Oknostyl opinie

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

Re: Oknostyl opinie

Postautor: jan >   28 lip 2015, 5:49

Panie xxx - ciekawe gdzie włożyłeś te dodatkowe uszczelki , takie bajki opowiadaj raczej dzieciom na dobranoc .A co do jakości okien - jak chcesz psuć komuś opinię to rób to przynajmniej z głową ...
Awatar użytkownika
jan
 

Re: Oknostyl opinie

Postautor: Technix >   05 sie 2015, 21:12

Mądrze spointowane, niestety takich bajkopisarzy nikt nie kontroluje...
Awatar użytkownika
Technix
Bywalec
 
Posty: 37
Rejestracja: 08 sty 2013, 8:00

Re: Oknostyl opinie

Postautor: Grzgorz >   04 lis 2015, 9:05

NIE POLECAM ZOSTAŁEM OSZUKANY !!!

Chce się podzielić moim doświadczeniem z ta firma OKNOSTYL a w szczególności z panam Jarkiem. Przyszedłem po wycenę 10 dużych rolet - wycena 7950zł cena bez rabatu katalogowa. Liczyłem ze przy dość dużym zamówieniu otrzymam rabat Pan jarek powiedział ze ostateczne koszty przy umowie. Ja wyciąłem styropian nad oknami żeby zmieści puszki . Zależało mi na czasie ponieważ wyciąłem styropian a pogoda ostatni to to mgły i możliwy deszcz Pan jarek przyjechał wymierzył Przez telefon pan jarek poinformował mnie ze cena to 9500 zapytałem się dlaczego skoro ostatni była 8000 zł p. jarek zaczął gubić się w zeznaniach i stwierdził ze za chwile oddzwoni. po chwili oddzwonił mówić ze cena to 8500. Ja nadal pytałem dlaczego zamiast rabatu dostałem zwyżkę ceny na to pytanie nie dostałem odpowiedzi. Jestem przekonany ze chciano mnie naciągnąć ponieważ p. jarek zobaczył ładny dom i drewniane okna za które sporo dałem wiec wydawało mu sie ze łatwo mnie naciągnie "bo gość ma kasę"
Awatar użytkownika
Grzgorz
 

Re: Oknostyl opinie

Postautor: adolek >   01 gru 2015, 18:16

    nie.kupil.bym.okien.z.oknostylu.bo.niby.suko.akolor.jednostronny.laminowany.jest.w.polsce.zeby.ciac.koszty.irobia.na.tym.wal
    Awatar użytkownika
    adolek
     

    Re: Oknostyl opinie

    Postautor: duet >   22 lut 2016, 14:48

    OKNOSTYL nie płaci dostawcom, brak kontaktu albo przerzucanie odpowiedzialności itp, NIE POLECAM
    Awatar użytkownika
    duet
    Początkujący Okniarz
     
    Posty: 1
    Rejestracja: 22 lut 2016, 14:43

    Re: Oknostyl opinie

    Postautor: marek23@43 >   29 lut 2016, 10:50

    Nie polecam tej firmy ,maja kiepskiej jakosci okna problem je samemu wyregulować ,taka różnice pomiedzy tymi starymi teraz mam ze te stare okna lała mi sie woda a w tych nowych nie,problem z przewiewami pomiedzy skrzydłami taki sam ,problem byl zglaszany ,maja klienta gdzies,zamówiłem inne okna z innej firmy i ani razu od zamontowania jeszcze nic nie roszałem,maja felerne okna niewiem kto je chwali chyba sam szef co ma wy...e
    Awatar użytkownika
    marek23@43
     

    Re: Oknostyl opinie

    Postautor: marek23@43 >   29 lut 2016, 10:56

    Firma krętaczy i oszóstów,dosyc ze okna felerne to na łączeniach sa pekniecia przez które sa przewiewy,sprawa sie w sadzie znajdzie.Nie jedna sprawe maja,ciekawe jak tak pociągną daleko.
    Awatar użytkownika
    marek23@43
     

    Re: Oknostyl opinie

    Postautor: Okienko >   05 mar 2016, 11:34

    Marek, ale Ty piszesz o tym Oknostylu z Jabłonnej czy jakimś innym? Bo jak o tym to, aż mi się wierzyć nie chce.. Pozdrawiam i czekam na Twoja odpowiedź. Napisz też jaka miejscowość i gdzie kupowałeś.
    Awatar użytkownika
    Okienko
     

    Re: Oknostyl opinie

    Postautor: gość >   24 kwie 2017, 19:56

    Zastanawiamy się czy wybrać schuco z okno stylu czy awiluxa. Ktoś ma może jakieś nowsze opinie?
    Awatar użytkownika
    gość
     

    Re: Oknostyl opinie

    Postautor: xyz >   23 maja 2017, 13:16

    Grzgorz pisze:NIE POLECAM ZOSTAŁEM OSZUKANY !!!

    Chce się podzielić moim doświadczeniem z ta firma OKNOSTYL a w szczególności z panam Jarkiem. Przyszedłem po wycenę 10 dużych rolet - wycena 7950zł cena bez rabatu katalogowa. Liczyłem ze przy dość dużym zamówieniu otrzymam rabat Pan jarek powiedział ze ostateczne koszty przy umowie. Ja wyciąłem styropian nad oknami żeby zmieści puszki . Zależało mi na czasie ponieważ wyciąłem styropian a pogoda ostatni to to mgły i możliwy deszcz Pan jarek przyjechał wymierzył Przez telefon pan jarek poinformował mnie ze cena to 9500 zapytałem się dlaczego skoro ostatni była 8000 zł p. jarek zaczął gubić się w zeznaniach i stwierdził ze za chwile oddzwoni. po chwili oddzwonił mówić ze cena to 8500. Ja nadal pytałem dlaczego zamiast rabatu dostałem zwyżkę ceny na to pytanie nie dostałem odpowiedzi. Jestem przekonany ze chciano mnie naciągnąć ponieważ p. jarek zobaczył ładny dom i drewniane okna za które sporo dałem wiec wydawało mu sie ze łatwo mnie naciągnie "bo gość ma kasę"

    Te opinie mają dotyczyć OKIEN a nie pana Jarka oszusta od rolet - jaki to ma związek jedno z drugim ?
    Awatar użytkownika
    xyz
     

    Re: Oknostyl opinie

    Postautor: ktoś >   23 maja 2017, 13:24

    marek23@43 pisze:Firma krętaczy i oszóstów,dosyc ze okna felerne to na łączeniach sa pekniecia przez które sa przewiewy,sprawa sie w sadzie znajdzie.Nie jedna sprawe maja,ciekawe jak tak pociągną daleko.

    Jakie pęknięcia i jakie przewiewy? Kolejny bajkopisarz się znalazł - skąd Ty człowieku możesz wiedzieć czy w ogóle są jakieś sprawy w sądzie i jak wygląda kondycja tej firmy .Jak masz pisać bzdury to pisz na forum Onetu .
    Awatar użytkownika
    ktoś
     

    Re: Oknostyl opinie

    Postautor: Wally >   06 cze 2017, 6:13

    Czytając wszystkie te opinie zdecydowałem się na skorzystanie z usług innej firmy, również w Lublinie - Atos (http://www.atoslublin.pl/). Powiem szczerze, że był to dobry wybór, bo okna są wykonane bardzo solidnie, a dodatkowo zostały one profesjonalnie zamontowane przez doświadczoną ekipę. Cena również nie była zła, więc jeśli ktoś planuje wymienić okna to polecam się zainteresować ich ofertą.
    Awatar użytkownika
    Wally
    Początkujący Okniarz
     
    Posty: 4
    Rejestracja: 06 cze 2017, 6:10

    Re: Oknostyl opinie

    Postautor: bard1981 >   13 cze 2017, 19:42

    jaś pisze:Panie ,,endlesscoma'' bo tak się chyba podpisałeś na innym forum , czepiłeś się jakiejś szyby i na tej podstawie wystawiasz negatywną opinię o całej firmie - żenujące :( .Pokaz mi firmę która wymieni pęknięty po 6 miesiącach pakiet , a gdybyś przeczytał gwarancję to nie wypisywałbyś takich bzdur ...

    Masz racje zbędne koszta pakować w klienta uznawać gwarancję szkoda kasy w dupie z klientem hmm... z klientami macie racje po co wam koszta zadowoleni klienci zbyt, zamówienia, dobre opinie i co najważniejsze wzrost kasy na koncie firmowym. Jednak podziękuję za wasze okna w pupie z wami i waszymi oknami.
    Awatar użytkownika
    bard1981
     

    Re: Oknostyl opinie

    Postautor: ja6789 >   09 kwie 2018, 15:52

    bard, na logikę....uszkodzenia się zgłasza od razu, a nie po 6ciu miesiącach, może Ci ktoś z zazdrości pierdolnął w okno i szyba pękła? pomyślałeś o tym?
    to tak, jakbym po roku chodzenia w butach zgłosiła producentowi, że mi się rysa na nosku buta zrobiła i ma mi coś z tym zrobić, bez jaj
    Awatar użytkownika
    ja6789
     

    Re: Oknostyl opinie

    Postautor: Marcin Kamiński Piła >   19 maja 2018, 9:26

    Okna w Okonstyl na Kossaka w Pile zakupiłem pod koniec 2012 r. Teraz mija bite 5 lat i mogę się wypowiedzieć, wybrałem okna raczej z górnej półki, 3 szybowe 6 komorowe, ciche solidne i w kolorze antracyt (rzekomo nowoczesne). Ok do rzeczy, okna sprawują się po 5 latach tak samo jak w 1 dzień, są bardzo ciche - mieszkam przy głównej drodze i goście jak przychodzą to są zdziwieni jak jest w domu cicho. Rachunki są niskie, czyli nigdzie nie ma rozszczelnień i ciepło nie ucieka, nie skrzeczą, nie osuwają się, nic się z nimi nie dzieje. Na przestrzeni 5 lat (okres gwaranci) zgłosiłem do firmy dwa mini problemy i bez problemu przyjechał serwis, poprawił ustawił i okno przesuwne działa do tej pory "igła". Zatem moim skromnym zdaniem oczywiście na bazie 1 domu jestem zachwycony wyborem, jeśli miałbym kupować nowe to tylko tutaj, bo sie przekonałem na własnej skórze, że okna z Oknostyl są naprawdę ok, podkreślam fakt, ze kupiłem z górnej póki a nie jak to większość "Januszy" jak najtaniej a potem się dziwią, ze mają badziewie. Sumując osobiście Polecam !
    Awatar użytkownika
    Marcin Kamiński Piła
     

    Re: Oknostyl opinie

    Postautor: Damiankr >   27 cze 2018, 9:36

    Firma ma duże doświadczenie, okna również wydaja się porządne. Z tego co widzę to specjalizują się w oknach pcv....Moim zdaniem zdecydowanie warto jest wziąć ich pod uwagę!
    https://lublinrolety.pl
    Usługi Remontowo-Budowlane Start
    ul. Konrada Wallenroda 2c/5
    20-607 Lublin
    NIP: 9462168253
    Regon: 060343621
    tel.: 693 466 295
    Awatar użytkownika
    Damiankr
    Początkujący Okniarz
     
    Posty: 7
    Rejestracja: 27 cze 2018, 9:26

    Re: Oknostyl opinie

    Postautor: Arm >   13 lip 2018, 9:43

    Generalnie nie lubię pisać złych opinii ale w tym wypadku jednak nie mam wyjścia. NIE POLECAM współpracy z Oknostylem z Jabłonnej!!! Mamy od nich okna Schuco living, problem jest z jednym, tym najważniejszym HST, okno które powinno być szczelne, niestety takie nie jest, wiatr hula sobie po domu swobodnie; fachowiec z Schuco ocenił, że powodem są błędy przy produkcji. Pierwsza reklamacja zgłoszona była w lutym, dziś mamy polowe lipca a usterka dalej nie jest usunięta. Co do samych okien trudno się mi wypowiedzieć ponieważ nie jestem technologiem, poza oknem HST nie ma żadnych problemów, póki co. Natomiast jakość obsługi klienta w tej firmie jest na żenujacym poziomie, zaczynając od fatalnego kontaktu telefonicznego z aroganckim panem, a kończąc na przygotowaniu do pracy ekipy, która wykonuje reklamacje. Panowie, trzeba przyznać sympatyczni, byli u nas już 3 razy, jadą do nas ponad 300 km i nie mają ze sobą odpowiednich narzędzi, nie mają części, które technolog z Schuco kazał wymienić. Po prostu parodia profesjonalizmu. Firma Oknostyl nie przywiązuje żadnej wagi do jakości swoich usług, pracują na ilość a nie na jakość i mam nadzieję, że to się na nich zemści. A dodam jeszcze, że na okna zamiast 8 tygodni czekaliśmy 14.
    Awatar użytkownika
    Arm
     

    Poprzednia

    Wróć do Firmy produkujące okna PCV

     


    • Powiązane tematy
      Odpowiedzi
      Odsłony
      Ostatni post

    Kto jest online

    Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

    cron