Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Odpowiedz


To pytanie jest elementem zabezpieczającym przed automatycznym zamieszczaniem postów.
Emotikony
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
BBCode włączony
[Img] włączony
[Flash] wyłączony
[URL] włączony
Emotikony włączone
Przegląd tematu
   

Rozwiń widok Przegląd tematu: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Post autor: mirek7 » 04 sty 2021, 7:52

To wszystko zależy od ekipy, która te okna wstawia, nawet najlepsze okna mogą być kompletnie zrypane przez ich kiepski montaż

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Post autor: Sławomir84 » 17 gru 2020, 13:53

Przy wyborze producenta okien zwróciłbym przede wszystkim uwagę na jego doświadczenie i na to, jak długo funkcjonuje na rynku. Ważny jest też system, w jakim dana firma wytwarza okna. Ja osobiście wybrałem Marsel z Goleniowa pod Szczecinem. To firma z tradycjami, która produkuje okna na systemach aluminiowych i PVC firmy Schuco. Jestem bardzo zadowolony z ich usług i oczywiście okien, które wykonali z dbałością o każdy szczegół. Tu można zapoznać się z ich ofertą i realizacjami http://www.marsel.com.pl/index.php?system_cms=7&o=19&jezyk=pl.

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Post autor: MariuszSel » 06 lis 2020, 9:02

Warto przede wszystkim kierować się parametrami, ceną i warunkami gwarancyjnymi. W naszym przypadku wybór padł po kontakcie ze specjalistami z firmy Domega Poznań na okna OknoPlast, tym bardziej że udało nam się dodatkowo złapać naprawdę niezły rabat. Cała realizacja przebiegła pomyślnie, jednocześnie zajęli się wykonaniem montażu (bez zastrzeżeń). Z perspektywy czasu kiedy to było, czyli ponad rok naprawdę świetnie się sprawdziły!

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Post autor: marcin87 » 05 lis 2020, 15:49

Warto zwrócić uwagę na ogólnopolską firmę Awilux. Mają duży wybór systemów okiennych Schuco, więc są w stanie wyprodukować każde okno, nawet w nietypowym kształcie czy o podwyższonych parametrach np. antywłamaniowych lub akustycznych. To dobre jakościowo okna wykonane z solidnych komponentów, są trwałe i bezawaryjne.

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Post autor: uncja1 » 22 lip 2020, 19:15

Dla mnie Oknoplast. My mamy, dziadkowie moi, rodzice, teściowie w tym roku wymieniali okna i przy okazji rolety zewnętrzne zakładali. Połowa rodziny ma od nich stolarkę i jest zadowolona, więc to o czymś świadczy.

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Post autor: jurdawik » 22 kwie 2020, 11:26

Nie tak do końca sami decydowaliśmy, które okna wybrać, ale zdaliśmy się na doświadczenie i wiedzę specjalistów. Wybraliśmy więc na początku firmę, która zajmuje się montażem okien, a razem z nimi wybraliśmy już konkretną firmę okien z ich oferty. Od 3 lat jesteśmy zadowoleni, więc możemy polecić firmę WOKA.

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Post autor: Kamil Bożek » 05 paź 2019, 14:04

Myślę, że warto polegać na opiniach osób z naszego otoczenia. My jesteśmy chwile przed 30stką mamy wśród znajomych rówieśników i osoby starsze od nas. Jesteśmy na takim etapie życia kiedy każdy się dorabia, buduje lub kupuje mieszkanie. Kwestię okien poruszaliśmy ze znajomymi już nie raz. Kilka par z naszej paczki miało okna z Oknoplast, a jedna para od jakiegoś zajomego, który ma zakład gdzie sam robi okna. No strach od niego kupić bo facet nie stosuje nie wiadomo jakich technologii, które są teraz bardzo ważne ale jednak poszliśmy za opiniamy znajomych i wybraliśmy okna od producenta, którego doświadczenie sięga bodajże 25 lat - jeśli się mylę to mnie poprawcie, chodzi mi konkretnie o Oknoplast. Mieliśmy to szczęście, że okna od nich są już sprawdzone i wiedzieliśmy, że warto zaufać tej firmie. Nie żałujemy, okna są super już 2 lata je mamy w naszym domu. Ciepłe, szczelne i ładne. Takie jak powinny być.

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Post autor: Radek » 27 wrz 2019, 11:48

W gąszczu firm ciężko wybrać zaufanego producenta, bo zakup okien to spory wydatek. Ja kupując okna popytałem znajomych i szukałem opinii w Internecie. Najwięcej dobrego usłyszałem o systemach Schuco - że są sprawdzone i mają bardzo wysokie parametry cieplne. Jest nawet taka strona z listą producentów polecanych przez Schuco: http://www.schueco.pl/premium-partner W okolicy, gdzie mieszkam, znalazłem firmę Argo z Lublina. Jak się okazało, moi znajomi jakiś czas temu tam kupowali aluminiowe okna i drzwi tarasowe do swojego domu i byli zadowoleni. Zamawiałem u nich ogród zimowy i okna do całego domu, wszystko poszło zgodnie z planem, a dom wygląda nawet lepiej niż sobie wyobrażałem.

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Post autor: Mati » 11 wrz 2019, 16:54

Kasjan pisze:Ja kupowałem okna Vetrexu od BIMM raz z montażem. Klasa, bardzo dobrzy fachowcy, a co do jakości okien zastrzeżeń nie mam.


to ci co pobrali kasę na okna i ich nie dostarczyli ? Bohaterowie programu Interwencja ?

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Post autor: SilentMeerkat » 09 wrz 2019, 14:12

Według mnie okna kraków to najlepsza firma. mają idealny stosunek jakości do ceny. Wysyłka szła trochę długo, ale jak przyszła to wszystko było w najlepszym porządku, także nie mam zastrzeżeń nawet.

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Post autor: Kasjan » 05 kwie 2019, 12:59

Ja kupowałem okna Vetrexu od BIMM raz z montażem. Klasa, bardzo dobrzy fachowcy, a co do jakości okien zastrzeżeń nie mam.

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Post autor: Krystyna1050 » 13 lip 2017, 10:20

tyle opini różnych ...

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Post autor: Vidokopinie » 06 lip 2017, 6:45

mikołaj pisze:W Polsce Południowej wg mnie firma Vidok ma jedne z lepszych okien enegrooszczednych, mam od nich okna trzyszybowe drewniane i powiem, że sa bardzo dobre, mają roletę wewnętrzną, w poblizu domu jezdza ciężarówki i przy zamknietym oknie nic nie slychac

Czemu w ostatni czasie pojawiło się dużo wpisów zachwalających tę firmę .To antyreklama. Brak zamówień ? Naprawdę nikt tego nie chce ? Aż tak źle ?

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Post autor: mikołaj » 05 lip 2017, 15:21

W Polsce Południowej wg mnie firma Vidok ma jedne z lepszych okien enegrooszczednych, mam od nich okna trzyszybowe drewniane i powiem, że sa bardzo dobre, mają roletę wewnętrzną, w poblizu domu jezdza ciężarówki i przy zamknietym oknie nic nie slychac

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Post autor: mariolcia4567 » 26 cze 2017, 10:01

Ja polecam okna ze strony internetowej http://www.fenster.krakow.pl/
Jest to porządna i kompetentna firma. Jestem bardzo zadowolona z ich usług.
Okna są dostosowane do moich wymagań oraz odpowiednie do moich warunków cenowych.
Odpowiednie doradztwo tej firmy jest czystym profesjonalizmem. Realizacja mojego zamówienia była bardzo szybka, co niezmiernie mnie ucieszyło. Jest to firma z długoletnim doświadczeniem, przez co ma odpowiednie podejście do klienta.
Jestem bardzo zadowolona z okna fenster kraków.

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Post autor: Rysiek » 21 lut 2017, 8:45

mantra pisze:W naszym domu mieszkamy od 8 lat, i mamy okna właśnie z Dako a dachowe z Fakro, i jest wszystko ok, są szczelne, tłumią hałas, wiatru prawie w ogóle nie słychać ;)

W dobrych oknach wiatru nawet największego całkowicie nie słychać Jeśli "wiatru prawie nie słychać" ale coś słychać to coś jest nie tak z szybami lub spasowaniem skrzydła z ościeżnicą lub uszczelkami.

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Post autor: mantra » 21 lut 2017, 8:01

W naszym domu mieszkamy od 8 lat, i mamy okna właśnie z Dako a dachowe z Fakro, i jest wszystko ok, są szczelne, tłumią hałas, wiatru prawie w ogóle nie słychać ;)

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Post autor: replay » 08 lut 2017, 10:41

Osobiście polecam firmę z Wrocławia, Okna Konieczny http://www.oknowro.pl/ . Ich produkty są estetyczne i wysokiej jakości. Zapewniają pełny komfort codziennego użytkowania oraz bezpieczeństwo. Oprócz okien oferują również rolety, żaluzje, moskitiery, markizy, drzwi i bramy. Łączą element elegancji z funkcjonalnością.

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Post autor: montażysta » 05 paź 2016, 14:50

Romano pisze:
mantra pisze:Mogę doradzić jednego z najpopularniejszych producentów DAKO, ja mam od nich okna drewniane i jestem zadowolona http://www.oknasacz.pl/

Dako to taka masówka na inwestycyjnej vece .Szału niema

A co to jest inwestycyjna veka? Pierwsze słyszę o takiej vece :shock: . Veka produkuje jedne z najlepszych profili okiennych a może nawet i najlepsze . Fakt , są profile grubsze - bardziej energooszczędne i nieco cieńsze -mniej ale jakość zawsze jest I klasa.

Re: Jaka firma produkująca okna jest najlepsza?

Post autor: Romano » 05 paź 2016, 13:43

mantra pisze:Mogę doradzić jednego z najpopularniejszych producentów DAKO, ja mam od nich okna drewniane i jestem zadowolona http://www.oknasacz.pl/

Dako to taka masówka na inwestycyjnej vece .Szału niema

Na górę

cron