Dobroplast opinie

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

Re: Dobroplast opinie Dobroplast to dziady, dziady i jeszcze

Postautor: tomek_waw >   24 lut 2016, 13:50

Szyby same nie pękają!!!
Według mnie i słusznie, że odrzucili reklamacje. Każdy producent by tak zrobił. Szyba to akurat element w oknie, który jest najbardziej kruchy i narażony na uszkodzenia- zwłaszcza te z winy użytkownika.
A poza tym jakie masz okna dobroplastu? Skoro od developera to zakładam, że najtańsze z najgorsza szybą tzw. okna inwestycyjne, wiec sie w sumie nie dziw - pretensje miej do dewelopera.
Ja mam okna Prime Dobroplastu w zestawie 3 szybowym z szybą 0,5 i jest bardzo dobrze. Szczelne, mało ciepła ucieka.
Awatar użytkownika
tomek_waw
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: gość >   07 paź 2016, 9:05

Powiem tak ŻAL, Sprzedaje tych okien dużo i maja mnie gdzieś,zamówione bylo sporo okien,były dwie dostawy a przeoczyli jedno ważne zamówienie poprostu porażka,okna nie ma i nikt nie potrafi powiedziec czemu,pani z biura powiedziala ze zapomieli,klient mnie wyzywa, a panie z biura ze teraz nie dowioza bo nie ma nic w ta strone,i nie ma minimum logistycznego,krew czlowieka zalewa bo minimum bylo i zapomieli zaladować okna do dwoch transportów,a żeby bylo tego mało jade do pracy po 4 dniach od rozmowy a tu samochód dobroplasu jedzie przedemna, k...wa nikt nie mogł dorzucic okna 100cmX100cm obsługa porażka nikt nie jest łaskawy pomóc, mówią że oddzwonią i cisza. Odsyłają co chwila do innej osobu że niby ona pomoże. Czas zakończyć współpracę.
Awatar użytkownika
gość
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: wrobiony >   07 gru 2016, 10:38

Witam
Post piszę ku przestrodze wszystkich mających zamiar kupna okien Dobroplastu. Niestety ale jestem użytkownikiem tego badziewia od 11 lat (okna były zakupione w 2005). do trzech lat praktycznie nie było żadnych problemów, po trzech pojawiły się drobne nieszczelności. oczywiście zgłaszałem to do punktu gdzie je zakupiłem. Przez dwa lata okna były regulowane oraz były montowane dodatkowe zawiasy, które miały na celu dociągnięcie ramy do ościeżnicy i wyeliminowanie szczeliny. Prawdziwa gehenna zaczęła się mniej więcej po 5 latach użytkowania (kiedy skończyła się gwarancja), okna niesamowicie sie powypaczały i poskręcały, szczeliny pomiędzy uszczelką a ościeżnicą w drzwiach balkonowych wynoszą około 6 mm. Dodam tylko że żadnymi uszczelkami uszczelnić sie tego nie da, pozostaje chyba tylko na stałe je zaasilikonować. Po upływie gwarancji dzwoniąc do producenta otrzymałem taką informację: "to co pan myśli że okna kupił pan na 100 Lat?". Czyli decydując się na zakup tych okien musisz sie liczyc że trzeba je wymieniać co około 5 lat.
Dodam jeszcze że szwagier kupił te same okna rok po moim zakupie i problem ma ten sam.
Awatar użytkownika
wrobiony
 

Re: Dobroplast prime- opinie

Postautor: 3-letni użytkownik >   26 mar 2017, 22:24

3-letni użytkownik
okna prime- nie polecam , więcej-odradzam,zdecydowanie.
Awatar użytkownika
3-letni użytkownik
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: Andrzejek40 >   31 mar 2017, 9:46

Ja nie byłem zadowolony z ich okien... Ceny za wysokie a jakość niezadowalająca. Jestem na nie.
Jeśli ktoś z Was jest zainteresowany produktami z wyższej półki to zapraszam na http://technodom.com.pl. Miła obsługa, duży wybór i ceny bardzo przystępne.
Zapraszam też na moją stronę :)
Awatar użytkownika
Andrzejek40
Bywalec
 
Posty: 47
Rejestracja: 29 gru 2016, 11:48

Re: Dobroplast opinie

Postautor: misio >   29 cze 2017, 14:18

Totalna porażka
nie dotrzymują terminów.
po miesiącu od wpłaty zaliczki pani wielka KIEROWNIK pyta kto mi gwarantował, że w miesiąc od wpłacenia 100 % przedpłaty dostarczą mi 3 sztuki drzwi !!!!
Kpina nie firma
Dodam, że przez ładnych kilka lat sprzedaliśmy trochę tego gówna !!!!
Totalne olewanie klienta
Odradzam badziewiarzy !
Partacze i tyle
Awatar użytkownika
misio
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: Krystyna1050 >   13 lip 2017, 10:32

o kurcze a już chciałam zapoznac się z ich ofertą :(
Awatar użytkownika
Krystyna1050
Bywalec
 
Posty: 12
Rejestracja: 12 lip 2017, 11:46

Re: Dobroplast opinie

Postautor: roman >   31 lip 2017, 13:27

Ja mam okna Vidok i bardzo je polecam. Są energooszczędne i bardzo wygodne w użytkowaniu. Nie dalem bardzo drogo, okna zamawialem, firma jest z okolic Rzeszowa, jak będziesz mieć dobre okna i ich uszczelnienie, żadne ciepło nie będzie uciekać
Awatar użytkownika
roman
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: masakra >   10 paź 2017, 19:52

Nie polecam tego badziewia, miesiąc po gwarancji rozszczelnione szyby (zaparowane wewnątrz) 5 sztuk z 12 , a miała być ciepła ramka :lol: :lol: :lol: :lol: szmelc jakich mało.....teraz reklama....NIE KUPOWAĆ !!!! W Gorlicach omijać szerokim łukiem przedstawicieli
Awatar użytkownika
masakra
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: Klomb82 >   22 paź 2017, 12:40

Też miałem z tymi oknami problemy, choć chyba nie aż takie jak wy... Może to i dobrze, że już nie mieszkam tam gdzie one były :P
Awatar użytkownika
Klomb82
Początkujący Okniarz
 
Posty: 3
Rejestracja: 22 paź 2017, 12:28

Re: Dobroplast opinie

Postautor: Grzegorz >   18 sty 2018, 9:00

Montowalem u siebie okna OVLO CLASSIC z pakietem 3 szybowym. Okna raz byly regulowane po montazu natomiast zamawialem standardowe okna, bez udziwnien, bez specjalistycznych systemow - poki co nic juz nie opada. Co moge powiedziec po roku ? Okucia Winkhaus ale budzetowe - mikrouchyl taki troche badziewny, czasem boje sie ze okno sie samo otworzy ;) Poza tym okna sie nie paruja, nie czuje zeby byly jakos zimne. Wczesniej w bloku mialem okna mega drogie, gdzie firma wcisnela mi bog wie co (wiem ze okucia byly rehaus, cos tam bylo Roco al nie wiem juz jakiej firmy okno) - punkt rosy przeniesli mi na sciane pozniej okno opadlo i dupa - przyjechali raz, cos porobili, nie wyregulowali i odjechali tyle ich widzialem. Wiec tutaj stwierdzilem ze mam to gdzies. Okna jak okna, uszczelki sie wszedzie wymienia, nic nie bedzie wieczne, tak samo konserwacja jest wazna, nie ma ze okno bedzie przez 30 lat super nie robiac nic. Nie jestem sprzedawca Dobroplasta. Mysle ze najwazniejsza jest ekipa montujaca, co nam po super oknie jak zle zamontuja, tak samo brak doradztwa w zakresie wyboru okna. Po co w starym domu okna ze wspolczynnikiem Uw 0,7, chyba tylko po to aby dorobic sie grzbya no ale niestety w PL chodzi o kase, kase i jeszcze raz kase - nikt nie patrzy na potrzebe klienta. Co z moimi oknami bedzie za 5 lat nie wiem ale raz na 10-15 lat i tak sie okna wymienia wiec tja.
Awatar użytkownika
Grzegorz
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: grzegorz >   18 sty 2018, 11:22

roto to byly okucia a okna Rehau - sprawdzilem.
Awatar użytkownika
grzegorz
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: lukrecjabalona >   25 sty 2018, 9:07

Mozesz napisać skad jestes i jakiego salonu korzystałeś zamawiając okna z Dobroplastu? tez sie zastanawiamy nam zakupem ale chciemy miec pewny salon i przede wszystkim montażystów , my dostalismy oferte z salony szybkie okan z chorzowa
Awatar użytkownika
lukrecjabalona
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: zeszyt67 >   24 lut 2018, 22:24

z tego co zauwazylem dobroplast ma rozne opinie jedni chwala drudzy nazekaja
Awatar użytkownika
zeszyt67
Bywalec
 
Posty: 14
Rejestracja: 18 sty 2018, 20:34

Re: Dobroplast opinie

Postautor: Yana283 >   20 mar 2018, 0:27

Jak z wszystkim... nigdy nie będzie 100% osób zadowolonych, niestety tak to jest - jedni są zachwyceni, inni wręcz przeciwnie.
Awatar użytkownika
Yana283
Początkujący Okniarz
 
Posty: 6
Rejestracja: 07 mar 2018, 18:48

Re: Dobroplast opinie

Postautor: również wrobiony >   13 paź 2018, 20:26

niestety ale ja też dałem się wrobić. Okna po około 3-4 latach zaczęły się rozszczelniać, regulacje nie przynosiły efektu z czasem coraz wyraźniej. Część okien mam jeszcze z profila 5 komorowego i miałem nadzieję że tylko one są tak felerne ale już widać że te nowsze 6 komorowe też powoli zaczynają się wypaczać.
Awatar użytkownika
również wrobiony
 

Re: Dobroplast opinie

Postautor: uytr >   26 paź 2018, 1:42

OKNA SKROJAN pisze:Witam, często przyglądam się opiniom na temat okien i drzwi przeróżnych producentów a m.in. firmy dobroplast. I zauważam jeden fakt na który rzadko opiniodawcy zwracają uwagę. Mianowicie, najczęściej obwiniają za wady zakupionych okien producentów tych że okien. W większości przypadków wynika to niestety z nie do końca uczciwych praktyk ekip monterskich-sprzedawców które chcąc zachować twarz przed klientem i dobrą opinię o firmie winę za usterkę, wadę zrzucają na producenta. Niestety takimi barwami malowana jest ta rzeczywistość. Piszę te wnioski z doświadczenia Rodzinnej Firmy którą prowadzę z Tatem od 15 lat. Często zdarza się nam że dzwonią lub przychodzą klienci innych firm montujących okna i proszą o pomoc w naprawie usterki czy wady okna ale w większości przypadków są to wady wynikające z nieumiejętnego wykonania montażu okien czy też drzwi. Firmy często po otrzymaniu zapłaty nie kwapią się do tego by zadbać o klienta i jego zadowolenie, a najprostszą drogą jest zrzucenie wszystkiego na producenta, oczywiście nie sądzę że to dotyczy wszystkich reklamacji. Zdarzają się i oczywiście wady wynikające z złego transportu, ktoś nie dopatrzył wady na hali produkcyjnej. A propos firmy "dobroplast" biorąc pod uwagę czynnik ludzki-czyli jesteśmy ludźmi i możemy czegoś nie zauważyć itp. i to że firma produkuje w sezonie 8 tysięcy sztuk okien dziennie i produkuje okna do 11 krajów to uważam że skala uchybień ze strony firmy jest naprawdę znikoma. Myślę też że firma która szanuje klienta i zależy jej na szczerej opini umie przyznać się do błędu i zrobić bardzo wiele żeby tę usterkę czy wadę usunąć ku zadowoleniu klienta w porozumieniu z producentem. Pamiętam, też się kiedyś uczyliśmy :) i zdarzało się czegoś nie dopatrzeć ale, trzeba umieć wyciągnąć wnioski z danej lekcji i wesprzeć też klienta kiedy jest problem. Współpracujemy z firmą dobroplast od 8 lat i uważam że produkują naprawdę wysokiej jakości okna w rozsądnej cenie (mam u siebie w kamienicy 44 okna od nich już 5 rok i bez usterek), większość firm konkurencyjnych mówi że to szajs nie okna...bo co mają powiedzieć? Że tylko oni mają najlepsze okna i są najlepsi na rynku i są bezbłędni itp. trochę zaleciało Narcyzmem :) Argumentacja trochę jak dla mnie baśniowa. Ja argumentuję takim firmom tak : Okna Szkoła w Olszynie Lubańskiej 80 szt. 4 rok. zero reklamacji, dwie regulacje, okna przychodnia Mirsk i Rębiszów jedna reklamacja i jedna regulacja. Dobrych oraz kompetentnych firm sprzedających i montujących jest jeszcze trochę na rynku. Pozostałym życzę wytrwałości i chęci do uczenia się na własnych błędach oraz dbania o klienta bo: 1 zadowolony klient przyprowadzi Wam 2 kolejnych a 1 niezadowolony wyrzuci swoją frustrację 20 innym osobą- Waszym potencjalnym klientom. Pozdrawiam SKROJAN


Kolego nie interesuje mnie to . Niech firma produkcyjna szkoli firmy podwykonawcze z partaczami zrywa natychmiast umowy . Nie interesuje mnie to rozumiesz .
Awatar użytkownika
uytr
 

Poprzednia

Wróć do Firmy produkujące okna PCV

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron