Dobroplast opinie

Odpowiedz


To pytanie jest elementem zabezpieczającym przed automatycznym zamieszczaniem postów.
Emotikony
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
BBCode włączony
[Img] włączony
[Flash] wyłączony
[URL] włączony
Emotikony włączone
Przegląd tematu
   

Rozwiń widok Przegląd tematu: Dobroplast opinie

Re: Dobroplast opinie

Post autor: twoje-okna » 19 cze 2019, 6:34

ja też polecam firmę. Natomiast zakup samych okien można spradzić tutaj http://twoje-okna.com

Re: Dobroplast opinie

Post autor: porażka » 04 cze 2019, 6:48

Ludzie nie kupujcie tego szmelcu!!! Nie warte złamanego grosza, zakupiłam do nowego domu, teraz na etapie wykończenia okazało się ,że są nieszczelne!!!Para wodna gromadzi się wewnątrz szyb, do tego pojawiły się białe smugi! Wyglądają paskudnie a co najgorsze są nieszczelne!Producent wypiął się bo minęła gwarancja 5 lat a okna są do wymiany! Kasa wyrzucona w błoto, jedno wielkie oszustwo!!!

Re: Dobroplast opinie Dobroplast to dziady, dziady i jeszcze

Post autor: Kryczus_g » 28 maja 2019, 11:32

tomek_waw pisze:Szyby same nie pękają!!!
Według mnie i słusznie, że odrzucili reklamacje. Każdy producent by tak zrobił. Szyba to akurat element w oknie, który jest najbardziej kruchy i narażony na uszkodzenia- zwłaszcza te z winy użytkownika.
A poza tym jakie masz okna dobroplastu? Skoro od developera to zakładam, że najtańsze z najgorsza szybą tzw. okna inwestycyjne, wiec sie w sumie nie dziw - pretensje miej do dewelopera.
Ja mam okna Prime Dobroplastu w zestawie 3 szybowym z szybą 0,5 i jest bardzo dobrze. Szczelne, mało ciepła ucieka.


witam. otóż się z Tobą nie zgodzę. szyby potrafią same pekac oczywiście przy sprzyjających do tego warunkach, czyli mróz na dworze a w środku ciepło. rama drzwi balkonowych pracuje a pakiet szybowe jest na sztywno zamontowany w niej za pomocą dystansowe plastikowych i akurat na Nich szyba potrafi sama peknac. tak jak to miało miejsce u mnie. producent wypial się ale deweloper wziął na siebie i wymienił. montarzysci co wymieniali wywalił większość dystansow i zostawili tylko 2 wieszyba ma luz. pozdrawiam

Re: Dobroplast opinie

Post autor: sławomir » 27 maja 2019, 23:08

Brak słów apropo opinii Mariusza fakt że jest z 2013 roku ale Dobroplast nie ma swoich punktów handlowych a co może za swoich partnerów handlowych którzy sprzedają w wolnym kraju mają do tego prawo sprzedawać Drutex , Oknoplast , Vetrex czy pańska opinia jest coś warta według mnie nic czy inne opinie które są na temat że okno paruje itd. mają jakiś sens jeśli okno jest szczelne to się tak dzieje , rozumiem gdyby ktoś pisał że okno obciera klamka nie dochodzi do końca itd. - monterzy wiedzą o co chodzi a w przypadku Dobroplastu tak się nie dzieje zajmowałem się sprzedażą okien od 2010 roku wiele lat z Dobroplastem obecnie montuje okna na profilach Dobroplastu i Veki i wiem że jego producent ma największe znaczenie śmiało mogę polecić Drutex jak i Dobroplast mali producenci mają większe koszta nawet wielokrotnie przez to często tną koszta kosztem produktu czyli okna . Pozdrawiam

Re: Dobroplast opinie

Post autor: Ddarek » 23 maja 2019, 13:00

Ddarek pisze:
Ddarek pisze:Ja mam Encore. Montowane 1.5 roku temu. Jak do tej pory tragedii nie ma... ale jest problem z regulacją jednego okna balkonowego (a okien mam sporo). Ciężko się wypowiedzieć czy inne były by lepsze, bo mam tylko te. Wiem że znajomy ma innej firmy i też miał problem z regulacją.
Czy bym je polecił? Wydaje mi się że tak, ale musiały by być montowane przez renomowaną i solidną firmę. Ja niestety wtopiłem, bo firma która mi montowała nie za bardzo przejmuje się klientem który już zapłacił. Byli raz, wyregulowali (dobrze że się przyglądałem jak to robią), do "kłopotliwego" okna powiedzieli że przyjadą później... i tyle ich widziałem. Teraz przeglądam tematy na temat regulacji (i w taki oto sposób trafiłem na to forum), mam nadzieję że uda mi się to jakoś samemu skorygować.


Ufff... czas leci, Co do Encore - okna nadal się trzymają :), tragedii nie ma. "Kłopotliwe" okno... nadal jest "kłopotliwe", trzeba umiejętnie dociskać przy zamykaniu. Ale do tego się przyzwyczaiłem. Za największy mankament po tylu latach uważam okno "podwójne balkonowe", jako że okna nie mają szprosów, lekko się zrobiły "beczkowate", przed każdą zimą regulacja obowiązkowa, co by ładnie dociskały - no i lepiej nie otwierać, bo domknięcie też musi być umiejętne, inaczej nie dociągnie.


Zapomniałem dodać, dla tych co nie przeglądają historii - okna posiadam ponad 5 lat.

Re: Dobroplast opinie

Post autor: Ddarek » 23 maja 2019, 12:56

Ddarek pisze:Ja mam Encore. Montowane 1.5 roku temu. Jak do tej pory tragedii nie ma... ale jest problem z regulacją jednego okna balkonowego (a okien mam sporo). Ciężko się wypowiedzieć czy inne były by lepsze, bo mam tylko te. Wiem że znajomy ma innej firmy i też miał problem z regulacją.
Czy bym je polecił? Wydaje mi się że tak, ale musiały by być montowane przez renomowaną i solidną firmę. Ja niestety wtopiłem, bo firma która mi montowała nie za bardzo przejmuje się klientem który już zapłacił. Byli raz, wyregulowali (dobrze że się przyglądałem jak to robią), do "kłopotliwego" okna powiedzieli że przyjadą później... i tyle ich widziałem. Teraz przeglądam tematy na temat regulacji (i w taki oto sposób trafiłem na to forum), mam nadzieję że uda mi się to jakoś samemu skorygować.


Ufff... czas leci, Co do Encore - okna nadal się trzymają :), tragedii nie ma. "Kłopotliwe" okno... nadal jest "kłopotliwe", trzeba umiejętnie dociskać przy zamykaniu. Ale do tego się przyzwyczaiłem. Za największy mankament po tylu latach uważam okno "podwójne balkonowe", jako że okna nie mają szprosów, lekko się zrobiły "beczkowate", przed każdą zimą regulacja obowiązkowa, co by ładnie dociskały - no i lepiej nie otwierać, bo domknięcie też musi być umiejętne, inaczej nie dociągnie.

Re: Dobroplast opinie

Post autor: pawel » 15 maja 2019, 20:51

Co do większości opinii starszych niż 6 lat - w tej chwili Dobroplast stosuje okucia ACTIVEPILOT Winkhausu , waga okien też zwiększyła się znacznie co za tym idzie są dużo solidniej wykonane ( wzmocnienie stalowe itd.) większość opinii jakie zazwyczaj widziałem bardziej powinny być kierowane do punktów handlowych a nie do producenta stroną dla odbiorcy indywidualnego jest punkt bądź sklep a nie producent najczęstsze reklamacje wynikają z złego montażu bądź z braku poradzenia sobie monterowi z błachim problemem z powodu braku umiejętności (80 % monterów ma słabe pojęcie o montażu) przez 12 lat istnienia naszej firmy przewinęło się u nas spokojnie 50 monterów - pomocników z czego 5 ludzi miało pojęcie kapitalne poradzili sobie w każdej sytuacji natomiast może znalazło by się jeszcze góra z 8 osób które do montażu również miało rękę do montażu ale nie do spraw ala serwisowych itp. moja wypowiedz kierowana jest do ludzi przeglądające fora okienne żeby użyli czasem myślenia w tym co piszą inne osoby i potrafili odróżnić ZŁY MONTAŻ OD ZŁEGO PRODUKTU a co za tym idzie PRODUCENTA A POŚREDNIKA od ponad 2 lat sprzedajemy okna z Dobroplast ( prędzej współpracowaliśmy z nimi w latach około 2012-2013 ) i stwierdzamy że na ilość sprzedawanych okien teraz z Dobroplast a takimi samymi ilościami od innych producentów które sprzedawaliśmy przez większość lat istnienia firmy ilość reklamacji była duża większa i dotyczyła okuć mechanizmów były to często błędy produkcyjne których główny Monter nie mógł sam wyeliminować w tej chwili sprzedając okna Dobroplastu jedynymi reklamacjami są rysy na ramie uszkodzenia mechaniczne nie mamy zgłoszeń że okno się nie otwiera klamka obkręca się o 360 stopni klamka nie domyka się do końca itd. tak jak prędzej miewaliśmy w przypadku współpracy z mniejszymi producentami z Kujawsko - Pomorskiego i Pomorskiego ( mowa o 3 producentach produkujących ok.150 - 200 okien dziennie czyli jakich większość w naszym kraju ) z czystym sumieniem polecam okna z Dobroplastu dla ludzi chcących zapłacić taniej Avangarde i Ovlo bądź trochę więcej Encore lub P- Line ja jako sprzedawca uważam czy kupisz Ovlo czy Aluplast Ideal 4000 6 komorowe bądź Brugmann AD 73 ( o ile Aluplast czy Brugmann będzie miało dobre okucia jak i producenta) uzyskamy ten sam efekt ale w przypadku reklamacji mamy większą pewność ze Dobroplast będzie istniał przez co będzie gwarancja w przypadku pęknięcia szyby a małego producenta wykończy nieudana tranzakcja z nieuczciwym kontrahentem bądź pomyłka pracownika przy większym zamówieniu wszystkim użytkownikom fora życzę słusznych decyzji.

Re: Dobroplast opinie

Post autor: uytr » 26 paź 2018, 1:42

OKNA SKROJAN pisze:Witam, często przyglądam się opiniom na temat okien i drzwi przeróżnych producentów a m.in. firmy dobroplast. I zauważam jeden fakt na który rzadko opiniodawcy zwracają uwagę. Mianowicie, najczęściej obwiniają za wady zakupionych okien producentów tych że okien. W większości przypadków wynika to niestety z nie do końca uczciwych praktyk ekip monterskich-sprzedawców które chcąc zachować twarz przed klientem i dobrą opinię o firmie winę za usterkę, wadę zrzucają na producenta. Niestety takimi barwami malowana jest ta rzeczywistość. Piszę te wnioski z doświadczenia Rodzinnej Firmy którą prowadzę z Tatem od 15 lat. Często zdarza się nam że dzwonią lub przychodzą klienci innych firm montujących okna i proszą o pomoc w naprawie usterki czy wady okna ale w większości przypadków są to wady wynikające z nieumiejętnego wykonania montażu okien czy też drzwi. Firmy często po otrzymaniu zapłaty nie kwapią się do tego by zadbać o klienta i jego zadowolenie, a najprostszą drogą jest zrzucenie wszystkiego na producenta, oczywiście nie sądzę że to dotyczy wszystkich reklamacji. Zdarzają się i oczywiście wady wynikające z złego transportu, ktoś nie dopatrzył wady na hali produkcyjnej. A propos firmy "dobroplast" biorąc pod uwagę czynnik ludzki-czyli jesteśmy ludźmi i możemy czegoś nie zauważyć itp. i to że firma produkuje w sezonie 8 tysięcy sztuk okien dziennie i produkuje okna do 11 krajów to uważam że skala uchybień ze strony firmy jest naprawdę znikoma. Myślę też że firma która szanuje klienta i zależy jej na szczerej opini umie przyznać się do błędu i zrobić bardzo wiele żeby tę usterkę czy wadę usunąć ku zadowoleniu klienta w porozumieniu z producentem. Pamiętam, też się kiedyś uczyliśmy :) i zdarzało się czegoś nie dopatrzeć ale, trzeba umieć wyciągnąć wnioski z danej lekcji i wesprzeć też klienta kiedy jest problem. Współpracujemy z firmą dobroplast od 8 lat i uważam że produkują naprawdę wysokiej jakości okna w rozsądnej cenie (mam u siebie w kamienicy 44 okna od nich już 5 rok i bez usterek), większość firm konkurencyjnych mówi że to szajs nie okna...bo co mają powiedzieć? Że tylko oni mają najlepsze okna i są najlepsi na rynku i są bezbłędni itp. trochę zaleciało Narcyzmem :) Argumentacja trochę jak dla mnie baśniowa. Ja argumentuję takim firmom tak : Okna Szkoła w Olszynie Lubańskiej 80 szt. 4 rok. zero reklamacji, dwie regulacje, okna przychodnia Mirsk i Rębiszów jedna reklamacja i jedna regulacja. Dobrych oraz kompetentnych firm sprzedających i montujących jest jeszcze trochę na rynku. Pozostałym życzę wytrwałości i chęci do uczenia się na własnych błędach oraz dbania o klienta bo: 1 zadowolony klient przyprowadzi Wam 2 kolejnych a 1 niezadowolony wyrzuci swoją frustrację 20 innym osobą- Waszym potencjalnym klientom. Pozdrawiam SKROJAN


Kolego nie interesuje mnie to . Niech firma produkcyjna szkoli firmy podwykonawcze z partaczami zrywa natychmiast umowy . Nie interesuje mnie to rozumiesz .

Re: Dobroplast opinie

Post autor: również wrobiony » 13 paź 2018, 20:26

niestety ale ja też dałem się wrobić. Okna po około 3-4 latach zaczęły się rozszczelniać, regulacje nie przynosiły efektu z czasem coraz wyraźniej. Część okien mam jeszcze z profila 5 komorowego i miałem nadzieję że tylko one są tak felerne ale już widać że te nowsze 6 komorowe też powoli zaczynają się wypaczać.

Re: Dobroplast opinie

Post autor: Yana283 » 20 mar 2018, 0:27

Jak z wszystkim... nigdy nie będzie 100% osób zadowolonych, niestety tak to jest - jedni są zachwyceni, inni wręcz przeciwnie.

Re: Dobroplast opinie

Post autor: zeszyt67 » 24 lut 2018, 22:24

z tego co zauwazylem dobroplast ma rozne opinie jedni chwala drudzy nazekaja

Re: Dobroplast opinie

Post autor: lukrecjabalona » 25 sty 2018, 9:07

Mozesz napisać skad jestes i jakiego salonu korzystałeś zamawiając okna z Dobroplastu? tez sie zastanawiamy nam zakupem ale chciemy miec pewny salon i przede wszystkim montażystów , my dostalismy oferte z salony szybkie okan z chorzowa

Re: Dobroplast opinie

Post autor: grzegorz » 18 sty 2018, 11:22

roto to byly okucia a okna Rehau - sprawdzilem.

Re: Dobroplast opinie

Post autor: Grzegorz » 18 sty 2018, 9:00

Montowalem u siebie okna OVLO CLASSIC z pakietem 3 szybowym. Okna raz byly regulowane po montazu natomiast zamawialem standardowe okna, bez udziwnien, bez specjalistycznych systemow - poki co nic juz nie opada. Co moge powiedziec po roku ? Okucia Winkhaus ale budzetowe - mikrouchyl taki troche badziewny, czasem boje sie ze okno sie samo otworzy ;) Poza tym okna sie nie paruja, nie czuje zeby byly jakos zimne. Wczesniej w bloku mialem okna mega drogie, gdzie firma wcisnela mi bog wie co (wiem ze okucia byly rehaus, cos tam bylo Roco al nie wiem juz jakiej firmy okno) - punkt rosy przeniesli mi na sciane pozniej okno opadlo i dupa - przyjechali raz, cos porobili, nie wyregulowali i odjechali tyle ich widzialem. Wiec tutaj stwierdzilem ze mam to gdzies. Okna jak okna, uszczelki sie wszedzie wymienia, nic nie bedzie wieczne, tak samo konserwacja jest wazna, nie ma ze okno bedzie przez 30 lat super nie robiac nic. Nie jestem sprzedawca Dobroplasta. Mysle ze najwazniejsza jest ekipa montujaca, co nam po super oknie jak zle zamontuja, tak samo brak doradztwa w zakresie wyboru okna. Po co w starym domu okna ze wspolczynnikiem Uw 0,7, chyba tylko po to aby dorobic sie grzbya no ale niestety w PL chodzi o kase, kase i jeszcze raz kase - nikt nie patrzy na potrzebe klienta. Co z moimi oknami bedzie za 5 lat nie wiem ale raz na 10-15 lat i tak sie okna wymienia wiec tja.

Re: Dobroplast opinie

Post autor: Klomb82 » 22 paź 2017, 12:40

Też miałem z tymi oknami problemy, choć chyba nie aż takie jak wy... Może to i dobrze, że już nie mieszkam tam gdzie one były :P

Re: Dobroplast opinie

Post autor: masakra » 10 paź 2017, 19:52

Nie polecam tego badziewia, miesiąc po gwarancji rozszczelnione szyby (zaparowane wewnątrz) 5 sztuk z 12 , a miała być ciepła ramka :lol: :lol: :lol: :lol: szmelc jakich mało.....teraz reklama....NIE KUPOWAĆ !!!! W Gorlicach omijać szerokim łukiem przedstawicieli

Re: Dobroplast opinie

Post autor: roman » 31 lip 2017, 13:27

Ja mam okna Vidok i bardzo je polecam. Są energooszczędne i bardzo wygodne w użytkowaniu. Nie dalem bardzo drogo, okna zamawialem, firma jest z okolic Rzeszowa, jak będziesz mieć dobre okna i ich uszczelnienie, żadne ciepło nie będzie uciekać

Re: Dobroplast opinie

Post autor: Krystyna1050 » 13 lip 2017, 10:32

o kurcze a już chciałam zapoznac się z ich ofertą :(

Re: Dobroplast opinie

Post autor: misio » 29 cze 2017, 14:18

Totalna porażka
nie dotrzymują terminów.
po miesiącu od wpłaty zaliczki pani wielka KIEROWNIK pyta kto mi gwarantował, że w miesiąc od wpłacenia 100 % przedpłaty dostarczą mi 3 sztuki drzwi !!!!
Kpina nie firma
Dodam, że przez ładnych kilka lat sprzedaliśmy trochę tego gówna !!!!
Totalne olewanie klienta
Odradzam badziewiarzy !
Partacze i tyle

Re: Dobroplast opinie

Post autor: Andrzejek40 » 31 mar 2017, 9:46

Ja nie byłem zadowolony z ich okien... Ceny za wysokie a jakość niezadowalająca. Jestem na nie.
Jeśli ktoś z Was jest zainteresowany produktami z wyższej półki to zapraszam na http://technodom.com.pl. Miła obsługa, duży wybór i ceny bardzo przystępne.

Na górę