Okna pcv Wrocław.

Tutaj możemy zadać takie pytania: Jakie okna pcv wybrać? Jakie okna pcv kupić? Ogólne dyskusje na temat wyboru okien pcv do domu lub mieszkania i nie tylko. Doradztwo na temat producentów okien pcv i profili okiennych.

Okna pcv Wrocław.

Postautor: kamsikora85 >   08 sie 2014, 21:51

Witam serdecznie.

Kupiłem okna z Krakowa we Wrocławiu. Nie jestem do końca zadowolony z montażu dokonanego przez tą firmę.

Czy może mi ktoś polecić kogoś rzetelnego, co będzie w stanie poprawić błędy pozostawione przez poprzednią ekipę>
Awatar użytkownika
kamsikora85
Początkujący Okniarz
 
Posty: 4
Rejestracja: 25 lip 2014, 14:34

Re: Okna pcv Wrocław.

Postautor: Oknoplast >   11 sie 2014, 10:55

Witam serdecznie,

celem weryfikacji zaistniałej sytuacji, a w szczególności zachowania standardów i procedur montażu proszę o kontakt z informacją przybliżającą meritum problemu. Proszę również o przedstawienie w kontakcie numeru zamówienia, jaki otrzymał Pan od dystrybutora realizującego zlecenie na adres: a.krawiec@oknoplast.com.pl

Do Państwa pełnej dyspozycji
Z poważaniem
Adriana Krawiec
Specjalista ds. PR OKNOPLAST
Awatar użytkownika
Oknoplast
Początkujący Okniarz
 
Posty: 2
Rejestracja: 11 sie 2014, 10:37

Re: Okna pcv Wrocław.

Postautor: Marek >   12 sie 2014, 20:30

kamsikora85 pisze:Witam serdecznie.

Kupiłem okna z Krakowa we Wrocławiu. Nie jestem do końca zadowolony z montażu dokonanego przez tą firmę.

Czy może mi ktoś polecić kogoś rzetelnego, co będzie w stanie poprawić błędy pozostawione przez poprzednią ekipę>

Na montaż okien masz dwa lata gwarancji Wiec czemu szukasz do poprawek innej firmy niż winowajców ?
A może nie zapłaciłeś za usługę i mają cię w D. i nie masz wyjścia? Za to masz z tego tytułu nadwyżkę kasy na poprawki za kilka zł ?
Generalnie twój post to ogólniki Moim zdaniem aby wyglądał wiarygodnie powinieneś dodać fakty : data umowy imię i nazwisko (bo przecież jesteś uczciwym klientem i niema czego się wstydzić ) nr zlecenia i faktury za którą zapłaciłeś .
I jeszcze jedno mi podpada czemu się żalisz na forum ,a nie zadzwonisz do Oknoplastu ?
Jak widać firma się odezwała .A ty odpowiesz na ich ofertę pomocy ?
Awatar użytkownika
Marek
 

Re: Okna pcv Wrocław.

Postautor: kamsikora85 >   12 sie 2014, 22:15

Marek pisze:
kamsikora85 pisze:Witam serdecznie.

Kupiłem okna z Krakowa we Wrocławiu. Nie jestem do końca zadowolony z montażu dokonanego przez tą firmę.

Czy może mi ktoś polecić kogoś rzetelnego, co będzie w stanie poprawić błędy pozostawione przez poprzednią ekipę>

Na montaż okien masz dwa lata gwarancji Wiec czemu szukasz do poprawek innej firmy niż winowajców ?
A może nie zapłaciłeś za usługę i mają cię w D. i nie masz wyjścia? Za to masz z tego tytułu nadwyżkę kasy na poprawki za kilka zł ?
Generalnie twój post to ogólniki Moim zdaniem aby wyglądał wiarygodnie powinieneś dodać fakty : data umowy imię i nazwisko (bo przecież jesteś uczciwym klientem i niema czego się wstydzić ) nr zlecenia i faktury za którą zapłaciłeś .
I jeszcze jedno mi podpada czemu się żalisz na forum ,a nie zadzwonisz do Oknoplastu ?
Jak widać firma się odezwała .A ty odpowiesz na ich ofertę pomocy ?


Hej Marek,

Dzięki! Ja jestem po prostu nieświadomym klientem. Wszystko było tak jak napisałeś. I chciałem tutaj pochawlić firmę PHU Okno - rozpatrzyli moja reklamację wzorowo i profesjonalnie. Zachowali się tak jak napisałeś w Twoim poście. Jak zwykle cały problem wynikał z mojej niewiedzy. Dzięki raz jeszcze!
Awatar użytkownika
kamsikora85
Początkujący Okniarz
 
Posty: 4
Rejestracja: 25 lip 2014, 14:34

Re: Okna pcv Wrocław.

Postautor: Torry >   21 sie 2014, 15:40

Na przyszłość polecam firmę Oknopex z Wrocławia http://oknopex.pl/ - pracownicy firmy posiadają bardzo obszerną wiedzę, którą potrafią w przystępny sposób podzielić się z klientem. Kontakt z firmą jest bardzo profesjonalny i przyjazny. Zaproponowana przez Oknopex cena była bardzo przystępna i niższa niż oferta firmy konkurencyjnej. Jeżeli chodzi o zamówienie i montaż to wszystko przebiegło szybko i sprawnie - POLECAM!
Awatar użytkownika
Torry
 

Re: Okna pcv Wrocław.

Postautor: Oknoplast >   22 sie 2014, 11:29

Cieszymy się, że dialog pozwolił rozwiązać problem, a sprawa znalazła pozytywne rozwiązanie. Dziękujemy za wybór naszych produktów i zaufanie dla marki Oknoplast.

Z poważaniem
Adriana Krawiec
Specjalista ds. PR OKNOPLAST
Awatar użytkownika
Oknoplast
Początkujący Okniarz
 
Posty: 2
Rejestracja: 11 sie 2014, 10:37

Re: Okna pcv Wrocław.

Postautor: Doka >   23 sie 2014, 17:18

Torry pisze:Na przyszłość polecam firmę Oknopex z Wrocławia http://oknopex.pl/ - pracownicy firmy posiadają bardzo obszerną wiedzę, którą potrafią w przystępny sposób podzielić się z klientem. Kontakt z firmą jest bardzo profesjonalny i przyjazny. Zaproponowana przez Oknopex cena była bardzo przystępna i niższa niż oferta firmy konkurencyjnej. Jeżeli chodzi o zamówienie i montaż to wszystko przebiegło szybko i sprawnie - POLECAM!


Klikam na link i przenosi mnie dokładnie tam gdzie powinno. Ileż mozna ten oknopex reklamować?
Awatar użytkownika
Doka
Bywalec
 
Posty: 33
Rejestracja: 20 lis 2012, 22:29

Re: Okna pcv Wrocław.

Postautor: Alex99 >   27 sie 2014, 11:59

Tydzień temu wymieniałam okna w mieszkaniu. Zdecydowałam się na okna firmy www.siuba.pl Mają swój salon firmowy między innymi we Wrocławiu przy ul Ukraińskiej 1. Profile okienne mają bardzo ładne, ceny są atrakcyjne. Ekipa remontowa sprawnie poradziła sobie z wymianą i obsadzeniem nowych okien. Posprzątali po sobie. Firma sprzedaje również rolety, parapety i inne akcesoria. Od razu zamówiłam sobie parapety i rolety. Polecam ta firmę z Wrocka.
Awatar użytkownika
Alex99
 

Re: Okna pcv Wrocław.

Postautor: Waldek42 >   01 paź 2014, 13:16

Mój ojciec zamówił już do siebie okna w http://euro-windows.pl/ Tak się zacząłem zastanawiać czy dobrze zrobił bo wybrał okna energooszczędne Energeto. Są droższe od standardowych, ale z opisu wynika, że mają lepszą izolację akustyczną, zabezpieczają przed włamaniem i rzadziej pękają. Miał ktoś z Was albo ma takie u siebie? Macie jakieś doświadczenia z tego typu oknami? Są warte swojej ceny?
Awatar użytkownika
Waldek42
 

Re: Okna pcv Wrocław.

Postautor: worldteam >   08 paź 2014, 10:19

Ja osobiście polecam Okna energooszczędne pasywne na profilu Encore z wkładkami docieplającymi. Jest to szeroki profil, który posiada stalowe wzmocnienia. W Składzie Okien w Bykowie k. Wrocławia powiedzieli mi, że gwarantują one trwałość i sztywność całej konstrukcji. Okna te mają większa powierzchnię przeszklenia, okazało się że dzięki temu moje pomieszczenia są lepiej doświetlone niż na poprzednich oknach, które miałem zamontowane w mieszkaniu. Producentem okien jest firma Dobroplast.
Ostatnio zmieniony 20 paź 2014, 10:34 przez worldteam, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
worldteam
Początkujący Okniarz
 
Posty: 3
Rejestracja: 08 paź 2014, 10:05

Re: Okna pcv Wrocław.

Postautor: Simon >   09 paź 2014, 9:21

Hej chciałbym sie dowiedzieć czy można kupić okna, które są uszczelnione dźwiękowo (nie muszą być PCV)? mieszkam w głośnej okolicy Wrocławia a nie chcę mieć hałasów w nocy. I do ilu decybelów takie okna mogą uszczelniać? i ile to mniej więcej może kosztować w porównaniu do zwykłych okien?
http://panparkingowy.pinger.pl/ - prowadzony przeze mnie blog
Awatar użytkownika
Simon
Początkujący Okniarz
 
Posty: 1
Rejestracja: 09 paź 2014, 6:48

Re: Okna pcv Wrocław.

Postautor: worldteam >   20 paź 2014, 10:40

Słyszałem, że można kupić okna ze specjalnymi szybami pochłaniającymi dźwięki. Jest to pakiet 3-szybowy, więc na pewno będzie droższy od klasycznych okien ale chyba najlepiej byłoby zapytać się fachowca w Składzie Okien. Mój znajomy mieszka w ruchliwym miejscu we Wrocławiu i zdecydował się na zamontowanie takich okien. Stwierdził, że wydobywający się hałas od ulicy jest przynajmniej o połowę niższy. Myślę że warto okna z takim pakietem montować.
Awatar użytkownika
worldteam
Początkujący Okniarz
 
Posty: 3
Rejestracja: 08 paź 2014, 10:05

Re: Okna pcv Wrocław.

Postautor: Szpadel18 >   06 lut 2015, 11:54

Szukam opini o produktach oferowanych przez firmę http://www.kdpartner.pl . Jesli ktoś miał z nią styczność prosze zdać mi relację.
Awatar użytkownika
Szpadel18
 

Re: Okna pcv Wrocław.

Postautor: Dorian >   21 lut 2015, 20:09

Najlepiej to chyba poobserwować rynek, porównać oferty i na tej podstawie dokonać wyboru producenta okien. PCV pomimo, że już funkcjonują od długiego czasu na rynku dzięki stosunkowi ceny do jakości chyba cały czas są najpopularniejsze. Sami wybraliśmy jakiś czas temu okna z firmy Budvar - http://www.budvarcentrum.eu/ w sumie między innymi dlatego, że w dwóch marketach sprzedawcy nam polecali ich produkty, a że cenowo byli również konkurencyjni to zamówiliśmy. Póki co narzekać na same okna nie mamy powodu.
Awatar użytkownika
Dorian
 

Re: Okna pcv Wrocław.

Postautor: wero-nika >   17 maja 2015, 22:41

Trzeba było Dorian iść na całość i napisać, by kamsikora85 obserwował rynek przez okno z budwaru. :) On już okna ma, tylko szuka ekipy do poprawki bo mu montaż spieprzyli. U nas okna instalowali fachowcy z fixokna.pl. Ich mogę polecić.
Ostatnio zmieniony 26 sie 2019, 8:58 przez wero-nika, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
wero-nika
Początkujący Okniarz
 
Posty: 8
Rejestracja: 17 maja 2015, 10:16

Re: Okna pcv Wrocław.

Postautor: Opinie >   18 maja 2015, 18:32

Jak widzę takie wpisy zamieszczone tego samego dnia w tej samej godzinie na wielu wątkach z linkiem do dostawcy to niestety wygląda słabo:
17 maja godzina 23.00 wątek „Vetrex opinie”
We Wrocławiu to samo. Braliśmy Vetrexy z http://fixokna.pl/oferta/okna/okna-pcv/ Kultura i fachowość. I przy wyborze, i przy montażu. Polecam. :)
17 maja godzina 23.35 wątek „Drutex czy Vetrex”
I na czym stanęło? Mamy od prawie roku Vetrexy z http://fixokna.pl/oferta/okna/okna-pcv/ - to autoryzowany przedstawiciel - i jestem zadowolona A właściwie byłam bo po przejrzeniu dyskusji nie wiem czy nie przepłaciliśmy zamiast brać drutexy. :(
17 maja godzina 23.20 wątek „Petecki czy Abm Jędraszek a może Vetrex”
Nie ma co się tu roztkliwiać nad "grabieżą" majątku narodowego przez obcy kapitał. My braliśmy Vetrexy z http://fixokna.pl/oferta/okna/okna-pcv/. Cenowo wielkiej różnicy nie ma. Za to jest pewność, że to pierwsza liga a nie jakieś rozgrywki podwórkowe. :)
17 maja godzina 22.41 watek „Okna pcv Wrocław”
Trzeba było Dorian iść na całość i napisać, by kamsikora85 obserwował rynek przez okno z budwaru. :) On już okna ma, tylko szuka ekipy do poprawki bo mu montaż spieprzyli. U nas okna instalowali fachowcy z http://fixokna.pl/. Ich mogę polecić.

Jak widać ten sam nick „wero-nika” i ta sama firm www.fixokna.pl widać całkiem sfixowali 
Marna reklama i widać słabość tej oferty Bo spam to jednak oznaka tej słabości .
Chyba mało Kto już ją wybiera tzw. oferta internetowa jednego lub dwóch sezonów na okna takie sobie z takim sobie ich dystrybutorem .
Awatar użytkownika
Opinie
 

Re: Okna pcv Wrocław.

Postautor: Mariusz32 >   01 paź 2015, 17:56

Nie wiem czy akurat ta firma poprawia czyjeś błędy ale okna wstawiają solidnie, możesz zapytać tu masz namiary na firmę Okna Konieczy tu ich strona http://www.oknowro.pl/ u mnie w domu wymieniali wszystkie okna. Fachowa firma, szybko uporali się z wymianą także polecam.
Awatar użytkownika
Mariusz32
Początkujący Okniarz
 
Posty: 1
Rejestracja: 01 paź 2015, 17:48

Re: Okna pcv Wrocław.

Postautor: gosc >   02 paź 2015, 13:03

Mariusz32 pisze:Nie wiem czy akurat ta firma poprawia czyjeś błędy ale okna wstawiają solidnie, możesz zapytać tu masz namiary na firmę Okna Konieczy tu ich strona http://www.oknowro.pl/ u mnie w domu wymieniali wszystkie okna. Fachowa firma, szybko uporali się z wymianą także polecam.

Tani spam .
widać ,że ta firma ma mało roboty
Awatar użytkownika
gosc
 

Re: Okna pcv Wrocław.

Postautor: Tomasz676 >   18 gru 2015, 12:37

Mi okna montowali ci panowie : oknawro.pl z Wrocławia, montowałem okna pcv i mogę polecić z czystym sumieniem, fachowcy przyjechali pomierzyli i wstawili. Generalnie cała usługa trwała kilka dni i jak na razie jestem zadowolony z okien.
Awatar użytkownika
Tomasz676
Początkujący Okniarz
 
Posty: 2
Rejestracja: 18 gru 2015, 12:22

Re: Okna pcv Wrocław.

Postautor: TomaszWW >   19 sie 2016, 7:51

Witam, interesuje mnie zaufana firma, która sprzedaje okna Wrocław, okolice, mam na myśli okna PCV. Będę wdzięczny za Wasze opinie, im szybciej tym lepiej, bo nieuchronnie zbliżam się do etapu wstawiania okien w domu letniskowym ;)
Awatar użytkownika
TomaszWW
 

Następna

Wróć do Jakie okna PCV kupić? Jakie okna PCV wybrać?

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości