Okna PCV, drewniane, czy aluminiowe?

Tutaj możemy zadać takie pytania: Jakie okna pcv wybrać? Jakie okna pcv kupić? Ogólne dyskusje na temat wyboru okien pcv do domu lub mieszkania i nie tylko. Doradztwo na temat producentów okien pcv i profili okiennych.

Okna PCV, drewniane, czy aluminiowe?

Postautor: krzyszbielski >   17 cze 2016, 9:17

Stały dylemat. Nie mam pojęcia, które okna najlepiej się sprawdzą. Właśnie stoje przed wyborem okien i ciągle zmieniam zdanie. Najpierw byłem przekonany, żeby zakupić okna drewniane, jednak poczytałem opinie na forach i jednak przeważająca liczba osób polecała okna pcv. Postanowiłem więc że zakupię okna PCV. Wybrałem już nawet producenta i model (http://www.ekoplast-krakow.pl/produkty/okna/komfort), jednak znalazłem dobre opinie o oknach aluminiowych. I nie mam pojęcia co teraz zrobić. :lol: Czy zdecydować się na te okna Eko Plast Kraków (mają bardzo dobre opinie), czy lepiej poszukać czegoś innego? Jak myślicie?
Awatar użytkownika
krzyszbielski
Początkujący Okniarz
 
Posty: 5
Rejestracja: 17 cze 2016, 9:05

Re: Okna PCV, drewniane, czy aluminiowe?

Postautor: lukasnie >   21 lip 2016, 7:55

Ja ogromnie polecam okna PCV. Miałem już sporo przejść z oknami drewnianymi i mimo, że wyglądają na początku naprawdę pięknie, to nigdy więcej się na nie zdecyduje. Zaciekawiłeś mnie natomiast z oknami aluminiowymi, bo mało się o nich słyszy, przynajmniej ja zawsze rozważałem wybór tylko między oknami plastikowymi, a drewnianymi, a może to był błąd, może warto zainwestować w aluminiowe? Jestem bardzo ciekawy.
Lepiej zaliczać się do niektórych, niż do wszystkich.
Andrzej Sapkowski – Krew elfów
Awatar użytkownika
lukasnie
Początkujący Okniarz
 
Posty: 7
Rejestracja: 21 lip 2016, 7:35

Re: Okna PCV, drewniane, czy aluminiowe?

Postautor: magic992 >   05 paź 2016, 7:07

Mi akurat się podobają okna drewniane zresztą mają b.dobrą izolacje ciepła duża trwałość i wytrzymałość i zawsze można zmienić kolor ;), ja mam akurat od firmy która sprzedaje okna DAKO i jestem zadowolona, można zerknąć na ich ofertę http://www.oknasacz.pl/
Awatar użytkownika
magic992
 

Re: Okna PCV, drewniane, czy aluminiowe?

Postautor: trefl >   18 lis 2016, 9:15

Z PCV jest na pewno jest mniej kłopotu - nie trzeba ich odświeżać i przez lata wyglądają świetnie. No i są zdecydowanie są dużo bardziej tańsze niż drewniane. Zresztą teraz jest taki wybór kolorystyki, że bez problemu można je dopasować do elewacji. Gdy wykańczaliśmy dom też zdecydowaliśmy się na PCV. Warto zamówić u dobrego producenta - sporo dobrego słyszałam o firmie Atos: http://www.atoslublin.pl/
Mają ponad 20- letnie doświadczenie w branży, a prócz okien oferują także drzwi Gerda czy bramy garażowe Wiśniowski. Z PCV możesz u nich wybierać spośród profili Inoutic - to taka niemiecka technologia, dostępna w wariantach Arcade, Prestige i Eforte. Co prawda nie znam się do końca na specyfikacji ale po prostu podpytaj ich doradcę o najlepsze rozwiązanie dla Twojego domu. No i oczywiście masz u nich zagwarantowany fachowy montaż wybranego produktu.
Awatar użytkownika
trefl
Początkujący Okniarz
 
Posty: 2
Rejestracja: 23 maja 2016, 8:45

Re: Okna PCV, drewniane, czy aluminiowe?

Postautor: haroldd >   13 gru 2016, 14:38

krzyszbielski pisze:Stały dylemat. Nie mam pojęcia, które okna najlepiej się sprawdzą. Właśnie stoje przed wyborem okien i ciągle zmieniam zdanie. Najpierw byłem przekonany, żeby zakupić okna drewniane, jednak poczytałem opinie na forach i jednak przeważająca liczba osób polecała okna pcv. Postanowiłem więc że zakupię okna PCV. Wybrałem już nawet producenta i model (http://www.ekoplast-krakow.pl/produkty/okna/komfort), jednak znalazłem dobre opinie o oknach aluminiowych. I nie mam pojęcia co teraz zrobić. :lol: Czy zdecydować się na te okna Eko Plast Kraków (mają bardzo dobre opinie), czy lepiej poszukać czegoś innego? Jak myślicie?



i jak tam, zrobiłes u nich okna? jakie wybrałeś? po zimie planuje wymianę okien bo teraz to raczej nie zdążę i szukam potencjalnych wykonawców :mrgreen:
ja raczej ide w PCV bo jednak tańsze i mniej roboty a na wyglądzie mi tak nie zależy... daj znac jak tam Twoja sytuacja wyglada ;) pozdro
Awatar użytkownika
haroldd
 

Re: Okna PCV, drewniane, czy aluminiowe?

Postautor: misiek99 >   16 gru 2016, 8:53

Ja też niestety mam ten problem i trwa to już dłuższy czas bo chce się zabrać za wymianę okien w całym domu ale do końca nie mogę się zdecydować. Z kim nie rozmawiam to zawsze usłyszę coś nowego i zawsze ktoś będzie chwalił jedne i drugie. Poproszę o jakieś dwa sensowne argumenty za oknami drewnianymi jak i aluminiowymy
Awatar użytkownika
misiek99
Początkujący Okniarz
 
Posty: 2
Rejestracja: 16 gru 2016, 8:46

Re: Okna PCV, drewniane, czy aluminiowe?

Postautor: orandas >   09 lut 2017, 15:47

według mnie pcv najlepsze
Awatar użytkownika
orandas
Początkujący Okniarz
 
Posty: 5
Rejestracja: 09 lut 2017, 15:45

Re: Okna PCV, drewniane, czy aluminiowe?

Postautor: magic992 >   23 maja 2017, 13:40

Wg. mnie okna PCV. , w przypadku naszego domku rodzinnego się sprawdzają.
Awatar użytkownika
magic992
Początkujący Okniarz
 
Posty: 3
Rejestracja: 23 maja 2017, 13:32

Re: Okna PCV, drewniane, czy aluminiowe?

Postautor: Krystyna1050 >   12 lip 2017, 12:02

PCV? proszę uzasadnić, bo sama stoję teraz przed wyborem, okazuje się niełatwym :D
Awatar użytkownika
Krystyna1050
Bywalec
 
Posty: 12
Rejestracja: 12 lip 2017, 11:46


Wróć do Jakie okna PCV kupić? Jakie okna PCV wybrać?

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości