Dobroplast opinie

Odpowiedz


To pytanie jest elementem zabezpieczającym przed automatycznym zamieszczaniem postów.
Emotikony
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
BBCode włączony
[Img] włączony
[Flash] wyłączony
[URL] włączony
Emotikony włączone
Przegląd tematu
   

Rozwiń widok Przegląd tematu: Dobroplast opinie

Re: Dobroplast opinie

Post autor: Klomb82 » 22 paź 2017, 12:40

Też miałem z tymi oknami problemy, choć chyba nie aż takie jak wy... Może to i dobrze, że już nie mieszkam tam gdzie one były :P

Re: Dobroplast opinie

Post autor: masakra » 10 paź 2017, 19:52

Nie polecam tego badziewia, miesiąc po gwarancji rozszczelnione szyby (zaparowane wewnątrz) 5 sztuk z 12 , a miała być ciepła ramka :lol: :lol: :lol: :lol: szmelc jakich mało.....teraz reklama....NIE KUPOWAĆ !!!! W Gorlicach omijać szerokim łukiem przedstawicieli

Re: Dobroplast opinie

Post autor: roman » 31 lip 2017, 13:27

Ja mam okna Vidok i bardzo je polecam. Są energooszczędne i bardzo wygodne w użytkowaniu. Nie dalem bardzo drogo, okna zamawialem, firma jest z okolic Rzeszowa, jak będziesz mieć dobre okna i ich uszczelnienie, żadne ciepło nie będzie uciekać

Re: Dobroplast opinie

Post autor: Krystyna1050 » 13 lip 2017, 10:32

o kurcze a już chciałam zapoznac się z ich ofertą :(

Re: Dobroplast opinie

Post autor: misio » 29 cze 2017, 14:18

Totalna porażka
nie dotrzymują terminów.
po miesiącu od wpłaty zaliczki pani wielka KIEROWNIK pyta kto mi gwarantował, że w miesiąc od wpłacenia 100 % przedpłaty dostarczą mi 3 sztuki drzwi !!!!
Kpina nie firma
Dodam, że przez ładnych kilka lat sprzedaliśmy trochę tego gówna !!!!
Totalne olewanie klienta
Odradzam badziewiarzy !
Partacze i tyle

Re: Dobroplast opinie

Post autor: Andrzejek40 » 31 mar 2017, 9:46

Ja nie byłem zadowolony z ich okien... Ceny za wysokie a jakość niezadowalająca. Jestem na nie.
Jeśli ktoś z Was jest zainteresowany produktami z wyższej półki to zapraszam na http://technodom.com.pl. Miła obsługa, duży wybór i ceny bardzo przystępne.

Re: Dobroplast prime- opinie

Post autor: 3-letni użytkownik » 26 mar 2017, 22:24

3-letni użytkownik
okna prime- nie polecam , więcej-odradzam,zdecydowanie.

Re: Dobroplast opinie

Post autor: wrobiony » 07 gru 2016, 10:38

Witam
Post piszę ku przestrodze wszystkich mających zamiar kupna okien Dobroplastu. Niestety ale jestem użytkownikiem tego badziewia od 11 lat (okna były zakupione w 2005). do trzech lat praktycznie nie było żadnych problemów, po trzech pojawiły się drobne nieszczelności. oczywiście zgłaszałem to do punktu gdzie je zakupiłem. Przez dwa lata okna były regulowane oraz były montowane dodatkowe zawiasy, które miały na celu dociągnięcie ramy do ościeżnicy i wyeliminowanie szczeliny. Prawdziwa gehenna zaczęła się mniej więcej po 5 latach użytkowania (kiedy skończyła się gwarancja), okna niesamowicie sie powypaczały i poskręcały, szczeliny pomiędzy uszczelką a ościeżnicą w drzwiach balkonowych wynoszą około 6 mm. Dodam tylko że żadnymi uszczelkami uszczelnić sie tego nie da, pozostaje chyba tylko na stałe je zaasilikonować. Po upływie gwarancji dzwoniąc do producenta otrzymałem taką informację: "to co pan myśli że okna kupił pan na 100 Lat?". Czyli decydując się na zakup tych okien musisz sie liczyc że trzeba je wymieniać co około 5 lat.
Dodam jeszcze że szwagier kupił te same okna rok po moim zakupie i problem ma ten sam.

Re: Dobroplast opinie

Post autor: gość » 07 paź 2016, 9:05

Powiem tak ŻAL, Sprzedaje tych okien dużo i maja mnie gdzieś,zamówione bylo sporo okien,były dwie dostawy a przeoczyli jedno ważne zamówienie poprostu porażka,okna nie ma i nikt nie potrafi powiedziec czemu,pani z biura powiedziala ze zapomieli,klient mnie wyzywa, a panie z biura ze teraz nie dowioza bo nie ma nic w ta strone,i nie ma minimum logistycznego,krew czlowieka zalewa bo minimum bylo i zapomieli zaladować okna do dwoch transportów,a żeby bylo tego mało jade do pracy po 4 dniach od rozmowy a tu samochód dobroplasu jedzie przedemna, k...wa nikt nie mogł dorzucic okna 100cmX100cm obsługa porażka nikt nie jest łaskawy pomóc, mówią że oddzwonią i cisza. Odsyłają co chwila do innej osobu że niby ona pomoże. Czas zakończyć współpracę.

Re: Dobroplast opinie Dobroplast to dziady, dziady i jeszcze

Post autor: tomek_waw » 24 lut 2016, 13:50

Szyby same nie pękają!!!
Według mnie i słusznie, że odrzucili reklamacje. Każdy producent by tak zrobił. Szyba to akurat element w oknie, który jest najbardziej kruchy i narażony na uszkodzenia- zwłaszcza te z winy użytkownika.
A poza tym jakie masz okna dobroplastu? Skoro od developera to zakładam, że najtańsze z najgorsza szybą tzw. okna inwestycyjne, wiec sie w sumie nie dziw - pretensje miej do dewelopera.
Ja mam okna Prime Dobroplastu w zestawie 3 szybowym z szybą 0,5 i jest bardzo dobrze. Szczelne, mało ciepła ucieka.

Re: Dobroplast opinie Dobroplast to dziady, dziady i jeszcze

Post autor: Wrocław » 04 lut 2016, 17:31

Zdecydowanie odradzam!!! W ciągu 2 lat szyba pękła już drugi raz. Najlepsze ze producent odmówił reklamacji w uzasadnieniu odpisujac mniej więcej tak: "nasza produkcja szyb jest taka zaawansowana ze nie pekają. więc skoro pękła to znaczy że to nie nasza wina". po prostu śmiechu warte....jakiś debil ułożył sobie taka formułke i odpisują pewnie każdemu kto ma podobne przypadki. zero odniesienia do przedstawionego przypadku. całe szczeście nasz developer się za nami ujął i wymienił szybę na własny koszt. Dobroplast to dziady, dziady i jeszcze raz dziady!!!! z checia wymieniłbym całe ich skrzydło balkonowe bo to dziadostwo.

Re: Dobroplast opinie

Post autor: MArcel_102 » 12 sty 2016, 13:18

Mam okna dobroplastu od kilku lat - zakupiłem mieszkanie z tymi oknami - ovlo classic i nie narzekam. Tylko raz się rozregulowały a tak spełniają swoje funkcje

Re: Dobroplast opinie

Post autor: jarecki » 24 lis 2015, 7:40

Każdy producent ma okna w segmencie ekonomicznym i taki produkt jest zazwyczaj masowo reklamowany np. prolux, iglo itd... i każdy z tych produktów jest w miarę tani a różnica miedzy nimi jest małą. To takie działania marketingowe - prościej ujmując: owinięcie gówna w sreberko i sprzedanie go jako cukierek;)

Re: Dobroplast opinie

Post autor: jo22 » 24 paź 2015, 19:47

Niezle ale się uśmiałem - iglo :lol:
jak widać po wpisie tak te okna się sprzedają :lol:

Re: Dobroplast opinie

Post autor: Alicja » 24 paź 2015, 10:05

Od miesiąca mam zamontowane nowe okna Dobroplastu-Ovlo Classic. Wymienialam w całym domu, więc bardzo istotna była dla mnie cena, choć była niemal identyczna jak cena okien Aluplastu czy Veki
Może to trochę zbyt krótko, ale :
- okna są ładne i nowoczesne, ładny delikatnie zaokraglony profil
- są ciepłe,
- dobrze izolują hałas-mieszkam tuż przy ulicy
Zwróciłam uwagę na wcześniejsze posty użytkowników dotyczące montażu. To prawda, porządny, dobry montaż to podstawa.
Monteży, którzy u mnie zakładali okna, zostawili namiary w razie jakichkolwiek problemów. Dbają o swoją opinię i nie chcą złych komentarzy, klienta mozna łatwo stracić.
Podobnie jak jeden z użytkowników mieszkam niedalek Bielsk-Białej. Nie wiem co będzie za kilka lat, mam nadzieję, że okna będą trwałe i solidne.
Mam nadzieję,że za kilka lat moja opinia się nie zmieni, a przede wszystkim, nie będę musiała okien wymieniać

Re: Dobroplast opinie

Post autor: Artur » 10 wrz 2015, 14:39

Witam . Ja jestem bardzo zadowolony z tych okien . 8 lat już je mam i żadnych problemów . A do tego dobra cena . Pozdrawiam wszystkich

Re: Dobroplast opinie

Post autor: Ddarek » 09 lip 2015, 8:15

Ja mam Encore. Montowane 1.5 roku temu. Jak do tej pory tragedii nie ma... ale jest problem z regulacją jednego okna balkonowego (a okien mam sporo). Ciężko się wypowiedzieć czy inne były by lepsze, bo mam tylko te. Wiem że znajomy ma innej firmy i też miał problem z regulacją.
Czy bym je polecił? Wydaje mi się że tak, ale musiały by być montowane przez renomowaną i solidną firmę. Ja niestety wtopiłem, bo firma która mi montowała nie za bardzo przejmuje się klientem który już zapłacił. Byli raz, wyregulowali (dobrze że się przyglądałem jak to robią), do "kłopotliwego" okna powiedzieli że przyjadą później... i tyle ich widziałem. Teraz przeglądam tematy na temat regulacji (i w taki oto sposób trafiłem na to forum), mam nadzieję że uda mi się to jakoś samemu skorygować.

Re: Dobroplast opinie

Post autor: TOMAS » 26 sty 2015, 10:51

Kolego trafiles na slabego sprzedawce i jemu powinienes zrobic k piora Dobroplast nie mial z Toba nic wspolnego i ciesz sie ze wogole ktos z Toba na ten temat rozmawial. Miales jakas umowe z tym panem na dostarczenie zamowionych okienek? :shock: chyba nie

Re: Dobroplast opinie

Post autor: togier » 04 gru 2014, 17:53

Okna są do dupy,szmelc zadarmo bym niechciał,woda się leje,zimno jak cholera.

Re: Dobroplast opinie

Post autor: worldteam » 08 paź 2014, 10:35

Niedawno kupiłem okna Ovlo Classic w Składzie Okien w Bykowie k. Wrocławia. Ponieważ okna wymieniałem w mieszkaniu w bloku, zależało mi na standardowym wyposażeniu oraz w miarę dobrej jakości okien. Okazało się ze profil ten jest w podobnej cenie do profilu Drutex, ale znacznie przewyższa je jakością, trwałością oraz wyposażeniem. To spowodowało, że zdecydowałem się na profil Ovlo Classic. Teraz widzę, że wybór był celny, bo do tej pory nie mam problemu z użytkowaniem okien.

Na górę