Veka Alphaline opinie

Odpowiedz


To pytanie jest elementem zabezpieczającym przed automatycznym zamieszczaniem postów.
Emotikony
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
BBCode włączony
[Img] włączony
[Flash] wyłączony
[URL] włączony
Emotikony włączone
Przegląd tematu
   

Rozwiń widok Przegląd tematu: Veka Alphaline opinie

Re: Veka Alphaline opinie

Post autor: Majster » 19 cze 2018, 9:01

Veka alphaline ma już ponad 10 lat to staroć z innej epoki kiedy byLa zupełnie inna filozofia okien energooszczędnych 10 lat temu dom energooszczedny miał małe okna a teraz są jak największe .ten profil do takich rozwiązań się nie nadaje .

Re: Veka Alphaline opinie

Post autor: dino554 » 11 cze 2018, 7:48

Z tego co wiem to Veka Alphaline na rynku ma bardzo dobre opinie. Sam zastanawiałem się nad zakupem , ale muszę to jeszcze przemyśleć.

_______________________________________________
AasaDlaBiznesu.pl

Re: Veka Alphaline opinie

Post autor: zosiastank » 06 paź 2017, 7:45

Jestem zadowolona, generalnie w mieszkaniu mam kilka tych okien, już jakieś 2.5 miesiąca i nie ma z nimi żadnego problemu

Re: Veka Alphaline opinie

Post autor: Michł » 02 paź 2017, 14:13

uzytkownik pisze:Alphaline i wielkie okna dziwna sprawa. Mam okna z tego profila ze stala z veki, kolor antracyt + 3 szyby. Powiginały sie jak z plasteliny no 3 latach w całym domu. Bez znaczenia czy duże czy małe okno. Technik z veki nie stwierdził wad w montazu ani konstrukcji . To jest solidny profil, ludzie litości :evil: . Co pół roku trzeba regulować. Zrobi sie ciepło obcieraja, zimno tez obcieraja.


Ludzie profile Alphaline 90 zostały wprowadzone w 2007 roku czyli mają już ponad 10 LAT. W tamtym czasie okna energooszczędne to były małe okna.Obecnie okna energooszczędne to te co mają jak największą powierzchnię szyb .Profile alhaline 90 o przeżytek .

Re: Veka Alphaline opinie

Post autor: uzytkownik » 01 paź 2017, 21:46

Alphaline i wielkie okna dziwna sprawa. Mam okna z tego profila ze stala z veki, kolor antracyt + 3 szyby. Powiginały sie jak z plasteliny no 3 latach w całym domu. Bez znaczenia czy duże czy małe okno. Technik z veki nie stwierdził wad w montazu ani konstrukcji . To jest solidny profil, ludzie litości :evil: . Co pół roku trzeba regulować. Zrobi sie ciepło obcieraja, zimno tez obcieraja.

Re: Veka Alphaline opinie

Post autor: MarekZst » 24 lis 2016, 20:23

Ja polecam firmę Pana Andrzeja z zachodniopomorskiego .Okna energooszczędne trzyszybowe 6 komorowe z ciepłym montażem i 5 letnią gwarancją w bardzo dobrej cenie i o wysokiej jakości.

oknataniej@wp.pl

Re: Veka Alphaline opinie

Post autor: ewek87 » 17 paź 2016, 9:07

Olaf pisze:Alphaline sprawują się wyśmienicie, o ile są wyprodukowane przez dobrego producenta. Swoje okna zamawiałem w firmie Sapor z Wielkopolski i nie mam najmniejszych problemów z użytkowaniem - jestem po prostu zadowolony z konstrukcji, jak i montażu. Wcześniej miałem jakieś stare beznadziejne i nieszczelne - jeszcze z czasów PRL-u, więc różnica jest odczuwalna.


Polecam sprawdzonego producenta Stolmar z Bydgoszczy. Model Alphaline to 6-komorowy system okienny o głębokości zabudowy 90 mm (szerokość ościeżnicy) w klasie A (PN-EN 12608) zapewnia ochronę cieplną na najwyższym możliwym poziomie. Zapraszam na tą stronę:
http://stolmar24.com/okna-pvc/

Re: Veka Alphaline opinie

Post autor: JarekZag » 03 cze 2016, 11:52

Ja tam kupiłem okna alphaline tutaj http://www.skladokien.pl i póki co jestem zadowolony. Zobaczymy za rok/dwa.

Re: Veka Alphaline opinie

Post autor: Janusz » 03 mar 2016, 19:40

Ja mogę śmiało polecić firmę gdzie kupiłem okna trzyszybowe sześciokomorowe w kolorze winchester około 17% taniej z ciepłym montażem w systemie illbruck .Polecam Pana Andrzeja z Koszalina .

e-mail:
oknataniej@wp.pl

Re: Veka Alphaline opinie

Post autor: Piotr. » 07 gru 2015, 2:43

Dodam jeszcze, że zasadnicza produkcja firmy w której jestem zatrudniony bazuje na elementach systemu Salamander, a te zdecydowanie przedkładam ponad wspomnianą powyżej Vekę. Tu wszystko zdaje się być uporządkowane, logiczne i pozbawione denerwującej improwizacji.

Re: Veka Alphaline opinie

Post autor: Piotr. » 07 gru 2015, 2:30

Widziałem tu gdzieś zachwyt nad "stajnią Veki" :)
Proszę państwa, nie znam się na współczynnikach przenikania, ale pracuję przy produkcji okien z profili Veka i chcę powiedzieć, że nie tylko w mojej opinii, ale i większości zatrudnionych, są to okna kiepskiej jakości - źle dobrane elementy stalowe, dość przypadkowo dobierane zgrzewalne elementy mocujące, szereg rozwiązań niedbałych i jakby nie do końca udanych. Pośród tego bałaganu plącze się jeszcze jakiś menago Veki usiłujący wmówić nam, pracownikom, że wszystko jest w najlepszym porządku. Odnoszę wrażenie, że okna Veka są u nas produkowane tylko dzięki temu, że Veka zaoferowała firmie detale do tej produkcji odpowiednio tanio. Widać to zresztą po dostawach - dostarczane nam profile są po prostu brudne i sprawiają wrażenie jakby leżakowały gdzieś w magazynach przez kilka lat.

Re: Veka Alphaline opinie

Post autor: gosc » 22 paź 2015, 19:30

Gość pisze:To najlepszy profil Veki.

ma prawie 10 lat dobry dla ułomnych i tych co kupili te profile na zapas i niemogą się ich pozbyc .

Re: Veka Alphaline opinie

Post autor: Gość » 21 paź 2015, 19:59

To najlepszy profil Veki.

Re: Veka Alphaline opinie

Post autor: gosc » 21 sie 2015, 18:55

Gość pisze:
gosc pisze:
gosc pisze:Alphaline ? To stare rozwiązanie z roku 2006 Tak już prawie 10 lat temu .Jednak jak ktoś chce kupić ten zabytek to obecnie chyba Petecki srzedaję ten profil najtaniej

To fakt staroć z epoki lodowcowej . Już wycofywany .Wiele firm na Vece już go wycofało.

Wiec po co się tak męczyć i rozmyślać o tym że Veka w najlepsze produkuje i dostarcza te profile w ogromnych ilościach.


Chyba tylko w Rosji i na Białorusi .Tam takie bzdety łykają

Re: Veka Alphaline opinie

Post autor: Gość » 21 sie 2015, 12:30

gosc pisze:
gosc pisze:Alphaline ? To stare rozwiązanie z roku 2006 Tak już prawie 10 lat temu .Jednak jak ktoś chce kupić ten zabytek to obecnie chyba Petecki srzedaję ten profil najtaniej

To fakt staroć z epoki lodowcowej . Już wycofywany .Wiele firm na Vece już go wycofało.

Wiec po co się tak męczyć i rozmyślać o tym że Veka w najlepsze produkuje i dostarcza te profile w ogromnych ilościach.

Re: Veka Alphaline opinie

Post autor: gosc » 10 sie 2015, 8:58

gosc pisze:Alphaline ? To stare rozwiązanie z roku 2006 Tak już prawie 10 lat temu .Jednak jak ktoś chce kupić ten zabytek to obecnie chyba Petecki srzedaję ten profil najtaniej

To fakt staroć z epoki lodowcowej . Już wycofywany .Wiele firm na Vece już go wycofało.

Re: Veka Alphaline opinie

Post autor: Filemon » 05 sie 2015, 6:42

gosc pisze:Alphaline ? To stare rozwiązanie z roku 2006 Tak już prawie 10 lat temu .Jednak jak ktoś chce kupić ten zabytek to obecnie chyba Petecki srzedaję ten profil najtaniej

Alphaline jest lepszym profilem od Softline 82 na bazie którego zbudowany jest Winergetic.

Re: Veka Alphaline opinie

Post autor: gosc » 27 lip 2015, 8:45

Alphaline ? To stare rozwiązanie z roku 2006 Tak już prawie 10 lat temu .Jednak jak ktoś chce kupić ten zabytek to obecnie chyba Petecki srzedaję ten profil najtaniej

Re: Veka Alphaline opinie

Post autor: mania » 26 lip 2015, 9:41



dobre okno ale jakby substytut najlepszego Alphaline . Veka do tej pory nie zbudowała bardziej masywnego systemu okiennego .warto zasięgnąć opinii ze strony producenta www.veka.pl

pozdrawim

Re: Veka Alphaline opinie

Post autor: Macek » 21 lis 2014, 20:21


Na górę