Okna Sapor - opinie

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: Ryszard >   10 lip 2016, 7:27

Jakość w porządku, wykonanie w terminie, serwis fachowy, chociaż długi czas oczekiwania na wizytę serwisanta. Mogę polecić
Awatar użytkownika
Ryszard
 

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: Rot >   14 lip 2016, 21:43

Leje mi sie woda do domu przez okna z Sapor przy byle deszczu. Serwis przyjeżdża odjeżdża woda sie leje dalej....przestrzegam przed tą firmą.
Awatar użytkownika
Rot
 

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: lipa_straszna!!! >   30 sie 2016, 20:02

KOSZMAR!!!
Już na wstępie przeczytajcie umowę. Coś nieprawdopodobnego! Po co w umowie termin, skoro DOSŁOWNIE z każdej przyczyny (w umowie określone "i inne" :D) okna mogą być dostarczone nawet miesiąc po terminie! Już po przeczytaniu tej umowy zobaczycie z czym będziecie mieli do czynienia!
U mnie jest problem zbyt dużych szyb w stosunku do ram okiennych! Jest przerwa pomiędzy uszczelką okienną a szybą dochodzącą do metalowej ramki międzyszybowej, nawet 1 cm (patrząc na okno widzę środek ramy okiennej (profilu PCV - jego komorę!). Po prostu szyby są zbyt duże i ramka międzyszybowa wchodzi zbyt głęboko w ramę okienną! Szyby krzywo osadzone, ucieczki nawet 1 cm! na stronę (odpowiedź Sapora - "prawidłowa ilość podkładek dystansowych na stronę" - to może ja sam powinienem sobie te okna na nowo oszklić?) Ponadto problem jest również z firmą, u której zamawiają szyby! Widoczne są łączenia ramki mięszyszybowej (nawet wielokrotne na odcinku kilku, kilkunastu cm!), sama ramka wygięta raz w kierunku wewnętrznej części okna, raz do zewnątrz i dodatkowo w kierunku narożników! NIE WIDZIAŁEM NIGDY TAKIEGO WYKONANIA !!! Robią na profilach VEKA, ale moim zdaniem ta firma powinna zerwać współpracę z Saporem, gdyż to jak oni wykonują (zgrzewają) okna to istna masakra i antyreklama dla VEKI.
Wiele do życzenia pozostawia obsługa klienta... Po zamówieniu okien okazało się, że okna przywiozą, wywalą stare, wsadzą nowe na pianę i na tym koniec. Na pytanie czy mogą wypełnić na równo przestrzenie między wnęką okienną a nową ramą okna powiedzieli, że "w sezonie nie mają na to czasu". Po mojej prośbie z łaską dodano taką usługę (czekałem tydzień po zamontowaniu okien). To samo stwierdzenie padło w przypadku kiedy zażyczyłem sobie montaż stolarki typu "na ciepło". Odpowiedź "to zajmuje za dużo czasu".
Szok! Nie wiem jak ta firma funkcjonuje! Po rozmowie z dyr. handlowym na temat umowy, zostałem przez niego poinstruowany, że wszelkie zmiany w umowie wykonują od kwot przekraczających 100 tys. zł, a moje zamówienie za kwotę ok. 20 tys. zł zostało potraktowane dosłownie jak gów*o!
Tragedia, jak do tej pory mam stracone ponad dwa tygodnie życia (po montażu), przepadł mi urlop na żarciu się z niekompetentną obsługą, która zaraz mi wmówi, że przecież ja sam sobie te okna składałem do kupy, montowałem i całość to moja wina...
Ludzie, firma widać, że się rozwija bo często jadę przez Niepruszewo (gm. Buk), więc kto mógł przypuszczać, że odwalają taką fuszerę!
Wrogowi nie życzę "współpracy" z firmą Sapor...
Awatar użytkownika
lipa_straszna!!!
Początkujący Okniarz
 
Posty: 2
Rejestracja: 30 sie 2016, 19:36

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: virgius1 >   05 paź 2016, 21:10

tak okna FIRMY SAPOR JIEST dobrie cy nie? .......cy mozna gdzies jiescie v Poznaniu kupic dobrie okna do uk? dzienki
Awatar użytkownika
virgius1
 

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: Mati123 >   20 sty 2017, 12:39

Dwa miesiące temu zamawiałem u nich okna, rolety i bramę garażową do nowo budowanego domu.
Wydatek spory, więc postanowiłem poczytać opinie w internecie. Trafiłem min. na to forum, gdzie nie są one zbyt dobre. Ostatecznie do wyboru przekonał mnie znajomy, który kilka miesięcy wcześniej również zamawiał u nich stolarkę. Zaryzykowałem.
Powiem szczerze, że u mnie wszystko przebiegło bez najmniejszych problemów. Handlowiec poświęcił mi sporo czasu...przedstawił zdecydowanie dużo więcej szczegółów dotyczących okien i rolet niż pozostałe firmy. To chyba utwierdziło mnie w przekonaniu aby złożyć u nich zamówienie, bo jestem dosyć dociekliwy...

Na dzień dzisiejszy budowę mam już zamkniętą. Montaż trwał 2 dni, handlowiec stale doglądał budowy, na koniec spisując ze mną protokół, w którym mogłem opisać ewentualne uwagi.
Na razie całość funkcjonuje prawidłowo i szczerze mówiąc nie mam się do czego przyczepić...
Dodatkowo przed samym wprowadzeniem do nowego domu obiecali przeprowadzić bezpłatną regulację okien i rolet.
Awatar użytkownika
Mati123
Początkujący Okniarz
 
Posty: 1
Rejestracja: 20 sty 2017, 12:16

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: Monter >   26 lut 2017, 16:42

Jestem monterem i handlowcem za razem okna na vece jak najbardziej godne polecenia. Pozyskiwalem towar i różnych producentów i mimo że SAPOR nie jest najtańszy to jakość wykonania okien jest w 100 % zadowalająca. Od 2 lat montuje okna od nich i nie miałem żadnej reklamacji. Jest to też po części zasługa prawidłowego montażu. Polecam.
Awatar użytkownika
Monter
 

Re: Okna Sapor - opinie

Postautor: Monter >   26 lut 2017, 20:21

Kolega powyżej pisze o zbyt dużych szybach w stosunku do tam okiennych haha totalna bzdura. !!! okna mają to do siebie ze zbyt dużą szyba nie wejdzie w ranę ze względu na wypustki w profilu więc każda szyba która mieści sie w ramie jest odpowiedniej wielkości. SAPOR pozyskuje szyby od leadera na polskim i zagranicznym rynku Pressglass. Poza tym ciepła ramka musi mieć łączenie nie mówię że kilka na obwodzie ale 1 na pewno. Nie ze bym bronił fabryki ale u nich nie zdarzyło mi się nigdy ze by podczas montażu brakowało okuc na ramie co zdarzało się i innych producentów. Moje zadowolenie z firmy może też wynikać z tego ze dokładnie precyprecyzuje swoje zamówienie. A co do szyb nietrzymajacych poziomu z reguły okna szklane są na stołach więc szpony okna nie ma wglądu jak leży szyba. Szyba w ramie podkładek szynowy ma od strony zawiasu pod spodem oraz z lewej strony u góry na słupku pionowym. !! Tak aby Okno1 zachowało kont jedyny błąd jaki mógłby się przytrafić to brak podkładki na słupku poziomym i góry z lewej strony wtedy istnieje możliwość wrażenia ze szyba ucieka ale w 99 % Okno1 chaczylo by się o śliwki na dole więc nie bardzo wierzę w pana opowieści. Jeśli ma Pan z tym problem proszę podać adres chętnie przyjadę i to obejrzę.
Awatar użytkownika
Monter
 

Poprzednia

Wróć do Firmy produkujące okna PCV

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość