Plastpol Okna opinie

Korzystałeś z usług? Chciałbyś podzielic się opinią o montażystach? Napisz tutaj.

Plastpol Okna opinie

Postautor: Metys >   17 lut 2012, 14:13

Opinie o firmie Plastpol okna z Raszyna.
Awatar użytkownika
Metys
 

Re: Plastpol Okna opinie

Postautor: myarka >   27 lis 2012, 12:25

słyszałam o nich od znajomych,maja spory wybór,a ceny nawet niskie jak na ten asortyment.Moim znajomym zaproponowali okna profil AVANTGARDE 7000.Na razie się sprawdzaja.
Awatar użytkownika
myarka
Bywalec
 
Posty: 40
Rejestracja: 26 lis 2012, 10:46

Re: Plastpol Okna opinie

Postautor: fertilizer >   02 sie 2013, 20:52

Dziś panowie z plastpolu zamontowali okna. Bardzo fachowy montaż i obróbka tynkarska. Wszystko równiutko i ładnie. Posprzątali po sobie, co bardzo mnie zdziwiło, po poprzednich doświadczeniach z budowlańcami. Okna w dobrej cenie, ładne (5-komorowy profil eko-sun). Polecam.
Awatar użytkownika
fertilizer
 

Re: Plastpol Okna opinie

Postautor: Zbig >   09 paź 2013, 6:11

Nie wiem jak okna ale u mnie montowali drzwi firmy Wikęd, drzwi ok ale fachowość ekipy montującej pozostawia wiele do życzenia. Generalnie więcej z usług tej firmy bym nie korzystał.
Awatar użytkownika
Zbig
 

Re: Plastpol Okna opinie

Postautor: Maria >   27 sty 2014, 15:17

POST USUNIĘTO ZE WZGLĘDU NA ZŁĄ OPINIĘ.
Awatar użytkownika
Maria
 

Re: Plastpol Okna opinie

Postautor: Marek >   29 sty 2014, 20:34

Firma ma dobre ceny ale...
W 2011 r. montowali u mnie okna. W 2013 w Grudniu zacząłem ogrzewać dom i co się okazało:
Okna mają dziury między ramą, a profilem, że aż można wsadzić palec! Temperatura na zewnątrz - 10 stopni a w domu 15 stopni!
Po za tym pękła jedna 2 metrowa szyba.
Złożyłem reklamację w Styczniu 2014 roku mimo że 2 tygodnie obiecują przyjazd ekipy naprawczej to nadal nikogo nie ma! Za szybę powiedzieli mi zapłacić za nowy pakiet nawet nie stwierdzając że jest uszkodzona fabrycznie, bo .... na szyby przysługuję gwarancja rok! W umowę jest napisane że 5 lat na okna!!!!
Dalej poradziłem się niezależnego eksperta z innej firmy i co się okazało? Okna owszem są tanie jak na markowe, ale jest to składanka różnych marek tzn. uchwyty gorszej jakości, szyby lepszej, profile owszem z naklejkami firmy co chciałem ale ta firma nie miała w ofercie takiej szerokości profilu i td i tp.
Jednym słowem masakra! Fachowców co montowali i w 2012 naprawiali okna, bo skrzypiały uchwyty, już nie pracują w firmie, bo przyznali że to "partacze".
W ogóle chyba idę do sądu z tą firmą i będę naprawiał na własny koszt.
Nie polecam nikomu współpracy z nimi.
P.S. Jeszcze się dowiem z których firm biorą te okna bo to handlarze i napisze.
Awatar użytkownika
Marek
 

Re: Plastpol Okna opinie

Postautor: Karol >   31 sty 2014, 11:01

cdddc
Awatar użytkownika
Karol
 

Re: Plastpol Okna opinie

Postautor: Marek >   02 lut 2014, 8:50

Marek pisze:Firma ma dobre ceny ale...
W 2011 r. montowali u mnie okna. W 2013 w Grudniu zacząłem ogrzewać dom i co się okazało:
Okna mają dziury między ramą, a profilem, że aż można wsadzić palec! Temperatura na zewnątrz - 10 stopni a w domu 15 stopni!
Po za tym pękła jedna 2 metrowa szyba.
Złożyłem reklamację w Styczniu 2014 roku mimo że 2 tygodnie obiecują przyjazd ekipy naprawczej to nadal nikogo nie ma! Za szybę powiedzieli mi zapłacić za nowy pakiet nawet nie stwierdzając że jest uszkodzona fabrycznie, bo .... na szyby przysługuję gwarancja rok! W umowę jest napisane że 5 lat na okna!!!!
Dalej poradziłem się niezależnego eksperta z innej firmy i co się okazało? Okna owszem są tanie jak na markowe, ale jest to składanka różnych marek tzn. uchwyty gorszej jakości, szyby lepszej, profile owszem z naklejkami firmy co chciałem ale ta firma nie miała w ofercie takiej szerokości profilu i td i tp.
Jednym słowem masakra! Fachowców co montowali i w 2012 naprawiali okna, bo skrzypiały uchwyty, już nie pracują w firmie, bo przyznali że to "partacze".
W ogóle chyba idę do sądu z tą firmą i będę naprawiał na własny koszt.
Nie polecam nikomu współpracy z nimi.
P.S. Jeszcze się dowiem z których firm biorą te okna bo to handlarze i napisze.

Nareszcie Panowie z Plastpolu przyjechali w Piątek naprawiać okna. Trzeba im przyznać że się postarali i prawie się udało.
Firma producent to firma Alsecco z Nysy. Panowie z ekipy montującej stwierdzili iż pęknięte okno jest ewidentnie winą producenta i lub producenta szyb. Będę reklamował ponownie, bo okna nadal prześwitują, mimo prac remontowych. Podejrzewa się, iż skrzydła są za małe do tych ram!
Już sam nie wiem co mam myśleć.
Będę informował jak się sprawy dalej potoczą.
Awatar użytkownika
Marek
 

Re: Plastpol Okna opinie

Postautor: Roszpunka >   01 lip 2014, 21:04

POST USUNIĘTO ZE WZGLĘDU NA ZŁĄ OPINIĘ.
Awatar użytkownika
Roszpunka
 

Re: Plastpol Okna opinie

Postautor: newsik >   25 sie 2014, 8:34

Roszpunka, a kiedy oni u Ciebie montowali te okna, bo u mnie też lipa... ?
Awatar użytkownika
newsik
 

Re: Plastpol Okna opinie

Postautor: Jjuurraa >   09 paź 2014, 20:32

Nie mogę doprosić sie o reakcje i odzew na złożoną reklamację. Ekipa montująca przyjechała spóźniona i pijana, usługa wykona fatalnie-mam zdjęcia i chętnie prześlę bo nie chcę aby ktoś więcej był w mojej sytuacji po współpracy z tą firmą. Mam obszerną dokumentację i nie odpuszczę, zamierzam dochodzić swoich praw przed sądem!!!
Awatar użytkownika
Jjuurraa
 

Re: Plastpol Okna opinie

Postautor: zizu1234 >   20 paź 2014, 18:36

witam.
Roszpunka - doczekałaś się na poprawy bo Ja chyba zaczynam batalię :evil:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
zizu1234
 

Re: Plastpol Okna opinie

Postautor: Roszpunka >   28 lis 2014, 15:27

Niestety nie doczekałam się reakcji, listów poleconych nie odbierają o @ nie wspomnę, fax również nie działa. wybieram się bezpośrednio do firmy i tam złoże reklamacje oraz zrobię awanturę jak nie naprawią okien to oddam sprawę do sądu i zażądam zwrotu pieniędzy oraz odszkodowania.
Awatar użytkownika
Roszpunka
 

Re: Plastpol Okna opinie

Postautor: Roszpunka >   28 lis 2014, 15:30

zizu1234 pisze:witam.
Roszpunka - doczekałaś się na poprawy bo Ja chyba zaczynam batalię :evil:
Pozdrawiam



Niestety nie doczekałam się reakcji, listów poleconych nie odbierają o @ nie wspomnę, fax również nie działa. wybieram się bezpośrednio do firmy i tam złoże reklamacje oraz zrobię awanturę jak nie naprawią okien to oddam sprawę do sądu i zażądam zwrotu pieniędzy oraz odszkodowania.
Awatar użytkownika
Roszpunka
 


Wróć do Opinie o firmach montażowych

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość