mocne okna plastikowe

Tutaj możemy zadać takie pytania: Jakie okna pcv wybrać? Jakie okna pcv kupić? Ogólne dyskusje na temat wyboru okien pcv do domu lub mieszkania i nie tylko. Doradztwo na temat producentów okien pcv i profili okiennych.

mocne okna plastikowe

Postautor: EN500 >   11 lut 2014, 18:35

Potrzebuję porady. Buduję dom i jestem na etapie stanu surowego otwartego. Po konsultacjach ze znajomymi wybrałem okna PVC. Chciałbym kupić mocną ramę na balkon, bo przy dzieciach, te drzwi będą non stop na wszystkie strony "latały". Na forach często przewijają się takie nazwy: Profile Inoutic/Deceuninck , Brugmann, Rehau, Aluplast oraz Veka. Może ktoś podzielić się swoimi doświadczeniami z tymi producentami?
Awatar użytkownika
EN500
Początkujący Okniarz
 
Posty: 7
Rejestracja: 11 lut 2014, 17:57

Re: mocne okna plastikowe

Postautor: AndyC >   24 kwie 2014, 10:29

chłopie najlepiej to się nie bawić w takie jajca bo okna to bardzo poważna sprawa, ja przy wyborze swoim jaki musze dokonać teraz to stawiam na najlepszych
Awatar użytkownika
AndyC
Bywalec
 
Posty: 18
Rejestracja: 15 paź 2013, 12:35

Re: mocne okna plastikowe

Postautor: WojtekRode >   12 maja 2014, 12:19

Brugmann jest okej, ale pamiętaj żeby dobrze dopytać ewentualnego sprzedawcę.
Awatar użytkownika
WojtekRode
Początkujący Okniarz
 
Posty: 4
Rejestracja: 12 maja 2014, 12:12

Re: mocne okna plastikowe

Postautor: karilnka >   16 lip 2014, 17:56

Jeżeli chodzi o okna czy w ogóle o stolarka okienną to od jakiegoś czasu współpracuje z jedna firmą, Ciepłe Okna z Grodziska Mazowieckiego. Maja szeroką ofertę, pomagają, doradzają, mają świetną aplikację na stronie, która pomaga dokonać najlepszej opcji. No i mają przyjazne ceny. Pełna profeska – polecam
Awatar użytkownika
karilnka
 

Re: mocne okna plastikowe

Postautor: EN500 >   29 lip 2014, 10:42

karilnka pisze:Jeżeli chodzi o okna czy w ogóle o stolarka okienną to od jakiegoś czasu współpracuje z jedna firmą, Ciepłe Okna z Grodziska Mazowieckiego. Maja szeroką ofertę, pomagają, doradzają, mają świetną aplikację na stronie, która pomaga dokonać najlepszej opcji. No i mają przyjazne ceny. Pełna profeska – polecam

KarolinaK pisze:A zastanawiałeś się nad takimi oknami oknopex ? My mamy je u siebie - łącznie z drzwiami na taras, które jak non stop latają we wszystkie strony. Okna mamy już kilka lat i nic się z nimi nie dzieje, u mnie się sprawdzają w 100%.


Dzięki dziewczyny za podpowiedzi ale zostanę jednak przy tych firmach, co wcześniej podpowiedzieli mi forumowicze. Potrzebuję mocnych i trwałych okien opartych na markowych produktach. Wybiorę producenta spośród kilku marek, które mają najwięcej pozytywnych opinii: Inoutic, Brugmann, Rehau, Aluplast lub Veka.
Awatar użytkownika
EN500
Początkujący Okniarz
 
Posty: 7
Rejestracja: 11 lut 2014, 17:57

Re: mocne okna plastikowe

Postautor: disco >   02 wrz 2014, 8:25

jak mają być mocne i solidne to myślę, że najlepiej się sprawdzą okna drutex, ja mam takie i bardzo chwalę, zamawiałam w styleline i powiem ci, że montaż poszedł bardzo szybko i sprawnie
Awatar użytkownika
disco
 

Re: mocne okna plastikowe

Postautor: Pikabuu >   04 wrz 2014, 12:05

Mizernie sprzedaż w stajlajn idzie co? Ostatnio znowu was pełno wszędzie. Jeżeli Dru jest taki bogaty, to niech wykupi reklamę albo odkoduje MŚ w siatkówce jak taki przenajlepszy, a nie spamiarka na całego. Przynajmniej raz by go ludzie docenili.
Awatar użytkownika
Pikabuu
 

Re: mocne okna plastikowe

Postautor: amaro >   07 wrz 2014, 19:42

Bogaci nie znaczy, ze nie sa cwani i pchaja propagande ale popytaj specjalistow gdzie jest prawda, jakie sa zwroty i reklamacje.
Awatar użytkownika
amaro
 

Re: mocne okna plastikowe

Postautor: sammik >   26 wrz 2014, 8:57

O zdanie warto zapytać samych użytkowników. To oni są najlepszymi doradcami. Nie kierujmy się wyłącznie opisami sprzedających.
Awatar użytkownika
sammik
Początkujący Okniarz
 
Posty: 5
Rejestracja: 26 wrz 2014, 8:55

Re: mocne okna plastikowe

Postautor: Tomasz676 >   18 gru 2015, 12:32

Ja zainwestowałem w okna drutex takie zaoferowałam mi ta firma http://www.oknowro.pl/ i jestem zadowolony z okien generalnie wcześniej miałem okna które montował deweloper i problem miałem taki że nie dało się ich ustawić żeby dociskały sie dobrze po zamknięciu ponieważ na górze okna była zawsze jakaś nieszczelność i przy mocnym wietrze świszczało w całym domu, nie wiem gdzie leżał problem (moze fachowcy wiedzą więcej w tym temacie) dziwne było to że ten problem miałem tylko z oknami balkonowymi czyli wysokimi, fachowcy ustawiali je kilka razy i nic to nie dało, po wymianie okien problem znikł.
Awatar użytkownika
Tomasz676
Początkujący Okniarz
 
Posty: 2
Rejestracja: 18 gru 2015, 12:22

Re: mocne okna plastikowe

Postautor: edanaha >   07 mar 2017, 8:09

Ja wybrałam okna firmy http://www.abakus-okna.com.pl/pl/produk ... s-standard Abakus Standard to okna PCV najlepszej jakości, w pełni odporne na działanie czynników atmosferycznych. Dzięki unikalnej technologii, w jakiej zostały wykonane (ABAKUS IRMC), są niezwykle trwałe i łatwe w codziennej pielęgnacji. Co więcej, okna PCV Abakus wpływają na oszczędność energii cieplnej – systemy, które zostały wykorzystane do produkcji okien zapobiegają między innymi powstawaniu mostków cieplnych, a sama szyba jest idealnie zespolona, dzięki czemu ciepło nie ucieka z wnętrza domu.
Awatar użytkownika
edanaha
Początkujący Okniarz
 
Posty: 8
Rejestracja: 14 kwie 2016, 11:16

Re: mocne okna plastikowe

Postautor: rafał >   21 lip 2017, 10:48

Sporo tych wątków o oknach i drzwiach... dla szukających tych pierwszych polecam VIDOK - po kilku latach opinia już jest wyrobiona, bo jakość jest naprawdę wysoka, kontakt z firmą jest dobry, nie ma problemu żeby o cokolwiek zapytać nawet dawno po zakupie, jak dla mnie firma na 5, uczciwa i okna bardzo mocne.
Awatar użytkownika
rafał
 

Re: mocne okna plastikowe

Postautor: JOOO >   21 lip 2017, 21:33

rafał pisze:Sporo tych wątków o oknach i drzwiach... dla szukających tych pierwszych polecam VIDOK - po kilku latach opinia już jest wyrobiona, bo jakość jest naprawdę wysoka, kontakt z firmą jest dobry, nie ma problemu żeby o cokolwiek zapytać nawet dawno po zakupie, jak dla mnie firma na 5, uczciwa i okna bardzo mocne.

To okna dla ubogich Jaka reklama taki klient. Brakuje kasy na profesjonalną reklamę ? Tania reklamy okien, które jak widać nie idą ?

Zamieść ten wpis na portalu www.wiocha.pl
Awatar użytkownika
JOOO
 

Re: mocne okna plastikowe

Postautor: Honzzik212 >   23 sie 2017, 11:36

Marka to nie wszystko. Poczytaj opinie o firmach i popatrz na specyfikacje poszczególnych okien.
Awatar użytkownika
Honzzik212
Początkujący Okniarz
 
Posty: 1
Rejestracja: 23 sie 2017, 11:29

Re: mocne okna plastikowe

Postautor: Jeremiasz >   20 wrz 2017, 14:24

Ja zamiast nazw firm rzucę Ci nazwą portalu okniarskiego - oknotest.pl - Mają tam ranking technologii okiennej. Myślę że to Cię może naprowadzić na dobre okna, a nie opinie na forach. http://oknotest.pl/ranking-okien-pro-quality Moim zdaniem pierwsza piątka warta jest uwagi, niżej nie ma sensu schodzić.
Awatar użytkownika
Jeremiasz
 

Re: mocne okna plastikowe

Postautor: novy >   22 wrz 2017, 11:39

Najlepiej mi się kojarzy z tej listy Oknoplast. Widziałem ich okna u znajomego, opowiadał mi też trochę o warunkach gwarancji, o dystrybutorach (mamy w okolicy autoryzowanego dealera) i nie wiem, czy nie zdecydować się na nie.
Awatar użytkownika
novy
 

Re: mocne okna plastikowe

Postautor: Jeremiasz >   05 paź 2017, 13:49

To zależy od tego, gdzie będą montowane te okna, ile chcesz na nie wydać, na co zwracasz szczególną uwagę. Jeśli masz kupić okna Oknoplastu z powodu loga na ramie to sobie odpuść. Są firmy z ładniejszym logo ;) Ale jeśli szukasz konkretów, to na nich się skup i zobacz, czy Oknoplast spełnia twoje oczekiwania.
Awatar użytkownika
Jeremiasz
 

Re: mocne okna plastikowe

Postautor: novy >   09 paź 2017, 8:10

No najbardziej mi zależy na tym żeby były ciepłe w miarę możliwości żeby miały (przynajmniej część) ruchomy słupek. To sie chyba zgadza w tych oknach? Na przykład Pixele. Do tego są ładne, a przynajmniej tak twiedzi moja żona.
Awatar użytkownika
novy
 

Re: mocne okna plastikowe

Postautor: Jeremiasz >   26 paź 2017, 10:38

Skoro tak twierdzi twoja żona, to na pewno ma rację ;) Akurat cieplejsze w ofercie Oknoplastu są okna Winergetic Premium (rama 82 w porównaniu do 70 w Pixelach). I też mają ruchomy słupek. No ale jeśli wybiera żona, to pewnie już po ptakach dawno :D
Awatar użytkownika
Jeremiasz
 

Re: mocne okna plastikowe

Postautor: Marek76 >   26 paź 2017, 16:40

Jeremiasz pisze:Skoro tak twierdzi twoja żona, to na pewno ma rację ;) Akurat cieplejsze w ofercie Oknoplastu są okna Winergetic Premium (rama 82 w porównaniu do 70 w Pixelach). I też mają ruchomy słupek. No ale jeśli wybiera żona, to pewnie już po ptakach dawno :D


Winergetiki mają ałupek ruchomy dyżo szerszy niż pixele Pixel to zupełnie inna filozofia okien chodzi o maksymalne doświetlenie pomieszczenia zimą .Design dla wielu też ma znaczenie.
Awatar użytkownika
Marek76
 

Następna

Wróć do Jakie okna PCV kupić? Jakie okna PCV wybrać?

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości