Drzwi wejściowe

Tutaj możemy zadać takie pytania: Jakie okna pcv wybrać? Jakie okna pcv kupić? Ogólne dyskusje na temat wyboru okien pcv do domu lub mieszkania i nie tylko. Doradztwo na temat producentów okien pcv i profili okiennych.

Drzwi wejściowe

Postautor: Derton >   20 gru 2021, 13:36

Drzwi zewnetrzne
Z jakich udogodnien korzystacie? Co sie sprawdza? Samozamykacz, elektrozaczep z funkcja rolki? Pochwyt na przycisk? Pochwyt dwustronny? Co polecacie?
Jest tego tyle ze nie wiadomo co tak naprawde potrzebne ...
Awatar użytkownika
Derton

Re: Drzwi wejściowe

Postautor: Hubertt >   21 gru 2021, 6:54

Autorze w katalogu firmy Kapica masz ładnie opisane sposoby otwierania drzwi z pochwytem. Ja osobiście uważam że ciekawą opcja jest zestawienie pochwyt z przyciskiem + elektrozaczep lub samozamykacz chowany + elektrozaczep. A najlepszą opcją zarówno najdroższą jest zamek automatic z silnikiem + pochwyt z przyciskiem. Myślę że jak znajdziesz konkretnego sprzedawcę drzwi Kapica ładnie Ci to objaśni.
https://www.kapica.pl/blog/2021/10/20/o ... e-do-domu/

Na stronie na blogu jest opisane na co warto zwracać uwagę wybierając odpowiednie drzwi do domu.
Awatar użytkownika
Hubertt
Ekspert

Postautor: karolmacer >   24 sty 2022, 20:16

Może Aluhaus warto jeszcze sprawdzić? Mają spory wybór modeli drzwi.
Awatar użytkownika
karolmacer

Postautor: Cezar20511 >   11 lut 2022, 9:56

Drzwi wejściowe na pewno musza być solidne.
Awatar użytkownika
Cezar20511
Początkujący Okniarz

Postautor: mariusz3365 >   15 lut 2022, 13:00

Kapica to bardzo dobry wybór, jeśli chodzi o solidne drzwi wejściowe. Mają bardzo duże doświadczenie, a systemy Schuco, w których produkują drzwi są bardzo nowoczesne. Pozwalają też np. na montaż modułu Bluetooth, dzięki któremu drzwi mogą się otwierać automatycznie po wykryciu smartfonu właściciela.
Awatar użytkownika
mariusz3365
Bywalec

Postautor: Grzechu8124 >   28 lut 2022, 10:25

Drzwi muszą być porządne obojętnie czy to wejściowe czy też nie.
Awatar użytkownika
Grzechu8124
Początkujący Okniarz

Postautor: Mulner >   07 mar 2022, 21:07

Jeśli potrzebne są wam solidne i wytrzymałe drzwi wejściowe, to polecam zajrzeć na https://domarchitekta.pl/produkty/drzwi/ - mają spory wybór, robią drzwi na zamówienie, drewniane lub aluminiowe. Istnieje możliwość zrobienia drzwi na zamówienie.
Awatar użytkownika
Mulner
Początkujący Okniarz

Postautor: Sławomir84 >   31 mar 2022, 9:46

Bardzo solidne i eleganckie drzwi zewnętrzne aluminiowe znajdziecie w ofercie firmy Awilux z Leszna. Mają szeroki wybór gotowych rozwiązań, ale można też je dowolnie personalizować pod względem wzorów, kolorów, wykończenia powierzchni czy nawet wyposażenia w postaci wbudowanej kamerki czy wideodomofonu. Warto dodać, że produkują stolarkę w sprawdzonych systemach Schuco, co już jest gwarancją jakości. Poza tym mają w ofercie okna, drzwi i ogrody zimowe, więc można wszystko idealnie dopasować w jednym miejscu.
Awatar użytkownika
Sławomir84
Ekspert

Postautor: Fryderyk4077 >   08 kwie 2022, 10:06

Z tego co wiem to drzwi wejściowe czasami są naprawdę bardzo drogie.
Awatar użytkownika
Fryderyk4077
Początkujący Okniarz

Postautor: fkilback >   13 kwie 2022, 8:58

To prawda. Pozdrawiam! :D
Awatar użytkownika
fkilback
Początkujący Okniarz

Postautor: Paulek88 >   15 kwie 2022, 12:47

spoko są z drutexa
Awatar użytkownika
Paulek88
Bywalec

Postautor: Stefan876785 >   28 kwie 2022, 19:18

Wydaje mi się, że w sklepie doradzą jakie drzwi wybrać.
Awatar użytkownika
Stefan876785
Początkujący Okniarz

Postautor: kamilla36 >   30 kwie 2022, 19:43

Jeszcze nie wiem, jakie drzwi do domu wybrać, więc koniecznie przede wszystkim zerknijcie sobie na stronę http://nowe-drzwi.pl/drzwi-wejsciowe-ze ... cac-uwage/ , bo tam możecie dowiedzieć się, czym kierować się wybierając drzwi. Polecam czytać.
Awatar użytkownika
kamilla36
Ekspert

Postautor: dolana >   09 maja 2022, 12:30

Prawdę mówiąc, można doradzać, ale to Wy musicie koniec końców zdecydować się na to, co jest dla Was. Dlatego ja osobiście zdecydowałam się na zapytanie o hormann drzwi wewnętrzne i po wielu pozytywnych opiniach wiem, że dla mnie nie ma lepszego wyboru. Może i Wam się spodobają, choć wiadomo, nie muszą.
Awatar użytkownika
dolana

Postautor: piotr9489 >   20 maja 2022, 11:05

Jeśli drzwi wejściowe, to tylko w systemach aluminiowych. Są eleganckie, ciepłe, ekstremalnie trwałe i nie ulegają żadnym odkształceniom w ekstremalnych temperaturach. Warte polecenia są zwłaszcza drzwi w systemach Schuco, ze względu na bogaty wybór wykończeń powierzchni i możliwość realizacji bardzo wysokich skrzydeł, nawet do 3 metrów. Znajdziecie je w ofercie firmy R&M Alufasady z Jędrzejowa w świętokrzyskim. U nich można też zamówić ślusarkę okienną i ogród zimowy w tych samych systemach.
Awatar użytkownika
piotr9489
Bywalec

Postautor: KaśkaM32 >   24 maja 2022, 19:46

Drzwi wejściowe to wizytówka domu, co do tego nie ma wątpliwości. Właśnie dlatego chcemy by wygladały dobrze ale i były eleganckie i trwałe. Takimi właściwościami mogą pochwalić się drzwi wykonane z aluminium. Zapraszam was do lektury tego artykułu - https://eurocolor.com.pl/drzwi-zewnetrz ... ie-premium .Wszystkie za i przeciw - nie będzie już dla was tajemnic jeśli chodzi o drzwi z aluminium.
Awatar użytkownika
KaśkaM32

Postautor: woycieh >   24 cze 2022, 10:31

Ja zamówiłem na początku roku w Aluhaus. Szukałem długo drzwi aluminiowych, nawet byłem w marketach budowlanych (o zgrozo co za jakość...), ale ostatecznie zacząłem szukać spośród rodzimych producentów. Aluhaus polecił mi kolega. Brałem też pod uwagę Wikęd, ale obsługa w salonie sprzedażowym oraz duży wybór modeli jednak opowiedział się za ofertą Aluhaus. Fajnie, że na https://www.aluhaus.com.pl/drzwi-zewnetrzne/drzwi-zewnetrzne-elite/ można sobie pooglądać cały katalog, aczkolwiek uważam, że zdjęcia nie oddają tego, jak drzwi prezentują się na żywo. Moje - model Agrippa na żywo wyglądają świetnie, odcień złoty dąb. Idealnie :) Polecam też pod względem szczelności i parametrów. Solidna stolarka.
Awatar użytkownika
woycieh

Postautor: osebers22 >   28 cze 2022, 9:53

Istnieje wiele firm zajmujących się produkcją drzwi. Warto zdecydować się na firmę która posiada w tym duże doświadczenie. Polecam Wam drzwi intenso poznan , posiadają w swojej ofercie drzwi wejściowe gwarantujące bezpieczeństwo. Według mnie warto zapoznać się z ich ofertą dostępną na stronie. Jaki aspekt jest dla Was najważniejszy przy wyborze drzwi?
Awatar użytkownika
osebers22
Ekspert

Postautor: MiłoszA >   29 cze 2022, 9:35

Drzwi zewnętrzne służą oddzieleniu wnętrza domu od podwórza, a mieszkania od klatki schodowej. Jeśli chcesz kupić drzwi wejściowe to polecam drzwi zewnętrzne http://dallas-drzwi.pl/produkty/drzwi-w ... drewniane/ . Są bardzo dobrze wykonane, są stabilne i możesz je mieć na wiele lat. Polecam serdecznie
Awatar użytkownika
MiłoszA

Postautor: Sławomir84 >   29 cze 2022, 14:37

Ja polecam drzwi wejściowe z aluminium. Sam długo zastanawiałem się nad wyborem, ale ostatecznie postawiłem właśnie na drzwi aluminiowe z oferty firmy CB Aluminium z Krakowa. Produkują je w trwałych i wytrzymałych systemach Schuco, które są jakością samą w sobie. Co ważne, można je też indywidualnie konfigurować, dodając odpowiednie akcesoria, jak czytnik linii papilarnych, wideodomofon z wyświetlaczem dotykowym i wiele innych. Oprócz drzwi można na miejscu zamówić także okna czy całe ogrody zimowe z aluminium.
Awatar użytkownika
Sławomir84
Ekspert

Następna

Wróć do Jakie okna PCV kupić? Jakie okna PCV wybrać?

• Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post