Okna Sapor - opinie

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: Ryszard >   10 lip 2016, 7:27

Jakość w porządku, wykonanie w terminie, serwis fachowy, chociaż długi czas oczekiwania na wizytę serwisanta. Mogę polecić
Awatar użytkownika
Ryszard
 

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: Rot >   14 lip 2016, 21:43

Leje mi sie woda do domu przez okna z Sapor przy byle deszczu. Serwis przyjeżdża odjeżdża woda sie leje dalej....przestrzegam przed tą firmą.
Awatar użytkownika
Rot
 

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: lipa_straszna!!! >   30 sie 2016, 20:02

KOSZMAR!!!
Już na wstępie przeczytajcie umowę. Coś nieprawdopodobnego! Po co w umowie termin, skoro DOSŁOWNIE z każdej przyczyny (w umowie określone "i inne" :D) okna mogą być dostarczone nawet miesiąc po terminie! Już po przeczytaniu tej umowy zobaczycie z czym będziecie mieli do czynienia!
U mnie jest problem zbyt dużych szyb w stosunku do ram okiennych! Jest przerwa pomiędzy uszczelką okienną a szybą dochodzącą do metalowej ramki międzyszybowej, nawet 1 cm (patrząc na okno widzę środek ramy okiennej (profilu PCV - jego komorę!). Po prostu szyby są zbyt duże i ramka międzyszybowa wchodzi zbyt głęboko w ramę okienną! Szyby krzywo osadzone, ucieczki nawet 1 cm! na stronę (odpowiedź Sapora - "prawidłowa ilość podkładek dystansowych na stronę" - to może ja sam powinienem sobie te okna na nowo oszklić?) Ponadto problem jest również z firmą, u której zamawiają szyby! Widoczne są łączenia ramki mięszyszybowej (nawet wielokrotne na odcinku kilku, kilkunastu cm!), sama ramka wygięta raz w kierunku wewnętrznej części okna, raz do zewnątrz i dodatkowo w kierunku narożników! NIE WIDZIAŁEM NIGDY TAKIEGO WYKONANIA !!! Robią na profilach VEKA, ale moim zdaniem ta firma powinna zerwać współpracę z Saporem, gdyż to jak oni wykonują (zgrzewają) okna to istna masakra i antyreklama dla VEKI.
Wiele do życzenia pozostawia obsługa klienta... Po zamówieniu okien okazało się, że okna przywiozą, wywalą stare, wsadzą nowe na pianę i na tym koniec. Na pytanie czy mogą wypełnić na równo przestrzenie między wnęką okienną a nową ramą okna powiedzieli, że "w sezonie nie mają na to czasu". Po mojej prośbie z łaską dodano taką usługę (czekałem tydzień po zamontowaniu okien). To samo stwierdzenie padło w przypadku kiedy zażyczyłem sobie montaż stolarki typu "na ciepło". Odpowiedź "to zajmuje za dużo czasu".
Szok! Nie wiem jak ta firma funkcjonuje! Po rozmowie z dyr. handlowym na temat umowy, zostałem przez niego poinstruowany, że wszelkie zmiany w umowie wykonują od kwot przekraczających 100 tys. zł, a moje zamówienie za kwotę ok. 20 tys. zł zostało potraktowane dosłownie jak gów*o!
Tragedia, jak do tej pory mam stracone ponad dwa tygodnie życia (po montażu), przepadł mi urlop na żarciu się z niekompetentną obsługą, która zaraz mi wmówi, że przecież ja sam sobie te okna składałem do kupy, montowałem i całość to moja wina...
Ludzie, firma widać, że się rozwija bo często jadę przez Niepruszewo (gm. Buk), więc kto mógł przypuszczać, że odwalają taką fuszerę!
Wrogowi nie życzę "współpracy" z firmą Sapor...
Awatar użytkownika
lipa_straszna!!!
Początkujący Okniarz
 
Posty: 2
Rejestracja: 30 sie 2016, 19:36

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: virgius1 >   05 paź 2016, 21:10

tak okna FIRMY SAPOR JIEST dobrie cy nie? .......cy mozna gdzies jiescie v Poznaniu kupic dobrie okna do uk? dzienki
Awatar użytkownika
virgius1
 

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: Mati123 >   20 sty 2017, 12:39

Dwa miesiące temu zamawiałem u nich okna, rolety i bramę garażową do nowo budowanego domu.
Wydatek spory, więc postanowiłem poczytać opinie w internecie. Trafiłem min. na to forum, gdzie nie są one zbyt dobre. Ostatecznie do wyboru przekonał mnie znajomy, który kilka miesięcy wcześniej również zamawiał u nich stolarkę. Zaryzykowałem.
Powiem szczerze, że u mnie wszystko przebiegło bez najmniejszych problemów. Handlowiec poświęcił mi sporo czasu...przedstawił zdecydowanie dużo więcej szczegółów dotyczących okien i rolet niż pozostałe firmy. To chyba utwierdziło mnie w przekonaniu aby złożyć u nich zamówienie, bo jestem dosyć dociekliwy...

Na dzień dzisiejszy budowę mam już zamkniętą. Montaż trwał 2 dni, handlowiec stale doglądał budowy, na koniec spisując ze mną protokół, w którym mogłem opisać ewentualne uwagi.
Na razie całość funkcjonuje prawidłowo i szczerze mówiąc nie mam się do czego przyczepić...
Dodatkowo przed samym wprowadzeniem do nowego domu obiecali przeprowadzić bezpłatną regulację okien i rolet.
Awatar użytkownika
Mati123
Początkujący Okniarz
 
Posty: 1
Rejestracja: 20 sty 2017, 12:16

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: Monter >   26 lut 2017, 16:42

Jestem monterem i handlowcem za razem okna na vece jak najbardziej godne polecenia. Pozyskiwalem towar i różnych producentów i mimo że SAPOR nie jest najtańszy to jakość wykonania okien jest w 100 % zadowalająca. Od 2 lat montuje okna od nich i nie miałem żadnej reklamacji. Jest to też po części zasługa prawidłowego montażu. Polecam.
Awatar użytkownika
Monter
 

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: Monter >   26 lut 2017, 20:21

Kolega powyżej pisze o zbyt dużych szybach w stosunku do tam okiennych haha totalna bzdura. !!! okna mają to do siebie ze zbyt dużą szyba nie wejdzie w ranę ze względu na wypustki w profilu więc każda szyba która mieści sie w ramie jest odpowiedniej wielkości. SAPOR pozyskuje szyby od leadera na polskim i zagranicznym rynku Pressglass. Poza tym ciepła ramka musi mieć łączenie nie mówię że kilka na obwodzie ale 1 na pewno. Nie ze bym bronił fabryki ale u nich nie zdarzyło mi się nigdy ze by podczas montażu brakowało okuc na ramie co zdarzało się i innych producentów. Moje zadowolenie z firmy może też wynikać z tego ze dokładnie precyprecyzuje swoje zamówienie. A co do szyb nietrzymajacych poziomu z reguły okna szklane są na stołach więc szpony okna nie ma wglądu jak leży szyba. Szyba w ramie podkładek szynowy ma od strony zawiasu pod spodem oraz z lewej strony u góry na słupku pionowym. !! Tak aby Okno1 zachowało kont jedyny błąd jaki mógłby się przytrafić to brak podkładki na słupku poziomym i góry z lewej strony wtedy istnieje możliwość wrażenia ze szyba ucieka ale w 99 % Okno1 chaczylo by się o śliwki na dole więc nie bardzo wierzę w pana opowieści. Jeśli ma Pan z tym problem proszę podać adres chętnie przyjadę i to obejrzę.
Awatar użytkownika
Monter
 

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: ała >   02 paź 2018, 12:34

Okna są dobrze zrobione, ale odradzam ich wstawianie przez pracowników tej firmy. Wstawione fatalnie, uszkodzony mur we wnękach okiennych od strony pokoju. Od strony ulicy zostawione wielkie szpary. Okienka gospodarcze, nie dość, że wymierzone za małe to na dodatek wstawione w powietrzu na piankę
Awatar użytkownika
ała
 

Poprzednia

Wróć do Firmy produkujące okna PCV

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron