Oknoplast Kraków opinie

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: AndyC >   22 paź 2013, 23:07

oknospec pisze:Podstawa przy wyborze okien powinien byc profil, od lat wiadomo ze otwarty profil jest o wiele gorszy od otwartego i moze ulec odksztalceniu w szczegolnosci gdy budujemy dom szybko nie zdarzy dobrze osiasc i cala konstrukcja jeszcze jakis czas pracuje a my montujemy juz okna. Druga sprawa ze dzisiejsze okna waza swoje i rowniez moga ulegac odksztalceniom spowodu wagi.



Kolego, wkradła się literówka - "wiadomo ze otwarty profil jest o wiele gorszy od otwartego", więc proszę dojaśnij co miales na mysli :)
Awatar użytkownika
AndyC
Bywalec
 
Posty: 18
Rejestracja: 15 paź 2013, 12:35

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: ZiZou >   05 gru 2013, 18:12

Witam.
Jestem na etapie zakupu okien. W zasadzie już po wszystkim bo wybrałem oknoplast i mimo ze w porównaniu do fer-plastu zapłaciłem za okna około 3.500 więcej to nie żałuję bo widziałem na oczy i jedne i drugie.
Wiadomo, że handlowiec nawinie taki makaron na uszy, że głowa boli. Gdzie nie pójdziesz to najlepszy jest ten produkt, który właśnie tam mają na stanie bądź nim handlują.
Rząd wycofał się ze zwrotu podatku VAT na materiały budowlane i do końca grudnia mam czas żeby nabrać materiału na kontynuowanie budowy i mieć faktury do rozliczenia i wiem co mówię...gdzie nie zapytasz to tam najlepszy towar. Wszędzie chcą cię puścić boso ale cóż taki kraj. Masz trochę oleju w głowie to zapytasz w 5 miejscach.
Jeśli chodzi o oknoplast to sam byłem już prawie zdecydowany na ferplast z veka swimline za 15000 ale obejrzałem te drugie i dopłaciłem. Czy dobrze zrobiłem?? Się okaże. A wy dalej się obrzucajcie g..nem na forum, które zamiast pomóc ludziom w wyborze, nie wnosi nic wartościowego...tylko zapychacie sieć tymi postami. Jak macie za dużo czasu to proponował bym go spędzić z rodziną.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ZiZou
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: Kuba >   07 gru 2013, 18:52

Czytają już którąś stronę o oknach i ich właściwościach nasuwa mi się pytanie, o co dokładnie jest lepszy Oknoplast od innych firm typu Adams, Vetrex, Jezierski, Hekaplast, KNS, Petecki, Domel, M&S. Czy w Oknoplaście nie ma pomyłek, czy okna nie przychodzą porysowane, czy nie trafiają się wykrzywienia profili, montaż jest lepszy od innych (przecież to podwykonawcy montują a nie producent). Owszem, nie są najtańsi bo komponenty użyte do produkcji okien nie są najtańsze. Ale czy to usprawiedliwia wyższą cenę niż np, takiego Vetrexu czy KNSu. o około 15-20%? Przecież koszt robocizny okien w w tych firmach jest taki sam, leasing na maszyny każdy przelicza na moce produkcyjne i nikt nie kupuje maszyn aby stały bezczynnie. Oknoplast jest dużą firmą więc na pewno ma niższe ceny zakupu komponentów niż dwie wyżej wspomniane firmy. Myślę, że odsetek reklamacji jest podobny w tych firmach, Wychodzi na to że u tego producenta płacimy za szeroki marketing (te wszystkie reklamy w radio, prasie i TV kosztują krocie), wysokie premie dla ludzi z zarządu (wątpię, by pracownicy z produkcji zarabiali sporo więcej niż w innych firmach okiennych). Wychodzi na to, że kupujemy produkt jak każdy innych ale troszeczkę lepiej "zapakowany" a i tak nie mamy pewności, że zostanie on dobrze zamontowany (co pokazują wpisy na forach że mniej więcej buble trafiają się im z taką samą częstotliwością jak innym). Oknoplast ma sporo też dobrych opinii, ale tutaj widzę, że jest to zasługa działu PR i samych dystrybutorów, bo który użytkownik okien wpada sam na pomysł, aby po roku czy 2-3 latach napisać że okna są super? przecież po zakupie jakieś 2-3 miesiące się zapomina o tym że ma się okna, bo są już kolejne etapy wykańczania domu ( a jak się już skończy budowę to nie ma oświecenia żeby coś napisać o oknach), tutaj doskonale widać, że większość wpisów jest fałszywa aby tylko "coś" napisać o oknach. Tak się właśnie wyrabia fałszywe opinie na temat produktu.
Od każdego zależy, czy chce wydać więcej za to samo i "urosnąć" we własnych oczach na miesiąc za 3 tyś zł ;) Przecież nie wzrośnie nikogo prestiż w towarzystwie bo ma okna z Oknoplastu. No chyba że to są dzieci i jarają się takimi rzeczami. Pewno komuś z obrońców Oknoplastu nie spodoba się to co napisałem (może nie zostanie ten wpis usunięty bo Oknoplast "tak chce") i będzie pisał jakieś dziwne rzeczy. Ale co mi tam, każdy pisze to co chce.

Pozdrawiam i ten chłodny "zimowy" wieczór :)
Awatar użytkownika
Kuba
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: gosc >   08 gru 2013, 11:47

Ciekawa teoria .Wg niej wszystkie produkty są takie same a jedynie marketing lepszy lub gorszy .
Marketing i reklama służy po to aby sprzedawać oczywiście więcej a w rezultacie produkować taniej ze względu na niższe koszty jednostkowe .

Czemu o druteksach się nie pisze o reklamie przecież na kampanię telewizyjną wydały krocie ? Okna mają o kilka procent jeszcze taniej niż wymienione firmy ? Ale tam znajdą się argumenty pewnie bardzie rzeczowe więc po temacie .

Jak już brak argumentów to pozostaję się czepić działu marketingu i reklamy . Niestety ale prestiż jest równie ważny jak estetyka czy wygląd każdego produktu stanowi wartość dodaną .Inaczej by nikt nie kupował marek drogich zegarków czy aut typu merc czy audic .

Ale jak wg powyższej teorii konkurencja jest pewna ,że ma okna takie same ,a jedynie oknoplasty mają lepszy marketing to co ich powstrzymuje aby poprawić swój marketing i reklamę ? Jedynie z zazdrości krytykować potrafi bo to zawsze można robić za darmo i bez funduszy których pewnie brakuje ze względu na mały poziom sprzedaży swoich produktów na takim forum jak to .

Pozdrawiam i radzę ruszyć głową .
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: maja >   08 gru 2013, 13:40

Dla prestiżu to raczej nie kupuje się zwyczajnych okin pcv , lecz drewniane , albo drewniano aluminowe .Klasa okin na tych samych profilach jest w zasadzie taka sama , zatem merketing itp oraz odpowiednia kadra nastawionych na sukces właścicieli firm , sprzedawców to klucz do sukcesu .Lubimy słuchać ludzi którzy majã coś sensownego do powiedzenia , nie posolity typowy bełkot który tylko wznieca niecierpliwość czytających.
Awatar użytkownika
maja
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: Reuters >   25 lip 2014, 11:52

Czy lepszym wyborem jest perfectline w oknie koncept oknoplast-u czy w opcji wnd, którą mają ?
Awatar użytkownika
Reuters
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: bissjohny >   27 lip 2014, 21:58

Reuters pisze:Czy lepszym wyborem jest perfectline w oknie koncept oknoplast-u czy w opcji wnd, którą mają ?


Trochę inne profile, zależy co tam pakują za okucia i klamki w wnd. Jeżeli jest jakiś secustic plus dobre maco lub roto to warte rozważenia (szyby dwie, cudu nie będzie)
Awatar użytkownika
bissjohny
Początkujący Okniarz
 
Posty: 6
Rejestracja: 03 sty 2013, 14:29

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: gosc >   28 lip 2014, 10:34

Wnd ma zdecydowanie szersze skrzydło od koneptu i moim zdaniem ładniej wygląda .Okucia G-U też należą do lepszych .Klamki metalowe .Gwarancja 5 lat .
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: bissjohny >   03 sie 2014, 19:50

Koncept jest już leciwym profilem ale solidnym. Aluplast rzeczywiście jest bardziej nowoczesny ale to kwestia gustu, bo do klasycznego domu z aranżacją w stylu retro bardziej pasowałby właśnie koncept w kolorze, znowu nowoczesne wnętrze na biało bardziej wnd. parametrami, oba profile w klasie ekonomicznej - porównywalne.
Awatar użytkownika
bissjohny
Początkujący Okniarz
 
Posty: 6
Rejestracja: 03 sty 2013, 14:29

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: Radek >   04 sie 2014, 11:43

Jak dla mnie okno WnD jest dużo ładniejsze od Konceptu Zwłaszcza kształt skrzydeł
W necie znalazłem foto realnie zamontowanych okien WnD i moim zdanie wyglądają bardzo fajnie .

Obrazek
Awatar użytkownika
Radek
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: Janusz Rachwalik >   20 sie 2014, 6:50

Hej!

Ja kupiłem okna z Krakowa we Wrocławiu. Okna plastikowe od Oknoplastu. Pośredniczyła w zakupie firma PHU Okno, którą serdecznie polecam. Doradzili mi bardzo kompetentnie, dodatkowo zamontowali żaluzje fasadowe, co okazało się strzałem w przysłowiową 10! Super to wygląda i na moich zachodnich oknach sprawowało się świetnie podczas ostatnich upałów!
Serdecznie polecam!
Awatar użytkownika
Janusz Rachwalik
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: Mark-Brzesko >   24 lis 2014, 19:15

Najlepsze okna jakie my montowali. Zero reklamacji zresztą nie dziwi. Jakoś wykonania najlepsza z wszystkich firm ( nie wymienię z grzeczności) jaki było nam dane obrabiać.
http://mark-brzesko.pl
Awatar użytkownika
Mark-Brzesko
Początkujący Okniarz
 
Posty: 1
Rejestracja: 24 lis 2014, 19:08

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: daniell >   06 gru 2014, 11:11

Specjalistą od okien nie jestem, naczytałem się tyle że byłem zmieszany i nie wiedziałem już co wybrać. Moim zdaniem wszystkie firmy produkujące okna są ok, każde okno jest dopracowane jak trzeba, zdarzają się buble jak wszędzie ale ważniejsze jest podejście firmy. W moim mieście (Siedlce) firma http://www.nowakdom.eu/okna bardzo profesjonalnie mnie obsłużyła i chwała im za to, do tego dała mi upust i jestem zadowolony i mogę polecić firmę Oknoplast jak i Nowakdom.
Wybierajcie firmy w swoich miastach co profesjonalnie do was podchodzą.
Awatar użytkownika
daniell
Początkujący Okniarz
 
Posty: 1
Rejestracja: 06 gru 2014, 10:58

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: danilkux >   08 kwie 2015, 11:34

Okna z Oknoplastu są dobre ale też ksoztują ja polecam okna eurocolor z gliwic. Tanio można kupić w firmie Liberta Okna gliwice.
Awatar użytkownika
danilkux
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: katarzyna64 >   27 kwie 2015, 19:43

angelside pisze:Opinie na temat Producenta okien PCV na profilach Veka - Oknoplast Kraków.

OKNOPLAST-Koniecznie przeczytaj !!!

Witam wszystkich forumowiczów.
Wiem że decyzja o wybraniu firmy od której zakupimy okna jest jedną z ważniejszych w momencie powstawania domu , chciała bym więc odradzić zakup okien z firmy Oknoplast i przestrzec przed współpraca z jej " Partnerami Handlowymi"

Wszystko pięknie ślicznie do momentu złożenia zamówienia i wpłaty pieniędzy.Jeśli jak w moim przypadku dociera nie to co zamawialiśmy i nie ma winnego czy źle wykonano okno w Oknoplaście (wartość z montażem prawie 6 tys zł) czy źle złożył zamówienie Partner Handlowy, krótko mówiąc zaczynają się przepychanki na linii Oknoplast - Partner Handlowy , firma rozwiązuje z Partnerem umowę o współpracy i po kłopocie .
Oknoplast nie ponosi odpowiedzialności za swoich Partnerow Handlowych i jak mnie poinformował w grudniu 2014 r. po sześciu miesiącach od złożenia prze zemnie zamówienia Pan Marek Ilkiewicz kierownik regionalny, umowy Oknoplast - Partner Handlowy są tak skonstruowane , że w razie sporów cywilnoprawnych Oknoplast za nic nie odpowiada a inwestor zostaje sam w pogoni za nie istniejącym już zazwyczaj Partnerem Handlowym.
Wkrótce Oknoplast podejmuje współpracę w regionie z nowym Partnerem Handlowym jak w moim przypadku firmę Gemi i kierownika salonu Pana Rafała Balcerka zastąpiła firma Marex pozostał ten sam budynek i nawet nie zmieniono pracownika salonu Pani Adrianna Szubert nadal realizuje pod szyldem Marex nowe zamowienia dla Oknoplastu.W razie ponownych problemów Oknoplast w każdej chwili może odstąpić od współpracy z nowym Partnerem i tak to się kręci.

Hasła które Oknoplast zamieszcza na swojej stronie reklamowej nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.

1.- "Przeszkolenie klienta w zakresie użytkowania produktu jego funkcji i konserwacji oraz zapoznanie z prawami wynikającymi z karty gwarancyjnej". -W czerwcu ubiegłego roku dokonałam całej wpłaty tj. 29 tys zł na wskazane na zamówieniu konto. Do dzisiaj pomimo reklamacji nikt z salonu ani Oknoplastu nie pojawił się na budowie. Do dzisiaj pomimo dopominania się nie otrzymałam faktury zakupu ani protokołu odbioru.

2.-"Profesjonalny pomiar oraz fachowe doradztwo w zakresie zastosowania optymalnych rozwiązań". -Pomimo dokonanego osobiście pomiaru przez kierownika salonu Pana Rafała Balcerka i zapewnień jego i pracownika salonu Pani Adrianny Szubert o uzgodnieniach z technologami Oknoplastu okno (wyjście do ogrodu zimowego) źle wykonano , do dziś nie ma winnego.

3.-"W każdym punkcie sprzedażowym klient może liczyć na profesjonalną obsługę która chętnie służy doradztwem na każdym etapie inwestycji i zapewnia kompleksową opiekę po sprzedażową gwarancję i serwis". - Doradztwo i rozmowy owszem ale do momentu wpłaty . Dostajesz okna i jeśli coś jest nie tak dowiadujesz się że na tym etapie inwestycji Oknoplast rozwiązał umowę z twoim Partnerem Handlowym.

W kwietniu tego roku nowy Kierownik Regionu Sprzedaży Pani Małgorzata Leończyk przedstawiła mi nową ofertę Oknoplastu.
Firma wykona okno " po kosztach " warunkiem jest jednak dokonanie po raz drugi pełnej wpłaty za okno i oczywiście skontaktowanie się z nowym Partnerem Handlowym w którym pracuje nadal osoba która realizowała moje poprzednie zamówienie Pani Adrianna Szubert - tego nie będę komentować ........
A tak nawiasem to ciekawe jakie są te koszta ? skoro gdzie indziej wyceniono mi to okno w tym samym systemie podnoszono przesuwnym taniej i nie "po kosztach ".
To tyle jeśli chodzi o Oknoplast i jego Partnerów Handlowych.
Nie wątpię , że znajdą się osoby które skwitują moje słowa -" W każdym stadzie znajdzie się czarna owca".Tak zgadzam się
ale wtedy eliminuję się ją i naprawia wyrządzone przez nią szkody a nie jak w moim przypadku zostawia klienta z otworem 300 cm X 250 cm przez całą zimę i oknem ważącym 300 kg przed posesją.
Nie jestem pierwszą osobą w ten sposób oszukaną , niestety dowiedziałam się o tym po czasie. Mam nadzieję że informacje które zamieściłam skutecznie przekonają nie zdecydowanych inwestorów aby nie kupować okien z Oknoplastu i nie marnować czasu na rozmowy z Partnerami Handlowymi tej firmy.
Katarzyna z Wielkopolski.
Awatar użytkownika
katarzyna64
Początkujący Okniarz
 
Posty: 3
Rejestracja: 27 kwie 2015, 19:33

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: Doka >   13 maja 2015, 20:16

W tej sytuacji możesz rościć pretensje do dystrybutora, a nie producenta. Producent jest tylko odpowiedzialny za sam produkt i jego jakość, co poświadcza gwarancją na okna. Tu masz ewidentny przykład, gdzie problem jest po stronie dostarczyciela produktu zatem chyba trochę zbyt szeroko odpowiedzialnością obarczasz, co staram się mimo wszystko zrozumieć w Twojej sytuacji.

Twój wpis jest trochę chaotyczny, natomiast po to masz umowę, żeby egzekwować jej realizację. W tym kierunku bym szedł, po to te umowy się podpisuje przed realizacją.
Awatar użytkownika
Doka
Bywalec
 
Posty: 33
Rejestracja: 20 lis 2012, 22:29

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: Kitaro >   15 maja 2015, 11:17

@Doka
dlatego dobrze to wytlumaczyl regionalny.
to tak jakbym mial miec problem do danona, za to ze kupilem w zabce przeterminowany jogurt.
tak samo jak zabke, tak i dystrybutora scigac.

PS, on nie jest chaotyczny, tylko roszczeniowy na zasadzie zrobcie mi za darmo, za kare.
Awatar użytkownika
Kitaro
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: Doka >   15 maja 2015, 18:17

Kitaro pisze:@Doka
dlatego dobrze to wytlumaczyl regionalny.
to tak jakbym mial miec problem do danona, za to ze kupilem w zabce przeterminowany jogurt.
tak samo jak zabke, tak i dystrybutora scigac.

PS, on nie jest chaotyczny, tylko roszczeniowy na zasadzie zrobcie mi za darmo, za kare.


To też napisałem, że od tego jest umowa, którą się zawiera z dystrybutorem. Nie ma znaczenia, że działalności nie ma. Na pewno można się dogadać, tylko wystarczy dobrze uderzyć. Oknoplast ma akurat dobry suport to też powinni wesprzeć w takiej sytuacji, chociaż nie jest to ich odpowiedzialność. Widziałem jednak kilka takich akcji na forach, gdzie się włączali do pomocy.
Awatar użytkownika
Doka
Bywalec
 
Posty: 33
Rejestracja: 20 lis 2012, 22:29

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: Megaman >   30 wrz 2015, 14:28

Z jaką akcją związany jest ten teaser Oknoplastu?
https://www.youtube.com/watch?v=eWK_2KIV9BE
Awatar użytkownika
Megaman
 

Re: Oknoplast Kraków opinie

Postautor: Moon >   01 paź 2015, 20:14

Megaman pisze:Z jaką akcją związany jest ten teaser Oknoplastu?
https://www.youtube.com/watch?v=eWK_2KIV9BE


Oknoplast jeśli idzie o multimedia i inne formy przekazu swojej filozofii okiennej cały czas coś projektuje w tym i filmiki co zazwyczaj mają jakieś przesłanie marketingowe .
Pewnie coś niebawem wycieknie typu promocja lub nowy standard okien lub jeszcze coś .
To potężna i nowoczesna firm na poziomie Światowym więc cały czas buja marką i nowymi pomysłami .Tak to już jest .
Zresztą inni potentaci stolarki jak Wiśniowski czy Fakro robią to samo .I dzięki temu Polski produkt oznacza coraz częściej dobry produkt .Stolarka to Nasza branża narodowa .Polska jest Światowym potentatem i liderem nowoczesnych rozwiązań w tej dziedzinie .
Awatar użytkownika
Moon
 

PoprzedniaNastępna

Wróć do Firmy produkujące okna PCV

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości

cron