Martom Poznań opinie

Korzystałeś z usług? Chciałbyś podzielic się opinią o montażystach? Napisz tutaj.

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: Opimia >   16 cze 2016, 8:03

Zamówiłam okna w Swarzędzkiej Wytwórni Okien MARTOM - odradzam z nimi współpracę.
Nie dotrzymują terminów, wielokrotne przesuniecia montażu.
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że żaden pracownik nie zadzwonił i nie uprzedził o zmianach terminu - poinformowali mnie dopiero jak sama dzwoniłam w przeddzień umówionego montażu.

Kompletny brak profesjonalizmu w obsłudze klienta jak i w samym montażu.
Awatar użytkownika
Opimia
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: mmm >   14 paź 2016, 10:08

witam,
zobaczcie na stronie: :ugeek: "kilkaset jednostek dziennie i wykwalifikowana kadra"....byłem i widziałem: 3 osoby bez wypłaty i może 5 okien/dzień
odradzam!!!!!!żenada
Awatar użytkownika
mmm
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: Radil >   04 gru 2016, 12:32

Dzisiaj miałem krótką rozmowę na parkingu z jednym z ich pracowników. Burak jakich mało . Mam nadzieję że Karma do niego wróci. Nie spodziewałem się owocnej współpracy z takimi ludźmi.
Awatar użytkownika
Radil
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: Radil >   04 gru 2016, 12:33

* nie spodziewałbym się
Awatar użytkownika
Radil
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: richard >   18 gru 2016, 7:06

UWAGA Martom to firma beznadziejna. UWAGA nie polecam. Tak naprawdę to nie wiadomo kto jest tam szefem. Podobno ich żony bo sami właściciele są ścigani przez ZUS US i komorników. Nie dbają ani o pracowników ani o klientów, u nich się liczy tylko kasa. Ich celem jest wyzyskiwać maksymalnie wszystkich klientów i pracowników aby nagromadzić pieniądze. Ostatnio zakupili sobie BMW X6, oczywiście nie bezpośrednio, bo przecież wszyscy ich ścigają. Wyjeżdżają często na wakacje. To wszystko kosztem pracowników i klientów. Pracownicy źle płaceni i to się przekłada na jakość, beznadziejna jakość. Najprawdopodobniej zakupują wybrakowany towar od Aluplasta. Okna Martom są wypaczone, zgrzewy przede wszystkim w oknach w kolorze są wykonane jak w stodole na maszynach poprzedniego wieku. Martom ma założone sprawy sądowe nie tylko w Polsce ale też z firmami zagranicznymi. UCIEKAĆ jeszcze raz uciekać.
Awatar użytkownika
richard
Początkujący Okniarz
 
Posty: 4
Rejestracja: 18 gru 2016, 6:19

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: richard >   18 gru 2016, 7:16

zapraszam wszystkich poszkodowanych zarówno byłych klientów jak i pracowników przez firmę Martom do współpracy. Tak aby już nigdy więcej nie szkodzili komukolwiek.
Awatar użytkownika
richard
Początkujący Okniarz
 
Posty: 4
Rejestracja: 18 gru 2016, 6:19

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: darek.nowak >   22 gru 2016, 21:45

a ja jestem pracownikiem Martom cały czas , i zdębialem dzis czytając te wpisy , pracuje dostaję kase (dzis dostałem premie gwiazdkową) , firma od 2012 roku postawiła na jakosc. kierownik wyzywa sie na nas jak nam cos nie wyjdzie , ponad połowe produkcji z tego co widze wysylaja na export do Francji i Belgi ,Kierownik pilnuje zeby do okien kolorowych dawac grubszą stal , zwolnili serwisanta , bo nie było dla niego pracy .Pracujemy na 3 liniach 4-głowicowych w pelni automatycznych .
Więc to co ktos pisze to albo o innej firmie albo złosliwa konkurencja .
Awatar użytkownika
darek.nowak
Początkujący Okniarz
 
Posty: 1
Rejestracja: 22 gru 2016, 21:36

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: martom >   24 gru 2016, 16:17

Drodzy czytelnicy forum , w imieniu całej firmy MARTOM pragnę wszystkim naszym dotychczasowym i przyszłym klientom oraz wszystkim miłośnikom czytania fantazji zamieszczanych przez różny element na łamach tego forum , złożyć serdeczne życzenia wesołych , zdrowych , radosnych ,spędzonych w gronie najbliższych świąt , wielu prezentów pod choinką oraz szczęśliwego nowego 2017 roku .
Składa Zarząd MARTOM sp z o.o.
:)
Ostatnio zmieniony 30 lis 2017, 22:07 przez martom, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
martom
Początkujący Okniarz
 
Posty: 4
Rejestracja: 22 gru 2016, 20:42

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: kkk >   05 kwie 2017, 19:47

Odradzam tej firmy żenada zero fachowego doradztwa ani właściciel ani pan od pomiarów nie maja pojecia o niczym tylko montażysta doradził co mam zrobić z tym co oni mnie zostawili zero poczucia odpowiedzialność że zle doradzali poprostu zostawili klienta isie niczym nie przejęli.
Awatar użytkownika
kkk
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: kasia >   16 sie 2017, 9:31

Dziękuję wszystkim za ostrzeżenia. O włos zostałabym klientką tej firmy- pewnie "kolejną niezadowoloną". Na całe szczęście po ponad 2 tygodniowym czekaniu na pomiar i kilkukrotnym proszeniu o ten pomiar,podziękowałam pracownikom tej firmy. Chciałam nawet poinformować kierownictwo jak "głupio" tracą pieniądze, ale podobno pani sekretarka nie jest uprawniona do podawania klientom nr telefonu do "wyższych władz". Na szczęście teraz już wiem,że nie jestem przypadkiem odosobnionym. Takiej firmie nie może starczyć na ZUSy i US, w ogóle dziwne, że mają z czego jeszcze istnieć.
Awatar użytkownika
kasia
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: klientxl >   14 wrz 2017, 6:27

Witam!
Chciałbym przestrzec wszystkich przyszłych klientów przed skorzystaniem z zamawiania i montażu okien przez firmę Martom Poznań. Firma nie uczciwa, nie spełnia warunków umowy. Kuszą niską ceną, a potem okazuje się, że montaż okien jest bez obróbki, mimo tego, że montaż okien powinien być razem z obróbką budowlaną. W umowie wyszczególniają, że montaż okien jest robiony bez obróbki, ale nie informują o tym klienta, stawiając go później przed faktem dokonanym, próbując wyłudzić dodatkowe pieniądze za obróbkę. Właściciel firmy wmawia bzdury, że podczas rozmowy nastąpiła rezygnacja z usługi wykonania obróbki co było nie prawdą. Panowie wstawili okna, nie oczyścili gruntu, montaż parapetów krzywy - zostawili dosłownie dziury z oknami wstawionymi na piankę, bez żadnych wyprawek, bez elementarnego wykończenia, takim jak się robi przy montażu okien. Firma zatrudnia Ukraińców, którzy nie znają się na montażu, popełniają błędy, które potem muszą być poprawione przez prawdziwą firmę budowlaną. Nie polecam nikomu, chyba, że chcecie wywalić pieniądze w błoto.
Awatar użytkownika
klientxl
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: inwestor Poznań >   22 wrz 2017, 8:40

Jestem w szoku po przeczytaniu takich komentarzy.
Na to wygląda że to firma krzak.
Zasada :
NIGDY nie wpłacać żadnej zaliczki, póki nie sprawdzicie firmy, czy są wypłacalni
Mam wątpliwości co do tej firmy, wiec wolę nie ryzykować.
Awatar użytkownika
inwestor Poznań
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: Witold >   20 paź 2017, 19:34

TRZYMAJCIE SIĘ Z DALA OD TEJ FIRMY!!!
NIEKOMPETENTNI I NIEUCZCIWI!!!
NIE ZWRACAJĄ ZALICZEK, MIMO RAŻĄCYCH BŁĘDÓW I WADLIWEGO TOWARU (OKNA NIEMOŻLIWE DO ZAMONTOWANIA).
ZAINTERESOWANIE KLIENTEM WYKAZUJĄ DO MOMENTU PODPISANIA UMOWY I WPŁACENIA ZALICZKI. PO TYM FAKCIE NIE MOŻNA DOPROSIĆ SIĘ O ŻADNĄ INFORMACJĘ. NA KOŃCU DOSTARCZAJĄ WADLIWY TOWAR, KTÓRY KLIENT MA OBOWIĄZEK OPŁACIĆ PRZED MONTAŻEM, INACZEJ MONTAŻ SIĘ NIE ODBĘDZIE. WADLIWY TOWAR, NIEZDATNY DO ZAMONTOWANIA POZOSTAWIAJĄ KLIENTOWI W DOMU, NIE ZWRACAJĄC PIENIĘDZY.
Awatar użytkownika
Witold
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: zrozpaczona klientka >   20 paź 2017, 19:45

Mogę podpisać się pod każdym z tych wpisów, począwszy od tych z 2012 roku. Moje doświadczenia z tą firmą są identyczne.
Radzę omijać szerokim łukiem.

Chętnie dołączę się do pozwu zbiorowego.
Awatar użytkownika
zrozpaczona klientka
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: oszukani >   20 paź 2017, 19:51

richard pisze:zapraszam wszystkich poszkodowanych zarówno byłych klientów jak i pracowników przez firmę Martom do współpracy. Tak aby już nigdy więcej nie szkodzili komukolwiek.


Bardzo chętnie, prosimy o informację.
Awatar użytkownika
oszukani
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: Oszukany klient >   21 paź 2017, 14:53

Dlaczego nie znalazłem tego forum wcześniej...
Jestem kolejnym oszukanym przez tą firmę!
Jak polskie prawo może pozwalać na funkcjonowanie takich tworów na rynku.
Stracone pieniądze, czas, nerwy, a w zamian wątpliwa przyjemność kontaktu z ludźmi pozbawionymi kultury osobistej, żeby nie powiedzieć z rynsztokiem... Ale wciąż walczę. I mocno wierzę w karmę.
Awatar użytkownika
Oszukany klient
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: Barbara >   22 paź 2017, 19:51

Bardzo nieuczciwi. Wmawiają klientowi bez mrugnięcia okiem, że ich błędy i uszkodzenia to jego wina i nie ma prawa do roszczeń. Po wpłaceniu czegokolwiek można zapomnieć, że ma się jakiekolwiek prawo, nawet do informacji. Dużo nerwów, kosztów i czasu. A efekt nie do zaakceptowania.
Awatar użytkownika
Barbara
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: Włodek >   23 paź 2017, 14:43

:shock: prawie zamówiłem u nich drzwi. Wycofuje się. Znacie jakieś porządne firmy?
Awatar użytkownika
Włodek
 

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: Lucjanka >   30 paź 2017, 10:58

Włodek pisze::shock: prawie zamówiłem u nich drzwi. Wycofuje się. Znacie jakieś porządne firmy?


Chodzi ci o zwykłe drzwi czy tarasowe. Bo jak tarasowe to mogę ci polecić firmę, z której ja kupowałam drzwi tarasowe. Jest to firma z http://www.abakus-okna.com.pl/pl/produkty/drzwi-przesuwne-abakus-hs. Wiem jednak, że w swojej ofercie mają też drzwi zwykłe tylko, że o nich to ja się wypowiedzieć nie mogę, bo ich nie kupowałam. Ale firma jest bardzo rzetelna i mam dobre wspomnienia ze współpracy z nimi. Do tego mogą też się pochwalić jakąś historią działalności, bo na rynku są już 20 lat. Tak więc jakąś tam pewność się ma.
Awatar użytkownika
Lucjanka
Początkujący Okniarz
 
Posty: 6
Rejestracja: 24 maja 2016, 12:16

Re: Martom Poznań opinie

Postautor: Tadeusz >   16 lis 2017, 14:04

Proszę nie tracić czasu na kontakt z tą firmą. Za wszystko trzeba przedpłacić, a za jakość pracy ani nawet zamówiony towar firma nie ponosi żadnej odpowiedzialności. W rezultacie zostałem pozostawiony z oknami i drzwiamy, których nie da się zamontować. Straciłem 6 tygodni i pieniądze.
Awatar użytkownika
Tadeusz
 

PoprzedniaNastępna

Wróć do Opinie o firmach montażowych

 


  • Powiązane tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron