Martom Poznań opinie

Korzystałeś z usług? Chciałbyś podzielic się opinią o montażystach? Napisz tutaj.

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: Andrzejek40 >   20 lis 2017, 12:39

Ja wybrałem energooszczędne drzwi aluminiowe od Technodom i jestem bardzo zadowolony. Już oszczędzam na ogrzewaniu, a zimy jeszcze nie ma :) Naprawdę polecam, bo wszystko poszło sprawnie ;)
Zapraszam też na moją stronę :)
Awatar użytkownika
Andrzejek40
Bywalec
 
Posty: 47
Rejestracja: 29 gru 2016, 11:48

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: martom >   30 lis 2017, 21:46

klientxl pisze:Witam!
Chciałbym przestrzec wszystkich przyszłych klientów przed skorzystaniem z zamawiania i montażu okien przez firmę Martom Poznań. Firma nie uczciwa, nie spełnia warunków umowy. Kuszą niską ceną, a potem okazuje się, że montaż okien jest bez obróbki, mimo tego, że montaż okien powinien być razem z obróbką budowlaną. W umowie wyszczególniają, że montaż okien jest robiony bez obróbki, ale nie informują o tym klienta, stawiając go później przed faktem dokonanym, próbując wyłudzić dodatkowe pieniądze za obróbkę. Właściciel firmy wmawia bzdury, że podczas rozmowy nastąpiła rezygnacja z usługi wykonania obróbki co było nie prawdą. Panowie wstawili okna, nie oczyścili gruntu, montaż parapetów krzywy - zostawili dosłownie dziury z oknami wstawionymi na piankę, bez żadnych wyprawek, bez elementarnego wykończenia, takim jak się robi przy montażu okien. Firma zatrudnia Ukraińców, którzy nie znają się na montażu, popełniają błędy, które potem muszą być poprawione przez prawdziwą firmę budowlaną. Nie polecam nikomu, chyba, że chcecie wywalić pieniądze w błoto.

Drogi kliencie podczas spotkania z handlowcem czy może pomiarowcem należy słuchać tego co on mówi a nie wpatrywać się w telewizor w kolejny odcinek serialu typu: Ukryta prawda itp. Umowę należy czytać przed podpisaniem , tym bardziej jeśli nie słuchamy co do nas mówi ten który ją sporządza , no chyba że nic z tego nie rozumiemy ale przytakujemy żeby nie wyjść przed przedstawicielem handlowym na kretyna który nie rozumie prostych spraw . Nie było Cię drogi kliencie stać na obróbkę tynkarską po montażu więc z niej zrezygnowałeś a po zamontowaniu wydawało Ci się drogi Kliencie że zrobisz awanturę i za darmo firma wykona tą część usługi .
A może mniej alkoholu a więcej zielonej herbaty . Pozdrawiam wszystkich naciągaczy tego typu .
Awatar użytkownika
martom
Początkujący Okniarz
 
Posty: 4
Rejestracja: 22 gru 2016, 20:42

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: martom >   30 lis 2017, 22:06

inwestor Poznań pisze:Jestem w szoku po przeczytaniu takich komentarzy.
Na to wygląda że to firma krzak.
Zasada :
NIGDY nie wpłacać żadnej zaliczki, póki nie sprawdzicie firmy, czy są wypłacalni
Mam wątpliwości co do tej firmy, wiec wolę nie ryzykować.

Drogi Inwestorze Poznań czy ty w ogóle wiesz co oznacza nazwa "Firma Krzak" ?
Wydaje mi się że nie bardzo . Czy twoim zdaniem Firma Krzak mogła by otrzymać Referencje z podziękowaniami od Burmistrza .
Awatar użytkownika
martom
Początkujący Okniarz
 
Posty: 4
Rejestracja: 22 gru 2016, 20:42

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: Gość >   06 gru 2017, 16:16

[/quote]
Drogi kliencie podczas spotkania z handlowcem czy może pomiarowcem należy słuchać tego co on mówi a nie wpatrywać się w telewizor w kolejny odcinek serialu typu: Ukryta prawda itp. Umowę należy czytać przed podpisaniem , tym bardziej jeśli nie słuchamy co do nas mówi ten który ją sporządza , no chyba że nic z tego nie rozumiemy ale przytakujemy żeby nie wyjść przed przedstawicielem handlowym na kretyna który nie rozumie prostych spraw . Nie było Cię drogi kliencie stać na obróbkę tynkarską po montażu więc z niej zrezygnowałeś a po zamontowaniu wydawało Ci się drogi Kliencie że zrobisz awanturę i za darmo firma wykona tą część usługi .
A może mniej alkoholu a więcej zielonej herbaty . Pozdrawiam wszystkich naciągaczy tego typu .[/quote]

To jest odpowiedź, która dokładnie oddaje charakter współpracy z firmą MARTOM. Od sekretarki po właściciela.
Awatar użytkownika
Gość
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: Radziej >   06 gru 2017, 16:25

martom pisze:
inwestor Poznań pisze:Jestem w szoku po przeczytaniu takich komentarzy.
Na to wygląda że to firma krzak.
Zasada :
NIGDY nie wpłacać żadnej zaliczki, póki nie sprawdzicie firmy, czy są wypłacalni
Mam wątpliwości co do tej firmy, wiec wolę nie ryzykować.

Drogi Inwestorze Poznań czy ty w ogóle wiesz co oznacza nazwa "Firma Krzak" ?
Wydaje mi się że nie bardzo . Czy twoim zdaniem Firma Krzak mogła by otrzymać Referencje z podziękowaniami od Burmistrza .


Właściwe pytanie brzmi: czy firma oszukująca klientów, nieponosząca odpowiedzialności za własne błędy, prowadząca kontakt z klientem na żenująco niskim poziomie (patrz odpowiedz firmy Martom powyżej) powinna otrzymać referencje od Burmistrza?
Awatar użytkownika
Radziej
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: Danuta >   06 gru 2017, 16:34

klientxl pisze:
Witam!
Chciałbym przestrzec wszystkich przyszłych klientów przed skorzystaniem z zamawiania i montażu okien przez firmę Martom Poznań. Firma nie uczciwa, nie spełnia warunków umowy. Kuszą niską ceną, a potem okazuje się, że montaż okien jest bez obróbki, mimo tego, że montaż okien powinien być razem z obróbką budowlaną. W umowie wyszczególniają, że montaż okien jest robiony bez obróbki, ale nie informują o tym klienta, stawiając go później przed faktem dokonanym, próbując wyłudzić dodatkowe pieniądze za obróbkę. Właściciel firmy wmawia bzdury, że podczas rozmowy nastąpiła rezygnacja z usługi wykonania obróbki co było nie prawdą. Panowie wstawili okna, nie oczyścili gruntu, montaż parapetów krzywy - zostawili dosłownie dziury z oknami wstawionymi na piankę, bez żadnych wyprawek, bez elementarnego wykończenia, takim jak się robi przy montażu okien. Firma zatrudnia Ukraińców, którzy nie znają się na montażu, popełniają błędy, które potem muszą być poprawione przez prawdziwą firmę budowlaną. Nie polecam nikomu, chyba, że chcecie wywalić pieniądze w błoto.

Drogi kliencie podczas spotkania z handlowcem czy może pomiarowcem należy słuchać tego co on mówi a nie wpatrywać się w telewizor w kolejny odcinek serialu typu: Ukryta prawda itp. Umowę należy czytać przed podpisaniem , tym bardziej jeśli nie słuchamy co do nas mówi ten który ją sporządza , no chyba że nic z tego nie rozumiemy ale przytakujemy żeby nie wyjść przed przedstawicielem handlowym na kretyna który nie rozumie prostych spraw . Nie było Cię drogi kliencie stać na obróbkę tynkarską po montażu więc z niej zrezygnowałeś a po zamontowaniu wydawało Ci się drogi Kliencie że zrobisz awanturę i za darmo firma wykona tą część usługi .
A może mniej alkoholu a więcej zielonej herbaty . Pozdrawiam wszystkich naciągaczy tego typu .


WSTYD MARTOMIE :shock: To jest oficjalna odpowiedż firmy?
Awatar użytkownika
Danuta
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: karo >   19 sty 2018, 19:11

richard pisze:UWAGA Martom to firma beznadziejna. UWAGA nie polecam. Tak naprawdę to nie wiadomo kto jest tam szefem. Podobno ich żony bo sami właściciele są ścigani przez ZUS US i komorników. Nie dbają ani o pracowników ani o klientów, u nich się liczy tylko kasa. Ich celem jest wyzyskiwać maksymalnie wszystkich klientów i pracowników aby nagromadzić pieniądze. Ostatnio zakupili sobie BMW X6, oczywiście nie bezpośrednio, bo przecież wszyscy ich ścigają. Wyjeżdżają często na wakacje. To wszystko kosztem pracowników i klientów. Pracownicy źle płaceni i to się przekłada na jakość, beznadziejna jakość. Najprawdopodobniej zakupują wybrakowany towar od Aluplasta. Okna Martom są wypaczone, zgrzewy przede wszystkim w oknach w kolorze są wykonane jak w stodole na maszynach poprzedniego wieku. Martom ma założone sprawy sądowe nie tylko w Polsce ale też z firmami zagranicznymi. UCIEKAĆ jeszcze raz uciekać.


Przez rok i trzy miesiące byłem ponad dziesięć lat temu pracownikiem opisywanej firmy. Niestety ale zgadzam się z większością zamieszczonych negatywnych opinii na jej temat. Opinia ta dotyczy zarówno właścicieli zakładu, zdecydowanej większości jego pracowników a także jakości wytwarzanych produktów.
Własciciele traktowali ludzi podobnie jak czynili to dziewiętnastowieczni kapitaliści - model takich zachowań obejrzeć można chociażby w filmie ,,Ziemia obiecana". Panowie Marek i Tomek twierdzą że zatrudniają wykwalifikowanych pracowników! Większość z nich stanowili w rzeczywistości pospolici menele, dresiarze ze Swarzedza i okolic aż po podstawówie albo tacy którzy zawodówę skończyli nie wiadomo jakim cudem. Praca z tymi ludźmi - tylko polecać; narkotyki, alkohol i kradzieże były w Martomie na porządku dziennym, co jakiś czas dochodziło nawet do rękoczynów. Oczywiście ci ludzie byli według pracodawców najlepszymi pracownikami, bo bali się upomnieć o podpisanie umów o pracę i godzili się na wszystkie odstępstwa od normalności w zakresie traktowania pracowników w zakładzie. Można łatwo sobie wyobrazić jak wyglądały produkowane przez takich elementów okna. Maszyny i urządzenia do produkcji: ich stan techniczny cudowny - wszystko naprawiane techniką młota i brechy.
Na szczęście przygoda z Martomem dawno się zakończyła, od ponad dziesięciu lat pracuję w innej firmie z kilkoma osobami które też przewinęły się przez Martom i mają na jego temat podobną opinię. Wszyscy szukający pracy i chcący kupić okna trzymajcie się od tego przedsiębiorstwa z daleka.
Awatar użytkownika
karo
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: Smutny >   29 sty 2018, 10:53

witam uwaga uwaga!! Teraz firma Martom kryje się pod szyldem DOBRE OKNA!! Na ul. Cieszkowskiego. Uwaga by się nie nadziać. Piękna strona, pięknie prowadzony fb. Po to by wprowadzać w błąd. Nieterminowi, nierzetelni. Szkoda nerwów. Pomiarowcy bez podstawowej wiedzy, okna albo za małe, albo za duże, a odpowiedzialności na siebie nie chce wziąc nikt. Totalna spychoterapia. Na końcu wychodzi, że zawinił nieświadomy niczego klient :( :oops: :evil:
Awatar użytkownika
Smutny
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: Mieszkanka Dakowe >   01 lip 2018, 20:38

Witam wszystkich użytkowników forum , sporo się tu naczytałam i postanowiłam dodać coś od siebie .
Zakończył się właśnie rok szkolny 2017/2018 i był to pierwszy rok po termomodernizacji naszej szkoły podstawowej w Dakowych Mokrych do której uczęszczają moje dzieci i chciałam podziękować firmie Martom za to , że wzięła udział w tym przedsięwzięciu.
Zamontowali w tej szkole nowe rewelacyjne okna , pierwszy raz tak się zdarzyło że dzieci nie wracały po lekcjach przewiane i przeziębione . Gratuluje firmie Martom produkują naprawdę bardzo dobre okna . Życzyła bym wszystkim szkołom takich okien . Wiem że brali udział w przetargu na montaż tych okien u nas a wiemy jak to w tych przetargach jest , cena jest zaniżana żeby zdobyć robotę i najczęściej kosztem jakości . U nas nic takiego nie wyszło okna są szczelne i funkcjonalne nie ma się do czego przyczepić .
Gorąco Polecam Firmę MARTOM !!!!!!!!!! :D
Awatar użytkownika
Mieszkanka Dakowe
Początkujący Okniarz
 
Posty: 2
Rejestracja: 30 cze 2018, 17:44

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: Natala2 >   11 sie 2018, 14:38

Zakupiliśmy z mężem okna w Martomie do naszego mieszkania wraz z drzwiami , nie mieliśmy o tym pojęcia więc zaczęliśmy od pomiaru i wyceny . Podczas pomiaru bardzo sympatyczny pan udzielił nam odpowiedzi na wszystkie nasze pytania oraz ku naszemu zdziwieniu wycenił od ręki całą usługę - czyli demontaż i montaż nowych oraz prace wykończeniowe które nazywał obróbką tynkarską . Podpisaliśmy umowę . Bardzo bałam się tego bałaganu związanego z montażem ale nie było tak źle . Ekipa montażowa wpadła przed południem i do wieczoru wszystko było zamontowane . Następnego dnia zrobili tą całą obróbkę i koniec a ja myślałam że to potrwa z tydzień a potem jeszcze tydzień będę to sprzątała . Cały bałagan wzięli ze sobą , mi pozostało tylko wytrzeć kurz . Bardzo Bardzo Mocno Polecam . :) :) :)
Awatar użytkownika
Natala2
 

Poprzednia

Wróć do Opinie o firmach montażowych

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości