Niemieckie okna Schuco

Kupiłeś okna PCV od producenta i chciałbyś wyrazić na jego temat opinie? Jesteś zadowolony i chciałbyś podzielić się swoimi spostrzeżeniami? A może chciałbyś ostrzec innych przed nierzetelną firmą? Zapraszamy.

Niemieckie okna Schuco

Postautor: Schucoopinie >   26 sty 2018, 8:52

Co sądzicie na temat okien niemieckiej firmy Schüco ? Interesują mnie wszelkie opinie .
Awatar użytkownika
Schucoopinie
 

Re: Niemieckie okna Schuco

Postautor: Sławomir84 >   13 mar 2018, 14:38

To bardzo solidne i dopracowane technologicznie systemy, a w całej Polsce można znaleźć sporo rzetelnych firm produkujących na profilach Schuco. Z Dolnego Śląska kojarzę Empol z Wrocławia, ale na mapce na stronie można znaleźć więcej firm:https://www.schueco.com/web/premiumpartner_pl/premium_partner_pl W ofercie mają zarówno okna do domów pasywnych, jak i specjalne wykonania o bardzo dobrych parametrach, warto porozmawiać z kilkoma z tych firm i zobaczyć, co mówią i jak doradzą, naprawdę widać doświadczenie.
Awatar użytkownika
Sławomir84
Bywalec
 
Posty: 21
Rejestracja: 22 lut 2018, 15:27

Re: Niemieckie okna Schuco

Postautor: Jarek >   13 mar 2018, 15:36

Czy okna schuco są produkowane w Polsce czy w Niemczech ?
Awatar użytkownika
Jarek
 

Re: Niemieckie okna Schuco

Postautor: Kasia >   29 mar 2018, 11:30

Teść zakupił do mieszkania w bloku te okna. Po pierwsze ekipa pomiarowa i montażowa z biura z Sosnowca - porażka, nie zgadzajcie się na nią, niech dadzą Wam z Bielska. Okna - przyszły zabrudzone w środku, zaśmiecone, z nadrukami seryjnymi na szybach. Montaż trwał jeden dzień a poprawki w ramach reklamacji ponad tydzień w tym jedno skrzydło zostało całkiem wymienione. Ja zakupiłam też te okna do domu, zobaczymy jak będzie. Ekipie pomiarową (wspomnianą z Sosnowca) wymieniłam po ich wizycie na budowie (totalnie nie byli się w stanie odnaleźć) ta druga która przyszła po nich zebrała zupełnie inne wymiary... Czy okna przyjdą dobre? Zobaczymy.
Awatar użytkownika
Kasia
 

Re: Niemieckie okna Schuco

Postautor: Sonia >   31 mar 2018, 5:18

Nie mam złego zdania. Generalnie jednak jeśli chodzi o konkretne marki to raczej internorm - austriackie. Mają dość silnie rozbudowaną dystrybucję w Polsce. We Wrocławiu i okolicach zajmuje się nią oknar.
Awatar użytkownika
Sonia
 

Re: Niemieckie okna Schuco

Postautor: Jano >   31 mar 2018, 8:29

Na co komuś niemiecka czy austriacka masówka ? Za cenę ich plastiku dostaniemy dostaniemy najwyższej jakości Polskie okna drewniano aluminiowe w wersji pasywnej z pełną gwarancją i serwisem na miejscu .Polak kupuje Polskie i lepsze produkty niż niemiecki i austriacki badziew udający luksus bo zagraniczny. Teraz jest czas patriotyzmu zakupowego .
Awatar użytkownika
Jano
 

Re: Niemieckie okna Schuco

Postautor: Wojciech4421 >   28 maja 2019, 5:59

Moim zdaniem takie okna na pewno są bardzo interesujące.Takie jest moje skromne zdanie.
Awatar użytkownika
Wojciech4421
Początkujący Okniarz
 
Posty: 5
Rejestracja: 28 maja 2019, 5:55

Re: Niemieckie okna Schuco

Postautor: fensterauspolen >   09 cze 2019, 7:22

Schüco bardzo dobra firma, ale niezależnie od firmy polecam wziąć profile z najwyższej półki. Dopłata do najlepszych profili w skali okna to często 250-300 zł a spokój na lata :)
Awatar użytkownika
fensterauspolen
Początkujący Okniarz
 
Posty: 2
Rejestracja: 09 cze 2019, 7:17
Lokalizacja: Berlin

Re: Niemieckie okna Schuco

Postautor: Gosc >   09 cze 2019, 15:18

Jarek pisze:Czy okna schuco są produkowane w Polsce czy w Niemczech ?

To szkopskie profile z których wykorzystaniem polskie firmy robią okna - to taka sama cześć jak szyba, okucie, zbrojenie, uszczelki, klamki , listwa podparapetowa, śruby, podkładi i przekładki oraz cała masa innych elementów z których można zrobić dobre lub skrajnie wadliwe okno jako całość.
Awatar użytkownika
Gosc
 

Re: Niemieckie okna Schuco

Postautor: twoje-okna >   19 cze 2019, 6:32

Okna z polski tutaj http://twoje-okna.com
Awatar użytkownika
twoje-okna
Bywalec
 
Posty: 20
Rejestracja: 29 kwie 2019, 19:14

Re: Niemieckie okna Schuco

Postautor: mariusz3365 >   09 sie 2019, 9:47

W sumie wiadomo, że jeśli wybierzemy złego wykonawcę, okno może być niestarannie lub nawet wadliwie wykonane, bez względu na rodzaj profili – polskich czy niemieckich. Z tego co wiem, Schuco dostarcza polskim producentom nie tylko profile, a cały system i know-how, jak „złożyć” dobrej jakości okno. Szkolą, doradzają i sprawdzają. Jest nawet grupa wiodących producentów okien Schuco, można ją znaleźć tutaj: http://www.schueco.pl/premium-partner
Awatar użytkownika
mariusz3365
Początkujący Okniarz
 
Posty: 8
Rejestracja: 17 wrz 2018, 6:13

Re: Niemieckie okna Schuco

Postautor: JANIII >   10 sie 2019, 7:35

Mam w dupie NIEMIECKI okna. Niemam zamiaru pchać szwabom moją kasę w tyłek. Polak wybiera Polskie okna bo POLSKIE ZNACZY LEPSZE niż niemiecki szajs. Tak długo jak będziecie kupować niemieckie produkty tak długo będziecie biedniejsi niż niemcy.
Awatar użytkownika
JANIII
 


Wróć do Firmy produkujące okna PCV

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron