Okna Sapor - opinie

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

Okna Sapor - opinie

Postautor: Dawid >   16 lip 2012, 13:19

Co myślicie o oknach tej firmy. Mam do wymiany stare, praktycznie w całym domu. W sumie 9 okien, dlatego chciałbym zasięgnąć opinii na ich temat. To strona producenta tych okien: http://www.sapor.pl/
Awatar użytkownika
Dawid
 

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: Przemek >   10 sie 2012, 13:13

Ja sądzę, że Sapor to zaufana firma. Choć nie miałem bezpośredniego styku z nią, to patrząc na stronę i czytając to, od kiedy tym się zajmują, widać że znają się na tym co robią. Powiem Ci, że wybór optymalnego systemu profili okiennych jest bardzo skomplikowany. Pamiętaj tylko, żeby tylko obgadać sprawę współczynnika przenikania ciepła. Pozwoli Ci to rozeznać, jaki współczynnik powinny mieć Twoje okna, aby nie tracić ciepła z domu. W dłuższej perspektywie pozwoli Ci to na dużą oszczędność. Pamiętaj, że im niższy jest ten współczynnik, tym lepiej jesteśmy chronieni przed niepotrzebnymi stratami ciepła.
Awatar użytkownika
Przemek
 

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: czesław >   22 sie 2012, 13:31

Jestem ciekaw co oni mi zaoferują, bo planuję wymienić okna. Czekam na wycenę od nich, spodziewam się że coś fajnego zaproponują. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Jak dostanę od nich informację, to podzielę się z Wami moimi odczuciami o tej firmie. Na razie za dużo to nie mogę powiedzieć o oknach Sapor.

Pozdrawiam,
Czesław
Awatar użytkownika
czesław
 

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: malkolm >   03 paź 2012, 8:47

Ja planuję wymianę okien na wiosnę. Z Poznania jestem, więc interesuje mnie również ten producent. Chyba muszę do nich uderzyć. Przeglądałem na ich stronie realizacje i podoba mi się to.
Czy oni też zajmują się wymianą okien? Czy trzeba szukać kogoś?
Awatar użytkownika
malkolm
 

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: twenty >   05 paź 2012, 10:37

Montaż też można u nich zamówić. Oczywiście dodatkowo za to się płaci. Jak Cię interesują ich okna to można u nich zobaczyć je na żywo. Maja u siebie wystawkę okien. Idź zobacz, oceń.
Awatar użytkownika
twenty
 

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: Minia >   05 paź 2012, 19:27

Ale wiocha na wszystkich forach w ostatnim czasie pojawiaję się wpisy zachęcające do tej firmy myślę ,że to nie przypadek .Nie idź tą drogą :)
Awatar użytkownika
Minia
 

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: Olek >   20 paź 2012, 11:57

A ja szczerze odradzam tą firmę. Handlowiec z którym rozmawiałem okazał się bardzo niekompetentny. Źle wymierzył okna a później bardzo długo starał się zrzucić odpowiedzialność na mnie. Bardzo długo walczyłem, żeby otrzymać produkt o właściwych wymiarach, bo przecież nie będę poszerzał otworów w całym domu, przez niechlujstwo handlowca. Szczerze mówiąc już chciałem żądać zwrotu pieniędzy, ale podczas chyba setki rozmów i negocjacji, otrzymałem spore wsparcie ze strony osoby, odpowiedzialnej za kontakt z klientami. Przekonało mnie to, więc postanowiłem poczekać na nowe okna. Niestety po ich otrzymaniu, okucia okazały się totalnym bublem! Złożyłem reklamację, niestety bez rezultatu, wiec sprawa trafiła do sądu. Za takie ceny (nie jest to najtańsza firma) sprzedają fatalny towar. Strona internetowa rzeczywiście robi wrażenie, szkoda tylko, że opisana tam jakość, nie ma przełożenia w praktyce.
Awatar użytkownika
Olek
 

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: KLIENTka23 >   05 lis 2012, 13:48

OLEK no to musiałeś źle trafić albo co bardziej prawdopodobne piszesz kity bo ja mam okna od SAPORA i z jakości jestem mega zadowolony. Temat do sprawdzenia zainteresowanym mogę podać adres. Zresztą można podjechać do nich do firmy bo maja fajna wystawkę. Co do reklamacji to w naszym przypadku żona zgłosiła problem z regulacją i po trzech dniach był serwis i po temacie. Pozdrowienia dla serwisanta p. Piotra.
Polecam szczerze no chyba, że tylko na mnie trafiło, że jest ok.
Awatar użytkownika
KLIENTka23
 

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: zenek >   06 lis 2012, 8:20

SAPOR ok szczerze polecam
Awatar użytkownika
zenek
 

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: namok >   07 lis 2012, 14:47

Ja mam zamiar zamówić okna na wiosnę i chyba też pomyślę o tym producencie. Co jak co, ale opinie mają dobre. Widzę, że jakby coś się działo to nawet szybko załatwiają reklamacje.
Chodzi mi o to, żeby zrobić okna raz a dobrze, bez ostawiania fuszerki.
Awatar użytkownika
namok
 

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: Przedsiębiorca >   06 gru 2012, 13:09

Ostatnio zamawiałem do firmy kilka okien, a więc to spory wydatek. Stworzyliśmy kosztorysy, prosiliśmy o wycenę w kilku firmach produkujących okna. Ostatecznie padło właśnie na Sapor, ponieważ dali nam spory upust - 30% rabatu. Podczas montażu wysłałem ludzi na urlop, by fachowcy spokojnie sobie wszystko zrobili. Po wykonanej robocie wszystko było ładnie posprzątane, a nowe okna wstawione bez najmniejszych zastrzeżeń. Strasznie się bałem, że trafię na jakiś partaczy, ale Sapor okazał się być solidną firmą.
Awatar użytkownika
Przedsiębiorca
 

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: Robertos >   08 gru 2012, 11:17

Gdyby nie natarczywe wpisy w ostatnim czasie na wszystkich możliwych forach to o tej firmie by chyba nikt nie usłyszał .Nie idźcie ta drogą !!!
Awatar użytkownika
Robertos
 

Okna Sapor - opinie

Postautor: Gość >   29 lis 2013, 10:42

Olek ma rację, nie wiem jaka firma trzyma takich fachowców, którzy robią pomiary a później jak coś jest nie tak to zrzucają na inwestora, więc nie radzę nikomu nawet wrogowi kupować u nich okien. Sam musisz przyglądać się okuciom w zamontowanym oknie czy masz właściwe, czyli czy masz takie za jakie zapłaciłeś czy takie, które były pod ręką - oczywiście tańsze bo tego ci handlowiec nie powie nawet się nie pojawi w dniu montażu u inwestora. Wszystko załatwia telefonicznie. Moja reklamacja rozciąga się w czasie brak osób zaangażowanych - odpowiedź z firmy SAPOR na reklamację na poziomie podstawówki. Szkoda czasu pozostaje tylko złożyć pozew do Sądu.
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: kuba >   29 mar 2015, 9:15

Witam,

zakupiłem okna w firmie sapor, vertex, drzwi zewnetrzne oraz garażowe. Sam produkt jest dobry - vertex. Jezeli chodzi o sama obsluge oraz pozniejszy kontakt z klientem. Okropnosc!!!! Przy zakupie w tej firmie okien zwroccie uwage na idiotyczne zapisy gwarancyjne. Ogolnie przy takim wyborze na rynku nie polecilbym jeszcze raz tej firmy. Szefostwo ma aspiracje bycia miedzynarodowym producentem ale calosc jest slaba za te pieniadze. Nie polecam!
Awatar użytkownika
kuba
 

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: Peterski >   20 lip 2015, 18:05

SAPOR - tylko ładnie wygląda, natomiast buta i prostackie zachowanie personelu - jak z tamtej epoki.
Niema co się dziwić, właścicielem jest p. Sapor D.
Pan Prezes uznaje tylko rację swoją.

Jak cokolwiek będziesz zamawiał w tej firmie to w pierwszej kolejności pilnuj każdego szczegółu.

Każda twoja nieuwaga lub niewiedza bądź przeoczenie to możesz być pewien, że na pewno Prezes Ci odpowie to Pani/Pan jesteś winna/y. Taka jest umowa.

Lekceważenie w XXI w. w SAPOR to podstawa.
Terminowość i solidność w tej firmie - zapomnij.
Doświadczyliśmy tego w lipcu 2015r.
Awatar użytkownika
Peterski
 

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: niezadowolony >   15 sie 2015, 22:08

Witam,

Szczerze odradzam robienia jakichkolwiek zakupów w tej firmie.
Awatar użytkownika
niezadowolony
 

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: Jacek - Poznań >   07 wrz 2015, 8:46

SAPOR - samo zło...
obsługa poniżej wszelkiego poziomu - nie oddzwaniają, nie dotrzymują jakichkolwiek terminów.
Jeden serwisant, którego ciągle nie ma - jest na wyjazdach.
Od czerwca walczę zeby ktokolwiek POJAWIŁ SIĘ obejrzeć usterkę bramy. Brama psuje mi się odkąd tylko jest zamontowana. Kilkakrotnie juz była naprawiana. Widziało ją wielu serwisantów i każdy twierdzi, że jest nieprawidłowo zamontowana.
Mimo tego nikt ni epoczuwa się do jej naprawy.
Obecnie - od czerwca - nie moge doprosić się jakiegokolwiek serwisu. Z uwagi na awarię bramy nie używałem garażu przez całe lato, co było strasznie upierdliwie w te upały.
Nikogo to nic nie obchodzi!!!!
DRAMAT jeśli chodzi o serwis ale też DRAMAT jeśli chodzi o jakość produktów i usłyug montażowych

Uczcie sie na moich błędach i trzymajcie się Z DALEKA od tej firmy!!!!
Awatar użytkownika
Jacek - Poznań
 

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: manolo >   23 wrz 2015, 18:07

Uwaga! kupując okna w firmie sAPOR należy wykupić też dożywotnią wypłatę dla pracownika który będzie co miesiąc przyjeżdżał na regulacje tych okien ! Najlepiej dogadać się z nim poza firmą , ponieważ drogą oficjalną można tylko stracić nerwy. Kiepska jakość za spore pieniądze , próby oszustwa podczas oferty, stanowczo odradzam !
Awatar użytkownika
manolo
 

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: Poznań-niezadowolony >   06 lis 2015, 17:32

Koszmar - tak można określić współprace ze spółką SAPOR.
Termin realizacji - pojęcie nieznane w tej firmie.
Obsługa - jak za dawnych czasów - lata '80 te XX w.

Odradzam i przestrzegam.
Awatar użytkownika
Poznań-niezadowolony
 

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: Maly >   23 mar 2016, 8:23

Czy tu mowa o firmie z Poznania?
Awatar użytkownika
Maly
 

Następna

Wróć do Firmy produkujące okna PCV

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość