Oknoplast Kraków opinie

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: gosc >   16 gru 2012, 20:06

gość pisze:
gosc pisze:Aktualie jak sprawdziłem są praktycznie w tej samej cenie jednak w profilu Winergetic jest możliwość stosowania pakietów czteroszybowych o wsp 0.3 w świetnej cenie (co Ktoś próbował niedawno negować )z rewelacyjnym wsp Ug na poziomie 0.6 dlacałego okna i jest 7 komorowy z dodatkową uszczelką pod skrzydłem więc siłą żeczy nie ma sensu kupować Thermica o dużo gorszych parametrach .


V90+ który jest najszerszym profilem w systemach VEKA w standardzie posiada szybę U=0.5 i to każda grubości 4 mm !!!!!! .Poza tym środkowa uszczelka ma super rozwiązanie , nie jak w powyszym systemie gdzie po zamknięciu okna chlapacz nie ma stabilnego oparcia co może mieć wpływ na szczeclność .V90+ standardowo posiada również specjalny klin termiczny wewnątrz ramy , i to są wartości dodane . Z tego co wiem , można również stosować jeszcze cieplejsze szyby . Promocja jest podobno do końca stycznia

Tak Czy inaczej to już historia okien teraz idzie nowe i nawetobecnie z szybami 0.3 i to hartowanymi z uszczelkami dodatkowymi pod szybą i szerokim skrzydle tu jest test na muratorze
http://www.muratorplus.pl/technika/oknadrzwi/cieple-okna-winergetic-premium-z-wyjatkowo-cienkimi-szybami-nowosc-oknoplast_77266.html
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: gosc >   16 gru 2012, 21:09

gość pisze:
gosc pisze:Aktualie jak sprawdziłem są praktycznie w tej samej cenie jednak w profilu Winergetic jest możliwość stosowania pakietów czteroszybowych o wsp 0.3 w świetnej cenie (co Ktoś próbował niedawno negować )z rewelacyjnym wsp Ug na poziomie 0.6 dlacałego okna i jest 7 komorowy z dodatkową uszczelką pod skrzydłem więc siłą żeczy nie ma sensu kupować Thermica o dużo gorszych parametrach .


V90+ który jest najszerszym profilem w systemach VEKA w standardzie posiada szybę U=0.5 i to każda grubości 4 mm !!!!!! .Poza tym środkowa uszczelka ma super rozwiązanie , nie jak w powyszym systemie gdzie po zamknięciu okna chlapacz nie ma stabilnego oparcia co może mieć wpływ na szczeclność .V90+ standardowo posiada również specjalny klin termiczny wewnątrz ramy , i to są wartości dodane . Z tego co wiem , można również stosować jeszcze cieplejsze szyby . Promocja jest podobno do końca stycznia


V90+ to jakaś zapewne nazwa produktu mało znanej manufaktury jakich wiele ?
Jednak czemu Ktoś stara się ją propagować na forum poświęconym oknom firmy O .? A może to zamierzone działanie jakiegoś pośrednika tej firmy co widzi jakie produkty się sprzedają w okolicy i chce się tanio zareklamować przy uznanej przez Klientów i w Branży marce ?

Mniemam ,że to jakaś uboga firma co reprezentuje rynkowe dno i nie ma kasy nawet na normalną reklamę w radiu czy prasie o telewizji już nie wspomnę że ze względu na mierny produkt sprzedawany byle gdzie i byle kogo z zapewne tanim montażem ?

Znam takich co mieli V-1 ,V-2 i w ostatnich dniach podobno i V-3 jednak na taniej reklamie się skończyło bo nikt tego kitu na Świecie nie kupił i przegrali .
Co by to za firma nie była to wygląda delikatnie mówiąc desperacko mizernie lecz dostarcza niezłej rozrywki .
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: gość >   17 gru 2012, 10:28

żałosny ten twój powyższy komentarz, kupa demagogii, ludzie mający trochę oleju w głowie nie uwierzą w to co napisałeś. Minąłeś się z powołaniem, mogłeś zostać rzecznikiem, te twoje dyrdymały to już prawie jak bełkot polityczny partii tracącej poparcie w sondażach, oraz szkalowanie konkurentów bez żadnych merytorycznych argumentów. Marketing nadal mocny jak zawsze tylko że w bardzo słabym stylu.
Awatar użytkownika
gość
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: gość >   17 gru 2012, 19:53

gosc pisze:
gość pisze:
gosc pisze:Aktualie jak sprawdziłem są praktycznie w tej samej cenie jednak w profilu Winergetic jest możliwość stosowania pakietów czteroszybowych o wsp 0.3 w świetnej cenie (co Ktoś próbował niedawno negować )z rewelacyjnym wsp Ug na poziomie 0.6 dlacałego okna i jest 7 komorowy z dodatkową uszczelką pod skrzydłem więc siłą żeczy nie ma sensu kupować Thermica o dużo gorszych parametrach .


V90+ który jest najszerszym profilem w systemach VEKA w standardzie posiada szybę U=0.5 i to każda grubości 4 mm !!!!!! .Poza tym środkowa uszczelka ma super rozwiązanie , nie jak w powyszym systemie gdzie po zamknięciu okna chlapacz nie ma stabilnego oparcia co może mieć wpływ na szczeclność .V90+ standardowo posiada również specjalny klin termiczny wewnątrz ramy , i to są wartości dodane . Z tego co wiem , można również stosować jeszcze cieplejsze szyby . Promocja jest podobno do końca stycznia


V90+ to jakaś zapewne nazwa produktu mało znanej manufaktury jakich wiele ?
Jednak czemu Ktoś stara się ją propagować na forum poświęconym oknom firmy O .? A może to zamierzone działanie jakiegoś pośrednika tej firmy co widzi jakie produkty się sprzedają w okolicy i chce się tanio zareklamować przy uznanej przez Klientów i w Branży marce ?

Mniemam ,że to jakaś uboga firma co reprezentuje rynkowe dno i nie ma kasy nawet na normalną reklamę w radiu czy prasie o telewizji już nie wspomnę że ze względu na mierny produkt sprzedawany byle gdzie i byle kogo z zapewne tanim montażem ?

Znam takich co mieli V-1 ,V-2 i w ostatnich dniach podobno i V-3 jednak na taniej reklamie się skończyło bo nikt tego kitu na Świecie nie kupił i przegrali .
Co by to za firma nie była to wygląda delikatnie mówiąc desperacko mizernie lecz dostarcza niezłej rozrywki .



rozrywka to jedno , szkoda że nie byleś na 15 leciu firmy , napewno byś się nieźle zabawił . Co by nie było , już wyżej został wklejony link do VEKA gdzie są wyraźne informacje , z profilami 70 mm , 82 mm oraz najszerszym 90 mm . Tu wyróżnik V90+ zdobywca najbardziej prestiżowych nagród to dowód że można zrobić wyjątkowe okno . Nie wiem być może się obracasz w świecie v 1 , v2 i mając pecha na v3 nie udaje Ci się w życiu , ale spróbuj czego innego , mniej wyczerpującego może v4 da ci wyraźny sygnał oraz naprowadzi na właściwą drogę . Sam widzisz , że jest mocna konkurenacja , a bezsilność potrafi boleć
Awatar użytkownika
gość
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: gosc >   17 gru 2012, 21:45

I to jest świetne . Wystarczy zaprosić Ma..ła co w D. był i G. widział na jakieś 15 lecie czegoś tam .Który to się w jego mniemaniu nieźle zabawił .Pewnie po raz pierwszy w życiu bo było za darmochę .
Dzięki temu ma się dozgonnego specjalistę w nowej dziedzinie „FREE MARKETING FOR POOR PERSON'S „ propagującego V coś tam 90 czy 100 czy może 1500 lub 2900 .
Mam nadzieję że wiedziałeś jakich sztućców i z której strony użyć do kotleta i nie poszedłeś na hot-doga na stację benzynową bo może jeszcze trzeba na koniec będzie zapłacić ?
Jeszcze raz gratulację - w końcu Ktoś cię zaprosił . Szkoda ,że tam sobie chyba nie pogadałeś i musisz się pochwalić na forum poświęconym akurat firmie O.
No rozumiem hotel powyżej II gwiazdek jednak zmienia niektórych ludzi . Fantastyczne Jestem pod wrażeniem .
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: gość >   18 gru 2012, 20:33

gosc pisze:I to jest świetne . Wystarczy zaprosić Ma..ła co w D. był i G. widział na jakieś 15 lecie czegoś tam .Który to się w jego mniemaniu nieźle zabawił .Pewnie po raz pierwszy w życiu bo było za darmochę .
Dzięki temu ma się dozgonnego specjalistę w nowej dziedzinie „FREE MARKETING FOR POOR PERSON'S „ propagującego V coś tam 90 czy 100 czy może 1500 lub 2900 .
Mam nadzieję że wiedziałeś jakich sztućców i z której strony użyć do kotleta i nie poszedłeś na hot-doga na stację benzynową bo może jeszcze trzeba na koniec będzie zapłacić ?
Jeszcze raz gratulację - w końcu Ktoś cię zaprosił . Szkoda ,że tam sobie chyba nie pogadałeś i musisz się pochwalić na forum poświęconym akurat firmie O.
No rozumiem hotel powyżej II gwiazdek jednak zmienia niektórych ludzi . Fantastyczne Jestem pod wrażeniem .



dobrze powiedziane ZAPROSIĆ NIE BYLE KOGO to już coś !! .Takie sympozja to przedewszystkim same profity , nie tylko przez pryzmat kotleta czy hot doga , bo jadam lepsze rzeczy , ale jakby co to smacznego . Wrażenia są niezapomniane , szczególnie kiedy uczestniczy się tak istotnym spotkaniu , dającym wyraźny impuls. Szkoda że Ciebie nie było , a może to ty w przebraniu odbierałem odemnie auto , zatroskany aby nic mu się nie stało .Tacy ludzie też są potrzebni
Awatar użytkownika
gość
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: shagggy >   04 sty 2013, 12:58

Okna są naprawdę dobrej jakości. Szkoda tylko, że tyle kosztują. Ale za markę i jakość się płaci.
Awatar użytkownika
shagggy
Bywalec
 
Posty: 10
Rejestracja: 04 sty 2013, 12:54

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: antek >   23 sty 2013, 12:28

[quote="gość"][quote="gosc"]I to jest świetne . Wystarczy zaprosić Ma..ła co w D. był i G. widział na jakieś 15 lecie czegoś tam .Który to się w jego mniemaniu nieźle zabawił .Pewnie po raz pierwszy w życiu bo było za darmochę .
Ty powinieneś częściej zabierać głos na różnych forach, jesteś ikoną tej firmy. Poziomem wypowiedzi bijesz na głowę sztandarowe produkty firmy. Dla konkurencji Oknoplastu jesteś po prostu bezcenny.
Awatar użytkownika
antek
Bywalec
 
Posty: 21
Rejestracja: 07 wrz 2012, 8:13

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: antek 2 >   05 lut 2013, 20:57

antek pisze:
gość pisze:
gosc pisze:I to jest świetne . Wystarczy zaprosić Ma..ła co w D. był i G. widział na jakieś 15 lecie czegoś tam .Który to się w jego mniemaniu nieźle zabawił .Pewnie po raz pierwszy w życiu bo było za darmochę .
Ty powinieneś częściej zabierać głos na różnych forach, jesteś ikoną tej firmy. Poziomem wypowiedzi bijesz na głowę sztandarowe produkty firmy. Dla konkurencji Oknoplastu jesteś po prostu bezcenny.


Antek cieszę się że bezcenność to twoja dewiza życzowa .Nie zampominaj że coś może być też cenne .Ciszymy się wszyscy jak Antek zabiera głos , szkoda że nie na temat ale zawsze głos , bo dziecka jest piękny taki delikatny .Jako ikona samego siebie masz zielone światło do dalszych wypowiedzi
Awatar użytkownika
antek 2
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: antek >   06 lut 2013, 17:46

gosc pisze:I to jest świetne . Wystarczy zaprosić Ma..ła co w D. był i G. widział na jakieś 15 lecie czegoś tam .Który to się w jego mniemaniu nieźle zabawił .Pewnie po raz pierwszy w życiu bo było za darmochę .
Dzięki temu ma się dozgonnego specjalistę w nowej dziedzinie „FREE MARKETING FOR POOR PERSON'S „ propagującego V coś tam 90 czy 100 czy może 1500 lub 2900 .
Mam nadzieję że wiedziałeś jakich sztućców i z której strony użyć do kotleta i nie poszedłeś na hot-doga na stację benzynową bo może jeszcze trzeba na koniec będzie zapłacić ?
Jeszcze raz gratulację - w końcu Ktoś cię zaprosił . Szkoda ,że tam sobie chyba nie pogadałeś i musisz się pochwalić na forum poświęconym akurat firmie O.
No rozumiem hotel powyżej II gwiazdek jednak zmienia niektórych ludzi . Fantastyczne Jestem pod wrażeniem .
Awatar użytkownika
antek
Bywalec
 
Posty: 21
Rejestracja: 07 wrz 2012, 8:13

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: gość >   06 lut 2013, 20:57

antek pisze:
gosc pisze:I to jest świetne . Wystarczy zaprosić Ma..ła co w D. był i G. widział na jakieś 15 lecie czegoś tam .Który to się w jego mniemaniu nieźle zabawił .Pewnie po raz pierwszy w życiu bo było za darmochę .
Dzięki temu ma się dozgonnego specjalistę w nowej dziedzinie „FREE MARKETING FOR POOR PERSON'S „ propagującego V coś tam 90 czy 100 czy może 1500 lub 2900 .
Mam nadzieję że wiedziałeś jakich sztućców i z której strony użyć do kotleta i nie poszedłeś na hot-doga na stację benzynową bo może jeszcze trzeba na koniec będzie zapłacić ?
Jeszcze raz gratulację - w końcu Ktoś cię zaprosił . Szkoda ,że tam sobie chyba nie pogadałeś i musisz się pochwalić na forum poświęconym akurat firmie O.
No rozumiem hotel powyżej II gwiazdek jednak zmienia niektórych ludzi . Fantastyczne Jestem pod wrażeniem .




dobrze powiedziane ZAPROSIĆ NIE BYLE KOGO to już coś !! .Takie sympozja to przedewszystkim same profity , nie tylko przez pryzmat kotleta czy hot doga , bo jadam lepsze rzeczy , ale jakby co to smacznego . Wrażenia są niezapomniane , szczególnie kiedy uczestniczy się tak istotnym spotkaniu , dającym wyraźny impuls. Szkoda że Ciebie nie było , a może to ty w przebraniu odbierałeś odemnie auto , zatroskany aby nic mu się nie stało .Tacy ludzie też są potrzebni
Awatar użytkownika
gość
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: płock >   26 kwie 2013, 12:39

masz racje kolego, że okna przereklmowane, sam kupiłem i lipa okna uszkodzone i szyby brudne, Kupiłem okna w Płocku w firmie Bastion ich handlowiec pani Dorota zachwala te okna i okazała się masakra, namówiła na ciepły montaz ich montazysci wykonali to tak, że trzeba było wyjmować okna i montować jescze raz, pomiary wykonali bez luzu na pianę (w niekturych onach)
najgorsza sprawa że zapłaciłem 100 % przedpłaty bo dotakowy rabat, a tak naprawde to straciłem o wiele więcej kasy
Awatar użytkownika
płock
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: Reczkos >   29 kwie 2013, 15:22

płock pisze:masz racje kolego, że okna przereklmowane, sam kupiłem i lipa okna uszkodzone i szyby brudne, Kupiłem okna w Płocku w firmie Bastion ich handlowiec pani Dorota zachwala te okna i okazała się masakra, namówiła na ciepły montaz ich montazysci wykonali to tak, że trzeba było wyjmować okna i montować jescze raz, pomiary wykonali bez luzu na pianę (w niekturych onach)
najgorsza sprawa że zapłaciłem 100 % przedpłaty bo dotakowy rabat, a tak naprawde to straciłem o wiele więcej kasy


Kolego.....trochę mnie dziwi Twoja opinia odnośnie uszkodzonych okien, brudnych szyb itp. a najbardziej dziwi mnie opinia o handlowcu tj. Pani Dorocie.....Powiem szczerze, że ja jestem bardzo zadowolony z obsługi, fachowości i wiedzy Pani Doroty. Wszystkie informacje jakich potrzebowałem - dostałem w mgnieniu oka. Miałem porównanie z konkurencją i powiem tak - słabo przy niej wypadają. A rynek miałem przebadany. Co do okien - jeżeli miałeś uszkodzone okna to jak Ty odebrałeś im tą robotę? Coś mi się tu nie zgadza. Nie jestem Adwokatem Oknoplastu ale ja jestem bardzo zadowolony z produktu, który dostałem. Wiem co mam i wiem za co zapłaciłem. Tyle. Pozdrawiam wszystkich użytkowników okien OKNOPLAST z okolic Płocka :D
Awatar użytkownika
Reczkos
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: $zmal >   29 kwie 2013, 16:38

A świstak siedzi i zawija w papierki KTURE znalazł u konkurencji. Na całe szczęście, dzięki uprzejmości administratora forum, wiadomo już skąd dodawane są te opinie (kilka stałych IP i klas) i proceder jaki się stara uskuteczniać ciągle i z uporem maniaka będzie mieć finał. Zobaczymy tylko, kto będzie świecił oczami i palił się ze wstydu na targach i spotkaniach branżowych za tak słabe prowokacje...
Awatar użytkownika
$zmal
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: JiM07 >   10 maja 2013, 10:43

Drodzy forumowicze...
Daleko chyba odeszliście od błyskotliwych, rzeczowych i przydatnych komukolwiek odpowiedzi na zadane pytanie w temacie...
Chętnie czytam opinie na forum, gdyż również będę wymieniał okna w tym sezonie. Tony wypowiedzi poszczególnych oponentów utwierdzają mnie w przekonaniu, że Oknoplast wart jest swojej ceny, a skupianie się na poszukiwaniu tańszych a równie dobrych okien mija się z celem. Nie znalazłem tutaj prawie wogóle istotnych informacji a przepychanki nibyhandlowców, którzy w ciężkich czasach dla większości firm nie potrafią, nie umieją, nie chcą zareklamować swoich wyrobów. Cóż, kapitalizm w polskim wydaniu nie należy do rozwojowych, wiele musicie się uczyć. Ja jednak zawitam do przedstawiciela Oknoplast i na miejscu ocenię czy przeczytany bełkot poprzedników ma jakiekolwiek uzasadnienie.
Awatar użytkownika
JiM07
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: Czempiński >   19 maja 2013, 20:58

Co sądzicie o nowym produkcie Winergetic Premium Passive ? Różnica nie wydaje się aż taka znaczna w porównaniu ze zwykłym Winergetic Premium - w sensie energooszczędności. Druga sprawa wzrost kosztów. Pytam, ponieważ jestem po kilku wycenach okien pasywnych m.in. na winergetic oknoplast, a pojawiła się ostatnio reklama kosmicznych okien i nie wiem czy w ogóle brać je pod uwagę, czy jako nowość odpuścić ?
Awatar użytkownika
Czempiński
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: user >   26 maja 2013, 17:45

Jeśli budujesz dom w kosmosie, to potrzebujesz kosmicznych okien (kosmicznie drogich również)
Jeśli budujesz jednak na ziemi to okna oknoplasu nie różnią się praktycznie niczym od konkurencji. Poproś o pokazanie właściwości okien z oknoplasu i innej firmy, którą wybierasz a zobaczysz, że np wodoszczelność, dporność na obciążenie wiatrem przepuszczalność powietrza jest taka sama. Przez takie właśnie parametry określa się jakość okien, a nie np, przez reklamę i działania PR w internecie i zlecanie pisania pozytywnych komentarzy w takich miejscach jak to. Po sprawdzeniu tych parametrów sami uznacie, że oknoplast to jednak z wielu firm produkujących okna.



Pozdrawiam
Awatar użytkownika
user
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: korynt >   27 maja 2013, 6:51

mógłbyś rozwinąć myśl, że nowy winergetic zwany również przez nich kosmicznym jest taki sam jak konkurencji, bo nie bardzo wiem o których kryteriach piszesz ?
Awatar użytkownika
korynt
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: Maniek >   27 maja 2013, 8:11

user pisze:Jeśli budujesz dom w kosmosie, to potrzebujesz kosmicznych okien (kosmicznie drogich również)
Jeśli budujesz jednak na ziemi to okna oknoplasu nie różnią się praktycznie niczym od konkurencji. Poproś o pokazanie właściwości okien z oknoplasu i innej firmy, którą wybierasz a zobaczysz, że np wodoszczelność, dporność na obciążenie wiatrem przepuszczalność powietrza jest taka sama. Przez takie właśnie parametry określa się jakość okien, a nie np, przez reklamę i działania PR w internecie i zlecanie pisania pozytywnych komentarzy w takich miejscach jak to. Po sprawdzeniu tych parametrów sami uznacie, że oknoplast to jednak z wielu firm produkujących okna.



Pozdrawiam


Tylko czemu tak wielu producentów chce się porównywać z Oknoplastem ,a jakoś Oknoplast nie porównuje się do nikogo ? I jeszcze jedno jakość okien to nie parametry ,a jakość czyli wieloletnie prawidłowe funkcjonowanie ,estetyka i precyzja złożenia wszystkich elementów w oknie oraz zachowanie deklarowanych parametrów przez wiele lat a nie na dzień sprzedaży .
Odnośnie cen to znam wiele droższych okien które również mają swoich nabywców .Zresztą wysokość ceny dla każdego oznacza inny pułap .
Awatar użytkownika
Maniek
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: oknospec >   21 paź 2013, 13:55

Podstawa przy wyborze okien powinien byc profil, od lat wiadomo ze otwarty profil jest o wiele gorszy od otwartego i moze ulec odksztalceniu w szczegolnosci gdy budujemy dom szybko nie zdarzy dobrze osiasc i cala konstrukcja jeszcze jakis czas pracuje a my montujemy juz okna. Druga sprawa ze dzisiejsze okna waza swoje i rowniez moga ulegac odksztalceniom spowodu wagi.
Awatar użytkownika
oknospec
 

PoprzedniaNastępna

Wróć do Firmy produkujące okna PCV

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość