Petecki opinie

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

Petecki opinie

Postautor: angelside >   09 sty 2012, 13:43

Opinie na temat producenta okien i drzwi - Petecki Investment- producent okien na wielu profilach min Brugmann, Veka, Rehau...
Awatar użytkownika
angelside
Administrator
 
Posty: 91
Rejestracja: 09 sty 2012, 12:23

Re: Petecki opinie

Postautor: kostia >   16 sty 2012, 10:42

Producent w miarę w porządku chociaż zdażają mu niepotrzebne wpadki w stylu niedotrzymywania terminów, wysyłanie nie takich klamek jak trzeba i innych elementów. Chociaż okna w zasadzie robią dosyć w porządku.
Awatar użytkownika
kostia
 

Re: Petecki opinie

Postautor: Andrzej >   24 sty 2012, 13:50

Ja także troche długo czekałem i sam montaż rozbity był na dwa rzuty - najpierw okna proste tzn zwykłe a potem łuki. Sama jakość okien (Veka) wydaje mi się ok. Montaże też poszedł sprawnie bez zbędnych zakłuceń.
Awatar użytkownika
Andrzej
 

Re: Petecki opinie

Postautor: Bourvil >   22 wrz 2012, 12:09

Długo zastanawiałem się - Petecki czy Oknoplast, ale ostatecznie zdecydowałem się na tę pierwszą firmę. Większy wybór i lepsza obsługa - pani w ich salonie doradziła mi lepiej niż pan w Oknoplaście. Ogólnie - polecam.
Awatar użytkownika
Bourvil
 

Re: Petecki opinie

Postautor: Gość >   22 wrz 2012, 22:47

Jakość okien wyjątkowa jak na polskie realia tylko trzeba znaleźć dobrego dilera, bo niektórzy są wyjątkowo nieprofesjonalni. Mimo wszystko ich okna są lepsze od konkurencji.
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Petecki opinie

Postautor: Gość >   22 wrz 2012, 22:55

Cena dość wysoka, ale za to dostajemy towar nieodcnudzony, wykonany zgodnie z zaleceniami i normami jakościowymi. Nie ma na naszym rynku drugiej takiej firmy (no może poza Internormem).
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Petecki opinie

Postautor: Kaizen >   23 wrz 2012, 5:09

Handluję ich oknami już od dłuższego czasu i nigdy nie miałem z nimi problemu. Klientom zawsze mówie - chcecie tanio to macie inne firmy, chcecie dobrze - macie Petecki. Klienci zawsze wracają wraz z rodzinami i znajomymi. Naprawdę warto.
Awatar użytkownika
Kaizen
 

Re: Petecki opinie

Postautor: JanN >   25 wrz 2012, 8:32

Mam ich okna już od trzech lat i jestem bardzo zadowolony. Teraz buduję nowy dom i na pewno wybiorę te same.
Awatar użytkownika
JanN
 

Re: Petecki opinie

Postautor: Grzegorz19701 >   29 lis 2012, 11:43

faktycznie ich przedstawiciele potrafią sprzedać produkt,są to okna dobrej jakości.
Awatar użytkownika
Grzegorz19701
Bywalec
 
Posty: 20
Rejestracja: 28 lis 2012, 19:47

Re: Petecki opinie

Postautor: mlynarski >   12 maja 2013, 13:59

Kupiłem u nich okna geneo (przez dilera) i jestem bardzo zadowolony, obiecałem ekipie ze wystawie dobrą opinie jak będę zadowolony, i tak się stało. Polecam z czystym sumieniem. Pisałem już o tym w innych postach.
Awatar użytkownika
mlynarski
 

Re: Petecki opinie

Postautor: Kasia76 >   06 gru 2013, 20:15

Gorąco polecam okna i drzwi tej firmy. W poprzednim mieszkaniu miałam okna tej firmy przez 10 lat i nigdy nie było z nimi najmniejszego problemu.teraz w nowym domu tez mam okna tek firmy. Mieszkam przy dość ruchliwej trasie i rzeczywiście nie ma problemów z hałasem.
Okna tej firmy mają tez bardzo ładny desing
Awatar użytkownika
Kasia76
 

Re: Petecki opinie

Postautor: Bynio >   08 gru 2013, 19:46

Kupiłem okna od Peteckiego pierwszy a zarazem ostatni raz "NIGDY w ŻYCIU". :-(
Awatar użytkownika
Bynio
 

Re: Petecki opinie

Postautor: Boris >   18 gru 2013, 15:02

Nie polecam firmy Petecki. Okna zamowilem w salonie firmowym na Rudzkiej u takiej starszej pani. Przy podpisywaniu umowy wszystko bylo pieknie, same "och i ach". Okna mialy byc za 2 tygodnie. Po 3 tygodniach zadzwonilem zapytac czemu ich jeszcze nie mam. Byly podobno jakies problemy z szybami wiec kazali jeszcze czekac. Przez nastepny tydzien znowu cisza, dzwonie. No juz sa i umowilem sie na zalozenie. Przygotowalem mieszkanie, wzialem urlop i czekam. Nie ma ich. Dzwonie. Samochod sie zepsul, beda pojutrze. Znowu urlop, wszystko poprzestawiane, no przyjechali. Jedno okno zle zmierzone jest za male, ale stare juz wyrwane. Napchali tam styropianu i powiedzieli, ze za kilka dni zrobia drugie okno i wstawia. Czekam kilka dni, nie dzwonia. No to ja dzwonie do tej pani juz w nerwach, ona tez juz nie taka mila jak na poczatku i wrzeszczy (!!!) na mnie, ze to nie jej wina. Po tygodniu o dziwo sami do mnie zadzwonili, ze juz moga zakladac. Kolejny dzien urlopu stracony i nareszczie po prawie 7 tygodniach mam swoje nowe okna. Cos mi sie jednak wydaje, ze w dzisiejszych czasach powinno to wszystko wygladac troche inaczej. Ja place za usluge a potem musze sie napraszac zeby zostala wykonana. Nie uslyszalem nawet zwyklego "przepraszam".
Awatar użytkownika
Boris
 

Re: Petecki opinie

Postautor: hatbud >   04 lut 2014, 8:40

Witam ja zamówiłem okna firmy Petecki w salonie w Brzesku na profilu Veka. Jestem bardzo zadowolony , obsługa bardzo miła i profesjonalnie podeszli do sprawy. Ekipa monterska też bez zastrzeżeń a to bardzo ważne, by okna były dobrze zamontowane.Ogulnie polecam ta firme .
Awatar użytkownika
hatbud
Początkujący Okniarz
 
Posty: 1
Rejestracja: 04 lut 2014, 8:16

Re: Petecki opinie

Postautor: Gość >   08 lut 2014, 22:07

hatbud pisze:Witam ja zamówiłem okna firmy Petecki w salonie w Brzesku na profilu Veka. Jestem bardzo zadowolony , obsługa bardzo miła i profesjonalnie podeszli do sprawy. Ekipa monterska też bez zastrzeżeń a to bardzo ważne, by okna były dobrze zamontowane.Ogulnie polecam ta firme .

:oops: A tak 'ogulnie' to trzeba powtórzyć ortografię...
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Petecki opinie

Postautor: Maciek >   10 lut 2014, 20:19

Boris pisze:Nie polecam firmy Petecki. Okna zamowilem w salonie firmowym na Rudzkiej u takiej starszej pani. Przy podpisywaniu umowy wszystko bylo pieknie, same "och i ach". Okna mialy byc za 2 tygodnie. Po 3 tygodniach zadzwonilem zapytac czemu ich jeszcze nie mam. Byly podobno jakies problemy z szybami wiec kazali jeszcze czekac. Przez nastepny tydzien znowu cisza, dzwonie. No juz sa i umowilem sie na zalozenie. Przygotowalem mieszkanie, wzialem urlop i czekam. Nie ma ich. Dzwonie. Samochod sie zepsul, beda pojutrze. Znowu urlop, wszystko poprzestawiane, no przyjechali. Jedno okno zle zmierzone jest za male, ale stare juz wyrwane. Napchali tam styropianu i powiedzieli, ze za kilka dni zrobia drugie okno i wstawia. Czekam kilka dni, nie dzwonia. No to ja dzwonie do tej pani juz w nerwach, ona tez juz nie taka mila jak na poczatku i wrzeszczy (!!!) na mnie, ze to nie jej wina. Po tygodniu o dziwo sami do mnie zadzwonili, ze juz moga zakladac. Kolejny dzien urlopu stracony i nareszczie po prawie 7 tygodniach mam swoje nowe okna. Cos mi sie jednak wydaje, ze w dzisiejszych czasach powinno to wszystko wygladac troche inaczej. Ja place za usluge a potem musze sie napraszac zeby zostala wykonana. Nie uslyszalem nawet zwyklego "przepraszam".



Czyli nie polecasz firmy MONTUJACEJ okna a nie producenta okien. Cala wypowiedz skierowana jest na niski poziom obslugi a nie na dosyć wysoką jakość produktu. Jak ważna w życiu jest umiejętność odpowiedniego dobierania słów....
Awatar użytkownika
Maciek
 

Re: Petecki opinie

Postautor: Andrew >   21 lut 2014, 11:48

Czy ktoś wie ile Petecki jest tańszy od innych producentów na profilu Alphaline90 ? I jaki mają czas realizacji ?
Awatar użytkownika
Andrew
 

Re: Petecki opinie

Postautor: Boris >   25 kwie 2014, 20:39

Czyli nie polecasz firmy MONTUJACEJ okna a nie producenta okien. Cala wypowiedz skierowana jest na niski poziom obslugi a nie na dosyć wysoką jakość produktu. Jak ważna w życiu jest umiejętność odpowiedniego dobierania słów....

Otoz firma MONTUJACA była firma Petecki wyobraz sobie...
Awatar użytkownika
Boris
 

Re: Petecki opinie

Postautor: Bynio >   29 sie 2014, 11:27

Kupiłem niedawno ich okna i nie miałem żadnych problemów. Wkrótce wprowadzamy się z żoną i dzieciakami do nowego domu i z żadnym dostawcą nie było tak szybko, no może poza meblami z IKEI, które przywiozłem sam :D
Awatar użytkownika
Bynio
 

Re: Petecki opinie

Postautor: Bynio >   29 sie 2014, 11:31

Widzę, że nie tylko ja używam tego nicku. Jakby nie było, ten na górze to nie ja :)
Awatar użytkownika
Bynio
 

Następna

Wróć do Firmy produkujące okna PCV

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości

cron