Oknoplast Kraków opinie

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

Oknoplast Kraków opinie

Postautor: angelside >   09 sty 2012, 13:35

Opinie na temat Producenta okien PCV na profilach Veka - Oknoplast Kraków.
Awatar użytkownika
angelside
Administrator
 
Posty: 91
Rejestracja: 09 sty 2012, 12:23

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: Marek >   31 sty 2012, 10:21

Całkiem dobre okna, ale można znaleźć dużo tańsze i tak samo dobre jakościowo odpowiedniki w innych firmach. Oknoplast to poprostu veka, tylko pod innymi nazwami, jedyne co to mają swój własny profil który robi im veka - platinium.
Awatar użytkownika
Marek
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: okn >   03 mar 2012, 11:00

Jak dla mnie przereklamowany trochę, tak jak wyżej kolega napisał w niższej cenie można kupić tej samej jakości okna.
Awatar użytkownika
okn
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: Gość >   06 kwie 2012, 8:05

Marek pisze:Całkiem dobre okna, ale można znaleźć dużo tańsze i tak samo dobre jakościowo odpowiedniki w innych firmach. Oknoplast to poprostu veka, tylko pod innymi nazwami, jedyne co to mają swój własny profil który robi im veka - platinium.

Mi osobiscie Platinium się nie podoba, za bardzo jajowaty w przekroju ale to kwestia gustu.
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: Gość >   11 cze 2012, 19:14

okn pisze:Jak dla mnie przereklamowany trochę, tak jak wyżej kolega napisał w niższej cenie można kupić tej samej jakości okna.

Wystarczy wejsc na stronę Veki, tam jest cały spis firm produkujących na profilach Veka
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: gosc >   12 cze 2012, 11:54

jednak nie mają takich profili jak Platinium Platinium evolution wiergetic czy najnowszy winergetic premium itp :lol:
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: Gość >   13 cze 2012, 12:13

gosc pisze:jednak nie mają takich profili jak Platinium Platinium evolution wiergetic czy najnowszy winergetic premium itp :lol:

To są okna na standardowej Vece dostępne dużo taniej niż w Oknoplascie z bardzo dobrym montażem .
to siec sprzedazy
http://www.veka.pl/content/siec.php
To samo tylko taniej po co przepłacać itp?

Każdy z poważniejszych producentów na Vece ma jakiś swój profil na wyłączność ( Vetrex, Dako itp)
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: gosc >   13 cze 2012, 13:43

Możesz pomarzyć :lol: Oknoplast ma kilka profili nie jeden czy dwa :D
A na bajer handlowy mamy dokładnie to samo tylko taniej to już tylko ostatnie barany się nabiorą
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: ooo >   13 cze 2012, 14:41

gosc pisze:Możesz pomarzyć :lol: Oknoplast ma kilka profili nie jeden czy dwa :D
A na bajer handlowy mamy dokładnie to samo tylko taniej to już tylko ostatnie barany się nabiorą

Jakie barany :shock: ? Co za tupet.
Awatar użytkownika
ooo
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: gosc >   14 cze 2012, 12:16

ooo pisze:
gosc pisze:Możesz pomarzyć :lol: Oknoplast ma kilka profili nie jeden czy dwa :D
A na bajer handlowy mamy dokładnie to samo tylko taniej to już tylko ostatnie barany się nabiorą

Jakie barany :shock: ? Co za tupet.

Oto przykład jak handlowcy firmy pseudonajnaj nie szanują klientów i swojej konkurencji. A na płytki bajer , że coś jest droższe=wyjątkowe też już mało kto się nabiera. Najlepiej ocenią was klienci... pozdrawiam
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: Gość >   14 cze 2012, 17:55

gosc pisze:
ooo pisze:
gosc pisze:Możesz pomarzyć :lol: Oknoplast ma kilka profili nie jeden czy dwa :D
A na bajer handlowy mamy dokładnie to samo tylko taniej to już tylko ostatnie barany się nabiorą

Jakie barany :shock: ? Co za tupet.

Oto przykład jak handlowcy firmy pseudonajnaj nie szanują klientów i swojej konkurencji. A na płytki bajer , że coś jest droższe=wyjątkowe też już mało kto się nabiera. Najlepiej ocenią was klienci... pozdrawiam

Klienci już tą firmę ocenili
http://www.stolarkavip.pl/aktualnosci-i-nowosci/inwestycje-nagrody-pr/1036-najbardziej-utytuowana-firma-w-polsce.htmlSzanowna konkurencjo firmy O.
Widać dalej ta firma jest nie na rękę wielu ( co widać ile wypowiedzi zawierają wątlki o firmie O.) . I większość się głowi jak to jest "Mamy tele taniej od firmy O. ,a Klienci dalej wybierają ich produkty " Bo wyniki sprzedaży w Polsce i zagranicą mówią same za siebie .Nikt w firmie O. nie twierdzi ,że jest w niej coś wyjątkowego a jedynie ,że robią porządne okna z certyfikatami jakości o własnym wzornictwie z profesjonalną obsługą i serwisem ,wieloletnią gwarancją i rozpoznawalną europejską marką - oczywiście cenowo nie dla wszystkich dostępne ,więc konkurencja ma komu sprzedawać tańsze okna .
Powodzenia Panowie
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: gosc >   19 cze 2012, 7:34

Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: Gosc >   19 cze 2012, 17:04

gosc pisze:Dlaczego nie powołać się na ranking okien pcv oknotest http://oknotest.pl/Pro-Quality-zasady.php
http://oknotest.pl/1/PRO_QUALITY_PVC/vip/vip-wlasciwosci.php

Według mojej wiedzy ta strona nie posiada laboratorium ani też nie zleca badań .Więc ciężko to nazwać obiektywnym testem lub tym bardziej rankingiem :lol: Nie jest instytucją wydającą jakieś cetryfikaty , ani też nie ma podobnych uprawnień .Ot taki ranking jaki i ty czy ja sam sam sobie mogę zrobić i wygodnie ułożyć np wg kryterium kto zapłacił za reklame więcej na tyj stronce www ten ma lepszą pozycję :P lub podobny im więcej moich kolegów handluje daną firmą tym bardziej trzeba umieścić ich wyżej . :P do tego warto wybrać profile zupełnie nie porównywalne bo potencjalny nabywca się zazwyczaj nie zna . :P
Mówiąc po naszemu okna firmy xxx są najlepsze bo są fajne - taką wersję ustaliliśmy i takiej się będziemy trzymać :lol: jak można porównć profil alphaline z perfektline ? Czyba tylko dla de...i :lol:
Awatar użytkownika
Gosc
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: gosc >   19 cze 2012, 17:10

Domyślam się ,że ten pseudo test zamieścił ten co stoi tam delikatnie mówiąc wysoko ? :D Brawo ,Brawo za błyskotliwy marketing :lol:
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: gosc >   20 cze 2012, 8:41

oknoplast nie wiadomo czemu, nieprzychylny był temu testowi, czy ujawnił wszystkie badania i certyfikaty, dane i parametry, pełną dokumentację do poniższego testu, z tego co widać to nie, stąd taka niska ocena. Wydaje mi sie, ze to oknotest jako pierwszy obnażył marketing kilku firm, i wcale nie uwziął się akurat na jedną firmę, ale robi kawał dobrej roboty, oby tak dalej, trzymam kciuki za kolejne zabiegi oknotestu w zwalczaniu złudnego marketingu. :roll:
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: Partner firmy O.K. >   20 cze 2012, 20:38

Z głupim dyskutować ?szkoda czasu obejrzyj to : nowe okna ciepłe ,wytrzymałe ,bezpieczne ,o nowatorskim designie ,bez dotychczasowych ograniczeń gabarytowych dla energooszczędnych okien i w świetnej cenie ;)
Dobranoc Panu -a ,żeby bardziej bolało dodam ,że sprzedaje się świetnie :)
http://www.muratorplus.pl/technika/oknadrzwi/cieple-okna-winergetic-premium-z-wyjatkowo-cienkimi-szybami-nowosc-oknoplast_77266.html
Awatar użytkownika
Partner firmy O.K.
 


Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: Gość >   20 cze 2012, 21:15

a to dla rozrywki i marketingu ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Gość
 


Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: freon >   22 cze 2012, 9:58

Gosc pisze:
gosc pisze:Dlaczego nie powołać się na ranking okien pcv oknotest http://oknotest.pl/Pro-Quality-zasady.php
http://oknotest.pl/1/PRO_QUALITY_PVC/vip/vip-wlasciwosci.php

Według mojej wiedzy ta strona nie posiada laboratorium ani też nie zleca badań .Więc ciężko to nazwać obiektywnym testem lub tym bardziej rankingiem :lol: Nie jest instytucją wydającą jakieś cetryfikaty , ani też nie ma podobnych uprawnień .Ot taki ranking jaki i ty czy ja sam sam sobie mogę zrobić i wygodnie ułożyć np wg kryterium kto zapłacił za reklame więcej na tyj stronce www ten ma lepszą pozycję :P lub podobny im więcej moich kolegów handluje daną firmą tym bardziej trzeba umieścić ich wyżej . :P do tego warto wybrać profile zupełnie nie porównywalne bo potencjalny nabywca się zazwyczaj nie zna . :P
Mówiąc po naszemu okna firmy xxx są najlepsze bo są fajne - taką wersję ustaliliśmy i takiej się będziemy trzymać :lol: jak można porównć profil alphaline z perfektline ? Czyba tylko dla de...i :lol:

Przejrzyj dokładnie stronę oknotest, jeśli nie masz dokładnej wiedzy, przeczytaj uważnie zasady konkursu i jakie kryteria brane były pod uwagę, poczekajmy na ocenę tego winergetic,
a dla rozrywki przeczytajcie coś o poprzedniej nowości oknoplastu : http://oknotest.pl/OKNOPLAST-Platinium- ... rzeciw.php
Awatar użytkownika
freon
 

Następna

Wróć do Firmy produkujące okna PCV

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości