Salva okna i drzwi

Odpowiedz


To pytanie jest elementem zabezpieczającym przed automatycznym zamieszczaniem postów.
Emotikony
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
BBCode włączony
[Img] włączony
[Flash] wyłączony
[URL] włączony
Emotikony włączone
Przegląd tematu
   

Rozwiń widok Przegląd tematu: Salva okna i drzwi

Re: Salva okna i drzwi

Post autor: Natalia J » 08 paź 2017, 12:38

Do firmy Salva przekonało mnie raz : bardzo dobry producent okien ADAMS a dwa fachowe doradztwo oraz podejście handlowca, który się mną zajmował. Poszukiwanie firmy, która, będzie odpowiadała za okna, rolety, bramę i drzwi chciałam zakończyć przez rozpoczęciem prac na budowie. Handlowiec doradził mi jak przygotować nadproża, podmurówki czy też otwory do ciepłego montażu. Dodatkowo polecił mi OKNO HST wykonane w aluminium a nie w PCV ( dużo ładniejsze oraz dużo lepiej funkcjonuje). Inne oferty były porównywalne( różnice były do 2 tysięcy w dół jak i góre) dlatego zdecydowałam się na firmę Salva. Jestem 2 tygodnie po montażu i póki co wszystko jest tak jak ustaliliśmy. Polecam firmę oraz handlowców. Natalia J.

Re: Salva okna i drzwi

Post autor: Maciej Wabich » 16 wrz 2017, 7:21

Witam forumowiczów

W lipcu zakupiłem okna, rolety oraz bramę w firmie SALVA oddział w Poznaniu. Dostałem do Nich namiar od znajomego, który budował się w zeszłym roku i był zadowolony z przeprowadzenia usługi - tak więc zarówno Mu jak i Firmie zaufałem... no i się nie zawiodłem. Montaż odbył się pod koniec sierpnia. Obsługa firmy na wysokim poziomie, montaż przeprowadzili profesjonalnie w ciągu jednego dnia, ostatnio wezwałem serwis do wyregulowania okien i przyjechali po paru dniach. Dobry kontakt zarówno z biurem jak i z handlowcem. Z tego co wiem, to posiadają również w ofercie drzwi wewnętrzne, na które na pewno złoże zapytanie.
Co do jakości produktów to jestem na razie bardzo zadowolony. Okna z Veki SL, rolety z napędem Somfy oraz brama Hormanna. Cały pakiet wyniósł mnie trochę więcej niż w konkurencyjnych ofertach, natomiast nie żałuję wyboru.

Polecam Maciej Wabich

Re: Salva okna i drzwi

Post autor: Mateusz » 14 wrz 2017, 19:30

Salva Zielona Góra, duża wiedza pracowników i fachowe doradztwo.

Re: Salva okna i drzwi

Post autor: Andrzej O » 14 wrz 2017, 8:24

Witam
Piszę na prośbę handlowca firmy Salva. Po zapoznaniu się z opiniami w internecie na temat firmy SALVA jestem bardzo zaskoczony.
Jestem miesiąc po montażu i złego słowa nie mogę powiedzieć na temat firmy. Od początku zostałem otoczony opieką i doradztwem przez handlowca. Pomógł mi dobrać odpowiednie okna do mojej inwestycji. Wybrałem montaż ciepły i póki co wygląda na szczelny hehe zobaczymy za parę lat ale dostałem certyfikat od ILLBRUCKA.
Ogólnie polecam firmę i handlowców.
Andrzej O.....

Re: Salva okna i drzwi

Post autor: ďfg » 07 wrz 2017, 18:46

:ugeek: .8

Re: Salva okna i drzwi

Post autor: Wojtek K. » 07 wrz 2017, 18:08

Witam
W lipcu firma SALVA z Poznania zamontowała stolarkę otworowa. Zakup dotyczył okien, rolet, bramy. Na początku wspomnę, ze nie była to najtańsza oferta. Począwszy od handlowca, który bardzo profesjonalnie podszedł do tematu - wyjaśnił wiele rzeczy, które maja wpływ na Moje zadowolenie, poprzez montaż ( który sie opóźnił 3 dni przez rolety) - uważam, że ekipa profesjonalna oraz dbająca o czystość na budowie, skończywszy na wyserwisowaniu okien. Rownież montaż bramy został przeprowadzony profesjonalnie. Napewno na zimę kupie u Nich drzwi zewnętrze oraz wewnętrze.
Szczerze polecam ponieważ jestem bardzo zadowolony.

Re: Salva okna i drzwi

Post autor: krystian » 31 sie 2017, 18:47

Jeśli ktoś ma ochotę obejrzeć zapraszam do zielonej góry os kolorowe chynow.

Re: Salva okna i drzwi

Post autor: KKK » 29 sie 2017, 12:10

Nie polecam usług tej firmy. Okna nieprawidłowo zamontowane, długi czas oczekiwania na reklamację. TRAGEDIA

Salva okna i drzwi

Post autor: Niezadowolony klient » 29 sie 2017, 12:05

Nie polecam

Re: Salva okna i drzwi

Post autor: Janus » 29 sie 2017, 11:41

Montaż bramy Hormanna przebiegł bez problemów i terminowo. Polecam

Re: Salva okna i drzwi

Post autor: Marcin » 20 sie 2017, 7:15

Witam,

Z żoną zakupiliśmy okna w firmie Salva Poznań 25 kwietnia 2017 roku, to jak wygląda montaż to dramat. Osoby zainteresowane zapraszam na facebooka, gdzie będziemy z żoną przedstawiać całą historię z naszymi oknami i roletami.

https://www.facebook.com/okna.zfirmysalva.9


Pozdrawiam
Marcin

Re: Salva okna i drzwi

Post autor: Jarek » 11 sie 2017, 13:56

Popieram wszystkie złe opinie o firmie Salva Zielona Góra
To naprawde jest jedna wielka katastrofa. Pracownicy w tej firmie to chyba skonczyli max szkołe podstawową
Poprostu dramat. odradzam wszystkim,omijajcie tą firme z daleka.

Re: Salva okna i drzwi

Post autor: Arek.Z. » 27 cze 2017, 20:09

Witam
Zakupiłem okna firmy Adams, bramę firmy Normstahl oraz drzwi stalowe w oddzielne POZNAN. Od popisania umowy, po przez montaż, reklamacje związane z porysowaniem ram, do końcowego serwisu jestem z tych wszystkich etapów zadowolony. Pomimo długiego oczekiwania na naprawę porysowanej ramy ( co było błędem na produkcji) szczerze polecam ta firmę. Uważam ich za profesjonalistów choć nie nalezą do najtańszych. Handlowiec kompetentny, podpowiedział fajne rozwiązania, montażyści profesjonalni, którzy znają sie na swojej pracy. Poleciłem Ich znajomym i rownież maja podobne odczucia.
POLECAM

Re: Salva okna i drzwi

Post autor: niezadowoleni » 04 kwie 2017, 21:10

Jest dokładnie tak jak opisał fly. Również żałujemy, że nie posłuchaliśmy opinii innych. Do momentu podpisania umowy zakup w firmie wydaje się najlepszym wyborem, dopiero montaż często towaru niezgodnego z zamówieniem uświadamia nas jaki błąd popełniliśmy.
Jeżeli nie chcecie problemów, znajdzie innego dostawcę okien.

Re: Salva okna i drzwi

Post autor: paweł » 05 mar 2017, 5:46

ODRADZAM TĄ FIRME !!!!!!!!!!! NIE BĘDE TU OPISU ROBIŁ BO SPRAWA CIĄGNIE SIĘ JUŻ ROK WIECEJ INFO NA pawjus1@o2.pl

Re: Salva okna i drzwi

Post autor: cerasle » 06 lut 2017, 14:56

bardzo przydatne informacje

Re: Salva okna i drzwi

Post autor: fly » 27 sty 2017, 8:09

Szanowny panie, myli pan osoby.
U mnie były montowane drzwi wewnętrzne 4szt, i brama przez waszą firmę,
Pozdrawiam.

Re: Salva okna i drzwi

Post autor: Damian Cichecki » 25 sty 2017, 16:05

Witam Serdecznie Panie Łukaszu
Jest mi niezmiernie przykro , iż wystawił Pan tak negatywną opinię na temat naszej firmy, pomimo wielokrotnych rozmów, jakie prowadził Pan z moim wspólnikiem na temat problemów jakie zaistniały u Pana na inwestycji.
Wszystko zostało Panu dokładnie wytłumaczone i nie wnosił Pan żadnych zastrzeżeń.
Forumowiczom należy się wyjaśnienie, iż w garażu w którym nasz firma zamontowała bramę garażową Normstahl występowały bardzo duże zakłócenia sygnału radiowego. Na zlecenie inwestora zostało przeprowadzone badanie, które potwierdziło, iż sygnał radiowy nie jest w stanie dotrzeć do wnętrza garażu w miejscu gdzie zamontowany jest napęd. Zakłócenia te mogły spowodować pobliskie linie energetyczne lub urządzenia działające w pobliskiej okolicy. Silnik wysłaliśmy do ekspertyzy, którą przesłaliśmy do Pana. Zaproponowaliśmy Panu wzmacniacz sygnału, który miał wyeliminować problem. Niestety nie był Pan tą opcją zainteresowany.
Panie Łukaszu , nasza firma nie montowała u Pana żadnych drzwi. Zarówno zewnętrznych jak i wewnętrznych. Pomylił Pan firmy wykonawcze.
Z Pana wpisu prawdą jest, że montowaliśmy u Pana bramę garażową oraz że wystąpił problem z radiolinią. Problem ten nie byliśmy wstanie przewidzieć ani jemu zaradzić. Zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy aby zadowolić Pana z wykonanej przez nas usługi. Wymienialiśmy silnik, piloty, przesłaliśmy silnik do ekspertyzy. Przeprowadzono także badanie fal radiowych w Pana domu. Zaproponowaliśmy najsilniejszy wzmacniacz sygnału w ofercie Normstahl.
W związku z powyższym uważam Pana opinię za mocno krzywdzącą i proszę o sprostowanie.
Z poważaniem wice prezes zarządu Damian Cichecki

Re: Salva okna i drzwi

Post autor: fly » 24 sty 2017, 9:10

Wita.
Pewnie już za późno, ale ja mam już wyrobione zdanie o nich. Jednym słowem dno i tragedia. Wszystko jest w porządku do momentu podpisania umowy i wpłacenia zaliczki. Potem to już jest totalna olewka.
Monteży niby z doświadczeniem paroletnim, a to @#$%^$##$, serwisanci podobnie. Pracownik który mierzył otwory na drzwi dostał gotowe wymiary od mojego majstra, ale jak to stwierdził on to zrobi profesjonalnie. Tak fachowiec profesjonalnie pomierzył, że maskownice prawie we wszystkich drzwiach za wąskie, a za drugie każą sobie dopłacić, chociaż poprzednie zabrali :mrgreen: brama normschtall (nie pamiętam czy tak się piszę) otwiera się z pilota jak stoisz przy samej bramie, otworzenie jej ze środka auta zdarza się raz na 20x :mrgreen: serwisant powiedział że można sobie u nich zamówić wzmacniacz sygnału za prawie cztery stówki, żenada.
Niestety nie posłuchałem negatywnech opinii kilku osób i sam na własnej skórze doświadczam od ponad roku jak to jest nie profesjonalna firma. Dzwonisz do biura oczywiście nikt nic nie wie, zaraz mają dzwonić i kolejny tydzień mija a oni mają w dupie. Po rozmowie z właścicielem firmy który zapewnił że wszystkiego dopilnuję osobiście nadal to samo, widać po pracowanikach że przykład idzie z góry.
Ja nie polecę tej firmy największemu wrogowi, a napewno jak ktoś zapyta będe wszystkim odradzam, szkoda nerwów.

Salva okna i drzwi

Post autor: Kris » 29 lis 2016, 21:56

Macie opinie na temat Salvy? Mają swoje salony w Poznaniu, Lubinie, Gorzowie i Zielonej Górze. Opinie są podzielone, choć sam widziałem ich dobre montaże na żywo (oka Adamsa i bramy Normstahl).

Na górę