Veka Alphaline opinie

Opinie o systemie profili okiennych niemieckiego producenta Veka.

Re: Veka Alphaline opinie

Postautor: Gość >   21 paź 2015, 19:59

To najlepszy profil Veki.
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Veka Alphaline opinie

Postautor: gosc >   22 paź 2015, 19:30

Gość pisze:To najlepszy profil Veki.

ma prawie 10 lat dobry dla ułomnych i tych co kupili te profile na zapas i niemogą się ich pozbyc .
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Veka Alphaline opinie

Postautor: Piotr. >   07 gru 2015, 2:30

Widziałem tu gdzieś zachwyt nad "stajnią Veki" :)
Proszę państwa, nie znam się na współczynnikach przenikania, ale pracuję przy produkcji okien z profili Veka i chcę powiedzieć, że nie tylko w mojej opinii, ale i większości zatrudnionych, są to okna kiepskiej jakości - źle dobrane elementy stalowe, dość przypadkowo dobierane zgrzewalne elementy mocujące, szereg rozwiązań niedbałych i jakby nie do końca udanych. Pośród tego bałaganu plącze się jeszcze jakiś menago Veki usiłujący wmówić nam, pracownikom, że wszystko jest w najlepszym porządku. Odnoszę wrażenie, że okna Veka są u nas produkowane tylko dzięki temu, że Veka zaoferowała firmie detale do tej produkcji odpowiednio tanio. Widać to zresztą po dostawach - dostarczane nam profile są po prostu brudne i sprawiają wrażenie jakby leżakowały gdzieś w magazynach przez kilka lat.
Awatar użytkownika
Piotr.
 

Re: Veka Alphaline opinie

Postautor: Piotr. >   07 gru 2015, 2:43

Dodam jeszcze, że zasadnicza produkcja firmy w której jestem zatrudniony bazuje na elementach systemu Salamander, a te zdecydowanie przedkładam ponad wspomnianą powyżej Vekę. Tu wszystko zdaje się być uporządkowane, logiczne i pozbawione denerwującej improwizacji.
Awatar użytkownika
Piotr.
 

Re: Veka Alphaline opinie

Postautor: Janusz >   03 mar 2016, 19:40

Ja mogę śmiało polecić firmę gdzie kupiłem okna trzyszybowe sześciokomorowe w kolorze winchester około 17% taniej z ciepłym montażem w systemie illbruck .Polecam Pana Andrzeja z Koszalina .

e-mail:
oknataniej@wp.pl
Awatar użytkownika
Janusz
 

Re: Veka Alphaline opinie

Postautor: JarekZag >   03 cze 2016, 11:52

Ja tam kupiłem okna alphaline tutaj http://www.skladokien.pl i póki co jestem zadowolony. Zobaczymy za rok/dwa.
Awatar użytkownika
JarekZag
 

Re: Veka Alphaline opinie

Postautor: ewek87 >   17 paź 2016, 9:07

Olaf pisze:Alphaline sprawują się wyśmienicie, o ile są wyprodukowane przez dobrego producenta. Swoje okna zamawiałem w firmie Sapor z Wielkopolski i nie mam najmniejszych problemów z użytkowaniem - jestem po prostu zadowolony z konstrukcji, jak i montażu. Wcześniej miałem jakieś stare beznadziejne i nieszczelne - jeszcze z czasów PRL-u, więc różnica jest odczuwalna.


Polecam sprawdzonego producenta Stolmar z Bydgoszczy. Model Alphaline to 6-komorowy system okienny o głębokości zabudowy 90 mm (szerokość ościeżnicy) w klasie A (PN-EN 12608) zapewnia ochronę cieplną na najwyższym możliwym poziomie. Zapraszam na tą stronę:
http://stolmar24.com/okna-pvc/
Awatar użytkownika
ewek87
 

Re: Veka Alphaline opinie

Postautor: MarekZst >   24 lis 2016, 20:23

Ja polecam firmę Pana Andrzeja z zachodniopomorskiego .Okna energooszczędne trzyszybowe 6 komorowe z ciepłym montażem i 5 letnią gwarancją w bardzo dobrej cenie i o wysokiej jakości.

oknataniej@wp.pl
Awatar użytkownika
MarekZst
 

Re: Veka Alphaline opinie

Postautor: uzytkownik >   01 paź 2017, 21:46

Alphaline i wielkie okna dziwna sprawa. Mam okna z tego profila ze stala z veki, kolor antracyt + 3 szyby. Powiginały sie jak z plasteliny no 3 latach w całym domu. Bez znaczenia czy duże czy małe okno. Technik z veki nie stwierdził wad w montazu ani konstrukcji . To jest solidny profil, ludzie litości :evil: . Co pół roku trzeba regulować. Zrobi sie ciepło obcieraja, zimno tez obcieraja.
Awatar użytkownika
uzytkownik
 

Re: Veka Alphaline opinie

Postautor: Michł >   02 paź 2017, 14:13

uzytkownik pisze:Alphaline i wielkie okna dziwna sprawa. Mam okna z tego profila ze stala z veki, kolor antracyt + 3 szyby. Powiginały sie jak z plasteliny no 3 latach w całym domu. Bez znaczenia czy duże czy małe okno. Technik z veki nie stwierdził wad w montazu ani konstrukcji . To jest solidny profil, ludzie litości :evil: . Co pół roku trzeba regulować. Zrobi sie ciepło obcieraja, zimno tez obcieraja.


Ludzie profile Alphaline 90 zostały wprowadzone w 2007 roku czyli mają już ponad 10 LAT. W tamtym czasie okna energooszczędne to były małe okna.Obecnie okna energooszczędne to te co mają jak największą powierzchnię szyb .Profile alhaline 90 o przeżytek .
Awatar użytkownika
Michł
 

Re: Veka Alphaline opinie

Postautor: zosiastank >   06 paź 2017, 7:45

Jestem zadowolona, generalnie w mieszkaniu mam kilka tych okien, już jakieś 2.5 miesiąca i nie ma z nimi żadnego problemu
Awatar użytkownika
zosiastank
Początkujący Okniarz
 
Posty: 5
Rejestracja: 06 paź 2017, 7:42

Re: Veka Alphaline opinie

Postautor: dino554 >   11 cze 2018, 7:48

Z tego co wiem to Veka Alphaline na rynku ma bardzo dobre opinie. Sam zastanawiałem się nad zakupem , ale muszę to jeszcze przemyśleć.

_______________________________________________
AasaDlaBiznesu.pl
Awatar użytkownika
dino554
Początkujący Okniarz
 
Posty: 1
Rejestracja: 11 cze 2018, 7:47

Re: Veka Alphaline opinie

Postautor: Majster >   19 cze 2018, 9:01

Veka alphaline ma już ponad 10 lat to staroć z innej epoki kiedy byLa zupełnie inna filozofia okien energooszczędnych 10 lat temu dom energooszczedny miał małe okna a teraz są jak największe .ten profil do takich rozwiązań się nie nadaje .
Awatar użytkownika
Majster
 

Poprzednia

Wróć do Veka opinie

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości