Martom Poznań opinie

Odpowiedz


To pytanie jest elementem zabezpieczającym przed automatycznym zamieszczaniem postów.
Emotikony
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
BBCode włączony
[Img] włączony
[Flash] wyłączony
[URL] włączony
Emotikony włączone
Przegląd tematu
   

Rozwiń widok Przegląd tematu: Martom Poznań opinie

Re: Martom Poznań opinie

Post autor: Natala2 » 11 sie 2018, 14:38

Zakupiliśmy z mężem okna w Martomie do naszego mieszkania wraz z drzwiami , nie mieliśmy o tym pojęcia więc zaczęliśmy od pomiaru i wyceny . Podczas pomiaru bardzo sympatyczny pan udzielił nam odpowiedzi na wszystkie nasze pytania oraz ku naszemu zdziwieniu wycenił od ręki całą usługę - czyli demontaż i montaż nowych oraz prace wykończeniowe które nazywał obróbką tynkarską . Podpisaliśmy umowę . Bardzo bałam się tego bałaganu związanego z montażem ale nie było tak źle . Ekipa montażowa wpadła przed południem i do wieczoru wszystko było zamontowane . Następnego dnia zrobili tą całą obróbkę i koniec a ja myślałam że to potrwa z tydzień a potem jeszcze tydzień będę to sprzątała . Cały bałagan wzięli ze sobą , mi pozostało tylko wytrzeć kurz . Bardzo Bardzo Mocno Polecam . :) :) :)

Re: Martom Poznań opinie

Post autor: Mieszkanka Dakowe » 01 lip 2018, 20:38

Witam wszystkich użytkowników forum , sporo się tu naczytałam i postanowiłam dodać coś od siebie .
Zakończył się właśnie rok szkolny 2017/2018 i był to pierwszy rok po termomodernizacji naszej szkoły podstawowej w Dakowych Mokrych do której uczęszczają moje dzieci i chciałam podziękować firmie Martom za to , że wzięła udział w tym przedsięwzięciu.
Zamontowali w tej szkole nowe rewelacyjne okna , pierwszy raz tak się zdarzyło że dzieci nie wracały po lekcjach przewiane i przeziębione . Gratuluje firmie Martom produkują naprawdę bardzo dobre okna . Życzyła bym wszystkim szkołom takich okien . Wiem że brali udział w przetargu na montaż tych okien u nas a wiemy jak to w tych przetargach jest , cena jest zaniżana żeby zdobyć robotę i najczęściej kosztem jakości . U nas nic takiego nie wyszło okna są szczelne i funkcjonalne nie ma się do czego przyczepić .
Gorąco Polecam Firmę MARTOM !!!!!!!!!! :D

Re: Martom Poznań opinie

Post autor: Smutny » 29 sty 2018, 10:53

witam uwaga uwaga!! Teraz firma Martom kryje się pod szyldem DOBRE OKNA!! Na ul. Cieszkowskiego. Uwaga by się nie nadziać. Piękna strona, pięknie prowadzony fb. Po to by wprowadzać w błąd. Nieterminowi, nierzetelni. Szkoda nerwów. Pomiarowcy bez podstawowej wiedzy, okna albo za małe, albo za duże, a odpowiedzialności na siebie nie chce wziąc nikt. Totalna spychoterapia. Na końcu wychodzi, że zawinił nieświadomy niczego klient :( :oops: :evil:

Re: Martom Poznań opinie

Post autor: karo » 19 sty 2018, 19:11

richard pisze:UWAGA Martom to firma beznadziejna. UWAGA nie polecam. Tak naprawdę to nie wiadomo kto jest tam szefem. Podobno ich żony bo sami właściciele są ścigani przez ZUS US i komorników. Nie dbają ani o pracowników ani o klientów, u nich się liczy tylko kasa. Ich celem jest wyzyskiwać maksymalnie wszystkich klientów i pracowników aby nagromadzić pieniądze. Ostatnio zakupili sobie BMW X6, oczywiście nie bezpośrednio, bo przecież wszyscy ich ścigają. Wyjeżdżają często na wakacje. To wszystko kosztem pracowników i klientów. Pracownicy źle płaceni i to się przekłada na jakość, beznadziejna jakość. Najprawdopodobniej zakupują wybrakowany towar od Aluplasta. Okna Martom są wypaczone, zgrzewy przede wszystkim w oknach w kolorze są wykonane jak w stodole na maszynach poprzedniego wieku. Martom ma założone sprawy sądowe nie tylko w Polsce ale też z firmami zagranicznymi. UCIEKAĆ jeszcze raz uciekać.


Przez rok i trzy miesiące byłem ponad dziesięć lat temu pracownikiem opisywanej firmy. Niestety ale zgadzam się z większością zamieszczonych negatywnych opinii na jej temat. Opinia ta dotyczy zarówno właścicieli zakładu, zdecydowanej większości jego pracowników a także jakości wytwarzanych produktów.
Własciciele traktowali ludzi podobnie jak czynili to dziewiętnastowieczni kapitaliści - model takich zachowań obejrzeć można chociażby w filmie ,,Ziemia obiecana". Panowie Marek i Tomek twierdzą że zatrudniają wykwalifikowanych pracowników! Większość z nich stanowili w rzeczywistości pospolici menele, dresiarze ze Swarzedza i okolic aż po podstawówie albo tacy którzy zawodówę skończyli nie wiadomo jakim cudem. Praca z tymi ludźmi - tylko polecać; narkotyki, alkohol i kradzieże były w Martomie na porządku dziennym, co jakiś czas dochodziło nawet do rękoczynów. Oczywiście ci ludzie byli według pracodawców najlepszymi pracownikami, bo bali się upomnieć o podpisanie umów o pracę i godzili się na wszystkie odstępstwa od normalności w zakresie traktowania pracowników w zakładzie. Można łatwo sobie wyobrazić jak wyglądały produkowane przez takich elementów okna. Maszyny i urządzenia do produkcji: ich stan techniczny cudowny - wszystko naprawiane techniką młota i brechy.
Na szczęście przygoda z Martomem dawno się zakończyła, od ponad dziesięciu lat pracuję w innej firmie z kilkoma osobami które też przewinęły się przez Martom i mają na jego temat podobną opinię. Wszyscy szukający pracy i chcący kupić okna trzymajcie się od tego przedsiębiorstwa z daleka.

Re: Martom Poznań opinie

Post autor: Danuta » 06 gru 2017, 16:34

klientxl pisze:
Witam!
Chciałbym przestrzec wszystkich przyszłych klientów przed skorzystaniem z zamawiania i montażu okien przez firmę Martom Poznań. Firma nie uczciwa, nie spełnia warunków umowy. Kuszą niską ceną, a potem okazuje się, że montaż okien jest bez obróbki, mimo tego, że montaż okien powinien być razem z obróbką budowlaną. W umowie wyszczególniają, że montaż okien jest robiony bez obróbki, ale nie informują o tym klienta, stawiając go później przed faktem dokonanym, próbując wyłudzić dodatkowe pieniądze za obróbkę. Właściciel firmy wmawia bzdury, że podczas rozmowy nastąpiła rezygnacja z usługi wykonania obróbki co było nie prawdą. Panowie wstawili okna, nie oczyścili gruntu, montaż parapetów krzywy - zostawili dosłownie dziury z oknami wstawionymi na piankę, bez żadnych wyprawek, bez elementarnego wykończenia, takim jak się robi przy montażu okien. Firma zatrudnia Ukraińców, którzy nie znają się na montażu, popełniają błędy, które potem muszą być poprawione przez prawdziwą firmę budowlaną. Nie polecam nikomu, chyba, że chcecie wywalić pieniądze w błoto.

Drogi kliencie podczas spotkania z handlowcem czy może pomiarowcem należy słuchać tego co on mówi a nie wpatrywać się w telewizor w kolejny odcinek serialu typu: Ukryta prawda itp. Umowę należy czytać przed podpisaniem , tym bardziej jeśli nie słuchamy co do nas mówi ten który ją sporządza , no chyba że nic z tego nie rozumiemy ale przytakujemy żeby nie wyjść przed przedstawicielem handlowym na kretyna który nie rozumie prostych spraw . Nie było Cię drogi kliencie stać na obróbkę tynkarską po montażu więc z niej zrezygnowałeś a po zamontowaniu wydawało Ci się drogi Kliencie że zrobisz awanturę i za darmo firma wykona tą część usługi .
A może mniej alkoholu a więcej zielonej herbaty . Pozdrawiam wszystkich naciągaczy tego typu .


WSTYD MARTOMIE :shock: To jest oficjalna odpowiedż firmy?

Re: Martom Poznań opinie

Post autor: Radziej » 06 gru 2017, 16:25

martom pisze:
inwestor Poznań pisze:Jestem w szoku po przeczytaniu takich komentarzy.
Na to wygląda że to firma krzak.
Zasada :
NIGDY nie wpłacać żadnej zaliczki, póki nie sprawdzicie firmy, czy są wypłacalni
Mam wątpliwości co do tej firmy, wiec wolę nie ryzykować.

Drogi Inwestorze Poznań czy ty w ogóle wiesz co oznacza nazwa "Firma Krzak" ?
Wydaje mi się że nie bardzo . Czy twoim zdaniem Firma Krzak mogła by otrzymać Referencje z podziękowaniami od Burmistrza .


Właściwe pytanie brzmi: czy firma oszukująca klientów, nieponosząca odpowiedzialności za własne błędy, prowadząca kontakt z klientem na żenująco niskim poziomie (patrz odpowiedz firmy Martom powyżej) powinna otrzymać referencje od Burmistrza?

Re: Martom Poznań opinie

Post autor: Gość » 06 gru 2017, 16:16

[/quote]
Drogi kliencie podczas spotkania z handlowcem czy może pomiarowcem należy słuchać tego co on mówi a nie wpatrywać się w telewizor w kolejny odcinek serialu typu: Ukryta prawda itp. Umowę należy czytać przed podpisaniem , tym bardziej jeśli nie słuchamy co do nas mówi ten który ją sporządza , no chyba że nic z tego nie rozumiemy ale przytakujemy żeby nie wyjść przed przedstawicielem handlowym na kretyna który nie rozumie prostych spraw . Nie było Cię drogi kliencie stać na obróbkę tynkarską po montażu więc z niej zrezygnowałeś a po zamontowaniu wydawało Ci się drogi Kliencie że zrobisz awanturę i za darmo firma wykona tą część usługi .
A może mniej alkoholu a więcej zielonej herbaty . Pozdrawiam wszystkich naciągaczy tego typu .[/quote]

To jest odpowiedź, która dokładnie oddaje charakter współpracy z firmą MARTOM. Od sekretarki po właściciela.

Re: Martom Poznań opinie

Post autor: martom » 30 lis 2017, 22:06

inwestor Poznań pisze:Jestem w szoku po przeczytaniu takich komentarzy.
Na to wygląda że to firma krzak.
Zasada :
NIGDY nie wpłacać żadnej zaliczki, póki nie sprawdzicie firmy, czy są wypłacalni
Mam wątpliwości co do tej firmy, wiec wolę nie ryzykować.

Drogi Inwestorze Poznań czy ty w ogóle wiesz co oznacza nazwa "Firma Krzak" ?
Wydaje mi się że nie bardzo . Czy twoim zdaniem Firma Krzak mogła by otrzymać Referencje z podziękowaniami od Burmistrza .

Re: Martom Poznań opinie

Post autor: martom » 30 lis 2017, 21:46

klientxl pisze:Witam!
Chciałbym przestrzec wszystkich przyszłych klientów przed skorzystaniem z zamawiania i montażu okien przez firmę Martom Poznań. Firma nie uczciwa, nie spełnia warunków umowy. Kuszą niską ceną, a potem okazuje się, że montaż okien jest bez obróbki, mimo tego, że montaż okien powinien być razem z obróbką budowlaną. W umowie wyszczególniają, że montaż okien jest robiony bez obróbki, ale nie informują o tym klienta, stawiając go później przed faktem dokonanym, próbując wyłudzić dodatkowe pieniądze za obróbkę. Właściciel firmy wmawia bzdury, że podczas rozmowy nastąpiła rezygnacja z usługi wykonania obróbki co było nie prawdą. Panowie wstawili okna, nie oczyścili gruntu, montaż parapetów krzywy - zostawili dosłownie dziury z oknami wstawionymi na piankę, bez żadnych wyprawek, bez elementarnego wykończenia, takim jak się robi przy montażu okien. Firma zatrudnia Ukraińców, którzy nie znają się na montażu, popełniają błędy, które potem muszą być poprawione przez prawdziwą firmę budowlaną. Nie polecam nikomu, chyba, że chcecie wywalić pieniądze w błoto.

Drogi kliencie podczas spotkania z handlowcem czy może pomiarowcem należy słuchać tego co on mówi a nie wpatrywać się w telewizor w kolejny odcinek serialu typu: Ukryta prawda itp. Umowę należy czytać przed podpisaniem , tym bardziej jeśli nie słuchamy co do nas mówi ten który ją sporządza , no chyba że nic z tego nie rozumiemy ale przytakujemy żeby nie wyjść przed przedstawicielem handlowym na kretyna który nie rozumie prostych spraw . Nie było Cię drogi kliencie stać na obróbkę tynkarską po montażu więc z niej zrezygnowałeś a po zamontowaniu wydawało Ci się drogi Kliencie że zrobisz awanturę i za darmo firma wykona tą część usługi .
A może mniej alkoholu a więcej zielonej herbaty . Pozdrawiam wszystkich naciągaczy tego typu .

Re: Martom Poznań opinie

Post autor: Andrzejek40 » 20 lis 2017, 12:39

Ja wybrałem energooszczędne drzwi aluminiowe od Technodom i jestem bardzo zadowolony. Już oszczędzam na ogrzewaniu, a zimy jeszcze nie ma :) Naprawdę polecam, bo wszystko poszło sprawnie ;)

Re: Martom Poznań opinie

Post autor: Tadeusz » 16 lis 2017, 14:04

Proszę nie tracić czasu na kontakt z tą firmą. Za wszystko trzeba przedpłacić, a za jakość pracy ani nawet zamówiony towar firma nie ponosi żadnej odpowiedzialności. W rezultacie zostałem pozostawiony z oknami i drzwiamy, których nie da się zamontować. Straciłem 6 tygodni i pieniądze.

Re: Martom Poznań opinie

Post autor: Lucjanka » 30 paź 2017, 10:58

Włodek pisze::shock: prawie zamówiłem u nich drzwi. Wycofuje się. Znacie jakieś porządne firmy?


Chodzi ci o zwykłe drzwi czy tarasowe. Bo jak tarasowe to mogę ci polecić firmę, z której ja kupowałam drzwi tarasowe. Jest to firma z http://www.abakus-okna.com.pl/pl/produkty/drzwi-przesuwne-abakus-hs. Wiem jednak, że w swojej ofercie mają też drzwi zwykłe tylko, że o nich to ja się wypowiedzieć nie mogę, bo ich nie kupowałam. Ale firma jest bardzo rzetelna i mam dobre wspomnienia ze współpracy z nimi. Do tego mogą też się pochwalić jakąś historią działalności, bo na rynku są już 20 lat. Tak więc jakąś tam pewność się ma.

Re: Martom Poznań opinie

Post autor: Włodek » 23 paź 2017, 14:43

:shock: prawie zamówiłem u nich drzwi. Wycofuje się. Znacie jakieś porządne firmy?

Re: Martom Poznań opinie

Post autor: Barbara » 22 paź 2017, 19:51

Bardzo nieuczciwi. Wmawiają klientowi bez mrugnięcia okiem, że ich błędy i uszkodzenia to jego wina i nie ma prawa do roszczeń. Po wpłaceniu czegokolwiek można zapomnieć, że ma się jakiekolwiek prawo, nawet do informacji. Dużo nerwów, kosztów i czasu. A efekt nie do zaakceptowania.

Re: Martom Poznań opinie

Post autor: Oszukany klient » 21 paź 2017, 14:53

Dlaczego nie znalazłem tego forum wcześniej...
Jestem kolejnym oszukanym przez tą firmę!
Jak polskie prawo może pozwalać na funkcjonowanie takich tworów na rynku.
Stracone pieniądze, czas, nerwy, a w zamian wątpliwa przyjemność kontaktu z ludźmi pozbawionymi kultury osobistej, żeby nie powiedzieć z rynsztokiem... Ale wciąż walczę. I mocno wierzę w karmę.

Re: Martom Poznań opinie

Post autor: oszukani » 20 paź 2017, 19:51

richard pisze:zapraszam wszystkich poszkodowanych zarówno byłych klientów jak i pracowników przez firmę Martom do współpracy. Tak aby już nigdy więcej nie szkodzili komukolwiek.


Bardzo chętnie, prosimy o informację.

Re: Martom Poznań opinie

Post autor: zrozpaczona klientka » 20 paź 2017, 19:45

Mogę podpisać się pod każdym z tych wpisów, począwszy od tych z 2012 roku. Moje doświadczenia z tą firmą są identyczne.
Radzę omijać szerokim łukiem.

Chętnie dołączę się do pozwu zbiorowego.

Re: Martom Poznań opinie

Post autor: Witold » 20 paź 2017, 19:34

TRZYMAJCIE SIĘ Z DALA OD TEJ FIRMY!!!
NIEKOMPETENTNI I NIEUCZCIWI!!!
NIE ZWRACAJĄ ZALICZEK, MIMO RAŻĄCYCH BŁĘDÓW I WADLIWEGO TOWARU (OKNA NIEMOŻLIWE DO ZAMONTOWANIA).
ZAINTERESOWANIE KLIENTEM WYKAZUJĄ DO MOMENTU PODPISANIA UMOWY I WPŁACENIA ZALICZKI. PO TYM FAKCIE NIE MOŻNA DOPROSIĆ SIĘ O ŻADNĄ INFORMACJĘ. NA KOŃCU DOSTARCZAJĄ WADLIWY TOWAR, KTÓRY KLIENT MA OBOWIĄZEK OPŁACIĆ PRZED MONTAŻEM, INACZEJ MONTAŻ SIĘ NIE ODBĘDZIE. WADLIWY TOWAR, NIEZDATNY DO ZAMONTOWANIA POZOSTAWIAJĄ KLIENTOWI W DOMU, NIE ZWRACAJĄC PIENIĘDZY.

Re: Martom Poznań opinie

Post autor: inwestor Poznań » 22 wrz 2017, 8:40

Jestem w szoku po przeczytaniu takich komentarzy.
Na to wygląda że to firma krzak.
Zasada :
NIGDY nie wpłacać żadnej zaliczki, póki nie sprawdzicie firmy, czy są wypłacalni
Mam wątpliwości co do tej firmy, wiec wolę nie ryzykować.

Re: Martom Poznań opinie

Post autor: klientxl » 14 wrz 2017, 6:27

Witam!
Chciałbym przestrzec wszystkich przyszłych klientów przed skorzystaniem z zamawiania i montażu okien przez firmę Martom Poznań. Firma nie uczciwa, nie spełnia warunków umowy. Kuszą niską ceną, a potem okazuje się, że montaż okien jest bez obróbki, mimo tego, że montaż okien powinien być razem z obróbką budowlaną. W umowie wyszczególniają, że montaż okien jest robiony bez obróbki, ale nie informują o tym klienta, stawiając go później przed faktem dokonanym, próbując wyłudzić dodatkowe pieniądze za obróbkę. Właściciel firmy wmawia bzdury, że podczas rozmowy nastąpiła rezygnacja z usługi wykonania obróbki co było nie prawdą. Panowie wstawili okna, nie oczyścili gruntu, montaż parapetów krzywy - zostawili dosłownie dziury z oknami wstawionymi na piankę, bez żadnych wyprawek, bez elementarnego wykończenia, takim jak się robi przy montażu okien. Firma zatrudnia Ukraińców, którzy nie znają się na montażu, popełniają błędy, które potem muszą być poprawione przez prawdziwą firmę budowlaną. Nie polecam nikomu, chyba, że chcecie wywalić pieniądze w błoto.

Na górę