Rolety zewnętrzne

Opinie o firmach produkujących rolety okienne, oraz podzespoły do nich.

Re: Rolety zewnętrzne

Postautor: Mariusz profi-tech >   23 maja 2019, 10:18

Zapraszam do kontaktu w sprawie rolet zewnętrznych, jestem bezpośrednim producentem.
Systemy do istniejących już budynków ( adaptacyjne ) oraz do nowo wybudowanych, bez elewacji i ocieplenia ( podtynkowe ).
Dla użytkowników forum oknaopinie.pl uwzględniam dodatkowe rabaty.
www.profitech-rolety.pl
tel.: + 48 667 663 732
Darmowy pomiar oraz wycena na terenie Krakowa i okolic.
Awatar użytkownika
Mariusz profi-tech
Początkujący Okniarz
 
Posty: 4
Rejestracja: 10 maja 2019, 9:47

Re: Rolety zewnętrzne

Postautor: marionnski >   29 cze 2019, 22:32

Też jestem zwolennikiem rolet zewnętrznych. Mam takowe od Drutexu i w swoich zastosowaniach spisują się znakomicie. W te upały jest ogromna różnica jeżeli chodzi o temperaturę. Dzięki takim roletom skutecznie można obniżyć temperaturę w gorące dni. Do tego kwestia bezpieczeństwa - świetna sprawa. Można czuć się spokojniej.
Awatar użytkownika
marionnski
 

Re: Rolety zewnętrzne

Postautor: Gosia >   26 sie 2020, 6:22

Zgadzam się, że rolety zewnętrzne to świetna sprawa. My kupiliśmy z MS okna i też od razu zauważyliśmy różnicę. Latem w te upały było naprawdę chłodniej w domu. Zobaczymy co będzie zimą :)
Awatar użytkownika
Gosia
 

Re: Rolety zewnętrzne

Postautor: Kazikdobry >   03 sty 2022, 12:03

Gosia pisze:Zgadzam się, że rolety zewnętrzne to świetna sprawa. My kupiliśmy z MS okna i też od razu zauważyliśmy różnicę. Latem w te upały było naprawdę chłodniej w domu. Zobaczymy co będzie zimą :)



Polecam do przeczytania ciekawy i przydatny artykuł w temacie rolet https://www.kuplampe.pl/jak-przygotowac-dom-na-lato/
Awatar użytkownika
Kazikdobry
Ekspert
 
Posty: 417
Rejestracja: 14 mar 2019, 13:55

Re: Rolety zewnętrzne

Postautor: bobidecor >   12 maja 2022, 9:46

Cześć! Razem z mężem chcielibyśmy zająć się aranżacją naszego balkonu. Myśleliśmy o markizie balkonowej, która uatrakcyjniłaby wygląd i osłaniała przed słońcem. Znacie jakąś firmę godną zaufania, która podejmuje się montaży markiz na balkonie? W internecie polecają firmę Bobidecor, która ma pozytywne opinie i zajmuję się takimi aranżacjami. Co sądzicie o ich ofercie na stronie: https://bobidecor.pl/portfolio-item/markizy ? Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
bobidecor
Początkujący Okniarz
 
Posty: 1
Rejestracja: 12 maja 2022, 8:59

Re: Rolety zewnętrzne

Postautor: marriush >   25 lip 2022, 9:05

Rolety zewnętrzne zamawialiśmy razem z oknami i drzwiami tarasowymi w Oknoplast. Dostaliśmy fajny rabat. Zależało mi na tym, aby była duża izolacyjność. Widziałem, co się dzieje z opałem i nie chcę uzależniać ciepła w domu tylko od niego, stąd zainwestowaliśmy w ciepłą, szczelną stolarkę oraz rolety zewnętrzne.
Awatar użytkownika
marriush
 

Re: Rolety zewnętrzne

Postautor: Gość >   07 sie 2022, 7:19

Czy ma ktoś rolety Rotho do okien dachowych? Jak się sprawują?
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Rolety zewnętrzne

Postautor: Rafałek11 >   09 wrz 2022, 6:13

Rolety zewnętrzne są idealne do stworzenia bardziej prywatnej przestrzeni w Twoim domu. Stanowią świetny sposób na zablokowanie niechcianego hałasu i wpuszczenie światła do pomieszczenia. Są one świetne do redukcji odblasków i odbić od okien.
Nowoczesna elewacja domu to kluczowy element domu. Musi być nie tylko estetyczny, ale także funkcjonalny i trwały. Pierwszą rzeczą, jaką ludzie zauważają w domu, jest jego fasada, dlatego musi być dobrze zaprojektowany i atrakcyjny.
Awatar użytkownika
Rafałek11
Początkujący Okniarz
 
Posty: 1
Rejestracja: 09 wrz 2022, 6:08

Re: Rolety zewnętrzne

Postautor: klaus45 >   11 wrz 2022, 21:14

Mieszkam na 3 piętrze w bloku i z żoną mamy dyskusje na temat rolet zewnętrznych - wiadomo że złodziej nie wejdzie ale żona woli takie od zwykłych w oknie. Coś doradzicie?
Awatar użytkownika
klaus45
Początkujący Okniarz
 
Posty: 1
Rejestracja: 11 wrz 2022, 21:09

Re: Rolety zewnętrzne

Postautor: Kooler >   23 wrz 2022, 9:46

Czy one są w stanie także wyciszyć?
Awatar użytkownika
Kooler
Ekspert
 
Posty: 66
Rejestracja: 11 gru 2021, 16:14

Re: Rolety zewnętrzne

Postautor: Zenek11 >   23 wrz 2022, 17:17

To faktycznie ważne kwestie. Moim zdaniem podstawą powinno być zorientowanie się, jakie rozwiązania faktycznie będą korzystne w Waszym domu. Na stronie https://izoplast.pl/rolety-zewnetrzne/ czytałem więcej na temat rolet zewnętrznych. Tego typu zabezpieczenia mają znacznie więcej funkcji, więc moim zdaniem warto przemyśleć, co będzie odpowiednie dla Was.
Awatar użytkownika
Zenek11
Ekspert
 
Posty: 64
Rejestracja: 19 wrz 2022, 8:21


Wróć do Rolety okienne opinie

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość