Salva okna i drzwi

Korzystałeś z usług? Chciałbyś podzielic się opinią o montażystach? Napisz tutaj.

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: rulf >   28 gru 2017, 6:41

Jestem z okolic Zielonej Góry, właśnie poszukuję okien na inwestycję budowy domu, ale nie podejmę ryzyka współpracy z tą firma po przeczytanych opiniach. :( Szukam dalej.
Awatar użytkownika
rulf
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: KlientSalva >   31 gru 2017, 9:06

Witam,

Jeżeli są tutaj umieszczane pochlebne opinie na temat firmy Salva Poznań to tylko chyba przez pracowników. Podpisuje się umowę z handlowcem, a jeżeli są jakieś problemy przy montażu lub kwestia reklamacji to zaczyna się zganianie że masz kontaktować z serwisem (oczywiście telefonu nikt nie odbiera, na e-maile odpowiadają po kilku dniach) i zaczyna się przepychanka aby łaskawie uznali. Okleina na oknach pouszkadzana i porysowana.

Okna po montażu nie można otwierać, bo można nie zamknąć (wciskają kit że standardowo nie robią regulacji po zamontowaniu tylko później przyjeżdżają). Oczywiście dodwiesz się o tym jak będziesz chciał zamknąć okno :)

Nie polecam handlowca Pana Michała!!! typowa spychologia.
Awatar użytkownika
KlientSalva
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Wojtek >   03 sty 2018, 19:44

Witam,
Również polecam firmę Salva Lubin. Wszystko odbyło się według ustaleń, bez jakichkolwiek przeszkód. Polecam
Awatar użytkownika
Wojtek
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Arm >   15 sty 2018, 7:33

Firma porazka nie polecam .Kompletne dno .Miesiącami trzeba się prosić o reklamację i poprawę spartaczonej pracy .Trzymajcie się jak najdalej od tej firmy.!!!
Awatar użytkownika
Arm
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Damian Kowalczyk >   04 lut 2018, 23:09

Witam
Okno spoko montaż tez dobry aczkolwiek na dużą pochwałę zasługuje handlowiec który mnie obsługiwał.
Bardzo duża wiedza i doświadczenie. W porównaniu z innymi salonami przepaść.
Awatar użytkownika
Damian Kowalczyk
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Janusz G. >   08 lut 2018, 21:29

Analizując gruntownie ofertę z lokalnego rynku zdecydowałem się na wybór firmy z Lubina.
Byłem zainteresowany dużą bramą garażową, o niestandardowych wymiarach 4,75 m x 2,90 m i zgłosiłem się do firmy Salva w Lubinie.
Pracownik, który przyjechał na pomiar bramy, wykazał się dużą wiedzą fachową i odpowiedział mi na wszystkie nurtujące mnie pytania fachowo i profesjonalnie. Po zapoznaniu się z ofertą, wybrałem dodatkowe rygle do zabezpieczenia przed włamaniem, oraz mocniejszy silnik ze względu na ciężar bramy.
Instalacja bramy przebiegła sprawnie i dość szybko. Bramę zakładałem do domu, który był w stanie surowym zamkniętym, bez wylanych posadzek. Po roku, kiedy położyłem na podłodze w garażu kafle, firma zgodnie z obietnicą dokonała regulacji bramy, zamków i rygli.
Brama pomimo dużych rozmiarów, chodzi cicho i wygląda estetycznie, przy czym cena, była naprawdę konkurencyjna.
O wszystkich terminach dotyczących kolejnych etapów zamówienia, byłem informowany widomościami w formie elektronicznej i telefonicznej.
Oby więcej takich firm na naszym miedziowym rynku. Bez wątpliwości polecam.
Awatar użytkownika
Janusz G.
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Opinie >   18 lut 2018, 19:56

Arm pisze:Firma porazka nie polecam .Kompletne dno .Miesiącami trzeba się prosić o reklamację i poprawę spartaczonej pracy .Trzymajcie się jak najdalej od tej firmy.!!!


Dlatego szukają pewnie nowych rynków .Niestety ale takie opinie zmuszają do szukania klientów coraz dalej .
Awatar użytkownika
Opinie
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Ola >   23 lut 2018, 17:26

NIE POLECAM.
MOŻE SAM PRODUKT JEST DOBRY, ZA TO MONTAŻ FATALNY. SERWISANCI NIE ODBIERAJĄ TELEFONÓW. MINĄŁ ROK I CAŁY CZAS SĄ PROBLEMY. BARDZO ŻAŁUJĘ DECYZJI!!!
Awatar użytkownika
Ola
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: mateusz5005 >   29 kwie 2018, 13:06

Serdecznie polecam. Współpraca z Panem Damianem jak i z paniami z biura od samego początku do końca montażu rewelacyjna. Pan Damian profesjonalnie doradzi w doborze okien, rolet, bramy, pobrał wymiary do zamówienia i wszystko jak najbadziej sie zgadzało przy montażu. Nie było problemu z kontaktem, obsługa profesjonalna. Cena dużo bardziej atrakcyjna niż na rynku w Żarach. Montaż trwał 3 dni i brak jakich kolejek problemów (duża ilość okien, rolet i bramy garażowe ). Kierownik odebrał prace bez zarzutu i braku zastrzeżeń. Serdecznie polecam osobiście jesteśmy zadoeoleni i napewno zamówimy jesCze w Salvie drzwi zewnętrzne .
Awatar użytkownika
mateusz5005
Początkujący Okniarz
 
Posty: 1
Rejestracja: 29 kwie 2018, 12:59

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: +++++ >   14 lip 2018, 11:09

Omijajcie Salva Lubin. Tyle wad w żadnym zamówieniu nie miałam. Reklamacji nie uwzględniają. Towar zgodnie z ustaleniami inny niż ten dostarczony ale w umowie tego nie ma i cwaniakują. Wpisujcie wszystko w umowę bo się wyprą. Moja umowa zakończy się zgłoszeniem do UOKiK. Nie polecam
Awatar użytkownika
+++++
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Grażyna >   17 lip 2018, 17:29

Jedna wielka porażka od zamówienia, które jest realizowane po czasie, przez wady w zamówieniu np. pęknięte okno, wypadający styropian z ciepłej ramki w 2 oknach, powyginane okucie okna, porysowane klamki, które potem mi proponują wymienić na inny kolor tylko dodam, że okno nie ma tylko klamki w tym kolorze posiada jeszcze inne okucia bardzo widoczne i wychodzi, że część jest brązowa a klamka złota ale Salva Lubin nie ma problemu, porysowana ościeżnica, pocięte uszczelki. Radzę też sprawdzić czy zamówione rolety w Salva Lubin jeżeli komuś proponowano bez zszywek za które trzeba było zapłacić ok 5000 zł więcej czy napewno mają towar taki jak im obiecywano bo w umowie tego nie wpisują ale zachęcają przed kupnem bardzo. Montaż pozostawia też wiele do życzenia panowie przyjeżdzają bez drabiny bo kto by pomyślał, że okna są montowane tak wysoko i nie są w stanie zamontować zaślepek wkrętów osłony rolet. Odradzam !!! Rzetelna firma z która się męczę od montażu tj. 26.03 i jeszcze końca nie widać
Awatar użytkownika
Grażyna
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Andrzej Onyszko >   20 lip 2018, 17:34

Witam
Jestem bardzo zaskoczony opiniami.
Kupiłem okna w Salva Poznań i jestem bardzo zadowolony. Wybierałem między Domegą (oknoplast), Stolpoz( vetrex) oraz Salva ( Adams).
Ceny bardzo podobne ( najtaniej vetrex). Do salvy przekonała mnie wiedza handlowca oraz wycieczka, na którą mnie zaprosił po buach ktore ostatnio zamontowali.
U mnie montaz odbył się bezproblemowo ( ukłony dla Pana montażysty). Regulacje mam zaplanowaną na początek sieprnia wiec czekam.

Ogólnie firmę oceniam na 4 z plusikiem.
Awatar użytkownika
Andrzej Onyszko
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Nie polecam >   23 lip 2018, 19:31

Nie polecam omijajcie jak najdalej
Awatar użytkownika
Nie polecam
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Qwe >   23 lip 2018, 20:07

Nie polecam! Nie chodzi mi nawet o wady w oknach, montażu których jest dużo bo wszystko można poprawić ale chodzi o brak poszanowania klienta dzięki któremu istnieją nie polecam
Awatar użytkownika
Qwe
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Rodo >   24 lip 2018, 6:14

No to ładnie jak pracownicy salvy wożą wycieczki po budowach czy tak wolno może podają jeszcze dane osobowe
Awatar użytkownika
Rodo
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Nieładnie >   24 lip 2018, 11:53

W dzisiejszych czasach kiedy nasze budowy są tak często okradane nie chciałabym się dowiedzieć że pracownicy salva wożą na moją budowę wszystkich żeby sobie oglądali. Pewnie jeszcze robią to bez zgody właścicieli
Awatar użytkownika
Nieładnie
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: SALVA Zachód >   31 lip 2018, 8:49

Witam
Jestem handlowcem firmy Salva Zachód i to ja zaprosiłem klienta na inwestycje w których ostatnio montowaliśmy okna.
Okna są zamontowane poprawnie, klienci są zadowoleni więc nie widzę w tym nic złego.
Oczywiście zrobiłem to za zgodą inwestorów.
Przykre jest to, że większość komentarzy ewidentnie pochodzi od konkurencji, która nie umie konkurować w sposób uczciwy a ucieka się do infantylnych metod jakie są komentarze internetowe.
Daty ostatnich negatywnych komentarzy : 23 lip 2018, 19:31, 23 lip 2018, 20:07 , 24 lip 2018, 6:14 , 24 lip 2018, 11:53 - trochę dużo tych komentarzy od różnych osób w przeciągu 17 godzin :) :) :) - ewidentnie konkurencja ma mało pracy i się nudzi ;) - proponuje używać znaków interpunkcyjny.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
SALVA Zachód
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Krystian110196 >   31 lip 2018, 14:44

Witam . Kazdy kto ma zamiar kupic okna w Firmie Salva Zielona Goa. Niech nawet o tym nie mysli,to jest totalna porazka. Kazdy kto chce zobaczyc jak wyglonda montaz okien i Same okna po 6 miesiacach moze napisac do mnie na meila chetnie wysle kazdemu zdjecia. Na dodatek najwiekszy glupek w tej Firmie Damian Cichecki, zaoferowal mi 200 zlotych zebym tych zdjec nie publikowal w internecie. Podaje meila. krystian110196@gmail.com
Awatar użytkownika
Krystian110196
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Gość >   31 lip 2018, 14:49

Witam . Kazdy kto ma zamiar kupic okna w Firmie Salva Zielona Gora Niech nawet o tym nie mysli,to jest totalna porazka. Kazdy kto chce zobaczyc jak wyglonda montaz okien i Same okna po 6 miesiacach moze napisac do mnie na meila chetnie wysle kazdemu zdjecia. Na dodatek najwiekszy glupek w tej Firmie Damian Cichecki, zaoferowal mi 200 zlotych zebym tych zdjec nie publikowal w internecie. Podaje meila. krystian110196@gmail.com
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Salva okna i drzwi

Postautor: Krystian110196 >   01 sie 2018, 8:46

Ostrzegam wszystkich przed zakupem okien i rolet firmy Salva, totalna tragedia , każdy kto chce zobaczyć jak wyglonaja okna i rolety po 6 miesiącach. Może do mnie napisać to wyślę zdjęcia. krystian110196@gmail.com na dodatek pseudo szef firmy Damian Cichecki zaproponował mi 200 złotych , żebym nie publikował tych zdjęć w internecie. Firma Salva tez bardzo szybko usuwa z forum złe opinie o nich.
Awatar użytkownika
Krystian110196
 

PoprzedniaNastępna

Wróć do Opinie o firmach montażowych

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron