słowo o tej firmie !!!
Awatar użytkownika
Krystian110196
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Damian Cichecki >   06 sie 2018, 15:34

Bogdan w pisze:Witam. Akurat tak się składa ze mam bliski kontakt z pewna Panią ktora pracuje w Firmie Salva Zielona Góra. Mógłbym podać jej nazwisko, ale ze względu na ochronę danych osobowych nie zrobię tego. Ta Pani w zaufaniu powiedziała mi ze Firma Salva Zielona Góra, od dłuższego czasu ma bardzo duże problemy z setkami reklamacji jakie zgłaszają kupujący u nas okna. Firma nie radzi sobie z tym problemem i bardzo poważnie rozważa ogłoszenie bankructwa. A co za tym idzie przepadną wszystkie reklamacje i 7 lat gwarancji której udziela firma na okna. Wiec ostrzegam wszystkich przed zakupem okien w firmie Salva Zielona Góra !!! A pozytywne opinie w internecie Firma Salva sama sobie pisze a nawet każe to robić swoim pracownikom. Pozdrawiam wszystkich . Bogdan.


Post ewidentnie konkurencji.
Oddział w Zielonej Górze wszelkie zgłoszenia reklamacyjne wykonuje na bieżąco. Na dzień dzisiejszy wszelkie zgłoszenia jakie są zgłoszone u nas w firmie to 49 z czego 31 są to serwisy płatne, które wykonujemy naszym klientom na ich życzenie po okresie gwarancyjnym lub osobom , które zakupiły stolarkę u konkurencyjnych firm i nie mogą dojść do porozumienia z naprawą gwarancyjną lub poza gwarancyjną z firmami gdzie zakupili stolarkę.
Należy wziąć pod uwagę fakt, iż serwis w Zielonej Górze obsługuje oddział Zielona Góra oraz Gorzów Wielkopolski. Mówimy tutaj o około 60 montażach miesięcznie.
Podsumowując, życzymy konkurencji tak sprawnie działającego serwisu, gdyż większość firm ( osobiście znam tylko 2 firmy ,które posiadają osobny dział serwis ) serwis wykonuje ekipami monterskimi. A co za tym idzie czas oczekiwania i jakość obsługi jest na dużo niższym poziomie niż firmie Salva okna i drzwi.
PS.
Gwarancje 7 lat na okna udziela GWARANT czyli w naszym przypadku firma Adams.
Awatar użytkownika
Damian Cichecki
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Bogdan1 >   06 sie 2018, 20:23

Wszystko co napisał Pan Damian Cichecki o swoim super serwisie gwarancyjnym i pogwarancyjnym, to jest jedno wielkie obrzydliwe Kłamstwo !!! Gdyby nie ustawa o ochronie danych osobowych i szkoda mi tej Pani, bo odrazu straciła by prace w Firmie Salva. Podałbym jej imię i nazwisko. Logicznie myśląc poco profesjonalnej firmie super serwis gwarancyjny i pogwarancyjny ? Jeżeli sprzedaje się pożądny markowy produkt, nie potrzeba Od każdego klienta przyjmować reklamacji ! To świadczy tylko o tym ze firma Salva nie sprzedaje dobrego produktu, tylko poprostu nic nie warte badziewie , czyli tak zwany wyrób oknopodobny ! A nie okna.
Awatar użytkownika
Bogdan1
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Bogdan2 >   06 sie 2018, 20:32

Firma Salva Zielona Góra powstała w lutym 2011 roku czyli 7 lat temu. A do tej pory otrzymała ponad 1000 zgłoszeń z reklamacjami. Wiec o czym to świadczy ? Chyba nie trzeba nikomu tłumaczyć ! Proszę sobie sprawdzic, kim z wykształcenia jest Pan Damian Cichecki ? I tu znowu nie trzeba nic więcej pisać !
Awatar użytkownika
Bogdan2
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Damian Cichecki >   07 sie 2018, 9:06

Krystian, Gość, Bogdan, Bigdan1, Bogdan 2.....,
Panie Dawidzie jak już napisałem wcześniej oczernianie wizerunku mojej osoby jak tez firmy w której pracuje nieprawdziwymi informacjami które maja ewidentnej zaszkodzic mojej osobie oraz wizerunku firmy spotka się z odpowiednia reakcja ba drodze prawnej.
Awatar użytkownika
Damian Cichecki
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Bogdan3 >   07 sie 2018, 21:38

A to ciekawa sprawa,wzczoraj oczernial Pan konkurencje ! A dzisiaj oczernia span jalkiegos, krystiana,goscia Bogdana itp. Moze niech sie Pan wkoncu okresli kto i jaka konkurencja robi Panu kolo dupy. Moze to juz ten czas zeby rozzliczyc sie z Klienten od ktorego Pan pozxczyl pieniadze na zalorzenie firmy w 2011 roku ? Bo u masz odsetki są liczone jak w prowidencie. Czyli okolo 400 % w skali roku. 400 % x 7 lat to juz nie jest mala kwota. A konkurecja nie spi i trzeba byc swiadomym od kogo sie porzycza pieniadze ! Auto, mieszkanie itp , nie mowiac o reszcie ma swoja wartosci to nie przelewki ! Bo dlugi beda sie ciagnac za Panem do konca zycia ! A jeden bug tylko wie ile go Panu zostalo !!!
Awatar użytkownika
Bogdan3
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Arek M, >   18 sie 2018, 9:40

Witam
Jestem po montażu okien,rolet oraz bramy garazowej .
Firma Salva spisała się bardzo dobrze. Montaż bramy trwał 1 dzień a montaż okien i rolet 2 dni.
Teraz czekam na regulacje.
Póki co bez problemów.
Polecam
Arek M.
Awatar użytkownika
Arek M,
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Marek Slowik >   13 wrz 2018, 17:05

Witam
Chciałem podziękować firmie Salva za montaż okien , rolet oraz bramy garażowej.
Okna jedne z najlepszych w Polsce ( ADAMS - bardzo wysoko w rankingu producentów) + rolety SOMFY na które mam 5 lat gwarancji.
Na pewno wrócę po drzwi wejściowe oraz wewnętrzne.

Marek
Awatar użytkownika
Marek Slowik
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Rafał Lusówko >   17 wrz 2018, 7:57

Okno zamontowane w poprzedni weekend i na ta chwilę jest ok.
Montaż poszedł bardzo sprawnie- (miałem dużo okien 12 ) w dodatku montaż był ciepły.
Polecam

Rafał
Awatar użytkownika
Rafał Lusówko
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: lucky >   19 wrz 2018, 18:20

Proces reklamacji trwa i trwa, tak jak chce pomóc Salva tak i mocno a nawet mocniej nie chce :D nie poddamy się
Awatar użytkownika
lucky
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: M.B Swarzedz >   23 wrz 2018, 16:18

Montaż wlecze się już trzeci tydzień. SALVA Poznań spóźniła się 1 tydzień (zdążyłem przyzwyczaić się podczas budowy do takich opóźnień- nie ma tragedii). Montaż okien PVC trwał jeden dzień- kierownik budowy wystawił opinie, że montaż bardzo dobrze zrobiony chłopacy mega profesjonalni z szeregiem narzędzi oraz co dla mnie bardzo ważne - posprzątali po sobie. Po tygodniu zamontowali rolety i jeszcze czekam za oknem tarasowymi - aluminiowym. Wszystko było by dobrze jak by Panie w biurze odbieramły telefon i informowały Nas o przebiegu sytuacji. Montaż okna miał się odbyć teraz w sobotę, natomiast oczywiście SALVA w ogóle się nie odezwała, dobrze że chociaż zadeskowali otwór.

Reasumując: nie żałuję zakupu w tej firmie - dobre produkty, przystępna cena, firma rozbudowana ze stabilną pozycją, jest jedno ALE - brak kontaktu z biura. Radzę to poprawić i czekam za oknem tarasowym.
Awatar użytkownika
M.B Swarzedz
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Piotr >   11 paź 2018, 8:53

Odradzam każdemu! Niekompetencja pracownikow na każdym szczeblu, termin realizacji około 3 miesiące !!!! Mimo zapewnień przed podpisaniem umowy o terminie 5 tygodni!! Nie polecam ! Gdybym mógł cofnąć czas nigdy nie skorzystałbym z ich usług. Działanie i opieszałość firmy spowodowała około miesięczne opóźnienia na budowie ! Jednym słowem NIE!
Awatar użytkownika
Piotr
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Krzysiu Tarnowo >   15 paź 2018, 19:22

Witam
Jestem miesiąc po realizacji stolarki w firmie Salva .
Bardzo dziwią mnie komentarze na tej stronie.
U mnie było wszystko Ok
Handlowiec przekazał mi multum wiedzy i otoczył mnie fachowa opieka
Montaż w terminie, po montażu był Pan z illbrucka i dał mi 10 letnia gwarancje na szczelność wiec jest chyba Ok
Produktu może nie najtańsze ale na tym nie ma co oszczędzać .
Awatar użytkownika
Krzysiu Tarnowo
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Piotr, gmina Jasień >   30 paź 2018, 9:13

Witam.
W naszym przypadku duża inwestycja, cztery budynki, zamówienie w Zielonej Górze na okna, bramy garażowe, drzwi zewnętrzne i wewnętrzne.
Z nami umowę podpisywał pan K., wszystko ładnie pięknie, cukier aż płynął. Umowa podpisana, czekamy na okna. Do terminu nie czepiam się bo wiadomo, jakaś obsuwa zawsze jest wliczona. Do montażu już się czepiam, jak to pan K. powiedział współpracują tylko z najlepszymi monterami, ta, tylko dlaczego potem serwis 80% okien musiał poprawiać. Kolejna rzecz, brakujące elementy, które były dostarczane prawie po roku i trzy razu nie takie jak trzeba, jak już wymienili na odpowiednie wystawili na nie fakturę, co doprowadziło mnie do szału. Posunęli się nawet do tego że wysłali pismo z przed sądowym wezwaniem do zapłaty, czyli za ich błędy ja miałem płacić. Dopiero po kilku interwencjach przez mojego kolegę u właściciela z którym się dobrze zna, temat został załatwiony.
Otwieranie bramy garażowej to już w ogóle parodia, zasięg pilota 3-4metry, na moje zgłoszenie w tym temacie, dostałem odpowiedź że mogę dokupić wzmacniacz sygnału za trzy stówki, hehe. Było ustalone że ostatnią część pieniędzy wpłacamy po całkowitym zakończeniu prac, ale przed końcem roku zadzwoniła pani z biura z prośbą o uregulowanie ponieważ zamyka rok i chce mieć porządek w papierach, no to zapłaciliśmy, co było naszym błędem, bo potem była totalna olewka. Pan K. nawet nie raczył obierać telefonu. Było jeszcze wiele spraw, ale już nie wszystko pamiętam. Jedynie co mogę dodać, to zastrzeżeń nie mamy do pracowników serwisu, bo widać było że starają się usuwać usterki sumiennie , no i w sumie do właściciela, bo wydaję mi się że przejmował się sprawą, tylko że co z tego jak reszta ekipy nie kompetentna i wtedy na wizerunku traci cała firma. Ja osobiście nie polecam.
P.S. nie jestem z firmy konkurencyjnej :D
Awatar użytkownika
Piotr, gmina Jasień
 

PoprzedniaNastępna

Wróć do Opinie o firmach montażowych

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości