okna drewniane Drutex

Odpowiedz


To pytanie jest elementem zabezpieczającym przed automatycznym zamieszczaniem postów.
Emotikony
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
BBCode włączony
[Img] włączony
[Flash] wyłączony
[URL] włączony
Emotikony włączone
Przegląd tematu
   

Rozwiń widok Przegląd tematu: okna drewniane Drutex

Re: okna drewniane Drutex

Post autor: monienski » 29 cze 2019, 22:36

Sam jestem zwolennikiem drewnianych, więc nie miałem zbyt dużego problemu z wyborem. Zawsze mieliśmy standardowe PCV, jednak chciałem sprawdzić też drewniane. Nie wiem jak to wygląda u innych producentów, natomiast jeśli chodzi o Drutex - nie zauważyłem żadnych różnic w kwestii szczelności czy izolacji. Wyglądają znacznie lepiej, a sprawują się tak samo dobrze.

Re: okna drewniane Drutex

Post autor: twoje-okna » 20 cze 2019, 3:50

tak drutex - ale zobacz też http://twoje-okna.com

Re: okna drewniane Drutex

Post autor: Gosc » 22 maja 2019, 20:19

Zobacz okna drewniane wood glas team

Re: okna drewniane Drutex

Post autor: raffko44 » 20 maja 2019, 21:08

Mam takie u siebie i są bardzo w porządku. Okna są u mnie ponad 4 lata i nie zauważyłem różnić w związku z biegiem lat. Nadal tak samo szczelne, nie ma problemów z zamykaniem ani z otwieraniem. Moim zdaniem drewniane stanowczo wygrywają z plastikami.

Re: okna drewniane Drutex

Post autor: gosc » 29 mar 2019, 11:22

Dużo lepsze są okna wood glass team

Re: okna drewniane Drutex

Post autor: expert.okienny » 28 mar 2019, 20:16

A ja polecam przede wszystkim prawidłowy, szczelny montaż okien, a nie konkretnego producenta!
Większość producentów okien oferuje podobną jakość swoich wyrobów, w dzisiejszych czasach różnica tkwi właśnie w montażu i fachowości firmy wykonawczej. Na stronie https://www.oknakrakow.pl problematyka wyboru okien została obszernie opisana i wyjaśniona, 80% sukcesu i zadowolenia z nowych okien to ich dobry montaż i obsługa serwisowa a tylko 20% to sam produkt. Nieważne czy wybierzecie okna Drutex, Oknoplast, Eko-Okna, Dako czy jakiegokolwiek innego producenta - pamiętajcie żeby nie oszczędzać na fachowym montażu i sprawdzić doświadczenie oraz realizacje wybranej ekipy. Jeśli ktoś żyje latami 90' i twierdzi, że można współczesne okna postawić na cegłówkach lub zawiesić w powietrzu, poszerzenia ramy nie są potrzebne, "ciepły montaż" to naciąganie na kasę, a ilość komór w profilu PVC ma decydujące znaczenie - uciekajcie od takiego pseudo fachowca jak najdalej!

Re: okna drewniane Drutex

Post autor: ojoj » 19 mar 2019, 19:44

Majonez pisze:i akurat po 4 latach dzisiaj oświeciło cię aby pochwalić firmę .Już w to wierzymy.
Zasada jest taka jeśli klient nie napisze opinii w kilka dni po montażu to już nie napisze No chyba, że nie jest klientem i ma w tym zwyczajny interes

Pozdrawiam pseudo speca od PR


Ojojoj.. ktos sie chyba bardzo nudzi i bawi w detektywa. Daj sobie spokoj z gdybaniem - tak ciezko zrozumiec ze najzwyczajniej w swiecie ktos jest zadowolony z zakupu? Co za ludzie...

Re: okna drewniane Drutex

Post autor: Majonez » 25 lut 2019, 17:11

i akurat po 4 latach dzisiaj oświeciło cię aby pochwalić firmę .Już w to wierzymy.
Zasada jest taka jeśli klient nie napisze opinii w kilka dni po montażu to już nie napisze No chyba, że nie jest klientem i ma w tym zwyczajny interes

Pozdrawiam pseudo speca od PR

Re: okna drewniane Drutex

Post autor: Monowskii » 24 lut 2019, 19:52

Mam ich okna u siebie już jakieś 4 lata, więc mogę sie co nieco wypowiedzieć. U mnie przeważyły opinie znajomych. Kogo byśmy nie zapytali, wszyscy polecali Drutex. Coś musiało być na rzeczy. Co do samych okien - przez 4 lata użytkowania nie zauważyłem problemów ze szczelnością czy jakością wykonania. Niektórzy nie mieli tych okien u siebie, a się wypowiadają. Polecam sprawdzić i przekonać się samemu.

Re: okna drewniane Drutex

Post autor: marysiu » 28 maja 2018, 16:42

W przypadku okien drewnianych kupowanie oszczędnościowych produktów jest szczególnie niewskazane.

Re: okna drewniane Drutex

Post autor: przeciąg w domu » 05 lut 2018, 8:10

nie polecam, wymieniłem ze starych wypaczonych okien na Drutex drwniane-sosna softline 68 z pakietem 3 szybowym... masakra!

mieszkanie zniszczone, domownicy ciągle przeziębieni, firma montująca i producent twierdzą, że jest ok a gołą ręką czuć, że okna nie trzymają ciepła. termowizja pokazała, że montaż nie ma znaczących wad, szyby przemarzają na łączeniach z ramą, ramy o 5 stopni zimniejsze od otoczenia, uszczelka nie dolega do ramy a regulacja i przylga wewnętrzna już nie dają możliwości dociągu... koszt ekspertyzy przewyższa wartość okien więc jedyne co możemy zgodnie z prawem to zapłacić za te dupne okna i kupić sobie nowe a te wywalić..

Re: okna drewniane Drutex

Post autor: boczek » 30 paź 2017, 22:41

rowniez sie zastanawialam i przejrzalam opinie. i chyba je wezme.

Re: okna drewniane Drutex

Post autor: Krystyna1050 » 14 lip 2017, 18:23

tą firme sporo osób poleca ...

Re: okna drewniane Drutex

Post autor: Feliccia » 12 maja 2014, 14:33

No rzeczywiście pytanie o się o opinie na temat okna ludzi, którzy nie mają żadnego konta i jeszcze potem słuchanie się ich opinii jest co najmniej dziwne. No ale każdy może robić co chce.

Re: okna drewniane Drutex

Post autor: Kott » 25 kwie 2014, 7:13

Jak można wybierać okna opierając się na forum gdzie każdy może napisać bez zakładania konta? Mała podpowiedź, jedna osoba pod 20 różnymi nickami może tu oczerniać firmę x jako np 20 niezadowolonych klientów i dystrybutorów.

Proszę przejechać się po pkt sprzedaży okien w swojej okolicy, p,pytać znajomych, ewentualnie poczytać fora gdzie trzeba mieć założone konto i oczywiście nie brać wpisów użytkowników którzy mają 1-5 postów i robią tylko za boty do kryptoreklamy.

Re: okna drewniane Drutex

Post autor: AndyC » 24 kwie 2014, 10:45

No tak to jest bardzo ważne żeby je dobrze zamontować, okna drewniane są lepsze pod względem EKO, a PVC pod względem EKO...nomi :)
Ja bym wybrał chyba Oknoplast, ciężko powiedzieć dzisiaj przejżałem forum i powiem Wam szczerze że wybór jest trudny... Decyzja na lata

Re: okna drewniane Drutex

Post autor: AndyC » 24 kwie 2014, 10:17

Mnie też właśnie zastanawia czy Drutex robi dobre okna ale drewniane czy dobre pvc bo jak to mówią jak ktoś jest od wszystkiego to jest do niczego

Re: okna drewniane Drutex

Post autor: karol82 » 25 lut 2014, 19:23

Dokładnie. Zgadzam się z przedmówcą. Okna pcv mają świetne, natomiast pierwsze słyszę, żeby produkowali drewniane. Tak czy owak ja tak wolę plastiki, bo są znacznie łatwiejsze w utrzymaniu i bardziej praktyczne.

Re: okna drewniane Drutex

Post autor: Marek » 05 lut 2013, 22:00

Moim zdaniem ta firma jest zorientowana na produkcję okien pcv Nikt nie proponuje w ich pubktach okien drewnianych a odwiedziłęm kilka

Re: okna drewniane Drutex

Post autor: Technix » 08 sty 2013, 8:19

Właśnie, też jestem ciekaw, czy ta negatywna opinia dotyczy okien drewnianych w ogóle, czy tego konkretnego producenta. Bo przymierzałem się do wymiany okien na drewniane i tego typu uwaga może się dla mnie okazać bezcenna :)

Na górę