Martom Poznań opinie

Korzystałeś z usług? Chciałbyś podzielic się opinią o montażystach? Napisz tutaj.

Martom Poznań opinie

Postautor: Metys >   17 lut 2012, 14:25

Opinie o firmie Martom z Poznania.
Awatar użytkownika
Metys
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: dzidzia >   21 lut 2012, 22:19

Ludzie, uważajcie na firmę MARTOM producenta okien Swarzędz, niesolidna, nieterminowa, słaba jakość. Odradzam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
dzidzia
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: Tola >   05 kwie 2012, 12:55

Zamówiłam okna i parapety w Swarzędzkiej Wytwórni Okien MARTOM - odradzam z nimi współpracę. Nie dotrzymują terminów, dwa razy przesunęli o tydzień termin montażu. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że w obu przypadkach żaden pracownik nie zadzwonił i nie uprzedził o zmianach terminu - poinformowali mnie dopiero jak sama dzwoniłam w przeddzień umówionego montażu. Kompletny brak profesjonalizmu w obsłudze klienta.
Awatar użytkownika
Tola
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: tencomusienieplaci >   13 sie 2012, 18:01

Szef (właściciel?) firmy jest nieodpowiedzialny, nie poważny, śmieszny i nie powinien zajmować tego stanowiska. Firma ma długi. Płacą po 50, 100. 150, 200, 250 zł. Wywieszają zawiadomienie, że wynagrodzenie będzie wypłacane 10tego dn. każdego miesiąca, a to nie prawda! Nie dajcie się zrobić w balona. Pan T.... robi z ludzi frajerów, ale w końcu trafi na opór i skończy źle wraz ze swoimi długami. Obiecują umowy, a na końcu ludzie pracują bo nie mogą nigdzie indziej znaleźć pracy, a umowy przez rok jak nie było tak nie ma. To smutne, że ludzie z kasą wyzyskują w ten sposób biednych pracowników. Ośmieszają sami siebie. PRZESTRZEGAM PRZED PODEJMOWANIEM PRACY W TEJ FIRMIE !!! Nie róbcie tego. Wypłatę w wysokości 1500zł dostaniecie 2 miesiące później, lub wcale... Człowiek pracuje, traci na dojazdy, psuje sobie nerwy bo składanie takiej tandety to porażka i na końcu co? Dostaje wypłatę w 100 ratach... Coś tu chyba jest nie tak i to chyba nie chodzi o pracowników... Ostrzegam!!! Trzymajcie się z dala od tych oszustów! Nie dajcie robić z siebie frajerów! Również nie kupujcie tam okien... Tragedia... Można dostać lepsze i tańsze. Nigdzie indziej tylko w firmie Martom nie widziałem by ktoś pseudo "nowe" okna (składane z odpadków) składował pod chmurką. Czy deszcz, czy śnieg to i tak okna są na zewnątrz. Totalny szajs... Syf, kiła i mogiła...
Awatar użytkownika
tencomusienieplaci
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: złyKlient >   13 sie 2012, 18:03

okna z martomu to kiepska podroba podróby. odradzam stanoiwczo. znam osoby ktore tam kiedys pracowaly i wiem ze firma sie popsula ze wzgledu na jakies dlugi czy cos a teraz okna skladane sa z tego co maja pod reka a placi sie jak za nóweczki
Awatar użytkownika
złyKlient
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: Srartom >   01 wrz 2012, 19:05

nie polecam, okna sa badziewne! Martom to firma kretaczy i oszustow. Wspolczuje wykorzystywanym pracownikom. Powszechnie wiadomo ze wszystkie pozytywne opinie na temat Martomu sa napisane przez biurowych pracownikow ktorym sie placi. Co za tym idzie - sa zmyslone. ;///
Awatar użytkownika
Srartom
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: zulu >   26 wrz 2012, 19:42

FIRMA MARTOM-PRODUCENT OKIEN W SKAŁOWIE.....
ODRADZAM JAKIEKOLWIEK W TEJ FIRMIE ZAMAWIANIE OKIEN
OSZUŚCI!!!!
NIETERMINOWI!!!
OKNA KOMPLETNA TANDETA!!!!
BRAK KOMPETENCJI OBSŁUGI!!!!
JAKOŚĆ OKIEN ŻADNA!!!!
Awatar użytkownika
zulu
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: LINKA 21 >   01 paź 2012, 13:46

Swarzedzka wytwórnia okien MARTOM jest to dla mnie firma krzak zero profesjonalizmu w obsłudze klienta, ściemniają totalnie za każdym razem jak sie do nich dzwoni albo zgrzewarka im sie popsuła i nie mogą na czas wyprodukowac okien lub są urlopy i nie ma ludzi do pracy lub kierowca miał wypadek i wszystkie okna sie zbiły i niewiedza na kiedy wyprodukją nowe - takie sa ich tłumaczenia odnośnie zawalonych terminów. Zamówienia sa opóżniane o 2-do 3 tygodni i nikt nie dzwoni powiedzieć ze są opóźnienia. Handlowiec tej firmy ma swoich klientów w d..... w sumie jak cała fabryka najlepiej kasę wziąśc a potem mamy was głęboko gdzieś.... Wielka pomyłka.... niema kompetentnych osób do rozmowy w tej firmie... Nie polecam... Ostrzegam są z nimi same kłopoty.
Awatar użytkownika
LINKA 21
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: Miła >   15 paź 2012, 10:46

Uwaga!!!!,
Ta firma, czyli PRODUCENT OKIEN - MARTOM (Skałowo-Kostrzyn Wlkp.), to wielcy oszuści, tzn. jej właściciele.
Obiecują "wiele", a mianowicie umowy o pracę, podwyżki, wynagrodzenie na czas, itp. a tak naprawdę wszystko jest niezgodne z prawem. Z wynagrodzeniami spóźniają się nawet o 2 miesiące (ponadto płacą je w ratach), umów się nie można doprosić itp.
A pomyśleli ci oszuści za co "biedni" pracownicy mają utrzymać rodziny, opłacić rachunki, kupić żywność dojechać do pracy...poprostu żyć??
Ci pracodawcy, to nie ludzie...są chyba bez serc.
A gdzie te ich żony są w tym wszytkim???, że na to wszytko pozwalają??
Najbardziej jednak itytujące jest to jak, jeden z pracodawców (jeśli można tak nazwać-wyzyskiwaczy - WILEKI tomasz), kłamie i na dodatek chodzi uśmiechnięty i zadowolony jak by się nic nie stało. Jak on może patrzeć innym w oczy i chodzić sobie tak bezkarnie po ulicy??
Pocieszę Was wszystkich, że i na takiego przyjdzie kolej...
A wszystkich, którzy tę opinię czytają, może uda się przestrzec przed pracą w tej firmie a potencjalnych klientów oczywiście przed zakupem okien, które produkują z najgorszych elementów - poprostu to nie okna tylko szajs.
Awatar użytkownika
Miła
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: Barbara Michałowska >   08 lis 2012, 7:19

Dziękuję wszystkim powyżej za opinie. Nosiłam się z zamiarem zakupu w tej firmie i na szczęście trafiłam na tą stronę.
Awatar użytkownika
Barbara Michałowska
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: klx >   07 gru 2012, 14:52

Witam jestem już byłym montażystom firmy MARTOM OKNA KIEDYŚ SWARZĘDZ DZIŚ SKAŁOWO pracowałem tam przez 6 lat i powiem wam że z obawy przed utratą pracy montowałem nie okna montowałem syf i teraz kiedy wiem że setki lub tysiące klientów zostało oszukanych przy moim cichym przyzwoleniem jest mi wstyd nie miał bym odwagi spojrzeć tym ludziom w oczy po raz drugi w czym problem.1 często profil z recyklingu słabszy od normalnego.2 wzmocnienie w oknach tak zwana stal za słaba tańsza i cieńsza niż powinna być lub w kawałkach (okno wygina się na łączeniach stali lub jak jest za krótka to jak się przyłoży wagę to do pewnego momentu waga jest a na 30 cm od góry lub od dołu ucieka) lub brak stali (okno w zimie kurczy się i jest w tedy nie szczelne a w lecie rozpręża i trze skrzydło o ramę ) niedopuszczalnym jest co firma to czyniła wiele razy wkładanie płaskowników w przestrzeń między szybę a skrzydło okna okno do wywalenia po 2-3 latach.3 okucia firmy roto bo ja wiem czy to było roto.4 zmuszają monterów do płacenia za towar do montażu przez co pianka najtańsza za mało śrub lub blach i śrub.5 brak listew pod parapetowych gdzie w innych firmach to standart w MARTOMIE to luksus brak oznacza(wieje na lini parapet okno) 6. uszczelki w profilu są zgrzewane totalna katastrofa brak jakiegokolwiek komentarza 7.Rotacja pracowników przez co na miejsce wyuczonych co domagają się umowy przyjmowani są nowi i tak w kółko Macieju ba przez jakiś okres okna składali Ukraińcy pracujący na lewo bo załoga domagała się pensji i strajkowali dochodziło do tego że pracownik szedł po jakieś zaległe pieniądze a księgowa mówiła że nie ma po czym wchodził szef firmy i brał 10000 patoli na wypłatę dla Ukraińców gościu złamał nogę podczas ładowania okien to go wywlekli poza teren firmy i kazali mu iść do domu żeby se pogotowie wezwał ta firma to kołchoz nie mówiąc o sumach jakie przechodziły pod stołem montaże w Niemczech na lewo prezenty dla znajomych w postaci okien i montażu długi ma ta firma nie wyobrażalne w dwa lata właściciele tej firmy co kiedyś była firmą dobrą jakieś 7 lat temu spuścili na samo dno jest 07-12-2012 i jak ta firma przetrwa jeszcze ze 2 miesiące to będzie cud szkoda tylko tej garstki pracowników która została i walczy o pieniądze zaległe jeszcze za pazdziernik a idą święta i nikt im nie chce pomuc.
Awatar użytkownika
klx
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: oknopol >   19 gru 2012, 15:03

dajcie sobie spokój ze złodziejami, a ten pan tomasz-niby jeszcze właściciel ....żenada :x
Awatar użytkownika
oknopol
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: POLAK >   28 gru 2012, 20:27

Nikt jeszcze nie wspomniał o osobie która najbardziej się przyczyniła do stanu w jakiej jest w tej chwili ta firma.Mam na myśli DANIELA który omotał sobie p.Marka i Tomka wokół palca.Gościu przyjechał z pomorza i zbajerował ich a oni bezgranicznie mu zaufali,z resztą pewna osoba z ROTO jak go zobaczyła to potwierdziła,że on już załatwił 2 firmy a MARTOM będzie kolejny-kurwa mać PROROK czy co ale stało się to faktem,firma jest na skraju upadłości.Kiedyś to była zajebista firma,dobra atmosfera z wypłatami nie było problemów,premie gwiazdkowe i co najważniejsze wszystko było na czas.Okna były robione na cacy,klienci zadowoleni,szefowie no i my pracownicy.Żal dupę ściska,że taka firma z potencjałem się rozjebała,naprawdę żal bo przerobiłem tam kilka ładnych lat i trochę zdrowia tam się tam zostawiło.
Awatar użytkownika
POLAK
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: labor >   15 sty 2013, 9:31

Kiedyś pracowałem kilka lat w martomie i faktycznie firma chodziła jak zegarek - teraz czytam, że jest blisko upadłości faktycznie aż żal czytać - widać coś nie zadziałało jak należy - z drugiej strony firmy działają na jakimś tam ryzyku więc wzloty i upadki to coś naturalnego - szkoda tylko utraty kolejnych miejsc pracy.
Awatar użytkownika
labor
Początkujący Okniarz
 
Posty: 1
Rejestracja: 15 sty 2013, 9:22

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: jakoby >   22 sty 2013, 14:35

ZŁODZIEJE. Firma ma więcej długów niż włosów na głowie. Uwaga tylko nie wpłacajcie zaliczek bo ani okien ani kasy nie odzyskacie.
Awatar użytkownika
jakoby
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: durdon >   21 lut 2013, 7:34

Potwierdzam post Polaka, wymienił główną postać odpowiedzialną za stan firmy Martom - to pan d. znany w poznaniu jako "cycaty", w szczecinie jako "landryna" a w kołobrzegu jako "wentyl" (pewnie z racji na swój pokaźny, wręcz kobiecy biust) Otóż pan d. latał po firmie z kalkulatorem i pokazywał właścicielom zysk jaki może wygenerować. Cóż, oni jako, że już w potrzebie widzieli to w co chcieli uwierzyć a szkoda bo pan d. - koleś z angielską fryzurą sprawił, że firma dała takie rabaty jego klientom, że nie mogła przekroczyć progu rentowności. W innych firmach działa to trochę inaczej - PH ma generować sprzedaż z zyskiem i od takowego powinna mieć uzależnione wynagrodzenie a nie jak p. d. ok 3 % od obrotu!!!! heh, koleś zarabiał więcej niż właściciele, ale to już są sami sobie winni... szkoda tylko firmy z potencjałem i pracowników.. Pozdrawiam wszystkich normalnych co tam pracowali
Awatar użytkownika
durdon
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: bartek >   04 mar 2013, 14:54

Witam,

czy są tu może firmy, które popłyneły na współpracy z martomem ? Jak będziecie załatwiali zwroty zaliczek za które okien już nie otrzymaliście ? Już zakładaliście sprawy w sądzie czy w jakiś inny sposób ?
Awatar użytkownika
bartek
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: KLX >   10 mar 2013, 21:06

Drogi Bartku ta pseudo firma jest nie wypłacalna jak chcesz odzyskać pieniądze jet tylko jeden sposób mogę ci to ułatwić podając prywatny adres zamieszkania oszustów a morze jest ktoś inny kto potrzebował by adresy pana M lub pana T chętnie pomogę.
Awatar użytkownika
KLX
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: mmm >   10 mar 2013, 21:18

Najnowsze wieści z firmy MARTOM z dnia 10.03.2013 w firmie pracuje garstka pracowników żaden nie ma umowy z tą firmą powinna zająć się prokuratura lub urząd skarbowy o inspekcji pracy nie mówię sam podjąłem pewne kroki aby zakończyć proceder oszustw w tej firmie mianowicie wysłałem list do TVN UWAGA może podejmą temat firmy która oszukała tysiące klientów i nadal oszukuje.
Awatar użytkownika
mmm
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: rysol >   13 mar 2013, 12:46

jak najdalej od tych typów ale.....doczekają się oszuści :shock:
Awatar użytkownika
rysol
 

Następna

Wróć do Opinie o firmach montażowych

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 0 gości