Oknostyl opinie

Odpowiedz


To pytanie jest elementem zabezpieczającym przed automatycznym zamieszczaniem postów.
Emotikony
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
BBCode włączony
[Img] włączony
[Flash] wyłączony
[URL] włączony
Emotikony włączone
Przegląd tematu
   

Rozwiń widok Przegląd tematu: Oknostyl opinie

Re: Oknostyl opinie

Post autor: Arm » 13 lip 2018, 9:43

Generalnie nie lubię pisać złych opinii ale w tym wypadku jednak nie mam wyjścia. NIE POLECAM współpracy z Oknostylem z Jabłonnej!!! Mamy od nich okna Schuco living, problem jest z jednym, tym najważniejszym HST, okno które powinno być szczelne, niestety takie nie jest, wiatr hula sobie po domu swobodnie; fachowiec z Schuco ocenił, że powodem są błędy przy produkcji. Pierwsza reklamacja zgłoszona była w lutym, dziś mamy polowe lipca a usterka dalej nie jest usunięta. Co do samych okien trudno się mi wypowiedzieć ponieważ nie jestem technologiem, poza oknem HST nie ma żadnych problemów, póki co. Natomiast jakość obsługi klienta w tej firmie jest na żenujacym poziomie, zaczynając od fatalnego kontaktu telefonicznego z aroganckim panem, a kończąc na przygotowaniu do pracy ekipy, która wykonuje reklamacje. Panowie, trzeba przyznać sympatyczni, byli u nas już 3 razy, jadą do nas ponad 300 km i nie mają ze sobą odpowiednich narzędzi, nie mają części, które technolog z Schuco kazał wymienić. Po prostu parodia profesjonalizmu. Firma Oknostyl nie przywiązuje żadnej wagi do jakości swoich usług, pracują na ilość a nie na jakość i mam nadzieję, że to się na nich zemści. A dodam jeszcze, że na okna zamiast 8 tygodni czekaliśmy 14.

Re: Oknostyl opinie

Post autor: Damiankr » 27 cze 2018, 9:36

Firma ma duże doświadczenie, okna również wydaja się porządne. Z tego co widzę to specjalizują się w oknach pcv....Moim zdaniem zdecydowanie warto jest wziąć ich pod uwagę!

Re: Oknostyl opinie

Post autor: Marcin Kamiński Piła » 19 maja 2018, 9:26

Okna w Okonstyl na Kossaka w Pile zakupiłem pod koniec 2012 r. Teraz mija bite 5 lat i mogę się wypowiedzieć, wybrałem okna raczej z górnej półki, 3 szybowe 6 komorowe, ciche solidne i w kolorze antracyt (rzekomo nowoczesne). Ok do rzeczy, okna sprawują się po 5 latach tak samo jak w 1 dzień, są bardzo ciche - mieszkam przy głównej drodze i goście jak przychodzą to są zdziwieni jak jest w domu cicho. Rachunki są niskie, czyli nigdzie nie ma rozszczelnień i ciepło nie ucieka, nie skrzeczą, nie osuwają się, nic się z nimi nie dzieje. Na przestrzeni 5 lat (okres gwaranci) zgłosiłem do firmy dwa mini problemy i bez problemu przyjechał serwis, poprawił ustawił i okno przesuwne działa do tej pory "igła". Zatem moim skromnym zdaniem oczywiście na bazie 1 domu jestem zachwycony wyborem, jeśli miałbym kupować nowe to tylko tutaj, bo sie przekonałem na własnej skórze, że okna z Oknostyl są naprawdę ok, podkreślam fakt, ze kupiłem z górnej póki a nie jak to większość "Januszy" jak najtaniej a potem się dziwią, ze mają badziewie. Sumując osobiście Polecam !

Re: Oknostyl opinie

Post autor: ja6789 » 09 kwie 2018, 15:52

bard, na logikę....uszkodzenia się zgłasza od razu, a nie po 6ciu miesiącach, może Ci ktoś z zazdrości pierdolnął w okno i szyba pękła? pomyślałeś o tym?
to tak, jakbym po roku chodzenia w butach zgłosiła producentowi, że mi się rysa na nosku buta zrobiła i ma mi coś z tym zrobić, bez jaj

Re: Oknostyl opinie

Post autor: bard1981 » 13 cze 2017, 19:42

jaś pisze:Panie ,,endlesscoma'' bo tak się chyba podpisałeś na innym forum , czepiłeś się jakiejś szyby i na tej podstawie wystawiasz negatywną opinię o całej firmie - żenujące :( .Pokaz mi firmę która wymieni pęknięty po 6 miesiącach pakiet , a gdybyś przeczytał gwarancję to nie wypisywałbyś takich bzdur ...

Masz racje zbędne koszta pakować w klienta uznawać gwarancję szkoda kasy w dupie z klientem hmm... z klientami macie racje po co wam koszta zadowoleni klienci zbyt, zamówienia, dobre opinie i co najważniejsze wzrost kasy na koncie firmowym. Jednak podziękuję za wasze okna w pupie z wami i waszymi oknami.

Re: Oknostyl opinie

Post autor: Wally » 06 cze 2017, 6:13

Czytając wszystkie te opinie zdecydowałem się na skorzystanie z usług innej firmy, również w Lublinie - Atos (http://www.atoslublin.pl/). Powiem szczerze, że był to dobry wybór, bo okna są wykonane bardzo solidnie, a dodatkowo zostały one profesjonalnie zamontowane przez doświadczoną ekipę. Cena również nie była zła, więc jeśli ktoś planuje wymienić okna to polecam się zainteresować ich ofertą.

Re: Oknostyl opinie

Post autor: ktoś » 23 maja 2017, 13:24

marek23@43 pisze:Firma krętaczy i oszóstów,dosyc ze okna felerne to na łączeniach sa pekniecia przez które sa przewiewy,sprawa sie w sadzie znajdzie.Nie jedna sprawe maja,ciekawe jak tak pociągną daleko.

Jakie pęknięcia i jakie przewiewy? Kolejny bajkopisarz się znalazł - skąd Ty człowieku możesz wiedzieć czy w ogóle są jakieś sprawy w sądzie i jak wygląda kondycja tej firmy .Jak masz pisać bzdury to pisz na forum Onetu .

Re: Oknostyl opinie

Post autor: xyz » 23 maja 2017, 13:16

Grzgorz pisze:NIE POLECAM ZOSTAŁEM OSZUKANY !!!

Chce się podzielić moim doświadczeniem z ta firma OKNOSTYL a w szczególności z panam Jarkiem. Przyszedłem po wycenę 10 dużych rolet - wycena 7950zł cena bez rabatu katalogowa. Liczyłem ze przy dość dużym zamówieniu otrzymam rabat Pan jarek powiedział ze ostateczne koszty przy umowie. Ja wyciąłem styropian nad oknami żeby zmieści puszki . Zależało mi na czasie ponieważ wyciąłem styropian a pogoda ostatni to to mgły i możliwy deszcz Pan jarek przyjechał wymierzył Przez telefon pan jarek poinformował mnie ze cena to 9500 zapytałem się dlaczego skoro ostatni była 8000 zł p. jarek zaczął gubić się w zeznaniach i stwierdził ze za chwile oddzwoni. po chwili oddzwonił mówić ze cena to 8500. Ja nadal pytałem dlaczego zamiast rabatu dostałem zwyżkę ceny na to pytanie nie dostałem odpowiedzi. Jestem przekonany ze chciano mnie naciągnąć ponieważ p. jarek zobaczył ładny dom i drewniane okna za które sporo dałem wiec wydawało mu sie ze łatwo mnie naciągnie "bo gość ma kasę"

Te opinie mają dotyczyć OKIEN a nie pana Jarka oszusta od rolet - jaki to ma związek jedno z drugim ?

Re: Oknostyl opinie

Post autor: gość » 24 kwie 2017, 19:56

Zastanawiamy się czy wybrać schuco z okno stylu czy awiluxa. Ktoś ma może jakieś nowsze opinie?

Re: Oknostyl opinie

Post autor: Okienko » 05 mar 2016, 11:34

Marek, ale Ty piszesz o tym Oknostylu z Jabłonnej czy jakimś innym? Bo jak o tym to, aż mi się wierzyć nie chce.. Pozdrawiam i czekam na Twoja odpowiedź. Napisz też jaka miejscowość i gdzie kupowałeś.

Re: Oknostyl opinie

Post autor: marek23@43 » 29 lut 2016, 10:56

Firma krętaczy i oszóstów,dosyc ze okna felerne to na łączeniach sa pekniecia przez które sa przewiewy,sprawa sie w sadzie znajdzie.Nie jedna sprawe maja,ciekawe jak tak pociągną daleko.

Re: Oknostyl opinie

Post autor: marek23@43 » 29 lut 2016, 10:50

Nie polecam tej firmy ,maja kiepskiej jakosci okna problem je samemu wyregulować ,taka różnice pomiedzy tymi starymi teraz mam ze te stare okna lała mi sie woda a w tych nowych nie,problem z przewiewami pomiedzy skrzydłami taki sam ,problem byl zglaszany ,maja klienta gdzies,zamówiłem inne okna z innej firmy i ani razu od zamontowania jeszcze nic nie roszałem,maja felerne okna niewiem kto je chwali chyba sam szef co ma wy...e

Re: Oknostyl opinie

Post autor: duet » 22 lut 2016, 14:48

OKNOSTYL nie płaci dostawcom, brak kontaktu albo przerzucanie odpowiedzialności itp, NIE POLECAM

Re: Oknostyl opinie

Post autor: adolek » 01 gru 2015, 18:16

    nie.kupil.bym.okien.z.oknostylu.bo.niby.suko.akolor.jednostronny.laminowany.jest.w.polsce.zeby.ciac.koszty.irobia.na.tym.wal

    Re: Oknostyl opinie

    Post autor: Grzgorz » 04 lis 2015, 9:05

    NIE POLECAM ZOSTAŁEM OSZUKANY !!!

    Chce się podzielić moim doświadczeniem z ta firma OKNOSTYL a w szczególności z panam Jarkiem. Przyszedłem po wycenę 10 dużych rolet - wycena 7950zł cena bez rabatu katalogowa. Liczyłem ze przy dość dużym zamówieniu otrzymam rabat Pan jarek powiedział ze ostateczne koszty przy umowie. Ja wyciąłem styropian nad oknami żeby zmieści puszki . Zależało mi na czasie ponieważ wyciąłem styropian a pogoda ostatni to to mgły i możliwy deszcz Pan jarek przyjechał wymierzył Przez telefon pan jarek poinformował mnie ze cena to 9500 zapytałem się dlaczego skoro ostatni była 8000 zł p. jarek zaczął gubić się w zeznaniach i stwierdził ze za chwile oddzwoni. po chwili oddzwonił mówić ze cena to 8500. Ja nadal pytałem dlaczego zamiast rabatu dostałem zwyżkę ceny na to pytanie nie dostałem odpowiedzi. Jestem przekonany ze chciano mnie naciągnąć ponieważ p. jarek zobaczył ładny dom i drewniane okna za które sporo dałem wiec wydawało mu sie ze łatwo mnie naciągnie "bo gość ma kasę"

    Re: Oknostyl opinie

    Post autor: Technix » 05 sie 2015, 21:12

    Mądrze spointowane, niestety takich bajkopisarzy nikt nie kontroluje...

    Re: Oknostyl opinie

    Post autor: jan » 28 lip 2015, 5:49

    Panie xxx - ciekawe gdzie włożyłeś te dodatkowe uszczelki , takie bajki opowiadaj raczej dzieciom na dobranoc .A co do jakości okien - jak chcesz psuć komuś opinię to rób to przynajmniej z głową ...

    Re: Oknostyl opinie

    Post autor: xxxx » 08 lip 2015, 20:15

    kupiłem okna oknostyl do nowo wybudowanego domu,pierwsza zima pokazała że 60% okien jest nieszczelna,po reklamacji założono jakieś dodatkowe dociski oraz fachura regulował okna,w sumie niewiele to dało więc sam założyłem dodatkowe uszczelki no i pomogło,mam znajomego w tej firmie który powiedział mi że to wina profilu bo to szajs który się odkształca ,po 3 latach użytkowania pękła jedna z szyb,nigdy więcej nie kupiłbym tego badziewia !!!

    Re: Oknostyl opinie

    Post autor: robert » 25 mar 2015, 20:04

    NAJWIEKSZY ODBIORCA SCHUCO HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHA
    ALE SIĘ UŚMIAŁEM.

    Re: Oknostyl opinie

    Post autor: Rotosik » 04 lut 2015, 10:38

    dr Jack pisze:Ty chyba nie wiesz co mówisz. Ja z pewnych źródeł wiem, jakie są prawdziwe przyczyny opóźnień i długich terminów w Oknostylu. Zadłużenie tu i ówdzie. Jak nie płacisz dostawcom na czas, to masz blokadę. I tyle w temacie.... Właśnie z jednej warszawskich firm, która właśnie zrezygnowała ze współpracy z Oknostylem, dowiedziałem się że dni Oknostylu są już policzone....


    Doktorku to coś złe informacje miałeś. Zwykły plociuch jesteś. Oknostyl ma się jak najlepiej. Nawet bardzo dużą inwestycje zaczyna w Warszawie osiedla Kolska Odnowa oczywiście na Schuco. I to jest fenomen. Inwestycje na najlepszym ( czytaj najdroższym) profilu oraz okuciu Roto.

    Na górę