Oknostyl opinie

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

Oknostyl opinie

Postautor: angelside >   22 sty 2012, 14:29

Tutaj proszę o opinie na tenat firmy produkującej na forfilach schucco z Jabłonnej.
Awatar użytkownika
angelside
Administrator
 
Posty: 91
Rejestracja: 09 sty 2012, 12:23

Re: Oknostyl opinie

Postautor: Haidi >   04 lut 2012, 11:56

Myślę że to dobre okna. Kupiłem u nich w promocji schuco z czarnym okuciem z jednej z Warszawskich firm. Myślę że mogę polecić tą firmę. Płacisz troche więcej ale masz porządne okna, jak to zresztą schuco.
Awatar użytkownika
Haidi
Bywalec
 
Posty: 12
Rejestracja: 04 lut 2012, 11:53

Re: Oknostyl opinie

Postautor: code >   06 kwie 2012, 11:01

Nie polecam tych okien, miałem straszne problemy z tymi oknami, jak kupowałem to byli bardzo mili, natomiast jak zacząłem zgłaszac reklamacje to mieli mnie w d.....ie, NIE POLECAM- okna tragedia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
code
 

Re: Oknostyl opinie

Postautor: priv >   15 lis 2012, 14:45

Witam ja polecam okna z firmy Oknostyl. Jestem z nich bardzo zadowolony. Sa świetnie wyposazone.
Awatar użytkownika
priv
 

Re: Oknostyl opinie

Postautor: hania >   05 lut 2013, 18:51

Okna użytkuje od dwóch lat. Zastanawiałam się przed zakupem veki wybrałam okna z oknostylu. Jestem bardzo zadowolona z okien. Podczas montażu okien pękła szyba została wymieniona po miesiącu to taka mała wada :) .
Awatar użytkownika
hania
 

Re: Oknostyl opinie

Postautor: Snop >   10 kwie 2013, 16:08

Witam,
Okna jak okna (te z okonstylu) zrobione jeszcze całkiem całkiem, bez jakiś większych problemów, jednak pewnym mankamentem firmy oknostyl jest ich logistyka. Mają problemy z opóźnieniami w dostawach, bardzo drogo liczą kolory standardowe, i jeszcze jedno. Czy to wiosna , lato, jesień czy zima, zawsze wożą okna samochodem z otwartą paką. Okna są poprostu narażone na słońce, śnieg, deszcz itp. Można sobie wyobrazić, jak wygląda takie okno po przejechaniu np 500 kilometrów. Już nie mówiąc że na bokach okien jest aż czarno od pozabijanych owadów :)
Awatar użytkownika
Snop
 

Re: Oknostyl opinie

Postautor: Geminus >   14 maja 2013, 19:06

O ile wiem to okna z Oknostylu po wyprodukowaniu są streczowane w celu ochrony przed warunkami atmosferycznymi i brudem.Do każdych okien można się przyczepić, nawet tych z Krakowa :) A poza tym to okna to tylko połowa sukcesu (niektórzy mówią że 30%) druga połowa to prawidłowy ich montaż, ale to już całkiem inna bajka....
Awatar użytkownika
Geminus
 

Re: Oknostyl opinie

Postautor: kosnik >   15 lis 2013, 17:04

hehe

Opinia okna wożą odkrytym samochodem to wada ja Cie nie mogę jakie już głupoty na tych formach wypisujecie.

Okno chyba musi wytrzymać warunki atmosferyczne jakby się bało słońca czy tam wody to co to za okno.

Oknostyl ma problemy z terminami z bardzo prostego powodu duża ilość okien do wyprodukowania. W tym roku zakupili nowe linie produkcyjne i powinno się trochę poprawić.

Niestety na coś dobrego trzeba czekać.
Awatar użytkownika
kosnik
 

Re: Oknostyl opinie

Postautor: dr Jack >   03 gru 2013, 23:21

Ty chyba nie wiesz co mówisz. Ja z pewnych źródeł wiem, jakie są prawdziwe przyczyny opóźnień i długich terminów w Oknostylu. Zadłużenie tu i ówdzie. Jak nie płacisz dostawcom na czas, to masz blokadę. I tyle w temacie.... Właśnie z jednej warszawskich firm, która właśnie zrezygnowała ze współpracy z Oknostylem, dowiedziałem się że dni Oknostylu są już policzone....
Awatar użytkownika
dr Jack
 

Re: Oknostyl opinie

Postautor: rerere >   05 gru 2013, 13:19

Kosnik to jedź do klienta z takim unuzlanym oknem bo okno przez 500 km jechało pod chmurką. Chyba że po rozładunku chcesz wszystkie czyścić. Na końcu jest nie dość że brudne to jeszcze jest na nim cmentarzysko owadów. Nie wspominam że jest ryzyko uszkodzenia, niby nie mój problem, ale opóźnienie to już mój problem.

Opóźnienia to norma w oknostylu. Zamawianie u nich jest dla odważnych a przede wszystkim bardzo cierpliwych.
Awatar użytkownika
rerere
 

Re: Oknostyl opinie

Postautor: homonovus >   31 gru 2013, 11:15

Mam okna z oknostyl z jablonnej i nie polecam nie kupilbym tych okien drugi raz ,raz ze byly drozsze niz u konkurencji ,nie sa zbyt szczelne ,zle wykonana obrobka wokol okien na fatalnych tynkach i najtanszej piance
Awatar użytkownika
homonovus
 

Re: Oknostyl opinie

Postautor: robert >   09 sty 2014, 18:29

Ciężki rok przed Oknostylem (problemy z kasa)
Awatar użytkownika
robert
 

Re: Oknostyl opinie

Postautor: xxx >   22 mar 2014, 19:58

nie polecam....postawili hale beda mieli co spieniezyc....a jeszcze 4lata temu przy profilu brugman okna tam szly na slowacje jak swieze bulki
Awatar użytkownika
xxx
 

Re: Oknostyl opinie

Postautor: jasio >   15 lip 2014, 8:36

Ciekawe skąd macie takie informacje z pierwszej ręki , chyba wam obraz zmętniał w szklanej kuli ...
Awatar użytkownika
jasio
 

Re: Oknostyl opinie

Postautor: Gość >   16 sie 2014, 18:04

Zdecydowanie odradzam OKNOSTYL, nabyłem w firmie oknostyl okna w systemie schüco (czy jak to się pisze), okna zostały zamontowane przez ich montera, budynek jest jeszcze nie użytkowany, okno nigdy nie było otwierane/myte/dotykane itd itp. Pewnego pięknego dnia zauważyliśmy pękniętą szybę. Po przesłaniu reklamacji mailem wraz z załączonymi zdjęciami, dostałem odpowiedź, że szyba pękła z powodu wysokiej temperatury (??!!) i takie uszkodzenie nie jest objęte gwarancją? Już nie wnikam w to jak to ustalili ze zdjęcia, ale nawet gdyby to znaczy że podczas procesu produkcji ktoś spaprał sprawę i dał zbyt ciasną ramę? z tego co czytam właśnie (szukam biegłego w tej sprawie) OKNOSTYL ma problemy z uznawaniem gwarancji. Miły pan na sklepie wygadał się że to prawdopodobnie z powodu zbyt dużej podkładki zamontowanej w fabryce i tym tropem teraz pójdziemy. Jeszcze raz odradzam OKNOSTYL, okna z OKNOSTYLU, dla chętnych zdjęcia na maila.
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Oknostyl opinie

Postautor: jaś >   21 paź 2014, 10:25

Panie ,,endlesscoma'' bo tak się chyba podpisałeś na innym forum , czepiłeś się jakiejś szyby i na tej podstawie wystawiasz negatywną opinię o całej firmie - żenujące :( .Pokaz mi firmę która wymieni pęknięty po 6 miesiącach pakiet , a gdybyś przeczytał gwarancję to nie wypisywałbyś takich bzdur ...
Awatar użytkownika
jaś
 

Re: Oknostyl opinie

Postautor: Rotosik >   04 lut 2015, 10:26

Oknostyl największy odbiorca Schuco w Polsce. I jeden z nielicznych który produkuje wycofał średniaka Brugmana i produkuje tylko na Schuco. Okna kute na Roto nie żadnym badziewiu. Nowy park maszynowy i nowoczesna hala. Do tego transport autami małotonażowymi, prosto na budowę. A co z tym idzie minimalne szanse na rysy itp. Takie są fakty. Schuco nie współpracuje z byle kim. A problemy logistyczne wiązały się z kilkoma czynnikami: zmiana parku maszynowego, rozbudowa hali, duża liczba zleceń oraz nowy dział inwestycyjny. Też doszła "zadyszka" finansowa. Ale nikt nie został oszukany, nikt nie został bez okien itp.
Awatar użytkownika
Rotosik
 

Re: Oknostyl opinie

Postautor: Rotosik >   04 lut 2015, 10:38

dr Jack pisze:Ty chyba nie wiesz co mówisz. Ja z pewnych źródeł wiem, jakie są prawdziwe przyczyny opóźnień i długich terminów w Oknostylu. Zadłużenie tu i ówdzie. Jak nie płacisz dostawcom na czas, to masz blokadę. I tyle w temacie.... Właśnie z jednej warszawskich firm, która właśnie zrezygnowała ze współpracy z Oknostylem, dowiedziałem się że dni Oknostylu są już policzone....


Doktorku to coś złe informacje miałeś. Zwykły plociuch jesteś. Oknostyl ma się jak najlepiej. Nawet bardzo dużą inwestycje zaczyna w Warszawie osiedla Kolska Odnowa oczywiście na Schuco. I to jest fenomen. Inwestycje na najlepszym ( czytaj najdroższym) profilu oraz okuciu Roto.
Awatar użytkownika
Rotosik
 

Re: Oknostyl opinie

Postautor: robert >   25 mar 2015, 20:04

NAJWIEKSZY ODBIORCA SCHUCO HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHA
ALE SIĘ UŚMIAŁEM.
Awatar użytkownika
robert
 

Re: Oknostyl opinie

Postautor: xxxx >   08 lip 2015, 20:15

kupiłem okna oknostyl do nowo wybudowanego domu,pierwsza zima pokazała że 60% okien jest nieszczelna,po reklamacji założono jakieś dodatkowe dociski oraz fachura regulował okna,w sumie niewiele to dało więc sam założyłem dodatkowe uszczelki no i pomogło,mam znajomego w tej firmie który powiedział mi że to wina profilu bo to szajs który się odkształca ,po 3 latach użytkowania pękła jedna z szyb,nigdy więcej nie kupiłbym tego badziewia !!!
Awatar użytkownika
xxxx
 

Następna

Wróć do Firmy produkujące okna PCV

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość